Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tymi słoiczkami to tez jest tak ze różni producenci mają swoje upodobania
wg mnie składowo hipp jest najlepszy. Bobovita lubi "urozmaicac " skład np dosladzajac danie sokiem. Wg mnie to niepotrzebne bo marchewka sama w sobie jest słodka. Ale np brokuł z bobovity to sam brokuł z wodą wiec jest ok
-
mmalutka wrote:My od poniedziałku zaczynamy rehabilitacje na NFZ i pewnie tez trzeba bedzie w domu ćwiczyć. Tzn teraz też ćwiczymy, ale pewnie nam coś zmienią
A ja ani brokuła ani dyni nie mogę dorwać! !mmalutka lubi tę wiadomość
-
MadziaRatMed wrote:A sprawdz na rossmann.pl oni maja drogerie internetowa o dostawa darmowa do sklepu moze tam bedzie
Wczoraj kupiłam dynie i brokuła z Gerbera w Rossmanie w razie W.A jeśli chodzi o ich skład to Dynia to sama Dynia
a Brokuł + woda więc myślę, że jest ok
Anitka201, easymum lubią tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:Ja mam dynie, ziemniaka i marchewke z pewnego źródła i z tego robie sama słoiczki ale jak chce podać coś innego to kupuje gotowy słoiczek
No właśnie ja nie mam nic z pewnego źródła, więc pewnie słoiczki pójdą w ruch -
Jeśli któraś z was będzie robila sama słoiczek to np marchewka z ziemniaczkiem to jakieś 70% marchewki, 10% ziemniaka woda i do 2 % oleju rzepakowego. Ja olej mam też z gospodarstwa ekologicznego taki który przechowuje się max 3 miesiace w lodowce. Ale z tego co wiem hipp ma też taki olej
4me, easymum lubią tę wiadomość
-
justyna1220 wrote:To ja pytałam
Właśnie mam z tym problem bo tak na prawdę nie wiem co lepsze słoiczek czy własna papka z niewiadomego żródła, kupiłam brokuła w zwykłej biedronce i teraz nie wiem czy lepiej podać Gerberka czy to co sama stworzę? Jak wy robicie?
wybralabym sloiczek ale koniecznie taki, który nie ma żadnych gowien w sobie, zagęszczacze itp. Jak najkrótszy sklad czyli Np hipp pierwsza marchewka, ziemniak z dynia itp. Jakos chce wierzyć, ze taka fabryka co produkuje dla dzieci jedzenie, ma różne normy ISO itd i musi spełniać pewne warunki
Wiecie ja pracuje w miejscu, gdzie produkuje sie rzeczy mające wpływ na życie ludzkie. Mamy odpowiednie ISO i musimy te warunki spełniać wiec ściemy nie ma. Jakby komuś cos sie stalo przez nasz produkt to leży cala firma i kwiczy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:26
-
Anitka201 wrote:Jeśli któraś z was będzie robila sama słoiczek to np marchewka z ziemniaczkiem to jakieś 70% marchewki, 10% ziemniaka woda i do 2 % oleju rzepakowego. Ja olej mam też z gospodarstwa ekologicznego taki który przechowuje się max 3 miesiace w lodowce. Ale z tego co wiem hipp ma też taki olej
-
Easymum ta mikstura jest super gdyby nie cytryna
cytrusy mała uczulaja. Znaczy pomarańcza a cytryny już boje się próbować i fundować jej kolejnych wrazń.
Po czosnku też ja brzuszek bolał bo jadłam bezpośrednio na kanpce i był hardkore.
Czasem tego KP mam stanowczo dosyć. -
Dlatego ja powoli, powoli zacznę wprowadzać warzywka i cala reszte. Do konca kwietnia chciałabym karmić a pozniej w maju wygaszac laktacje o ile sama nie zniknie bo jak sie zaczyna wprowadzac cale sloiczki, kaszki na noc to podobno często sama zaczyna zanikac. Na poczatku czerwca planujemy wakacje i naprawde chce by juz od tego wolna. Wole targać sloiczki w walizce i moc kosztować wszystkiego na wakacjach
-
4me ale to nie takie proste jest. Dzieciątko w tak szybkim czasie nie odrzuci pierś. Tym bardziej że zaczyna się wprowadzać po 1-2 łyżeczce i nim zje cały słoiczek to będzie się dopominal o pierś. Są dziewczyny od nas które rozszerzać zaczęły dietę bardzo wcześnie a i tak butla musi być mimo słoiczków i kaszek. No chyba że przejdziesz na mm wrazie czego.
My rozszerzamy dietę już miesiąc i zjada najwięcej pół słoiczka dziennie. Owocami pluje. -
Hej:)
My też zaczęliśmy rozszerzać dietę jakieś 2 tygodnie temu. Jedziemy na słoiczkach. mamy za sobą marchewkę, dynię, 2 łyżeczki brokuła, które zostały w całości wyplute;p i marchewkę z ziemniaczkami hippa, chciałabym zapytać bo np. rossmanowski babydream ma w ofercie obiadki po 4 miesiącu juz z mięskiem albo z rybką. Próbowała któraś z Was już tak wcześnie wprowadać mięsko?
I jeszcze jedno pytanie- podajecie swoim dzieciaczkom kaszki? -
Cześć dziewczyny
Wpadam do Was po poradę jeśli mogę, jesteście już w pewnym sensie doświadczone w tym temacie
Karmię małego tylko mm - Enfamil 1 i problem polega na tym, że przy każdym karmieniu (Już pod koniec) jak i po zaczyna się prężyć, robi się czerwony,czasami uda mu się zrobić kupkę albo puścić kilka bąków ale ogólnie strasznie się męczy. Jest przez to nerwowy, jak zasypia to bardzo płytko,podczas snu również się pręży, zapłacze na chwilę i tak non toper. Dziś w nocy postanowił budzić się z wrzaskiem co godz i tak dojadał po 30-40ml. Teraz zrobił dokładnie to samo. Zastanawiam się czy mleko które dostaje jest po prostu nieodpowiednie dla niego. Miała któraś taką sytuację, że po zmianie było lepiej?
Jutro idę do rodzinnej bo też wspomniała, że taka zmiana może nastąpić ale chciałam podpytać Was o radęZ góry ślicznie dziękuję
Staram się jakoś przetrwać aczkolwiek nie jest łatwo
Miłego dnia!
-
Rose- My też od początku byliśmy na Enfamilu, ale mały nie mógł zrobić kupki, bardzo przy tym płakał, ewidentnie bolał go brzuszek, poszliśmy do pediatry i dostaliśmy receptę na Nutramigen, problemy się skończyły. Najlepiej jakbyś wybrała się do swojego pediatry, być może Twój synek ma bardzo delikatny brzuszek i mleczko dla niego jest za ciężkie do przetrawienia.
Magnolia3 lubi tę wiadomość
-
My mamy obiadek z babydream (chyba dynia z kurczakiem) niby jest p9 4 miesiącu ale podam go po 5 miesiącu. W sumie widziałam również słoiczki z samym mieskiem np cielęcina czy wołowina przecierana i tez było napisane ze jest po 4 mcu ale nie przemawia to do mnie.
Kiedyś rozmawiałam ze znajomym weterynarzem i on ostrzegał aby nigdy dziecku nie podawać kupnej cielęciny bo żaden rolnik nie odda na uboj zdrowego cielaka. Ta.cielęcina która trafia do sklepów jest zazwyczaj dobrze naszprycowana. No chyba ze mamy mięsko z pewnego źródła.
-
Carmen..właśnie jutro idziemy bo mój pediatra w czwartki przyjmuje dzieci zdrowe. Chciałam tylko podpytać czy miałyście właśnie taki problem z mlekiemmam nadzieję, że u nas po zmianie też będzie lepiej bo strasznie mi go szkoda, nawet spokojnie nie może zjeść do końca. To mleko jest na receptę,tak? Ciekawa jestem czy zaproponuje mi zmianę na inne do kupienia normalnie w sklepie czy z recepty.
-
Anitka- no właśnie do mnie też za bardzo nie przemawiają te mięsne słoiczki po 4 miesiacu. Też poczekam do skonczonego 5-go miesiaca , nie ma co się spieszyć
Rose- tak nutramigen jest na receptę stosuje się go przy kolkach problemach brzuszkowych i wszelakich alergiach, nasz pediatra oczywiscie podpiął te zatwardzenia pod alergię i zapisał to wlasnie mleko -idąc troszkę na łatwiznę moim zdaniem, ale cóż waznie, ze malemu pomoglo:) życzę Wam powodzenia:) -
Anitka- no właśnie do mnie też za bardzo nie przemawiają te mięsne słoiczki po 4 miesiacu. Też poczekam do skonczonego 5-go miesiaca , nie ma co się spieszyć
Rose- tak nutramigen jest na receptę stosuje się go przy kolkach problemach brzuszkowych i wszelakich alergiach, nasz pediatra oczywiscie podpiął te zatwardzenia pod alergię i zapisał to wlasnie mleko -idąc troszkę na łatwiznę moim zdaniem, ale cóż waznie, ze malemu pomoglo:) życzę Wam powodzenia:) -
Mam taka tabelkę odnośnie żywienia może się komuś przyda
Co do kaszek to w schemacie jest już opisane po 4 tygodniu rozszerzania i tu sie zastanawiam, ale na te bezglutenowe chyba się skuszęJakie polecacie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 12:35
Anitka201, Magnolia3, 4me, karolcia87, easymum, Carolline lubią tę wiadomość