X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja odbierałam. Dajesz kupon przy kasie, ona spod lady wyciąga paczuszkę i dolicza grosz do rachunku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 17:47

bellaVi lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Sluchajcie, wlasnie bylam w zusie, Panie oczywiscie niefoinformowane ale zadzwonily i sie dopytaly.Napisalam oswiadczenie ze nie pobieram zasilku z innego zrodla i juz, od lutego bedzie 1000 i wyrownanie za styczen.Wiec sie nalezy.
    Magnolia, to Ty w Zusie składałaś wniosek o tą kasę..?? Czy źle zrozumiałam? Jakie dokumenty jeszcze składałaś, jeśli można wiedzieć. Bo ja z Urzędu skarbowego i z urzędu pracy i z Zusu musiałam pobierać jakieś zaświadczenia.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse, tak, ja w zusie, bo pracuje na pol etatu i jestem w zusie ubezpieczona, wiec zus mi wyrownuje do 1000.Nie trzeba zadnych dokumentow ani wnioskow.Napisalam tylko odreczne oswiasczenie, ze nie pobieram swiadczen z innego zrodla oraz ze moj zasilek nie przekracza swiadczenia rodzinnego
    Natomiast jak sie wogole nie pracuje, to wtedy trzeba do mopsu i oni wyplacaja ten ala macierzynski, ale tam to nie wiem jakie dokumenty.Ale bankowo sie nalezy.

chabasse lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wklejacie zdjecia bo nie wiem,.ja jak chcialam edycje zrobic to tylko moglam na bierzaco pstryknac i wstawic.

1usa8u69die0y60t.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Dziewczyny jak wklejacie zdjecia bo nie wiem,.ja jak chcialam edycje zrobic to tylko moglam na bierzaco pstryknac i wstawic.
    Ja ładuję do tinypic.pl, generują Ci link do wklejenia na forum, wklejasz i już :)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Hej! Ja odbierałam. Dajesz kupon przy kasie, ona spod lady wyciąga paczuszkę i dolicza grosz do rachunku ;)
    A jak dostac taki kupon??

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyśmy dziś na rehabilitacji, nadal jeszcze są pewne problemy, ale na szczęście jest postęp. Pytałam o to kółko do pływania i nasza rehabilitantka bardzo poleca, powinno fajnie rozluźniać. Stwierdziła, że nawet dzieci z kręczem są rehabilitowane w wodzie z takimi kółeczkami. Tak więc kupimy. :)

Za to mąż się rozchorował i jeszcze mnie zaraził. Przeżywam żeby mała nie załapała, ale cóż nie da się uniknąć kontaktu, będzie co ma być.

Poza tym chce kupić dwie rzeczy - nawilżacz powietrza i nebulizator - polećcie jeśli macie coś sprawdzonego.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarejestrowałam się w HIPPie. Czekam teraz na jakieś dary losu :P :D

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka - to ja chyba też biorę w takim razie :D Młoda kocha kąpiele i powinno jej się spodobać, a skoro mówisz, że rehabilitantka wypowiada się o tym pozytywnie to bierę. To który polecałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 21:00

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czytam Was codziennie jednak czasu brak.
    Obydwie strasznie się pochorowałyśmy najgorzej z Olivcia było jednak dopiero następuje poprawa praktycznie po 2 tygodniach ciężkiej walki by nie wylądować w szpitalu. Przeżyliśmy na prawdę chwile grozy jak dla nas i mam straszny żal do siebie bo to moja wina. Ja ją zaraziłam.
    Ostatnio w ogóle nie ćwiczymy ani nie chodzimy na rehabilitację i o dziwo malutka odzyskując siły zaczęła się przewracać z pleców na brzuszek i w łóżeczku łapie się za szczebelki próbując się podnieść do siadu. W sobotę ewidentnie obniżamy łóżeczko.
    Wiec jak zwykle same smenty ":-P
    Jutro mamy 5 miesięcy i ważymy 6900

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:43

la_lenka, Dżuls, Magnolia3, julita, Wonderland, easymum, agniesja, karolcia87, chabasse lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    A jak dostac taki kupon??

Pytanie nie do mnie, ale może pomoge. Ja jakiś tydzień przed porodem zarejestrowałam się na stronie Hipp i BoboVita. Od Hipp dostałam paczuszkę z chusteczkami mokrymi i kilka próbek kremu na odparzenia. Teraz jakiś tydzień temu dostałam paczkę z "jedzeniem" postaram sie wkleić fotke. Do tej paczki dołączone były kupony rabatowe i jeden na kolejne pudełko do odbioru w rossman. Z bobovity dostałam pudełko już z miesiąc temu. Też wrzucę fotke - jeśli się uda ;p

MadziaRatMed, agniesja lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, czasem nie ma siły, żebyś nie wiem co robiła i tak zarazisz, przerabiałam to ze starszakiem w okolicy 6go miesiąca :/
    A teraz z kolei młody ma już drugi tydzień wirusówki, a u mała nie ma nawet katarku :)

8pdp47e.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tinypic.pl/ve9cmnsae1i4
    http://www.tinypic.pl/1op5v8nnth

Chyba się udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 21:18

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Agatka, czasem nie ma siły, żebyś nie wiem co robiła i tak zarazisz, przerabiałam to ze starszakiem w okolicy 6go miesiąca :/
    A teraz z kolei młody ma już drugi tydzień wirusówki, a u mała nie ma nawet katarku :)

Dżuls nie doleczylam najpierw anginy, potem zapalenia oskrzeli potem chyba z 5x przeziebiona byłam i w końcu mnie tak rozłożył że nie miałam siły do dziecka wstać. I okazało się że mam gronkowca w gardle przez co tak często chorowałam. Zła jestem na siebie bo na Rafała drę się że lata wyrozpinany i gile mu lecą a sama o siebie nie dbałam. O taką mądra.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka piekna ta Wasza Olivcia:-)

agatka196 lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nebulizatora: polecam gorąo philips Family, jest naprawde niezawodny, uzywam go od prawie 9 lat.Kiedy po 6 czy 7 latach cos w nim wysiadlo kupilam inny ktora wciaz sie psol, wiec go oddalam i kupilam znow philipsa.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze z moim tel jest cos nie tak, nie moge wkleic wybranego zdjecia, bo wcale nie wchodzi mu w galerie na etapue wllej zdjecie tylko w aparat zeby dppoero zrobic to xdjecie

1usa8u69die0y60t.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    http://www.tinypic.pl/ve9cmnsae1i4
    http://www.tinypic.pl/1op5v8nnth

Chyba się udało.
    Pierwsze dziala, drugie nie :((

relgio4pxlxziakh.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie potrafie tych zdjęć wrzucać ehhh . Zrobię po swojemu ;P

http://1drv.ms/1lPtLlT

działa ? :)

• easymum Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:
    My kąpiemy codziennie. Między innymi też dlatego ,że mamy wieczorny rytuał, kąpanie-mleko i spać. Młody wie ,że po kąpaniu dostanie butle i zazwyczaj przy niej zasypia, spi całą noc:)

U nas dokładnie to samo :) czasami trochę dłużej trwa to usypianie w trakcie jedzenia, bo młoda chce sobie pogadać, ale ostatecznie pada przy butli, albo tak się wycisza, że odkładam ją do łóżeczka, buziak w czółko, kilka muśnięć polisia, jej cudny uśmieszek, odwraca główkę i śpi :) takie chwile uwielbiam :)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2900 2901 2902 2903 2904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ