Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Carolline wrote:Co do buntu na cycek to u nas sie sprawdza metoda sportowa tzn. Biorę mała na ręce lub w kołderkę. Przykładam do cyca i zaczynam okrazanie domu na początku w szybkim tempie a jak jest tragicznie to maz łańcuchem od chustawki potrząsa i hałas ja trochę ucisza, najpierw sie pręży i odgina od cyca a po chwili łapie najpierw na moment a po paru minutach na dobre. Chodzę i chodzę i w miarę uspokajania zwalniam tempo. A jak cyc jest juz git to siadamy.
Muszę sie pochwalić dzis zabraliśmy mała na basen po raz pierwszy i było super. Niedługo ze mną bedzie długości trzaskala
A swoja droga nie mogę sie doczekać jak bedzie 2 godz po południu bez cyca wytrzymywała to będę mogła na basen sama wyskakiwać. Oprócz tego dzis po raz drugi przekręciła sie z brzuszka na plecy. Poprzedni raz półtora tyg temu i to jak z mama na Skype rozmawiałam wiec i ona była świadkiem. A na dokładkę po spacerze 2h bite spała i o 22.20 a może i 22.15 padła ciekawa jestem jak dlugo pośpi, bo to jej rekord jak dotychczas.wyprobuje, a noz sie uda, choć spodziewam sie raczej coraz głośniejszego placzu, no ale wytestuje
-
Łał Caroline "jak bedzie wytrzymywać dluzej niz 2 godz bez cyca" ?! Ja Was wszystkie kobitki, które tak karmią podziwiam!!! Ja bym nie dala rady
4 czy 6 miesiecy takiego karmienia - jesli ktos nie odciąga to zawsze i wszędzie z małym i by mnie zamknęli w psychiatryku
w sytuacji nie zagrażającej zyciu jestem większa egoistką i musze tez robic cos tylko do siebie i sama
Madzia ja mam tommee teppee eketryczny i rzeczywiście od wyparzania sie rozszczelnil i ściąga do dupyjesli naprawde chcesz ściągać i utrzymać laktacje to tylko medela bez względu na kasę
ja co prawda miałam pożyczony medela swing i byl REWELACYJNY ale kosztuje majątek!!!! Ale po opiniach mysle, ze medela mini electric bedzie ok i jest warta swojej ceny!
-
Dżuls wrote:Dzięki za rady. Kupiliśmy stół dębowy z zamiarem polakierowania, ale okazało się, że jest już olejowany i z lakierowaniem dupa
Pozostaje kupić dobry olej, nauczyć dzieciaki dbania o stół (ha. ha.), kupić jakieś podkładki obiadowe i takie la dziecka do rysowania/malowania i wsio. Ostatecznie 500 zł, które daliśmy za ten stół, to nie taki majątek, dzieciary podrosną to się wymieni
Ok, już wiem skąd moje problemy ze sztywnymi nóżkami :>
-
4me wrote:Łał Caroline "jak bedzie wytrzymywać dluzej niz 2 godz bez cyca" ?! Ja Was wszystkie kobitki, które tak karmią podziwiam!!! Ja bym nie dala rady
4 czy 6 miesiecy takiego karmienia - jesli ktos nie odciąga to zawsze i wszędzie z małym i by mnie zamknęli w psychiatryku
w sytuacji nie zagrażającej zyciu jestem większa egoistką i musze tez robic cos tylko do siebie i sama
Madzia ja mam tommee teppee eketryczny i rzeczywiście od wyparzania sie rozszczelnil i ściąga do dupyjesli naprawde chcesz ściągać i utrzymać laktacje to tylko medela bez względu na kasę
ja co prawda miałam pożyczony medela swing i byl REWELACYJNY ale kosztuje majątek!!!! Ale po opiniach mysle, ze medela mini electric bedzie ok i jest warta swojej ceny!
-
Jeju dziewczyny, ale macie przeboje z tymi cyckami i placzem.U nas to wygląda tak: W nocy mała budzi się raczej raz, zazwyczaj 3, 4 rano a potem 7,8 i jak wezmę ją do łóżka to bywało spaniw do 11.Ale to oczywiście rzadkość, zazwyczaj ta 8 to koniec spania.Bywa że mała obudzi się o 3 rano i nie śpi sobie do 5 i oczywiście za bardzo sama nie polezy, bujam ją wtedy w huśtawce i włączam biały szum na you tube, wiecie, suszarkę albo zamieć śnieżną, świetny patent na usypianie. Natomiast w dzien to moja pyza raczej nie poleży, jak nie śpi to trzeba ją nosić i zabawiać, jak poleży sama to maks 10 minut.Nic w domu nie zrobie. Ale co do placzu.Nasza niunia przez pierwsze dwa mce gdy spała to prężyła się, stękaała, wybudzała, strzelała kupkami, oczywiście na cycu.Już chciałam ją odstawiac ja bebilon pepti, ale wpierw pojechalismy do cudownej Pani doktor do Bialegostoku, dr.Nowowiejska.Powiedziała że tak ma prawo być, uspokoiła, uczulila na dietę bez konserwantow i nabialu i przepisala wspanialy lek Debridat na wyregulowanie pracy jelit, ktory daje jej do dzis.Dawałam tez delikol i eapumisan.Bylo duzo lepiej, choc kryzysy sie zdarzaly.Ale malej strasznie zarzucal pokarm i ciągle miała podrażniony nos od kwasnej tresci żołądkoej wiec dolozylismy jej losec, ktory zobojetnia kwas zolądkowy- duzo teg.o.Ale jest o niebo lepiej, własnie po tych lekach mala zaczęła przesypiac noce.Ona poprostu ma refluks.Pomyślcie dziewczyny, którym dzieci wrzeszczą bez przyczyny, czy może dziecinka nie zgagi, i dlatego krzyczy w nocy i pręży się od cyca.Przepraszam ze tak sie rozpisalam, ale moze komus to pomoze.
chabasse lubi tę wiadomość
-
Z pierwszym synkem tez mielismy takie przeboje, krzyk, pobudka co 1,5 godziny w nocy, tak sie nie da zyc.Az sie okazalo ze ma refluks, ale to dopiero po 10 meczarni i dziecka i mojej.Dopiero gdy zaczelismy go leczyc na refluks zaczelo sie wszystko prostowac, ale 10 mcy to dlugo i duzo juz bylo nastepstw tego refluksu.Wiwdzcie, ze dziecko wcale nie musi ulewac przy refluksie, pokarm moze zalewac do noska i na oskrzela i opadac z powrotem.Potam zapalenue krtani, oskrzeli, alergie i astmy, bo wszytki kwasem podrażnione.
bellaVi, chabasse lubią tę wiadomość
-
MadzaRatMed wrote:Ogladam juz używane, myślicie ze warto?? Czy jednak nowy??
używane Medela mini electric można kupić poniżej 100zł na allegro, nie ma on żadnych gumowych elementów więc się nie rozczelniswój dostałam od bratowej, więc był używany a i mi jeszcze pięknie służy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 11:28
-
Madzia daj znać czy zadziała. Co do mnie mi może i brakuje czasu dla siebie czasem, ale ogolnie sprawia mi frajdę zajmowanie sie bablem. Wyszaleć sie czas miałam przed i nie uważam, zeby te 6 miesięcy z wyłącznym karmieniem cycemmi cos zabrało a raczej myśle sobie jak to bedzie kijowo do pracy wrócić i nie byc z kluska non stop. Na razie krótkie wyjścia z psem mnie regenerują i potrzebę bycia samej ze sobą musza zaspokoic. U nas brzuszek sie znacznie poprawił sam bez ingerencji. Po prostu system musiał dojrzeć a krzyk jest najcześciej jakjest zmęczona choć fakt ból brzuszka czadem tez jeszcze sie zdarza.
4me lubi tę wiadomość
-
Ja też uwielbiam byc z moją pyzą, nie wyobrazam sobie teraz zabrac Jej cyca, tym bardziej ze jak wczesniej probowalismy z tym bebilonem to ona wogole nie chciala smoka wziąć do buzi.Ale gdybym miała większość dnia spędzać z laktatorem to chyba przesxlabym na preparat mlekozastępczy, jeśli dzidzia wolałaby butelkę.
Carolline lubi tę wiadomość
-
Mam nowy laktator od sasiadki AVENTA reczny o ludzie ALE ZASYSSA!! Zdecydowanie ten moj tommee tippee sie zepsuł, także poki bedzie działał bede go używać mam nadzieje, ze dluzej pociagnie niz tommee:) i od razu cala buteleczka w pare minut, tak mozna dzialac
-
4me wrote:Łał Caroline "jak bedzie wytrzymywać dluzej niz 2 godz bez cyca" ?! Ja Was wszystkie kobitki, które tak karmią podziwiam!!! Ja bym nie dala rady
My też cycamy często, przerwy mamy 1,5 do 2h. Niestety odciągnąć nie daję rady więcej niż 60ml, myślę że to wina laktatora jakoś kiepsko zasysa.
Dziś kupiliśmy słoiczki hipp: pierwsza marchewka, dynia i ziemniak, jarzynowa.
zacznę chyba od tej dyni z ziemniakiem, mam nadzieję, że małej zasmakuje.
-
No i po Baby Swimmer... reakcja męża na to była jednoznaczna ''O Boże! Przecież ona się udusi nie ma mowy!''
Nie żebym się go tak słuchała, ale skoro postanowiliśmy razem o wszystkim decydować, a on nie jest do końca przekonany to cóż, może za jakiś czas
Julita nie wiem co Ty byś chciała na swoje barierki, ale ja znalazłam coś takiego http://allegro.pl/sztachety-drewniane-dl-100-cm-plot-balustrada-i5930412502.html. Mąż to ładnie polakieruje i idealnie będzie pasowało u nas, bo mieszkamy na poddaszu gdzie mamy sosnowe belki pod skosami
Dziewczyny co do Laktatora, u mnie rewelacyjnie się sprawdzał Lovi Prolactis, po przejściu z Aventa pamiętam, że ściągałam dwukrotnie większą ilość. Co prawda szybko musiałam przejść na MM, ale polecam w 100 % -
Gdzieś mi się przewinął temat odplamiacza do plam po marchewce, ale już nie mogę tego znaleźć
Możecie polecić coś naprawdę dobrego? Body Hani przegrały walkę z pierwszą marchewką
Ale było warto! Zajadała się nią aż się cała trzęsła z radości -
bento wrote:justyna1220 Ja też mam lovi prolactis ręczny i u mnie się nie sprawdza
Ja mam ten duo i używałam tylko wersji elektrycznej, nie wiem jakby sobie radziła wersja manualna, ale ten był dla mnie rewelacyjny -
4me wrote:Skąd Dzuls?