X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Od podnoszenia łapiąc pod pachy. Głównie małż, ale mi też niestety się zdarza. Czemu oni nie robią tych pieprzonych szkoleń z pielęgnacji w szkole rodzenia, zamiast pierdolić 10 zajęć o oddychaniu podczas porodu. Sorry, ale trochę wnerwia mnie bezsens tego wszystkiego. Potem można robić zyliard ćwiczeń, ale jedną rzecz zrobi się nie tak, zwyczajnie z niewiedzy, i wszystko w łeb strzela.
    Mi też się zdarza. :( Czasem jest tak po prostu łatwiej, bo ona się wygina i nie współpracuje z tym przekrecaniem na boczek :/ Ale postaram się wyeliminować.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Od podnoszenia łapiąc pod pachy. Głównie małż, ale mi też niestety się zdarza. Czemu oni nie robią tych pieprzonych szkoleń z pielęgnacji w szkole rodzenia, zamiast pierdolić 10 zajęć o oddychaniu podczas porodu. Sorry, ale trochę wnerwia mnie bezsens tego wszystkiego. Potem można robić zyliard ćwiczeń, ale jedną rzecz zrobi się nie tak, zwyczajnie z niewiedzy, i wszystko w łeb strzela.
    Aaa no widzisz. Moj tez czasem prostuje tak nogi ale on to robi tak jakby machając nimi i rękami jednocześnie. Na przewijaku, na macie edukacyjnej- tak macha prostując i uginajac nogi wiec chyba to,normalne kurcze bo jak juz chce machać to jak to robic bez prostowania ? ;)

Ale nam tez sie zdarzalo tak,małego podnosci- głównie jak byl,mniejszy czyli lżejszy. Teraz staramy sie tego nie robic bo naczytałam sie gdzies, ze od takiego czegoś odrywają sie mięśnie od zeber na przykład :/ i tak sie dzieje póki nie wzmocnią sie mięśnie kręgosłupa i brzucha.
    Mi sie czasem zdarza tak go chwycić jak karmie i przekladam go z jednej piersi do drugiej - kurde jak probuje to robic inaczej to prawie mi wypada a jeszcze jego wierzganie,ze on chce więcej mi ne pomaga!

A co do tego, ze to powinno być a szkolenie rodzenia to zgadzam sie w 100%!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 19:41

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwowałam dzisiaj młodą pod tym kątem i kurde ona cały czas mi tak leży, nogi proste i sztywne, prawie nie trzyma nóżek w górze. No nic, 9.02 mamy wizytę u rehabilitantki i pogadam z nią.

8pdp47e.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:15

wnidtv73dpzdszlc.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktatorr Medea Swingg.. dostalamm w spadkuu już po 2 bobasach.. jesy fantastyczny gdyby ktoś gdzieś trafił używany..

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po krótkiej przerwie :-) o ludzie jaki tu ruch! :-) reaktywacja forum :-)
    Dzuls a po ile minut dziennie ćwiczysz z Mania?

Julita ja również jestem zainteresowana bramkami ale myślę że kupię je w Ikei bo nam będą potrzebne rozporowe. Ogólnie to my szukamy właśnie wykonawcy szklanych barierek schodowych. Firma która nam wykonywała schody i podloge walnela nam taką cenę ze idzie się przekręcić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:27

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Haha, to ja właśnie takim nie mogę nic ściągnąć. :P
    Sciagnij tą glupia nakladke masujaca na cycku, ho to przeszkadza, bez tego zasysa jak szalony!!!

relgio4pxlxziakh.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, cały dzień przeleciał nam bardzo szybko, młoda zrobiła dziś pobudkę o 7 - a raczej się jej to nie zdarza. Była w ogóle jakaś marudna od rana. W końcu okazało się dlaczego - mamy PIERWSZEGO ZĄBKA ;) Powiedzcie mi tylko, bo ja zawsze myślałam że ząbek wychodzi w dziąśle hmm nie wiem jak to opisać - na samej górze dziąsła w tym stożku, a u niej pokazał się bardziej z tyłu, taka biała kropeczka.

trix lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis mieliśmy w końcu chrzest :) rodzice czyli my się nie spisaliśmy :/ chrzest byl po mszy, oddzielna uroczystość ale na msze to my sie spóźniliśmy tak, ze weszliśmy dopiero na kazanie! Wiem wstyd ;) za to nasz mały byl mega dzielny nawet łezki nie uronił :)
    Ogólnie impreza sie mega udala :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dzuls a po ile minut dziennie ćwiczysz z Mania?

Zależy jaki ma hrabina humor. Jedna "runda" ćwiczeń to jakieś 10 minut max, ale z guganiem, śpiewaniem i wszystkimi tymi fajerwerkami odwracającymi uwagę, które muszę odstawiać, żeby się nie skwasiła i ćwiczenia miały sens, i jak dobrze pójdzie to robimy 4 dziennie. I muszę te ćwiczenia robić od razu wszystkie, bo mam w domu taki zapierdziel z chorym starszakiem, że nie ma opcji "przy okazji zabawy", bo nie mam kiedy usiąść na dupie i się z nią pobawić, najwyżej zabawkę jej zmienię na macie, albo ją przełożę. Ogólnie powiem Wam, że pomału mam dość, jakiś kryzys mam od dłuższego czasu.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ty weź pogadaj z małżem - nie ma szans by w wodzie dziecko się w tym udusilo :D a ile frajdy dla dzieciaka:) ja strasznie żałuję, ze nie mamy wanny :/ no chyba, ze macie jakiegoś małego słodkiego hipcia !

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna czyli bramkę chcecie sami zmontować ze sztachet? bo mi chodziło o taką już gotową do zamontowania, za jakiś czas wybierzemy się do Liroy albo do Ikei i coś tam wybierzemy

Dżuls zgadzam się że w SR powinni udzielać praktycznych informacji odnośnie pielęgnacji, noszenia, podnoszenia dzieci etc. Może w SR zajęcia powinni prowadzić również profesjonalni rehabilitanci bo te położne chyba same guzik wiedzą w tym temacie

bellaVi gratuluję pierwszego mleczaka :D

u nas kolejna kąpiel z Babyswemmer, genialna zabawa, młoda zachwycona a jak ona szczęśliwa to i my szczęśliwi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:57

bellaVi lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Sciagnij tą glupia nakladke masujaca na cycku, ho to przeszkadza, bez tego zasysa jak szalony!!!
    Ja już w sumie nie próbuję, ciągle i tak jestem z małą, więc karmię prosto ze źródełka. A liczę, że jak za miesiąc zacznę rozszerzać dietę to potem jeszcze miesiąc-dwa i dam rade się ruszyć na ciut dłużej, bo już w razie co zje jakiś posiłek. Już bliżej niż dalej, się przemęczę.
    Ale w razie co dobrze wiedzieć, nie przyszłoby mi do głowy ściągać nakładki.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaVi ząbki tak właśnie wychodzą, wydaje się, że z tyłu, ale im będzie bliżej góry tym bardziej będzie wstawiał się w swoje miejsce, bo od dołu jest przecież szerszy.No i gratulacje, szybko Wam poszło.

1usa8u69die0y60t.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    Witajcie, cały dzień przeleciał nam bardzo szybko, młoda zrobiła dziś pobudkę o 7 - a raczej się jej to nie zdarza. Była w ogóle jakaś marudna od rana. W końcu okazało się dlaczego - mamy PIERWSZEGO ZĄBKA ;) Powiedzcie mi tylko, bo ja zawsze myślałam że ząbek wychodzi w dziąśle hmm nie wiem jak to opisać - na samej górze dziąsła w tym stożku, a u niej pokazał się bardziej z tyłu, taka biała kropeczka.
    U nas oba ząbki wyszły właśnie na szczycie dziąsełka :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz zębol :-)
    8fb9ee313e503145med.jpg

Luna1, bento, bellaVi, Kasiarzynka, edysia5, Dżuls, MadziaRatMed, 4me, julita, la_lenka, Magnolia3, paula2013, easymum, Gusiak, karolcia87, justyna1220, chabasse, trix lubią tę wiadomość

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 Woooooow ale cudnie :) Bardzo płakał jak się wyrzynały?

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to był tydzień wyjęty z życia :-) widzę ze u nas zeby będą ciężkim tematem.

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaki efekt :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba też zęby idą, dziś było jakieś apogeum marudzenia. Czy Wasze dzieci też tak często marudzą? Na plecach źle, obróci się i za chwilkę też źle na brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:56

sRUqp2.png
‹‹ 2892 2893 2894 2895 2896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ