X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od lutego będziemy chodzić na basen...w końcu mój mąż jest sędzia w zawodach pływackich więc mały może złapie bakcyla ;)

mmalutka, trix lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    No aż Wam zazdroszcze tego spania.Ale wiem ze tez nie mam co narzekac. MOJ Synek budzil sie co 1,5 g w nocy przez refluks, ja wtedy zasypialam na stojaco, wogole nie nadawalam sie do zycia, tyle ze wtedy nie wiedzialam dlaczego tak jest, myslalam ze to normalne u takiego dziecka malego, drugi moj syn juz od poczatku byl leczony pod katem refluksu wiec bylo nieco lzej, ale teraz przy Oli to mam raj ze spaniem.Moj sredni synek ma teraz 4 latka.Do 3 go roku zycia musialam w nocy robic mu butle, nigdy nie przespal calej nocy albo chociazby jak Ola 5,6 godzin ciurkiem.Więc teraz jestem naprawde szczesliwa.Zreszta taaaak baaaardzo ja kocham, ze jak nawet przeprazzam zesra sie o 3 rano i potem gada do 5 to jestem szczesliwa ze moge cieszyc sie jej usmiechem.Najgorzej jak dziecko krzyczy i placze a my nie wiemy dlaczego i jak mu pomoc, u nas na szczescie takiej sytuacji nie bylo.Ze dwa razy plakala i marudzila ostro, ale mysle ze to przez refluka wlasnie.
    A jak się leczy refluks bo mój mały ma ;(

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim leki : losec, 2 razy dziennie po 1/4 kapsułki, rozgnitam jej bo to takie granulki i na wodzie podaje lyzeczką,on zobojętnua kwas żoładkowy, potem debridat , taki syrop regulujący pracę jelit, i ketotifen ja daję, ale to już od alergi, dzieci refluksowe źle reagują na konserwanty, duzo zeczy jest zabronione.Ja mam bardzo rygorystycznądietę. Poza tym wysokie ukladanie, zeby pokarm sie nie cofal.Oj temat rzeka.

Misi@ lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz znalezc dobrego lekarza ktory bedzie nad Wami czuwal.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo refluks to naprawde ciezka spraea.Zapomnij o lizaczkach, cukiereczkach i czekoladkach.A mleko krowie to zabojstwo na refluks.

1usa8u69die0y60t.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia a jak to się objawiało u was?

tb734z17s9scq0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Bo refluks to naprawde ciezka spraea.Zapomnij o lizaczkach, cukiereczkach i czekoladkach.A mleko krowie to zabojstwo na refluks.

Mój oprócz refluksu ma też alergie...
    Napewno uczulony na mleko jaja avocado, kakao...cały czas badań co jeszcze ;/ więc dietę mamy musowa

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U synka wlasnie pobudki co 1,5 godziny.Dziecko mialo zgage i chciało pic bez przerwy, wiec byl przejedzony do tego stopnia ze w 5 tyg.zycia zaczal wymiotowac.Jak mial 4 mce podalam mu jabuszko ze sloiczka i tego samego dnia juz kaslal a nastepnego dnia juz sie dusil, mial obturacje oskrzeli i doszlo do zapalenia pluc.Przeszlismy wtedy prawdziwa szkole zycia, dziecko cierpialo bardzo.Tak sie zaczelo...Potem ciagle choroby, obrzeki krtani, dusznosci.I jak byl malutki, to ciagle sie ksztusil, wybudzal sie z wrzaskiem, teraz wiem ze kwas go zalewal.Dlugo to trwalo az trafilismy do odpowiedniego lekarza ktory wytlumaczyl nam co to wogole jest, ze pory roku maja znaczenie, ze nie wolno jedzenia ze sklepu itd.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutkiej tez ciagle cofa sie pokarm, ciagle czkawka, ciagle niby katar- tyle ze ona od 3 tyg.zycia dostawala stopniowo leki wiec z nia jest bajka.Tez byla niespokojna bardzo, ciagle sie wybudzala.Najlepiej byloby przejsc na bebilon pepti, ale ona nie chce wziac smoka do buzi i koooocha cyca.Wiec odzywiam sie zdrowo, zero nabialu, czekolady, kakao i wogole staram sie nic ze sklepu gotowego nie jesc, oczywiscie tak sie do konca nie da.Ale co sie da, to wyeliminowuje.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsza jest chemia i konserwanty w jedzeniu.Moj syn do 4 roku zycia nie znal czekolady i innych slodyczy, jadl tylko krolika i indyka- kurczaki ze sklepu to sama chemia.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mial 2 latka dalismy mu mandarynke i dostal takiego obrzeku krtani ze ledwo sie nie udusil.Tu nie chodzi o manarynki ale o benzoesan sodu, ktorym sa naszprycowane.

1usa8u69die0y60t.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, kilka dni obserwacji młodej i nasuwa mi się jeden zasadniczy wniosek. Młoda robi postępy z dnia na dzień od chwili, w której rzuciłam w kąt matę edukacyjną i kładę ją tylko na kocyku położonym na dywanik młodego. Już nawet nie chodzi mi o to, że dziecko nie powinno wisieć na zabawkach, bo przykurcze, bo coś tam itd, ale o ogólnie rozleniwianie dziecka. Mata zniknęła i młoda jest zmuszona do ruszenia cielskiem, żeby dorwać zabawkę, albo coś zobaczyć. I tak oto przed chwilą prawie zaliczyła obrót, bo tak wygięła się, żeby zobaczyć co brat robi. A tak to dyndały jej zabawki właściwie pod nosem, coś tam jej też niby ustawiałam po bokach, ale i tak nie było większego zainteresowania tym, co wokół. Głupia matka, że nie wpadła na to wcześniej, no głupia. Jeszcze jakaś piątka dzieci i może dojdę do perfekcji, na razie ciągle się uczę :D

Anitka201 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju a moja nawet na brzuchu nie chce, dzis wytrzymala z 5 minut moze.Co mam robic? Jak ja zachecic?

1usa8u69die0y60t.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Jeju a moja nawet na brzuchu nie chce, dzis wytrzymala z 5 minut moze.Co mam robic? Jak ja zachecic?
    Moja do leżenia na brzuchu przekonała się jakoś w Sylwestra, bo byliśmy u dziadków, a tam wszystko nowe, i była tak zajęta rozglądaniem się wokół, że nawet nie buntowała się leżąc na brzuchu. Bo w domu to nie było siły na nią. Wyciągnęłam też grające zabawki po starszaku i to już była pełnia szczęścia.

8pdp47e.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to silnie interesuja ja zapiecia przy staniku gdy ja karmie, he he.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona lubi tego dzina gadajacego sluchac, nawet przy nim zasypia czasem, to moze sprobuje:-)

1usa8u69die0y60t.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls- zazdroszczę. U mnie młody na brzuchu wszystko siebie zagarnia, gada, śmieje się, na plecach też w miarę ok, ale do obrotów to nam jeszcze straaaaasznie daleko. Zero własnej inicjatywy :P

tb734z17s9scq0zt.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które nie mają macierzyński ego lub jest niższy niż 1000zł składance wnioski do mopsu lub zusu, weszła ustawa, że 1000zł się należy (tak w uproszczeniu)

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie odkryłam że córa ma ząbka na dole. :D

ela, Dżuls, mmalutka, julita, Carmen, Kasiarzynka, bellaVi, chabasse, 4me, karolcia87, agatka196, Kucykowa, paula2013, Gusiak, trix, Anitka201, easymum lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś fotografowaliśmy Manię bo w czerwcu lecę z nią do brata do Anglii i czas już bilety rezerwować, a do tego dowód potrzebny. Zresztą na wakacje wybieramy się do Chorwacji to też trzeba mieć.

trix lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
‹‹ 2896 2897 2898 2899 2900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ