X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Od podnoszenia łapiąc pod pachy. Głównie małż, ale mi też niestety się zdarza. Czemu oni nie robią tych pieprzonych szkoleń z pielęgnacji w szkole rodzenia, zamiast pierdolić 10 zajęć o oddychaniu podczas porodu. Sorry, ale trochę wnerwia mnie bezsens tego wszystkiego. Potem można robić zyliard ćwiczeń, ale jedną rzecz zrobi się nie tak, zwyczajnie z niewiedzy, i wszystko w łeb strzela.
    Mi też się zdarza. :( Czasem jest tak po prostu łatwiej, bo ona się wygina i nie współpracuje z tym przekrecaniem na boczek :/ Ale postaram się wyeliminować.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Od podnoszenia łapiąc pod pachy. Głównie małż, ale mi też niestety się zdarza. Czemu oni nie robią tych pieprzonych szkoleń z pielęgnacji w szkole rodzenia, zamiast pierdolić 10 zajęć o oddychaniu podczas porodu. Sorry, ale trochę wnerwia mnie bezsens tego wszystkiego. Potem można robić zyliard ćwiczeń, ale jedną rzecz zrobi się nie tak, zwyczajnie z niewiedzy, i wszystko w łeb strzela.
    Aaa no widzisz. Moj tez czasem prostuje tak nogi ale on to robi tak jakby machając nimi i rękami jednocześnie. Na przewijaku, na macie edukacyjnej- tak macha prostując i uginajac nogi wiec chyba to,normalne kurcze bo jak juz chce machać to jak to robic bez prostowania ? ;)

Ale nam tez sie zdarzalo tak,małego podnosci- głównie jak byl,mniejszy czyli lżejszy. Teraz staramy sie tego nie robic bo naczytałam sie gdzies, ze od takiego czegoś odrywają sie mięśnie od zeber na przykład :/ i tak sie dzieje póki nie wzmocnią sie mięśnie kręgosłupa i brzucha.
    Mi sie czasem zdarza tak go chwycić jak karmie i przekladam go z jednej piersi do drugiej - kurde jak probuje to robic inaczej to prawie mi wypada a jeszcze jego wierzganie,ze on chce więcej mi ne pomaga!

A co do tego, ze to powinno być a szkolenie rodzenia to zgadzam sie w 100%!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 19:41

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwowałam dzisiaj młodą pod tym kątem i kurde ona cały czas mi tak leży, nogi proste i sztywne, prawie nie trzyma nóżek w górze. No nic, 9.02 mamy wizytę u rehabilitantki i pogadam z nią.

8pdp47e.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:15

wnidtv73dpzdszlc.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktatorr Medea Swingg.. dostalamm w spadkuu już po 2 bobasach.. jesy fantastyczny gdyby ktoś gdzieś trafił używany..

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po krótkiej przerwie :-) o ludzie jaki tu ruch! :-) reaktywacja forum :-)
    Dzuls a po ile minut dziennie ćwiczysz z Mania?

Julita ja również jestem zainteresowana bramkami ale myślę że kupię je w Ikei bo nam będą potrzebne rozporowe. Ogólnie to my szukamy właśnie wykonawcy szklanych barierek schodowych. Firma która nam wykonywała schody i podloge walnela nam taką cenę ze idzie się przekręcić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:27

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Haha, to ja właśnie takim nie mogę nic ściągnąć. :P
    Sciagnij tą glupia nakladke masujaca na cycku, ho to przeszkadza, bez tego zasysa jak szalony!!!

relgio4pxlxziakh.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, cały dzień przeleciał nam bardzo szybko, młoda zrobiła dziś pobudkę o 7 - a raczej się jej to nie zdarza. Była w ogóle jakaś marudna od rana. W końcu okazało się dlaczego - mamy PIERWSZEGO ZĄBKA ;) Powiedzcie mi tylko, bo ja zawsze myślałam że ząbek wychodzi w dziąśle hmm nie wiem jak to opisać - na samej górze dziąsła w tym stożku, a u niej pokazał się bardziej z tyłu, taka biała kropeczka.

trix lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis mieliśmy w końcu chrzest :) rodzice czyli my się nie spisaliśmy :/ chrzest byl po mszy, oddzielna uroczystość ale na msze to my sie spóźniliśmy tak, ze weszliśmy dopiero na kazanie! Wiem wstyd ;) za to nasz mały byl mega dzielny nawet łezki nie uronił :)
    Ogólnie impreza sie mega udala :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dzuls a po ile minut dziennie ćwiczysz z Mania?

Zależy jaki ma hrabina humor. Jedna "runda" ćwiczeń to jakieś 10 minut max, ale z guganiem, śpiewaniem i wszystkimi tymi fajerwerkami odwracającymi uwagę, które muszę odstawiać, żeby się nie skwasiła i ćwiczenia miały sens, i jak dobrze pójdzie to robimy 4 dziennie. I muszę te ćwiczenia robić od razu wszystkie, bo mam w domu taki zapierdziel z chorym starszakiem, że nie ma opcji "przy okazji zabawy", bo nie mam kiedy usiąść na dupie i się z nią pobawić, najwyżej zabawkę jej zmienię na macie, albo ją przełożę. Ogólnie powiem Wam, że pomału mam dość, jakiś kryzys mam od dłuższego czasu.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ty weź pogadaj z małżem - nie ma szans by w wodzie dziecko się w tym udusilo :D a ile frajdy dla dzieciaka:) ja strasznie żałuję, ze nie mamy wanny :/ no chyba, ze macie jakiegoś małego słodkiego hipcia !

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna czyli bramkę chcecie sami zmontować ze sztachet? bo mi chodziło o taką już gotową do zamontowania, za jakiś czas wybierzemy się do Liroy albo do Ikei i coś tam wybierzemy

Dżuls zgadzam się że w SR powinni udzielać praktycznych informacji odnośnie pielęgnacji, noszenia, podnoszenia dzieci etc. Może w SR zajęcia powinni prowadzić również profesjonalni rehabilitanci bo te położne chyba same guzik wiedzą w tym temacie

bellaVi gratuluję pierwszego mleczaka :D

u nas kolejna kąpiel z Babyswemmer, genialna zabawa, młoda zachwycona a jak ona szczęśliwa to i my szczęśliwi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:57

bellaVi lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Sciagnij tą glupia nakladke masujaca na cycku, ho to przeszkadza, bez tego zasysa jak szalony!!!
    Ja już w sumie nie próbuję, ciągle i tak jestem z małą, więc karmię prosto ze źródełka. A liczę, że jak za miesiąc zacznę rozszerzać dietę to potem jeszcze miesiąc-dwa i dam rade się ruszyć na ciut dłużej, bo już w razie co zje jakiś posiłek. Już bliżej niż dalej, się przemęczę.
    Ale w razie co dobrze wiedzieć, nie przyszłoby mi do głowy ściągać nakładki.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaVi ząbki tak właśnie wychodzą, wydaje się, że z tyłu, ale im będzie bliżej góry tym bardziej będzie wstawiał się w swoje miejsce, bo od dołu jest przecież szerszy.No i gratulacje, szybko Wam poszło.

1usa8u69die0y60t.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    Witajcie, cały dzień przeleciał nam bardzo szybko, młoda zrobiła dziś pobudkę o 7 - a raczej się jej to nie zdarza. Była w ogóle jakaś marudna od rana. W końcu okazało się dlaczego - mamy PIERWSZEGO ZĄBKA ;) Powiedzcie mi tylko, bo ja zawsze myślałam że ząbek wychodzi w dziąśle hmm nie wiem jak to opisać - na samej górze dziąsła w tym stożku, a u niej pokazał się bardziej z tyłu, taka biała kropeczka.
    U nas oba ząbki wyszły właśnie na szczycie dziąsełka :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz zębol :-)
    8fb9ee313e503145med.jpg

Luna1, bento, bellaVi, Kasiarzynka, edysia5, Dżuls, MadziaRatMed, 4me, julita, la_lenka, Magnolia3, paula2013, easymum, Gusiak, karolcia87, justyna1220, chabasse, trix lubią tę wiadomość

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 Woooooow ale cudnie :) Bardzo płakał jak się wyrzynały?

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to był tydzień wyjęty z życia :-) widzę ze u nas zeby będą ciężkim tematem.

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaki efekt :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba też zęby idą, dziś było jakieś apogeum marudzenia. Czy Wasze dzieci też tak często marudzą? Na plecach źle, obróci się i za chwilkę też źle na brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:56

sRUqp2.png
‹‹ 2892 2893 2894 2895 2896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ