X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja odbierałam. Dajesz kupon przy kasie, ona spod lady wyciąga paczuszkę i dolicza grosz do rachunku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 17:47

bellaVi lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Sluchajcie, wlasnie bylam w zusie, Panie oczywiscie niefoinformowane ale zadzwonily i sie dopytaly.Napisalam oswiadczenie ze nie pobieram zasilku z innego zrodla i juz, od lutego bedzie 1000 i wyrownanie za styczen.Wiec sie nalezy.
    Magnolia, to Ty w Zusie składałaś wniosek o tą kasę..?? Czy źle zrozumiałam? Jakie dokumenty jeszcze składałaś, jeśli można wiedzieć. Bo ja z Urzędu skarbowego i z urzędu pracy i z Zusu musiałam pobierać jakieś zaświadczenia.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse, tak, ja w zusie, bo pracuje na pol etatu i jestem w zusie ubezpieczona, wiec zus mi wyrownuje do 1000.Nie trzeba zadnych dokumentow ani wnioskow.Napisalam tylko odreczne oswiasczenie, ze nie pobieram swiadczen z innego zrodla oraz ze moj zasilek nie przekracza swiadczenia rodzinnego
    Natomiast jak sie wogole nie pracuje, to wtedy trzeba do mopsu i oni wyplacaja ten ala macierzynski, ale tam to nie wiem jakie dokumenty.Ale bankowo sie nalezy.

chabasse lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wklejacie zdjecia bo nie wiem,.ja jak chcialam edycje zrobic to tylko moglam na bierzaco pstryknac i wstawic.

1usa8u69die0y60t.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Dziewczyny jak wklejacie zdjecia bo nie wiem,.ja jak chcialam edycje zrobic to tylko moglam na bierzaco pstryknac i wstawic.
    Ja ładuję do tinypic.pl, generują Ci link do wklejenia na forum, wklejasz i już :)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Hej! Ja odbierałam. Dajesz kupon przy kasie, ona spod lady wyciąga paczuszkę i dolicza grosz do rachunku ;)
    A jak dostac taki kupon??

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyśmy dziś na rehabilitacji, nadal jeszcze są pewne problemy, ale na szczęście jest postęp. Pytałam o to kółko do pływania i nasza rehabilitantka bardzo poleca, powinno fajnie rozluźniać. Stwierdziła, że nawet dzieci z kręczem są rehabilitowane w wodzie z takimi kółeczkami. Tak więc kupimy. :)

Za to mąż się rozchorował i jeszcze mnie zaraził. Przeżywam żeby mała nie załapała, ale cóż nie da się uniknąć kontaktu, będzie co ma być.

Poza tym chce kupić dwie rzeczy - nawilżacz powietrza i nebulizator - polećcie jeśli macie coś sprawdzonego.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarejestrowałam się w HIPPie. Czekam teraz na jakieś dary losu :P :D

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka - to ja chyba też biorę w takim razie :D Młoda kocha kąpiele i powinno jej się spodobać, a skoro mówisz, że rehabilitantka wypowiada się o tym pozytywnie to bierę. To który polecałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 21:00

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czytam Was codziennie jednak czasu brak.
    Obydwie strasznie się pochorowałyśmy najgorzej z Olivcia było jednak dopiero następuje poprawa praktycznie po 2 tygodniach ciężkiej walki by nie wylądować w szpitalu. Przeżyliśmy na prawdę chwile grozy jak dla nas i mam straszny żal do siebie bo to moja wina. Ja ją zaraziłam.
    Ostatnio w ogóle nie ćwiczymy ani nie chodzimy na rehabilitację i o dziwo malutka odzyskując siły zaczęła się przewracać z pleców na brzuszek i w łóżeczku łapie się za szczebelki próbując się podnieść do siadu. W sobotę ewidentnie obniżamy łóżeczko.
    Wiec jak zwykle same smenty ":-P
    Jutro mamy 5 miesięcy i ważymy 6900

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:43

la_lenka, Dżuls, Magnolia3, julita, Wonderland, easymum, agniesja, karolcia87, chabasse lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    A jak dostac taki kupon??

Pytanie nie do mnie, ale może pomoge. Ja jakiś tydzień przed porodem zarejestrowałam się na stronie Hipp i BoboVita. Od Hipp dostałam paczuszkę z chusteczkami mokrymi i kilka próbek kremu na odparzenia. Teraz jakiś tydzień temu dostałam paczkę z "jedzeniem" postaram sie wkleić fotke. Do tej paczki dołączone były kupony rabatowe i jeden na kolejne pudełko do odbioru w rossman. Z bobovity dostałam pudełko już z miesiąc temu. Też wrzucę fotke - jeśli się uda ;p

MadziaRatMed, agniesja lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, czasem nie ma siły, żebyś nie wiem co robiła i tak zarazisz, przerabiałam to ze starszakiem w okolicy 6go miesiąca :/
    A teraz z kolei młody ma już drugi tydzień wirusówki, a u mała nie ma nawet katarku :)

8pdp47e.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tinypic.pl/ve9cmnsae1i4
    http://www.tinypic.pl/1op5v8nnth

Chyba się udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 21:18

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Agatka, czasem nie ma siły, żebyś nie wiem co robiła i tak zarazisz, przerabiałam to ze starszakiem w okolicy 6go miesiąca :/
    A teraz z kolei młody ma już drugi tydzień wirusówki, a u mała nie ma nawet katarku :)

Dżuls nie doleczylam najpierw anginy, potem zapalenia oskrzeli potem chyba z 5x przeziebiona byłam i w końcu mnie tak rozłożył że nie miałam siły do dziecka wstać. I okazało się że mam gronkowca w gardle przez co tak często chorowałam. Zła jestem na siebie bo na Rafała drę się że lata wyrozpinany i gile mu lecą a sama o siebie nie dbałam. O taką mądra.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka piekna ta Wasza Olivcia:-)

agatka196 lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nebulizatora: polecam gorąo philips Family, jest naprawde niezawodny, uzywam go od prawie 9 lat.Kiedy po 6 czy 7 latach cos w nim wysiadlo kupilam inny ktora wciaz sie psol, wiec go oddalam i kupilam znow philipsa.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze z moim tel jest cos nie tak, nie moge wkleic wybranego zdjecia, bo wcale nie wchodzi mu w galerie na etapue wllej zdjecie tylko w aparat zeby dppoero zrobic to xdjecie

1usa8u69die0y60t.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    http://www.tinypic.pl/ve9cmnsae1i4
    http://www.tinypic.pl/1op5v8nnth

Chyba się udało.
    Pierwsze dziala, drugie nie :((

relgio4pxlxziakh.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie potrafie tych zdjęć wrzucać ehhh . Zrobię po swojemu ;P

http://1drv.ms/1lPtLlT

działa ? :)

• easymum Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:
    My kąpiemy codziennie. Między innymi też dlatego ,że mamy wieczorny rytuał, kąpanie-mleko i spać. Młody wie ,że po kąpaniu dostanie butle i zazwyczaj przy niej zasypia, spi całą noc:)

U nas dokładnie to samo :) czasami trochę dłużej trwa to usypianie w trakcie jedzenia, bo młoda chce sobie pogadać, ale ostatecznie pada przy butli, albo tak się wycisza, że odkładam ją do łóżeczka, buziak w czółko, kilka muśnięć polisia, jej cudny uśmieszek, odwraca główkę i śpi :) takie chwile uwielbiam :)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2900 2901 2902 2903 2904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ