Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżuls wrote:Od podnoszenia łapiąc pod pachy. Głównie małż, ale mi też niestety się zdarza. Czemu oni nie robią tych pieprzonych szkoleń z pielęgnacji w szkole rodzenia, zamiast pierdolić 10 zajęć o oddychaniu podczas porodu. Sorry, ale trochę wnerwia mnie bezsens tego wszystkiego. Potem można robić zyliard ćwiczeń, ale jedną rzecz zrobi się nie tak, zwyczajnie z niewiedzy, i wszystko w łeb strzela.
Czasem jest tak po prostu łatwiej, bo ona się wygina i nie współpracuje z tym przekrecaniem na boczek
Ale postaram się wyeliminować.
-
Dżuls wrote:Od podnoszenia łapiąc pod pachy. Głównie małż, ale mi też niestety się zdarza. Czemu oni nie robią tych pieprzonych szkoleń z pielęgnacji w szkole rodzenia, zamiast pierdolić 10 zajęć o oddychaniu podczas porodu. Sorry, ale trochę wnerwia mnie bezsens tego wszystkiego. Potem można robić zyliard ćwiczeń, ale jedną rzecz zrobi się nie tak, zwyczajnie z niewiedzy, i wszystko w łeb strzela.
Ale nam tez sie zdarzalo tak,małego podnosci- głównie jak byl,mniejszy czyli lżejszy. Teraz staramy sie tego nie robic bo naczytałam sie gdzies, ze od takiego czegoś odrywają sie mięśnie od zeber na przykładi tak sie dzieje póki nie wzmocnią sie mięśnie kręgosłupa i brzucha.
Mi sie czasem zdarza tak go chwycić jak karmie i przekladam go z jednej piersi do drugiej - kurde jak probuje to robic inaczej to prawie mi wypada a jeszcze jego wierzganie,ze on chce więcej mi ne pomaga!
A co do tego, ze to powinno być a szkolenie rodzenia to zgadzam sie w 100%!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 19:41
-
Witam się po krótkiej przerwie
o ludzie jaki tu ruch!
reaktywacja forum
Dzuls a po ile minut dziennie ćwiczysz z Mania?
Julita ja również jestem zainteresowana bramkami ale myślę że kupię je w Ikei bo nam będą potrzebne rozporowe. Ogólnie to my szukamy właśnie wykonawcy szklanych barierek schodowych. Firma która nam wykonywała schody i podloge walnela nam taką cenę ze idzie się przekręcić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:27
-
Witajcie, cały dzień przeleciał nam bardzo szybko, młoda zrobiła dziś pobudkę o 7 - a raczej się jej to nie zdarza. Była w ogóle jakaś marudna od rana. W końcu okazało się dlaczego - mamy PIERWSZEGO ZĄBKA
Powiedzcie mi tylko, bo ja zawsze myślałam że ząbek wychodzi w dziąśle hmm nie wiem jak to opisać - na samej górze dziąsła w tym stożku, a u niej pokazał się bardziej z tyłu, taka biała kropeczka.
trix lubi tę wiadomość
-
A my dzis mieliśmy w końcu chrzest
rodzice czyli my się nie spisaliśmy
chrzest byl po mszy, oddzielna uroczystość ale na msze to my sie spóźniliśmy tak, ze weszliśmy dopiero na kazanie! Wiem wstyd
za to nasz mały byl mega dzielny nawet łezki nie uronił
Ogólnie impreza sie mega udala
-
Anitka201 wrote:Dzuls a po ile minut dziennie ćwiczysz z Mania?
Zależy jaki ma hrabina humor. Jedna "runda" ćwiczeń to jakieś 10 minut max, ale z guganiem, śpiewaniem i wszystkimi tymi fajerwerkami odwracającymi uwagę, które muszę odstawiać, żeby się nie skwasiła i ćwiczenia miały sens, i jak dobrze pójdzie to robimy 4 dziennie. I muszę te ćwiczenia robić od razu wszystkie, bo mam w domu taki zapierdziel z chorym starszakiem, że nie ma opcji "przy okazji zabawy", bo nie mam kiedy usiąść na dupie i się z nią pobawić, najwyżej zabawkę jej zmienię na macie, albo ją przełożę. Ogólnie powiem Wam, że pomału mam dość, jakiś kryzys mam od dłuższego czasu. -
justyna czyli bramkę chcecie sami zmontować ze sztachet? bo mi chodziło o taką już gotową do zamontowania, za jakiś czas wybierzemy się do Liroy albo do Ikei i coś tam wybierzemy
Dżuls zgadzam się że w SR powinni udzielać praktycznych informacji odnośnie pielęgnacji, noszenia, podnoszenia dzieci etc. Może w SR zajęcia powinni prowadzić również profesjonalni rehabilitanci bo te położne chyba same guzik wiedzą w tym temacie
bellaVi gratuluję pierwszego mleczaka
u nas kolejna kąpiel z Babyswemmer, genialna zabawa, młoda zachwycona a jak ona szczęśliwa to i my szczęśliwi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:57
bellaVi lubi tę wiadomość
-
MadziaRatMed wrote:Sciagnij tą glupia nakladke masujaca na cycku, ho to przeszkadza, bez tego zasysa jak szalony!!!
Ale w razie co dobrze wiedzieć, nie przyszłoby mi do głowy ściągać nakładki.MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
bellaVi wrote:Witajcie, cały dzień przeleciał nam bardzo szybko, młoda zrobiła dziś pobudkę o 7 - a raczej się jej to nie zdarza. Była w ogóle jakaś marudna od rana. W końcu okazało się dlaczego - mamy PIERWSZEGO ZĄBKA
Powiedzcie mi tylko, bo ja zawsze myślałam że ząbek wychodzi w dziąśle hmm nie wiem jak to opisać - na samej górze dziąsła w tym stożku, a u niej pokazał się bardziej z tyłu, taka biała kropeczka.
bellaVi lubi tę wiadomość