Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd17d821b7b1.jpg
easymum, la_lenka, bellaVi, Carolline, Wonderland, julita, 4me, paula2013, karolcia87, Anitka201, moka89, justyna1220, agatka196, MadziaRatMed, agniesja, Kasiarzynka, Dżuls, chabasse, trix lubią tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Byłyśmy dziś na rehabilitacji, nadal jeszcze są pewne problemy, ale na szczęście jest postęp. Pytałam o to kółko do pływania i nasza rehabilitantka bardzo poleca, powinno fajnie rozluźniać. Stwierdziła, że nawet dzieci z kręczem są rehabilitowane w wodzie z takimi kółeczkami. Tak więc kupimy.
Za to mąż się rozchorował i jeszcze mnie zaraził. Przeżywam żeby mała nie załapała, ale cóż nie da się uniknąć kontaktu, będzie co ma być.
Poza tym chce kupić dwie rzeczy - nawilżacz powietrza i nebulizator - polećcie jeśli macie coś sprawdzonego.
La_lenka - ja mam i polecam : nebulizator Medel Family Plus, nawilżacz Gotie Gna-150 -
Carolline wrote:Wy tu juz 74-80 a moj wielkolud 62 nosi, powoli zaczyna 68 a wyrasta z ostatnich 56. Jutro mamy spotkanie z fizjoterapeuta na grupie 4 miesięcznej to przy okazji zwaze młoda
Moja starsza od Twojej o miesiąc a rozmiary takie same - ze smyka 62 i niektóre wciąż ciut za duże, 68 podwijam rękawy, a jeszcze kilka sztuk 56 wchodzi na styk -
Agatka, współczuję choroby - i Wam i Olivci, wracajcie do zdrowia.
Pamiętasz? Dawałaś przepis na syrop z czosnku, miodu i cytryny. Ja zrobiłam, profilaktycznie piję codziennie 1-2 łyżki i naprawdę działa. I dodatkowo, jak tylko coś mnie zaczyna dopadać, to idę do lodówki, łyżka syropu i po chwili jest ok. Jedyny lek jaki brałam, to była aspiryna miesiąc temu, i jeszcze vit. C 1000Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 23:55
-
U nas chyba jednak ten zabek wychodzi... Masakra, cały dzień stekanie i wszystko próbuje wkładać do paszczy. Denerwował się, ze nie mógł zassać maty, a jak wzięłam go do odbicia po jedzeniu, to dosłownie się na mnie rzucił i myślałam, że pożre mnie żywcem;p szkoda mi go,że się tak męczy. Trochę pomógł mu schłodzony w lodówce żelowy gryzak. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
-
easymum wrote:La_lenka - ja mam i polecam : nebulizator Medel Family Plus, nawilżacz Gotie Gna-150
I polecam kupić póki dziecko zdrowe bo pozniej przy chorobie człowiek lata i szuka po aptekach. Na dodatek przeplacajac
easymum lubi tę wiadomość
-
My układamy sobie dzień na nowo. Ciężko mi jeszcze ogarnąć ćwiczenia które wykonujemy 2 razy dziennie. W ogóle udalo namy sie załatwić regularna rehabilitację na nfz i to u tej samej rehabilitantki do której chodziliśmy prywatnie. Także teraz przez miesiąc ćwiczymy ten zestaw który nam pokazała a później wchodzimy w 14 dniowy cykl darmowych zajęć.
Któraś z was pytała o brokuła. My kupiliśmy słoiczek z bobovity i młody tak się nim zajadalchyba bym nie podała takiego marketowego brokuła ale kto wie może to samo jest w słoiczku?
My juz praktycznie od miesiąca rozszerzamy dietę i młody pewnie chętnie by zjadał cały słoiczek ale podajemy jemu około polowe i resztę dopajam mlekiem. My mięsko podamy po 5 miesiącu.mmalutka, easymum, 4me lubią tę wiadomość
-
Boziu, a moja pięknie zasnęła po butli i dodatkowo cycu i o 22 obudziła się z takim krzykiem, że masakra. Uspokajała się tylko u mnie na rękach, wiec koniec końców wylądowała u nas w łożku. Musiałam ją mocno tulić zeby spokojnie zasnęła. Ehhh nie wiem co jej jest. Zawsze odstawia szopkę w noc przed wyjazdem mężowego do Warszawy
Miłego dnia dziewczynki! -
Anitka201 wrote:My układamy sobie dzień na nowo. Ciężko mi jeszcze ogarnąć ćwiczenia które wykonujemy 2 razy dziennie. W ogóle udalo namy sie załatwić regularna rehabilitację na nfz i to u tej samej rehabilitantki do której chodziliśmy prywatnie. Także teraz przez miesiąc ćwiczymy ten zestaw który nam pokazała a później wchodzimy w 14 dniowy cykl darmowych zajęć.
Któraś z was pytała o brokuła. My kupiliśmy słoiczek z bobovity i młody tak się nim zajadalchyba bym nie podała takiego marketowego brokuła ale kto wie może to samo jest w słoiczku?
My juz praktycznie od miesiąca rozszerzamy dietę i młody pewnie chętnie by zjadał cały słoiczek ale podajemy jemu około polowe i resztę dopajam mlekiem. My mięsko podamy po 5 miesiącu.
My od poniedziałku zaczynamy rehabilitacje na NFZ i pewnie tez trzeba bedzie w domu ćwiczyć. Tzn teraz też ćwiczymy, ale pewnie nam coś zmienią
A ja ani brokuła ani dyni nie mogę dorwać! !Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:
My juz praktycznie od miesiąca rozszerzamy dietę i młody pewnie chętnie by zjadał cały słoiczek ale podajemy jemu około polowe i resztę dopajam mlekiem. My mięsko podamy po 5 miesiącu.
To ja pytałamWłaśnie mam z tym problem bo tak na prawdę nie wiem co lepsze słoiczek czy własna papka z niewiadomego żródła, kupiłam brokuła w zwykłej biedronce i teraz nie wiem czy lepiej podać Gerberka czy to co sama stworzę? Jak wy robicie?
-
Co do nawilżacza my mamy ten:
http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-care-life-jonizacja-higrometr-i5675265891.html
Używamy go od około 3 miesięcy, zakupiłam gdy mała była pierwszy raz przeziębionaJak najbardziej polecam, nie ukrywam też że wybrałam go ze względów estetycznych jak i tego, że szukałam sprzedawcy który ma tez w ofercie Inhalator
Ogólnie rzecz biorąc zadowolona z zakupu
-
justyna1220 wrote:To ja pytałam
Właśnie mam z tym problem bo tak na prawdę nie wiem co lepsze słoiczek czy własna papka z niewiadomego żródła, kupiłam brokuła w zwykłej biedronce i teraz nie wiem czy lepiej podać Gerberka czy to co sama stworzę? Jak wy robicie?
easymum lubi tę wiadomość
-
justyna1220 wrote:To ja pytałam
Właśnie mam z tym problem bo tak na prawdę nie wiem co lepsze słoiczek czy własna papka z niewiadomego żródła, kupiłam brokuła w zwykłej biedronce i teraz nie wiem czy lepiej podać Gerberka czy to co sama stworzę? Jak wy robicie?
Myślałam o tym, żeby robić na własną rękę te przecierki warzywne, ale jednak na razie wybieram słoiczki, jakoś wydaje się bezpieczniej, pewniejsze źródło pochodzenia tych warzyw. Chociaż może to tylko reaklama
Planuję kupić mały parowar z blenderem za jakiś czas i wtedy poszukam pewnego źródła warzywek ekologicznych. Na razie słoiczki rządzą. Była sama marchewka, marchewka z ziemniakiem, dynia z ziemniakiem, dzisiaj marchewka, ziemniak i kalarepka, a do włączenia mam jeszcze groszek, brokuł i kukurydzę. Szukam też buraczków, ale nie wiem czy są w słoiczkach. Za radą pediatry dodaję kolejno nowe warzywa, żeby w razie uczulenia wiedzieć co jest przyczyną.
Anitka201 lubi tę wiadomość