X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    Anitko mam pytanie, kiedy u twojego synka pojawił sie drugi ząbek ? W jakim odstępie czasu po pierwszym ? Mała coś marudna dziś, ale nie wiem czy to kwestia drugiego kła czy tak po prostu ma dziś gorszy dzień.
    Kilka dni po pierwszym. Mniej więcej we wtorek zauważyłam 1 ząbek a w niedziele kolejny :-)

bellaVi lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeraza mnie to rozszerzanie diety :P ale ta tabelka, ktorą wkleiła Justyna jest całkiem fajnie zobrazowana, zapisuję sobie i będę się jej stosować :) ale to jeszcze dobre 1,5 miesiąca (tak przynajmniej zakładam)

Dziewczyny na diecie bez białka krowiego, wam tez tak cieżko? Moje jedzenie jest takie monotonne, ze nadaje się na stronę posiłki w szpitalach. Marzę o jogurcie, o czekoladzie, o zupie pomidorowej ze śmietanką albo o czymkolwiek czego składu czytać nie muszę :( Obiady to dla mnie mega wyczyn, kanapki ciagle z tym sammy ehh... Wyżaliłam się :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - najlepszości! :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze odnosnie rozszerzania diety;p
    ile wasze maluchy zjadaja?
    Marcel najchętniej wciągnąłby zawartość słoika razem z opakowaniem;p ale nie wiem czy moge mu tyle dać?
    I drugie pytanie
    podajecie juz deserki?

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - Sto lat! ;)

Carmen my mamy dopiero 4 dzień rozszerzania diety, 3 dni była marchewka, a dzisiaj podałam brokuł i przygotowałam małej pół słoiczka tego 80g, zajadała się aż się jej uszy trzęsły :P Po tym zjadła normalnie swoją porcję mleka więc chyba ok. Ogólnie wydaje mi się, że jeśli dzieci się tak zajadają to dawać tyle na ile ma ochotę, w końcu do tego dążymy, żeby wyeliminować częściowo mleko ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ta tabelka to z książeczki z paczki od Bobovity, więc na pewno niektóre ją maja inne mogą mieć po zarejestrowaniu się na ich stronie ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teściowa przeżywa to rozszerzanie diety. Za każdym razem się już dopytuje kiedy coś damy. Hehe, raczej nie będzie szczęśliwa, bo ja planuję dawać na razie tylko na smak, po nakarmieniu z piersi, a nie jako pełnoprawny posiłek.
    Ja kiedyś myślałam, że chcę karmić rok. Minimum pół. A teraz im więcej czytam to myślę, że może i te dwa lata nie są takie głupie. A może i do samoodstawienia, kto wie. Zostawiam kwestię otwartą, zobaczymy jak to wszystko wyjdzie.

Carolline, trix lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka ja tez tak mam z tą dietą bezmleczną. Wkoło jem rosół i jarzynową niezatrzepywaną niczym czyli taki troche rosołek tylko warzyw więcej i kluski z kompotem ;p A jeśli chodzi i drugie danie to ryż z warzywami na parze, jakaś rybka. Nie jest tak strasznie :) Fakt tez uwielbiam jogurty i nabiał ale dla maluszka wszystko :)

Sa też plusy :) mam figure lepszą niż przed ciążą :P :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    przeraza mnie to rozszerzanie diety :P ale ta tabelka, ktorą wkleiła Justyna jest całkiem fajnie zobrazowana, zapisuję sobie i będę się jej stosować :) ale to jeszcze dobre 1,5 miesiąca (tak przynajmniej zakładam)

Dziewczyny na diecie bez białka krowiego, wam tez tak cieżko? Moje jedzenie jest takie monotonne, ze nadaje się na stronę posiłki w szpitalach. Marzę o jogurcie, o czekoladzie, o zupie pomidorowej ze śmietanką albo o czymkolwiek czego składu czytać nie muszę :( Obiady to dla mnie mega wyczyn, kanapki ciagle z tym sammy ehh... Wyżaliłam się :)
    A sa efekty Twojej meczarni?? U nas tez jakas alergia skorna, podajemy od dzisiaj kropelki fenistilu, diety nie mam, wystarczy, ze kp jest meczace samo w sobie

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:

Sa też plusy :) mam figure lepszą niż przed ciążą :P :)
    Ja byłam tylko jakiś miesiąc z groszami na takiej diecie, ale u mnie to akurat działało całkiem odwrotnie. :/
    Niestety, też dość monotonnie jadłam, choć u mnie to głównie kwestia tego, że nie miałam zupełnie czasu kombinować. Teraz już się bardziej ogarnęłam, a mała czasem potrafi się zająć np. zabawką i więc nawet udaje się ostatnio zjadać ciepły obiad :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie warzywka z pewnego zrodla bo z mojego ogrodka:-) a miesko kupujemy w sprawdzonym miejscu. Sam lekarz nie mowil nic zeby kupowac sloiczki (bo na poczatku tak myslalam),wiec wszystko sama przygotowuje. Jestem zdania,ze tez nie ma co przesadzac, ze w tym chemia, w tamtym chemia :-)

edysia5 lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka stowka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 15:07

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja malemu daje raz dziennie marchewke, ziemniaka, marchewke z ziemniakiem albo kaszke.
    Kaszke daje mleczno - ryzowa jablkowa.
    Obiadki daje tak tylko na smak zeby maly sie oswoil i nieraz porobuje z butelki dac herbatke koperkowa zeby nauczyl sie z butelki ale slabo nam to wychodzi :-). Mieli i mieli ten smoczek od butelki i nie moze zakumac o co chodzi :-).

Ja nie daje sloiczkow bo nie wierze do koca ae sa one takie eko. Szczegolnie ze w mojej okolicy sa pola warzywne glownie marchewki i kalafiory i ciagle jezdza i cos na nie pryskaja. Obiadki robie sama na warzywach z lidla albo biedronki jedynie ziemniaki mam z pewnego zrodla. Maly zajada, fakt objetosciowo to jest max pol sloiczka, ale nic mu nie jest po tych marketowych warzywach :-).
    Takze jak mowiecie ze brokula tez mozna juz dac, to jutro bedzie brokul :-).
    Mam tylko pytakie jak robicie ziemniaka to dajecie takiego gestego czy rozcieczacie troche woda oczywiscie poza olejem - daje troche masla zawsze - ale i tak wydaje mi sie za geste.

Kassie lubi tę wiadomość

edysia5
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    A sa efekty Twojej meczarni?? U nas tez jakas alergia skorna, podajemy od dzisiaj kropelki fenistilu, diety nie mam, wystarczy, ze kp jest meczace samo w sobie
    Szczerze? Skórę ma nadal suchą, na łydkach podczas kąpieli jest aż taka tępa w dotyku. Czerwone płace zniknęły z łokci, ostatnio pojawiły się znów (zjadłam marcepana - pisało ze moze zawierać śladowe ilości mleka) dzisiaj z kolei już te miejsca są suche czyli reakcja wygasa. Od dwóch tygodni na noc dajemy jej bebiko ha i nie ma większych zmian.
    Nie wiem co o tym wszystkim myślec :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje z moim dzieciem, leży w łóżeczku i za chwile ryk, bo co? Bo noga utknęła między szczebelkami :P Chyba będę musiała zainwestować w ochraniacz dookoła łóżeczka :/

edysia5, Magnolia3 lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że króluje temat rozszerzania diety, u nas jeszcze miesiąc może dłużej i pójdzie w ruch pierwsza marchewka lub ziemniaczek, czy tylko moja Nastusia jest jeszcze tylko na cycusiu? ;)

Carolline, trix lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę rozszerzać dopiero po 6 miesiącu. Nie widzę sensu szybciej. Mała dobrze przybiera na wadze, to po co się spieszyć :)

monaaa85, Carolline lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore tylko kp jak maluchy spia wam w nocy tzn o ktorej zasypiaja i co ile sie budza. Moj maly jak w zegarku co 3 h sie budzi na cycka u was tez tak?

edysia5
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5, zazwyczaj ostatnie karmienie mamy o 21-22 i młoda śpi do 6-7 a czasem ma jedną pobudkę między 3-4 :)

moka to my sobie pogadamy o rozszerzaniu diety za niecałe 2 miesiące :D

edysia5 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia - ja daję mm na noc ( nie zawsze) ale tak czy siak pozniej je cyca i rożnie to wyglada - czasem je nawet co godzinę / półtorej

Julita - chętnie :) a zobacz ile nam doświadczone mamy podpowiedzą :)

easymum lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2903 2904 2905 2906 2907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ