Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kassie wrote:Normalne ciuszki nosimy na 74, a z lidla teraz dopiero 62/68 wiec rozmiarowka duza. A maja byc jakies fajne ciuszki od poniedzialku?
Link do gazetki Lidlowej
http://gazetka.lidl.pl/711866b0-c7d6-4929-a864-06cbf3cc3749/#/1
Urzekły mnie te żółte bodziaki w słonikiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:07
Kassie lubi tę wiadomość
-
justyna1220 wrote:Odnośnie tej rozmiarówki, my mamy inny problem Hania nosi rozmiar 62 niektóre juz 68, dzisiaj założyłam jej body ze smyka na 68 i wszystko niby ok, ale rękawy krótkie, które firmy oprócz H&M maja jeszcze długie rękawki orientujecie się? Hania poszła ewidentnie we mnie, zawsze miałam problem z długością rękawa
my mamy ze smyka to rękawki są ok, a nawet za długie
Ale te Wasze dzieciaczki długie.. my jeszcze w 68 wchodzimy
ale następne pampki to już chyba 4 kupię.. -
mmalutka wrote:my mamy ze smyka to rękawki są ok, a nawet za długie
Ale te Wasze dzieciaczki długie.. my jeszcze w 68 wchodzimy
ale następne pampki to już chyba 4 kupię.. -
Dokładnie, moja jest długa i chuda i te ciuszki ciężko wpasować, jak narazie te h&m pasują reszta albo za szeroka albo za krótka:/ Hania ma już prawie 70 cm, a waży 6340g gdzie waga urodzeniowa to 4260g. Ta waga z przed dwóch tygodni, dzisiaj mamy kontrolę wagi ciekawa jestem czy coś ruszyło bo ostatnio miała 9g na tydzien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:12
-
justyna1220 wrote:Dokładnie, moja jest długa i chuda i te ciuszki ciężko wpasować, jak narazie te h&m pasują reszta albo za szeroka albo za krótka:/ Hania ma już prawie 70 cm, a waży 6200g gdzie waga urodzeniowa to 4260g. Ta waga z przed dwóch tygodni, dzisiaj mamy kontrolę wagi ciekawa jestem czy coś ruszyło bo ostatnio miała 9g na tydzien
waga urodzeniowa 4120g, a z jakies 2tyg temu wazyl 6300 a wzrost gdzies kolo 70. Ale na tyle ulewania i chlustania to i tak dobrze
-
Dzwoniłam do mopsu i pani mowi, ze jeśli jeden z opiekunów zaprzestał sprawowania opieki nad dzieckiem w celu świadczenia pracy o czym mówią przepisy to się nie należy. Mogę złożyć wniosek, ona przyznaje świadczenia i jej nie obchodzi, że inne panie w takiej sytuacji dostają. Mają mieć jeszcze jakies szkolenia, bo ustawa jest dziwnie skonstruowana i jest sporo niejasności.
Dla mnie to chore, ze jak facet za te same pieniądze pracuje na umowę zlecenie i nie odprowadza żużlu, podatku itp to dostaje rodzicielskie, a jak oddaje państwu co miesiąc polowe wypłaty to się nic nie należy.
Ps drugi raz gdzieś się z mężem zagapiliśmy, patrzymy a mała na brzuchukombinatorka!
-
No to ja też nie rozumiem. Mąż mój na etacie pracuje a w zusie pani powiedziała że ten tysiak nam przysługuje. Wiem też że to zupełnie nowe informacje, może jeszcze nie wszyscy są poinformowani, ale może warto wniosek złożyć, żeby w razie czego jak się wszystko wyjaśni nie stracić tych styczniowych pieniążków.
-
bellaVi może masz rację, że są nie doinformowani. W tym wniosku była taka lista komu się ten 1000 nie należy i nie było nic o tym, że mąż nie może pracować. Pamiętam, że czytałam uważnie, bo potem musiałam jeszcze ręcznie dopisać że w innym wypadku zobowiązuję się do zwrotu nienależnie pobranych pieniędzy.
-
Wy tu o tym tysiaku, my się jeszcze nie zebraliśmy nawet do becikowego, ale do września mamy czas
Nam się nic po za tym nie należy, mąż ma własną działalność i jesteśmy straceni już na samym starcie
Podawałyście już brokuł swoim dzieciom? Mam zamiar ugotować na parze i zblendować, ale nie wiem czy całość czy sam ten kwiat ? -
Sluchajcie, wlasnie bylam w zusie, Panie oczywiscie niefoinformowane ale zadzwonily i sie dopytaly.Napisalam oswiadczenie ze nie pobieram zasilku z innego zrodla i juz, od lutego bedzie 1000 i wyrownanie za styczen.Wiec sie nalezy.
kapturnica, bellaVi lubią tę wiadomość
-
Myslę ze panie w tym mopsie sa niedoinfoemowane, czasem sie zadtanawiam pi co one wogole tam sa.Oczywiscie ze nawet jak maz pracuje to sie ten zadilael 1000 nalezy.Skoro matka nie pracuje to tym bardziej.Przeciez ja pracuje na pol etatu a maz na pelen etat i sie nalezy.