Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Magnolia3 wrote:Sluchajcie, wlasnie bylam w zusie, Panie oczywiscie niefoinformowane ale zadzwonily i sie dopytaly.Napisalam oswiadczenie ze nie pobieram zasilku z innego zrodla i juz, od lutego bedzie 1000 i wyrownanie za styczen.Wiec sie nalezy.
-
Chabasse, tak, ja w zusie, bo pracuje na pol etatu i jestem w zusie ubezpieczona, wiec zus mi wyrownuje do 1000.Nie trzeba zadnych dokumentow ani wnioskow.Napisalam tylko odreczne oswiasczenie, ze nie pobieram swiadczen z innego zrodla oraz ze moj zasilek nie przekracza swiadczenia rodzinnego
Natomiast jak sie wogole nie pracuje, to wtedy trzeba do mopsu i oni wyplacaja ten ala macierzynski, ale tam to nie wiem jakie dokumenty.Ale bankowo sie nalezy.chabasse lubi tę wiadomość
-
Magnolia3 wrote:Dziewczyny jak wklejacie zdjecia bo nie wiem,.ja jak chcialam edycje zrobic to tylko moglam na bierzaco pstryknac i wstawic.
Magnolia3 lubi tę wiadomość
-
Byłyśmy dziś na rehabilitacji, nadal jeszcze są pewne problemy, ale na szczęście jest postęp. Pytałam o to kółko do pływania i nasza rehabilitantka bardzo poleca, powinno fajnie rozluźniać. Stwierdziła, że nawet dzieci z kręczem są rehabilitowane w wodzie z takimi kółeczkami. Tak więc kupimy.
Za to mąż się rozchorował i jeszcze mnie zaraził. Przeżywam żeby mała nie załapała, ale cóż nie da się uniknąć kontaktu, będzie co ma być.
Poza tym chce kupić dwie rzeczy - nawilżacz powietrza i nebulizator - polećcie jeśli macie coś sprawdzonego. -
la_lenka - to ja chyba też biorę w takim razie
Młoda kocha kąpiele i powinno jej się spodobać, a skoro mówisz, że rehabilitantka wypowiada się o tym pozytywnie to bierę. To który polecałyście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 21:00
-
Hej czytam Was codziennie jednak czasu brak.
Obydwie strasznie się pochorowałyśmy najgorzej z Olivcia było jednak dopiero następuje poprawa praktycznie po 2 tygodniach ciężkiej walki by nie wylądować w szpitalu. Przeżyliśmy na prawdę chwile grozy jak dla nas i mam straszny żal do siebie bo to moja wina. Ja ją zaraziłam.
Ostatnio w ogóle nie ćwiczymy ani nie chodzimy na rehabilitację i o dziwo malutka odzyskując siły zaczęła się przewracać z pleców na brzuszek i w łóżeczku łapie się za szczebelki próbując się podnieść do siadu. W sobotę ewidentnie obniżamy łóżeczko.
Wiec jak zwykle same smenty "
Jutro mamy 5 miesięcy i ważymy 6900
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:43
la_lenka, Dżuls, Magnolia3, julita, Wonderland, easymum, agniesja, karolcia87, chabasse lubią tę wiadomość
-
MadziaRatMed wrote:A jak dostac taki kupon??
Pytanie nie do mnie, ale może pomoge. Ja jakiś tydzień przed porodem zarejestrowałam się na stronie Hipp i BoboVita. Od Hipp dostałam paczuszkę z chusteczkami mokrymi i kilka próbek kremu na odparzenia. Teraz jakiś tydzień temu dostałam paczkę z "jedzeniem" postaram sie wkleić fotke. Do tej paczki dołączone były kupony rabatowe i jeden na kolejne pudełko do odbioru w rossman. Z bobovity dostałam pudełko już z miesiąc temu. Też wrzucę fotke - jeśli się uda ;pMadziaRatMed, agniesja lubią tę wiadomość
-
Dżuls wrote:Agatka, czasem nie ma siły, żebyś nie wiem co robiła i tak zarazisz, przerabiałam to ze starszakiem w okolicy 6go miesiąca
A teraz z kolei młody ma już drugi tydzień wirusówki, a u mała nie ma nawet katarku
Dżuls nie doleczylam najpierw anginy, potem zapalenia oskrzeli potem chyba z 5x przeziebiona byłam i w końcu mnie tak rozłożył że nie miałam siły do dziecka wstać. I okazało się że mam gronkowca w gardle przez co tak często chorowałam. Zła jestem na siebie bo na Rafała drę się że lata wyrozpinany i gile mu lecą a sama o siebie nie dbałam. O taką mądra. -
Carmen wrote:My kąpiemy codziennie. Między innymi też dlatego ,że mamy wieczorny rytuał, kąpanie-mleko i spać. Młody wie ,że po kąpaniu dostanie butle i zazwyczaj przy niej zasypia, spi całą noc:)
U nas dokładnie to samoczasami trochę dłużej trwa to usypianie w trakcie jedzenia, bo młoda chce sobie pogadać, ale ostatecznie pada przy butli, albo tak się wycisza, że odkładam ją do łóżeczka, buziak w czółko, kilka muśnięć polisia, jej cudny uśmieszek, odwraca główkę i śpi
takie chwile uwielbiam
Magnolia3 lubi tę wiadomość