Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
moka89 wrote:Szczerze? Skórę ma nadal suchą, na łydkach podczas kąpieli jest aż taka tępa w dotyku. Czerwone płace zniknęły z łokci, ostatnio pojawiły się znów (zjadłam marcepana - pisało ze moze zawierać śladowe ilości mleka) dzisiaj z kolei już te miejsca są suche czyli reakcja wygasa. Od dwóch tygodni na noc dajemy jej bebiko ha i nie ma większych zmian.
Nie wiem co o tym wszystkim myślecchyba ze będą jakies problemy brzuszkoee czy marudzenie ale ja jakbym miala miec diete eliminacyjna to bym szczerze olala kp,
Apropo diety Julita ajak Ci idzie? Czytalam najnowsze badania i mozemy jednak slodziki w tym okienku glodowymczyli witaj herbato ze slodzikiem rano i colamw nocy!
)
-
julita wrote:edysia5, zazwyczaj ostatnie karmienie mamy o 21-22 i młoda śpi do 6-7 a czasem ma jedną pobudkę między 3-4
moka to my sobie pogadamy o rozszerzaniu diety za niecałe 2 miesiące
Ja dolacze do tych rozmow w kwietniu)
-
julita wrote:tfu! tfu! abym tylko nie przechwaliła tego spania ale póki co jest elegancko
Madzia, dzisiaj jest 3 dzień diety, jest dobrze, daje radę, głód mi nie dokucza. jestem ciekawa ile będzie na wadze w poniedziałek?) moze mi jakies przepisy podrzucisz bo w kolko jem to samo
julita lubi tę wiadomość
-
edysia5 wrote:Ja malemu daje raz dziennie marchewke, ziemniaka, marchewke z ziemniakiem albo kaszke.
Kaszke daje mleczno - ryzowa jablkowa.
Obiadki daje tak tylko na smak zeby maly sie oswoil i nieraz porobuje z butelki dac herbatke koperkowa zeby nauczyl sie z butelki ale slabo nam to wychodzi. Mieli i mieli ten smoczek od butelki i nie moze zakumac o co chodzi
.
Ja nie daje sloiczkow bo nie wierze do koca ae sa one takie eko. Szczegolnie ze w mojej okolicy sa pola warzywne glownie marchewki i kalafiory i ciagle jezdza i cos na nie pryskaja. Obiadki robie sama na warzywach z lidla albo biedronki jedynie ziemniaki mam z pewnego zrodla. Maly zajada, fakt objetosciowo to jest max pol sloiczka, ale nic mu nie jest po tych marketowych warzywach.
Takze jak mowiecie ze brokula tez mozna juz dac, to jutro bedzie brokul.
Mam tylko pytakie jak robicie ziemniaka to dajecie takiego gestego czy rozcieczacie troche woda oczywiscie poza olejem - daje troche masla zawsze - ale i tak wydaje mi sie za geste.
edysia5 lubi tę wiadomość
-
Hej laski.Wiecie, mnie na zajciach z patologii uczono, ze im pozniej ma sie kontakt z alergenem tym ryzyko alergi mniejsze.A jesli ma sie uczulenie na bialko krowie to nawet najmniejsza ilosc zaszkodzi.Ja tez jestem na bezmlecznej ze wzgledu na refluks malej,ale lekarka pozwolila mi od czasu do czasu jogurt naturalny zjesc, a ze kocham mleko to te od czasu do czasu robie sobie codziennie:-)
Moja mala jest tez tylko na cycu, moze po 5 tym mcu zaczne marcheweczke i przy tym potrafi przespac cala noc, ale najczesciej budzi sie miedzy 4 a 5 na jedzonko. Wspolczuje wszystkim dziewczynom ktore maja pobudki w nocy co 1,5 godz.Znam to doskonale, no ale u mnie synek mial refluks straszny. Zazwyczaj niepokoj u takich malenstw to sprawa zywienia.Czesto naprawde warto przejsc na nutramigen lub bebilon pepti- jest lepszy w smaku, i nie meczyc siebie i dziecka.U nas z drugim synkiem moja dieta tez nic nie dala, przeszlismy na nutramigen.edysia5 lubi tę wiadomość
-
Magnolia3 wrote:4me a ten nebulizator medela to ten sam co philips family, bo te firmy sie polaczyly pare lat temu. pierwszy tez byl medela.
jest napisane medela a może i to byc tak jak mówisz
Ostatnio oglądałam wksroesy do kawy firmy saeco i okazuje sie, ze to tez juz polaczoe z philipaem choc nazwa została stara
-
Magnolia3 wrote:Moka prowokacja to mic innego jak podanie produktu z bialkiem krowim, mleka i jego pochodnych i obserwacja jak dziecko zareaguje.
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
Ja w końcu sama nie wiem co kupiłam - kazałam mężowi się zainteresować i znaleźć coś fajnego i z dobrymi opiniami. Wynalazł jakiś tam nebulizator i nawilżacz, jak przyjdzie to będę testować czy się sprawdzi.
Kupiłam też matę skip hop i dawali w gratisie kubeczek doidy. Ciekawi mnie jak mała sobie poradzi z piciem. Podobno po 6 miesiącu można też uczyć z bidonu z rurką.