X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które odciągają i mrożą mleko. Jak długo po rozmrożeniu mleko może stać? i czy mieszacie mleka np. z dwóch odciągnięć po rozmrożeniu? Pytam bo mam woreczki po 150ml a to zdecydowanie za mało dla mojego młodego samca żarłacza białego i musiałabym wymieszać. Wiem,że nie można mieszać świeżego i rozmrożonego..
    Pomocy..

tb734z17s9scq0zt.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Oj jak dużo czytania :) aż miło wejść na forum, bo parę stron naskrobane :)

U nas chyba po skoku, chyba że to chwilowa przerwa w słabszym nastroju. Generalnie od wczoraj jest dużo spokojniej, żadnych problemów z usypianiem, wróciło moje spokojne dziecko :) Dziś wieczorem karmienie po kąpieli, młoda zasnęła w trakcie, i tak śpi od 20. Pół godziny temu dałam jej butlę na śpiocha, bez wyciągania z łóżeczka, nawet się nie obudziła i dalej śpi. Trochę się bałam, że się zachłyśnie, ale jest ok. Jak Adzia pisała, że tak karmi Lenkę, to trudno mi było sobie to wyobrazić. Ale da radę!

Ten skok tak minął, z dnia na dzień? U nas nocki zawsze bez zarzutu, mała przesypia od dawna całe bez pobudek, a od dwóch dni co godzinę ryk, podejdę przełożę z boczku na plecki, podam smoka i dalej kima, no ale za godzinę to samo i tak w koło macieju, oszaleć można :/

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita - tak bramka ze sztachet, ale chcemy tez obłożyć całą barierkę tymi sztachetkami, to się u nas najlepiej wpasuje, a mąż sam to bez problemu wykona, zresztą to jest typ złotej rączki więc z tym podoła na pewno ;)

Co do szkoły rodzenia, to teraz pod czasie stwierdzam, że nie wyniosłam z niej kompletnie nic, a bynajmniej nic co wartościowe, także popieram to co piszecie, niestety :/

A propo diety, ja dzisiaj zaczynam Kopenhaską, wiem że są różne opinie na jej temat, ale to jest jedyna dieta na której chudnę i nie mam efektu jojo ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coraz bardziej mi oczy wychodzą,;wychodzi na to że ja wszystko źle robię, žźle podnoszę, źle noszę.Ale jak byliśmy ok 2 tygodnie temu w poradni neonatologicznej, to dr.mówiła, że z malutką jest wszystko ok.To jak ją powinno się podnosić, jak noworodka??? Ja cały czas noszę jąw pionie, jak moja mama nosiła ją w łódeczkę to nie mogłm na to patrzeć.Poza tym moja mala ma refluks i nie wskazane jest Jej lezenie na plasko, spi w pozycji kubelkowej zeby zminimalizowac zarzucanie mleczka

1usa8u69die0y60t.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, moja mała od północy zrobiła już chyba z 7 kup :/ wyglądają normalnie, kolor ok, śluzu brak. Czy to moze być od ibupromu, który brałam na ten cholerny ból zęba? Czy mzliwe, ze jej ząbki idą? Pcha wszystko do buzi i w nocy była dość marudna

Ja moją też noszę w pionie, w łódeczkę coraz mniej, bo mam wrażenie ze jej nie wygodnie i zaraz ją upuszczę :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze to od ibupromu, chyba bezpieczniejszy bylby pyralgin.

1usa8u69die0y60t.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Olcia zjadla wczoraj marchewke i coeszyla sie w glos na kazda lyzeczke :) W sobote memlala 2 lyzeczki a wczoraj zjadlapol sloiczka. Nocka oki,zasnela o 23 ,bo gazy miala i spala do 4! :) Pozniej do 6 i o 7 juz pobudka kupowa :)
    Moka,bylas u dentysty? Ja za tydz w srode usuwam tego zeba...Byl juz leczony kanalowo i sie znow uaktywnil,proponuja mi 1500 za leczenie i odbudowe. No lekka przesada

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja też miałam ząb leczony kanałowo i sie dziwnie odzywa...Masakra z tymi zebami.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja buba zasnela o 22 i do 4 spala, ale musialam w nocy wstawac poprawiac ja bo sie z poduszki zsuwala i bylo jej niewygodnie.Potem spala do 8.Zeby tak nie bylo tych pobudek w miedzyczasie to byloby luksusowo.:-)

1usa8u69die0y60t.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Kurcze ja też miałam ząb leczony kanałowo i sie dziwnie odzywa...Masakra z tymi zebami.
    Ja mam to samo..musze się umówić w tym tygodniu na przegląd :-/

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które odciągają i mrożą mleko. Jak długo po rozmrożeniu mleko może stać? i czy mieszacie mleka np. z dwóch odciągnięć po rozmrożeniu? Pytam bo mam woreczki po 150ml a to zdecydowanie za mało dla mojego młodego samca żarłacza białego i musiałabym wymieszać. Wiem,że nie można mieszać świeżego i rozmrożonego..
    Pomocy..
    Ja zawsze rozmrazalam w lodowce i wtedy moze stac 12h po rozmrozeniu. Ja nie widze problemu w mieszaniu mleka rozmrozonego:)) takze spokojnie mieszaj, jwk potrzeba wiecej

mmalutka lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dzien dobry:)
    Olcia zjadla wczoraj marchewke i coeszyla sie w glos na kazda lyzeczke :) W sobote memlala 2 lyzeczki a wczoraj zjadlapol sloiczka. Nocka oki,zasnela o 23 ,bo gazy miala i spala do 4! :) Pozniej do 6 i o 7 juz pobudka kupowa :)
    Moka,bylas u dentysty? Ja za tydz w srode usuwam tego zeba...Byl juz leczony kanalowo i sie znow uaktywnil,proponuja mi 1500 za leczenie i odbudowe. No lekka przesada
    Dzisiaj dopiero pójdę zeby zerknęła, bo wczoraj mnie tak fest dopadło :/ w sumie ta 8 dopiero wychodzi. Kurcze potrzebne mi ząbkowanie w tym wieku :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Madzia kiedyś polecałas jakieś krzesełko do karmienia. Możesz jeszcze raz podać na nie namiary?
    allegro.pl/praktyczne-krzeselko-stolik-do-karmienia-kidsplay-i5823716068.html
    Prosze :)) jest super :))

Anitka201 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam baby swimmera :)))
    allegro.pl/kolnierz-kolo-kolko-do-plywania-niemowlat-dzieci-i5920910473.html

Taka trochę podorbka ale jednak taniej:) mam nadzieje, ze Lilce sie spodoba i bedziemy czesto korzystać :)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Czytaczka Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ile kąpiecie dzieciaczki?

ug37bd3mkmoju9wr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie a rabo podmywam szyjke i paszki i dupke:-)

1usa8u69die0y60t.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zębami to i ja mam nieciekawie. W ciąży kanałowy mi poszedł. Po porodzie go ponownie leczyłam. A teraz kolejny mi się odzywa. Ale to są skutki podjadania słodyczy, karmienia, brak nabiału w diecie i brak suplementacji wapnia. Kurcze muszę się ogarnąć, bo jak tak dalej pójdzie to moje dziecko za chwilkę będzie miało więcej zębów ode mnie.. :)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytaczka wrote:
    My kąpiemy codziennie. Między innymi też dlatego ,że mamy wieczorny rytuał, kąpanie-mleko i spać. Młody wie ,że po kąpaniu dostanie butle i zazwyczaj przy niej zasypia, spi całą noc:)

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytaczka wrote:

My co drugi dzień :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
‹‹ 2894 2895 2896 2897 2898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ