X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Madziu Olusia urodzila sie z powaznymi zaburzeniami oddychania i zostala przewieziona na OIOM , gdzie uratowali Jej zycie, u nad w szpitalu nie mialaby szans.I stąd teraz kontrole w por.neonatoligicznej. Z synkiem bylo dokladnie tak samo.Tyle ze Adi mial zaodmione plucka, czyli prawdopodobnie zakrztusil sie wodami podczas porodu, a Ola - prawdopodobnie infekcja wewnatrzmaciczna.
    Pytam, bo moja Lilka urodzila sie z zapaleniem pluc i była niedotleniona przez porod miala tylko 6pkt :( i tez mamy kontrole w tej poradni ale dopiero za tydzien mamy wizyte!! Ciekawa jestem co powiedza, ciagle sie boje, ze wyjda jakies skutki tego niedotlenienia

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mamy LILIANEK dzisiaj nasze bąbelki maja imieniny;))

relgio4pxlxziakh.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja tez sie balam bardzo, moje dzieci tez mialy zapalenie pluc, Adi mial az dwa antybiotyki, takie malenstwo.Ola duzo szybciej doszla do siebie, wrecz mozna mowic o cudzie, lekarze sami niedowierzali, Ola w trzy dni zwalczyla zapalenie pluc- ale mur ludzi sie za Nia modlil.Wszystko jest dobrze, zadnych sladow niedotlenienia czy niedojrzalosci.My juz mielusmy 3 wizyty, badania, usg- wszystko ok.Tylko ten refluks piepszony.U Ciebie tez napewno wszystko ok.Widzialabys gdyby cos sie dzialo.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze zapiqiadali nam 2 mce pobytu na oiomie , bo jej stan byl ciezki.A po tygodniy bylysmy w domu.

1usa8u69die0y60t.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Madzia ja tez sie balam bardzo, moje dzieci tez mialy zapalenie pluc, Adi mial az dwa antybiotyki, takie malenstwo.Ola duzo szybciej doszla do siebie, wrecz mozna mowic o cudzie, lekarze sami niedowierzali, Ola w trzy dni zwalczyla zapalenie pluc- ale mur ludzi sie za Nia modlil.Wszystko jest dobrze, zadnych sladow niedotlenienia czy niedojrzalosci.My juz mielusmy 3 wizyty, badania, usg- wszystko ok.Tylko ten refluks piepszony.U Ciebie tez napewno wszystko ok.Widzialabys gdyby cos sie dzialo.
    Moja tez miala 2 antybiotyki, ale nie lezala na oiomie tylko na opiece posredniej. Tylko my dopiero pierwsza wizytę teraz mamy, takie kolejki wszedzie...

relgio4pxlxziakh.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokoj, masakra.Tutaj jak wychodzisz do domu to odrazu Cie zapisuja za 3 tygodnie i ani dnia dluzej.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

W temacie rosnących tyłków, ja już nie mogę patrzeć na siebie. Zawsze rozwiązaniem dla mnie była rygorystyczna dieta i sporo ćwiczeń. Teraz trochę się boję, żeby nie zaburzyć laktacji i tyłek rośnie aż miło.
    Jak tak dalej pójdzie latem będę nosić worki na ziemniaki.

Jutro gnam do pediatry bo teraz odparzenia zrobiły się na pupie i wygląda to bardzo źle... poza tym między wargami pojawiło się kolejne. pewnie pogorszyłam sprawę bo wysmarowałam wszystko sudokremem, mam nadzieję że szybko pozbędziemy się tego. 5 miesięcy pupa była śliczna i nic się nie działo, a teraz takie coś.. ech...

Ja również szukam jakiejś fajnej torby do wózka, jak na razie nr 1 to skip hop. Jak nie znajdę nic równie fajnego, ale taniej to pewnie ją kupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 12:49

sRUqp2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Magnolia.. to Ty też miałaś przeżycia z dzieciątkiem. Współczuję i oby nigdy więcej juz takich smutków nie było u Was. Ja przy byle katarku rozkładam się jak kanapa. A póki co u nas z młodym jakby ciut lepiej . Przynajmniej pospal dzisiaj sporo. A i ja sobie pozwoliłam na leniuchowanie do 11.
    Pojawiły nam się też brzydkie oparzenia przy samym odbycie, ale pani doktor zaleciła mieszać tormentiol i clotrimazol i rzeczywiście pomaga. Chociaż te kupy ma tak kwasne, że i tak za jakiś czas znowu dupka czerwona..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 13:34

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to niedobrze, przy refluksie tez sam kwas, tez bardzo dbam o dupke.Jak sobie dwa dni temu pozwolilam na kupne ciasto to malutka od razu ma dupke straszna.Walcze tormentiolem. Musze bardzo diety pilnowac, zeby Jej mie zaszkodzic.Przestane chyba pic kawke z mlekiem bo cos wogole nam sie kupy zepsuly, sam sluz i rzadyga.A byly takie ladne.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do odparzen, to moj najstarszy jak mual ze 3 mce to zrobilou sie cos jak odparzenie, z krostami az w pachwinach przy jajkach i nic nie pomagalo na to.Okazalo sie ze od pieluszek happy robi mu sie grzybica.Dobiero pimafucort pomogl.I od razu zeszlo.Adi tez przy tych pieluchach mial przeboje.

1usa8u69die0y60t.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse U nas też takie odparzenia, wyglądają jak zdarty naskórek... Ta maść termentiol to na recepte?

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    A co do odparzen, to moj najstarszy jak mual ze 3 mce to zrobilou sie cos jak odparzenie, z krostami az w pachwinach przy jajkach i nic nie pomagalo na to.Okazalo sie ze od pieluszek happy robi mu sie grzybica.Dobiero pimafucort pomogl.I od razu zeszlo.Adi tez przy tych pieluchach mial przeboje.

Kurcze u nas te odparzenia zbiegły się w czasie ze zmiana pieluch dada z 3 na 4. Możliwe, że inny rozmiar ma coś w składzie co ją uczula? Przejade się do rossmana po pieluchy chyba...

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn nie używacie tormentiolu (on ma pochodna kwasu borowego który może przyczyniać się do nowotworów u dzieci jest bardzo toksyczny) w zamian jest tormentalum ten tego związku nie ma. Więcej na ten temat można poczytać na stronie srokao.

bento, chabasse, 4me lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 Właśnie o tym czytałam przed chwilką.

sRUqp2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo kurcze, to nie wiedziałam o tym. Natychmiast zaprzestaję używania go.
    A w ogóle to właśnie byłam na dworku, mąż został z młodym a ja się poszłam powietrzyc, bo już się w tej chałupie zasiedzialam na dobre. I teraz o wiele lepiej mi łeb funkcjonuje, zwlaszcza, że polazlam do galerii, która nota bene mam ulicę dalej. Oczywiście wydałam pół majątku na ciuszki i akcesoria dla synunia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 16:34

Magnolia3, Carolline lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się własnie spłukałam w gemini :( Ale kurna, mam pod domem trzy apteki, a w każdej z nich głupia woda morska do psikania nosa jest o 10zł (!!!!!!!!!!!!!!!!) droższa, niż w gemini.

8pdp47e.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ty0iyczmafxw_t.jpg
    Jako że męża mam dzisiaj pracującego cały dzień to spedzam te walentynki z tą oto słodkścią <3

bento, 4me, la_lenka, moka89, Anitka201, chabasse, Dżuls, Magnolia3, julita, easymum lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak sudocrem przestał działać na odparzoną dupkę (miałam wrażenie, że nawet pogarsza sprawę) cuda zdziałała mąka ziemniaczana. Nie wierzyłam, ale po nocy juz było lepiej :) warto spróbować :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spędzam walentyki przy pudle czekoladek Wedla od małża i produkując masowo walentynki dla kolegów i koleżanek starszaka, bo oczywiście w niedzielę wieczór musiało mi się przypomnieć, że na jutro trzeba było przygotować coś na pocztę walentynkową. Wyciągnęłam brokatowy papier samoprzylepny i teraz świecimy się wszyscy jak bożonarodzeniowe choinki :D

MadziaRatMed, karolcia87, Magnolia3 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zdycham. .cholera chyba mnie wczoraj przewialo bo czuję się paskudnie. Normalnie ryczeć mi się chce. Kolejne dni w domu. Do tego taka scena: ja zakatarzona z bolem glowy, bez makijażu z jakimś namotanym kokiem na środku głowy, w dresach i co 5 min dzwonek do drzwi i kolejne osoby zwalaja mi się na chatę. No..

‹‹ 2952 2953 2954 2955 2956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ