Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Znalazłam fajną galerię zdjęć (z opisami):
"Mamy z różnych stron świata i ich torby porodowe"
Polecam
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/56,79309,19536425,torba-porodowe-dookola-swiata-zdjecia.html
Edit: trochę dla osób o mocnych nerwachWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 21:05
agniesja, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Jak Schengen to moze byc dowód. My wyrabialiamy paszprot bo jakby conie trzeba bedzie wyrabiac nowego dokumentu. Paszprt kosztowal 30zl, zdjecie nie musi byc biometryczne- my mielismy zrobione przez siebie tylko kolega wyretuszowal. Do zlozenia dokumentu potrzebni sa oboje rodzice. Czekalismy 2 tyg. A i karte ekuz wyrabialismy.
easymum lubi tę wiadomość
-
easymum wrote:Dziewczyny, pytanie z innej beczki. Planujemy wyjazd na urlop w kwietniu, lecimy samolotem, strefa Schengen, czy potrzebujemy jakiś dokument dla młodej? Dowód, paszport? Tak mnie tknęło, że w razie W trzeba zrobić zdjęcie, złożyć wniosek itd.
Ja wlasnie knuje plan na czerwiecfajnie, ze ktos jeszcze to będzie mozna sie wymienić poradami jak przetrwa samolot, co zabrać itp
Dokument obowiązkowy. ja tez sie musze za to zabrać
-
Tak tak dziecko musi mieć dowód lub jakikolwiek dokument.
My planujemy wakacje ale bardziej w sierpniu więc już będzie szlak przetarty widzę
Też karmie tylko piersią i jak idzie spac o 19 to wstaje raz ok 3 na cycusia i potem ok 7/8 już pobudka na zabawę4me, Magnolia3, edysia5 lubią tę wiadomość
-
W temacie lotu samolotem to my już troszkę szlak przetarliśmy. Mogę napisać tak z moich doświadczeń co i jak.
Lecieliśmy czarterem, ale wiem, że nawet w tanich liniach nie dużo się to różni..
Przy odprawie bagażowej mieliśmy priority. Każde z nas miało duży bagaż, na małego przysługiwał podręczny. Wózek leci za darmo, ale przy odprawie go oklejają. My mieliśmy stelaż + nosidełko/fotelik.
Przy wejściu na pokład też priority (w tanich liniach trzeba sobie za to zapłacić niestety).
Wózek oddawaliśmy przy samych schodach/rękawie do samolotu.
W samolocie jest pas, którym przypina się dziecko do siebie. W miarę wygodnie można manewrować leżenie, siedzenie, trzymanie w pionie.
W łazienkach z tyłu był przewijak.
Przy odprawie warto zapytać czy samolot jest pełny, u nas lot nie był i zablokowali nam miejsce w naszym rzędzie, więc jak mały zasnął mogliśmy go położyć na siedzeniu. Do 2 roku życia dzieci latają na kolanach rodziców.
U nas na starcie tam był cyc, na lądowaniu spał i nie zauważył. Na powrocie przy starcie się bawił, na lądowaniu spał
Wóźek na lotnisku docelowym wyjeżdża na taśmie z bagażami lub na osobnej taśmie. My mieliśmy chustę kółkową, która nam bardzo ułatwiła życie, bo jednak mieliśmy 2 torby+ podręczny no i mały już wtedy był ciężkawy i było nam z tym wygodnie. Zresztą bardzo się przydała potem na spacerach, plaży itp.
Mam nadzieję, że napisałam to w miarę jasno jakby co pytajcie4me, easymum, Anitka201, chabasse, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
A na krotsze trasy zagraniczne autem ale tez w Szengen tez pewnie lepiej miec chociazby dowod...?
Odnosnie rozszerzania diety, w jednym z filmikow Zawitkowski pokazywal ciekawy kubek dla maluszkow z Lovi 360'. Wydaje mi sie fajny. Mam go juz w koszyku z Gemini, ale poczeka jeszcze trocheMy tez KP i tez czekam do skonczonych 6 miesiecy. Zazdroszcze przespanych nocy. Moj bąbel budzi sie chyna co chwile, jak tylko piers wypafnie jej z buzi...
-
julita wrote:szacun z takim wynikiem!
jak ty to zrobiłaś? program przewiduje -0,5 kg na tydzień?
jak narazie wykorzystuje łososia, kurczaka, makaron i kasze + warzywa ale do autorskich przepisów godnych polecenia to jeszcze mi daleko -
MadziaRatMed wrote:Wiesz to zależy od wagi poczatkowej, ja startowalam z 81,5kg... Potem juz noe bedzie tak latwo schodzic
Madzia mogłabyś podać jeszcze raz nazwę tej diety, jak jej szukać w necie?
Moja dieta cud działa, ale ja jestem osłabiona za bardzo, a przy małym dziecku nie ma co ryzykować