X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zbieram opinie. Z nad morza do Krakowa - lepiej autem czy pendolino???

Czas przejazdu mniej wiecej taki sam. Pendolino 5,5h, auto kolo 6h no moze z przystankami troche wiecej. I teraz sama nie wiem. W pociągu w miare wygodnie, mozna wziąć w kolana, pchodzic z nim, wsadzić do wozka- generalnie bedzie mu w miare wygodnie. No ale jak zacznie plakac to moze byc nieciekawie...
    W aucie za to teoche niewygodny fotelik- młody jest duży i chyba za nim nie przepada. Jak juz uśnie to niby śpi ale jak się obudzi to moze byc niestety ryk póki sie nie zatrzymamy i nie pójdziemy na dłuższy spacer. No i jak nam prześpi pól dnia w aucie to później pewnie noc bedzie zarwana a jedziemy tylko na weekend wiec trzeba miec cos z dnia...

Sama nie wiem :/ macie jakies w miare świeże doświadczenie w tym temacie? Wiem, każde dziecko inne ale ciekawa jestem waszych doświadczeń...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to tylko moja mala sie jeszcze nie obraca? Miala jeden dzien ze fikala z brzuszka na plecki a potem juz nie.Tylko na boczki, a stopki to tak sobie dotyka, zlapac nie potrafi.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi chodzi po glowie wizyta u fizjoterapeuty od dzieci.Ale moj m to zaraz powie ze przesadzam.

1usa8u69die0y60t.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez sie nie obraca, tylko kreci wokol wlasnej osi jak w zegarku :) jeszcze jest na to czas, w książce zdrowia jest napisane, ze to do ukończenia 6miesiaca powinno byc:))

Magnolia3 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa to skuteczność obrotów na brzuszek ma na razie bliską zeru.
    Ale powoli zaczyna próbować, więc może wkrótce się nauczy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 moja mala tez sie jeszcze nie obraca ale jakis jeszcze sie tym nie przejmuje moze potpytam u lekarza jak bede podkoniec lutego czy wszystko jest OK

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w sumie co dzien widze jakis postęp, więc narazie nie będę panikowac:-)

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak bylismy ostatnio na kontroli w por.neonatoligicznej( w styczniu miala rowno 4 mce) to lekarka tylko sprawdzila czy mala dzwiga sie na brzuchu i powiedziala, ze moglaby lepiej, ale jedt ok.Teraz jedziemy w kwietniu, wiec jak mala nie bedzie sie turlac i dzwigac dupki do gory lezac na brzuchu ti na bank da nam na rehabilitacje.Moj synek w 3 mcu nie chcial glowki dzwigac i ta sama dr. odrazu skierowala na reh. I bardzo sie ciesze, bo dzieki cwiczeniom rozwijal sie pieknie.W 8 mcu zapitalal na czterech jak maly motorek.Bez cwiczen napewno by tego nie osiagnal, bo to byl taki cieplt klusek:-)

1usa8u69die0y60t.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    My jak bylismy ostatnio na kontroli w por.neonatoligicznej( w styczniu miala rowno 4 mce) to lekarka tylko sprawdzila czy mala dzwiga sie na brzuchu i powiedziala, ze moglaby lepiej, ale jedt ok.Teraz jedziemy w kwietniu, wiec jak mala nie bedzie sie turlac i dzwigac dupki do gory lezac na brzuchu ti na bank da nam na rehabilitacje.Moj synek w 3 mcu nie chcial glowki dzwigac i ta sama dr. odrazu skierowala na reh. I bardzo sie ciesze, bo dzieki cwiczeniom rozwijal sie pieknie.W 8 mcu zapitalal na czterech jak maly motorek.Bez cwiczen napewno by tego nie osiagnal, bo to byl taki cieplt klusek:-)
    Jesli moge zapytac, z jakiego powodu kontrola w poradnii neonatologicznej??

relgio4pxlxziakh.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez sie nie obraca wogole ani na plecy, ani na brzuch. Jedynie z pleckow na boczki. Za to na plecach to rece i nogi ciagle w ruchu i lapie sie za nie. A na brzuchu jak lezy to dupke do gory tak podnosi jakby chcial raczkowac i przy tym przebiera nogami. Ja tam sie nie znam ale tez sie nie spinam. Jak bylam na szczepieniu ostatnio to babka mowila ze on jest dlugi i szczuply i ze przez to moze tak szybko sie nie przekrecac. Ale w sumie nie wiem czy to ma jalis wplyw na obroty.

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Laski, zaraz zabieram się za nadrabianie Was, ale najpierw wystosuję odezwę do forumowych gadżeciar, zanim zapomnę. Otóż dojrzałam chyba wreszcie do kupna torby do wózka. Szukam czegoś praktycznego (wbrew pozorom torby do wózka potrafią być koszmarnie niepraktyczne), niekoniecznie z funkcją przewijania, wizualnie znośnego (najchętniej granatowa :P ), i takiego, co mogę z powodzeniem przerzucić sobie przez ramię. Do 100, max 150 zł :P HELP. Wożąc się ze starszakiem przerobiłam dwie torby wózkowe i jedna była totalnie do bani (dostałam z wózkiem), a druga ratowała się ceną.

8pdp47e.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me,wybralabym chyba jednak pociag...Chocby ze wzgledu na wygode Maluszka. Jechalismy w stycznie z Poznania do Kudowy Zdroj i tez podroz trwala 6h. Dla mnie byla to meka w aucie.Ola nie spala i co 2h cyc.
    Moj Maz wybyl wczoraj z kolegami na weekend. Niby ok,co roku maja taki zjazd i sie zgodzilam...Ale powiem Wam,ze nastepnym razem przemysle. Padam na twarz...On mi pomaga,nie powiem,ale ciagle ma rozrywki:pon i czw gra w koszykowke,kilka razy byl na piwku,z synem na basenie i w kinie. Ok,rozumiem,ze ma prawo,ale troche mi przykro,bo moim jedynym relaksem jest kapiel i raz bylam u kpsmetyczki az 10minut...Cycki cyckami,jednak chyba musze ukrocic te swawole.
    Olka od czwartku przekreca sie z pleckow na brzuszek a z brzuszka na plecki juz od okolo 3tygodni.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_Lenka - a co ma mam powiedzieć, młoda jeszcze donasza ubrania po starszaku :D Do tego granatowy wózek, ciemne śpiworki itd. Przynajmniej z buzi jest ewidentnie dziewczynką, jak się śmieje, ale leżąc w wózku wygląda jak mały, utyty budda i mój tata się śmieje, że rośnie nowy członek polskiej kadry sumo :P

Anitka - ja kupiłam na allegro czarne body z H&m za 5 zł, stan idealny.

4me - no prywatnie niby szybciej, ale z tego co piszesz, to młody i tak sobie nieźle radzi :) Moja dopiero przekręca się na boki, do przekręcenia się na brzuszek brakuje jej ostatecznego fiknięcia, ale podobno ma jeszcze słabe mięśnie brzucha i bioderka. Podpór z dnia na dzień na szczęście lepszy, babka zmieniła nam ćwiczenia na inne i od razu widać postępy. Inna sprawa, że powiedziała też, że jak młoda ma problemy z wysokim podporem, to lepiej nie dawać jej w pozycji na brzuchu małych zabawek, bo wiadomo, że będzie się nimi bawiła leżąc na łokciach. Lepiej dać duże, do których będzie wyciągała rączki i najwyżej przesuwała, ale których nie będzie łapać i glamać gdzieś pod brodą opierając się na łokciach.
    A, no i pytałam o baby swimmera i powiedziała, że nie ma przeciwwskazań

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Hejka Laski, zaraz zabieram się za nadrabianie Was, ale najpierw wystosuję odezwę do forumowych gadżeciar, zanim zapomnę. Otóż dojrzałam chyba wreszcie do kupna torby do wózka. Szukam czegoś praktycznego (wbrew pozorom torby do wózka potrafią być koszmarnie niepraktyczne), niekoniecznie z funkcją przewijania, wizualnie znośnego (najchętniej granatowa :P ), i takiego, co mogę z powodzeniem przerzucić sobie przez ramię. Do 100, max 150 zł :P HELP. Wożąc się ze starszakiem przerobiłam dwie torby wózkowe i jedna była totalnie do bani (dostałam z wózkiem), a druga ratowała się ceną.
    Ja się czajena babyono style kosztuje 90zl ale nie widzialam na zywo i boje sie wlasnie, ze bedzie niepraktyczna i malo pojemna, wiec tex czeksm ma jakies relacje :)) jest piekna w 3kolorach :)

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa - solidaryzuję się. Jak po 2 tygodniach siedzenia z dzieciakami w domu, w tym z chorym synem, wyszłam z siostrą do wielkiego centrum handlowego, taka lekko zdziczała od siedzenia w domu z bachorami, to czułam się jak taki łoś co niechcący wylazł z puszczy do wielkiego miasta i nie potrafi się odnaleźć między samochodami. Nawet jak mąż jedzie do babci na jakąś pieprzoną herbatkę z trzema 85-letnimi ciotkami, to mu zazdroszczę rozrywek :D Już nie wspominając o wyjazdach, które mnie w tym roku ominęły. Austria, termy na Węgrzech, morze, mazury, Rzym :/ A ja nic, a za oknem gówniana pogoda i człowiek łapie depresję. I tylko mi dupa rośnie. Dobiłam do 84kg, czyli mój rekord wszechczasów. Przed obiema ciążami 65kg :/

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja bym polowala na używaną SkiHop. Ja moja kocham i się z nią nie rozstaje. Nowa cholernie droga, ale uzywana.. ma mase przegrodek i jest mega pojemna.

tb734z17s9scq0zt.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innych tematow.. to straszyli mnie, ze jak dam małemu sloiczki to będzie miał zatwardzenia.
    Moje dziecko znowu okazało się wyjatkowe- z 1 na 4 dni zrobily się 4 na dzień :P

tb734z17s9scq0zt.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls,no dokladnie...
    Ja sie czuje jak jakis alien. Kocham moja Olenke nad zycie. Jednak dla zdrowia mego mozgu moglabym gdzies wyjsc,ale no jak?
    Ciebie z dwojka podziwiam :) Ja chyba po macierzynskim z dwojgiem dzieci wzielabym wyjazd do sanatorium...
    A najlepsze,ze w domu moj Maz o 21 jest nieprzytomny i ciagle steka o braku snu, a z kolegami prosze bardzo i do 3 nad ranem baluje,takze tego.
    Tylko niech skoncze karmic...To jak wypale,to ogien z mojej dupy On w domu zobaczy. No chyba,ze sie sama wystrasze nawet aut jak mowisz i wroce do chaty :D

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak spia wasze dzieci w ciagu dnia? U nas jest pobudka ok 8-9 potem ok 12 jest drzemka taka 2h i potem juz nie chce spac czyli od 14 i o 18-19 pada z krzykiem i potem niestety wiadomo 6 rano a czasami i4 a ona wyspana, jak rozplanowac te drzemki?? Budzic ja jak zasnie!? Kurde nie umiem tego ogarnac przez conie mam za bardzo czasu dla siebie, lacze sie z Wami w bolu bycia dzikusem

relgio4pxlxziakh.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenyy dziewczyny, ale mamy hardcore. Kolejny dzień wyjęty z życia. Normalnie już nie wiem jak się nazywam. Młody jęczał i płakał całą noc i cały dzień. Spać nie może, bo kaszel i katar, jeść też nie chce, bo ciągle nos zapchany i co odetkam to za minutę znowu furczy. Zjadł dzisiaj może ze trzy razy i boję się, żeby się nie odwodnił. Wciskam mu na siłę, jak wyczaję moment po odciągnięciu, że oddycha w miarę ok. Gorączki na szczęście nie ma ale i tak poliki czerwone, oczy zamglone i półprzytomne. Kurza dupa, niech to się już skończy, bo już wyję razem z nim. Teraz udało się troszkę nakarmić i odetkać nosek więc zasnął.
    Sorry, że tak smęcę ale już na prawdę odchodzę od zmysłów. Dzwoniłam oczywiście do mojej lekarki i mnie troszkę uspokoiła, że ze dwa dni jeszce może to potrwać a potem już tylko lepiej. Ooby..
    Aa.. i z tym mleczkiem, żeby zakraplać do noska, to zrobiłam tak. Tylko nie wiem na ile to zadziała, bo jemu się leje z noska i pewnie razem z tym mleczkiem się wylewa. Ale bardzo dziękuję za wszelkie cenne rady i życzenia zdrowia. Jesteście nieocenione..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 2950 2951 2952 2953 2954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ