X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Madziu Olusia urodzila sie z powaznymi zaburzeniami oddychania i zostala przewieziona na OIOM , gdzie uratowali Jej zycie, u nad w szpitalu nie mialaby szans.I stąd teraz kontrole w por.neonatoligicznej. Z synkiem bylo dokladnie tak samo.Tyle ze Adi mial zaodmione plucka, czyli prawdopodobnie zakrztusil sie wodami podczas porodu, a Ola - prawdopodobnie infekcja wewnatrzmaciczna.
    Pytam, bo moja Lilka urodzila sie z zapaleniem pluc i była niedotleniona przez porod miala tylko 6pkt :( i tez mamy kontrole w tej poradni ale dopiero za tydzien mamy wizyte!! Ciekawa jestem co powiedza, ciagle sie boje, ze wyjda jakies skutki tego niedotlenienia

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mamy LILIANEK dzisiaj nasze bąbelki maja imieniny;))

relgio4pxlxziakh.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja tez sie balam bardzo, moje dzieci tez mialy zapalenie pluc, Adi mial az dwa antybiotyki, takie malenstwo.Ola duzo szybciej doszla do siebie, wrecz mozna mowic o cudzie, lekarze sami niedowierzali, Ola w trzy dni zwalczyla zapalenie pluc- ale mur ludzi sie za Nia modlil.Wszystko jest dobrze, zadnych sladow niedotlenienia czy niedojrzalosci.My juz mielusmy 3 wizyty, badania, usg- wszystko ok.Tylko ten refluks piepszony.U Ciebie tez napewno wszystko ok.Widzialabys gdyby cos sie dzialo.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze zapiqiadali nam 2 mce pobytu na oiomie , bo jej stan byl ciezki.A po tygodniy bylysmy w domu.

1usa8u69die0y60t.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Madzia ja tez sie balam bardzo, moje dzieci tez mialy zapalenie pluc, Adi mial az dwa antybiotyki, takie malenstwo.Ola duzo szybciej doszla do siebie, wrecz mozna mowic o cudzie, lekarze sami niedowierzali, Ola w trzy dni zwalczyla zapalenie pluc- ale mur ludzi sie za Nia modlil.Wszystko jest dobrze, zadnych sladow niedotlenienia czy niedojrzalosci.My juz mielusmy 3 wizyty, badania, usg- wszystko ok.Tylko ten refluks piepszony.U Ciebie tez napewno wszystko ok.Widzialabys gdyby cos sie dzialo.
    Moja tez miala 2 antybiotyki, ale nie lezala na oiomie tylko na opiece posredniej. Tylko my dopiero pierwsza wizytę teraz mamy, takie kolejki wszedzie...

relgio4pxlxziakh.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokoj, masakra.Tutaj jak wychodzisz do domu to odrazu Cie zapisuja za 3 tygodnie i ani dnia dluzej.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

W temacie rosnących tyłków, ja już nie mogę patrzeć na siebie. Zawsze rozwiązaniem dla mnie była rygorystyczna dieta i sporo ćwiczeń. Teraz trochę się boję, żeby nie zaburzyć laktacji i tyłek rośnie aż miło.
    Jak tak dalej pójdzie latem będę nosić worki na ziemniaki.

Jutro gnam do pediatry bo teraz odparzenia zrobiły się na pupie i wygląda to bardzo źle... poza tym między wargami pojawiło się kolejne. pewnie pogorszyłam sprawę bo wysmarowałam wszystko sudokremem, mam nadzieję że szybko pozbędziemy się tego. 5 miesięcy pupa była śliczna i nic się nie działo, a teraz takie coś.. ech...

Ja również szukam jakiejś fajnej torby do wózka, jak na razie nr 1 to skip hop. Jak nie znajdę nic równie fajnego, ale taniej to pewnie ją kupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 12:49

sRUqp2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Magnolia.. to Ty też miałaś przeżycia z dzieciątkiem. Współczuję i oby nigdy więcej juz takich smutków nie było u Was. Ja przy byle katarku rozkładam się jak kanapa. A póki co u nas z młodym jakby ciut lepiej . Przynajmniej pospal dzisiaj sporo. A i ja sobie pozwoliłam na leniuchowanie do 11.
    Pojawiły nam się też brzydkie oparzenia przy samym odbycie, ale pani doktor zaleciła mieszać tormentiol i clotrimazol i rzeczywiście pomaga. Chociaż te kupy ma tak kwasne, że i tak za jakiś czas znowu dupka czerwona..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 13:34

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to niedobrze, przy refluksie tez sam kwas, tez bardzo dbam o dupke.Jak sobie dwa dni temu pozwolilam na kupne ciasto to malutka od razu ma dupke straszna.Walcze tormentiolem. Musze bardzo diety pilnowac, zeby Jej mie zaszkodzic.Przestane chyba pic kawke z mlekiem bo cos wogole nam sie kupy zepsuly, sam sluz i rzadyga.A byly takie ladne.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do odparzen, to moj najstarszy jak mual ze 3 mce to zrobilou sie cos jak odparzenie, z krostami az w pachwinach przy jajkach i nic nie pomagalo na to.Okazalo sie ze od pieluszek happy robi mu sie grzybica.Dobiero pimafucort pomogl.I od razu zeszlo.Adi tez przy tych pieluchach mial przeboje.

1usa8u69die0y60t.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse U nas też takie odparzenia, wyglądają jak zdarty naskórek... Ta maść termentiol to na recepte?

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    A co do odparzen, to moj najstarszy jak mual ze 3 mce to zrobilou sie cos jak odparzenie, z krostami az w pachwinach przy jajkach i nic nie pomagalo na to.Okazalo sie ze od pieluszek happy robi mu sie grzybica.Dobiero pimafucort pomogl.I od razu zeszlo.Adi tez przy tych pieluchach mial przeboje.

Kurcze u nas te odparzenia zbiegły się w czasie ze zmiana pieluch dada z 3 na 4. Możliwe, że inny rozmiar ma coś w składzie co ją uczula? Przejade się do rossmana po pieluchy chyba...

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn nie używacie tormentiolu (on ma pochodna kwasu borowego który może przyczyniać się do nowotworów u dzieci jest bardzo toksyczny) w zamian jest tormentalum ten tego związku nie ma. Więcej na ten temat można poczytać na stronie srokao.

bento, chabasse, 4me lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 Właśnie o tym czytałam przed chwilką.

sRUqp2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo kurcze, to nie wiedziałam o tym. Natychmiast zaprzestaję używania go.
    A w ogóle to właśnie byłam na dworku, mąż został z młodym a ja się poszłam powietrzyc, bo już się w tej chałupie zasiedzialam na dobre. I teraz o wiele lepiej mi łeb funkcjonuje, zwlaszcza, że polazlam do galerii, która nota bene mam ulicę dalej. Oczywiście wydałam pół majątku na ciuszki i akcesoria dla synunia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 16:34

Magnolia3, Carolline lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się własnie spłukałam w gemini :( Ale kurna, mam pod domem trzy apteki, a w każdej z nich głupia woda morska do psikania nosa jest o 10zł (!!!!!!!!!!!!!!!!) droższa, niż w gemini.

8pdp47e.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ty0iyczmafxw_t.jpg
    Jako że męża mam dzisiaj pracującego cały dzień to spedzam te walentynki z tą oto słodkścią <3

bento, 4me, la_lenka, moka89, Anitka201, chabasse, Dżuls, Magnolia3, julita, easymum lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak sudocrem przestał działać na odparzoną dupkę (miałam wrażenie, że nawet pogarsza sprawę) cuda zdziałała mąka ziemniaczana. Nie wierzyłam, ale po nocy juz było lepiej :) warto spróbować :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spędzam walentyki przy pudle czekoladek Wedla od małża i produkując masowo walentynki dla kolegów i koleżanek starszaka, bo oczywiście w niedzielę wieczór musiało mi się przypomnieć, że na jutro trzeba było przygotować coś na pocztę walentynkową. Wyciągnęłam brokatowy papier samoprzylepny i teraz świecimy się wszyscy jak bożonarodzeniowe choinki :D

MadziaRatMed, karolcia87, Magnolia3 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zdycham. .cholera chyba mnie wczoraj przewialo bo czuję się paskudnie. Normalnie ryczeć mi się chce. Kolejne dni w domu. Do tego taka scena: ja zakatarzona z bolem glowy, bez makijażu z jakimś namotanym kokiem na środku głowy, w dresach i co 5 min dzwonek do drzwi i kolejne osoby zwalaja mi się na chatę. No..

‹‹ 2952 2953 2954 2955 2956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ