Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do spiewania, to Ona krzyczy aaaaaaaaaaa;,tylko takum zdartym glosem. Najsmieszniej jest jak rano lezy z nami,,obudzi sie na dobre, przekreci sie na boczek do taty, krzyczy swojw aaaaaa i chlasta raczkami tate po twarzy.
Carolline lubi tę wiadomość
-
Magnolia3 wrote:Chabasse a malenstwo lepiej troche?
-
Chabasse dużo zdrowka dla Was.
My oczywiście jak od kilku już dni pobudka przed 6 i oczywiście najwcześniej na drzemke pójdzie dopiero po 10 ten mały smark! Moja też już stopki przy buzi od dłuższego czasu ma, pare razy udało się włożyć dużego palucha bo zazwyczaj ręka, którą trzyma nogę blokuje dojście stopki do buziola.
Lalenka a z tym przebieraniem to siedem światów jak nie podnosi dupki do góry to oplata mnie nogami trzymając przy tym paluszkami i zwija się jak krewetkaMagnolia3, chabasse lubią tę wiadomość
-
Chabsse karmisz piersią? Jeżeli tak weź kilka razy dziennie zapuśćdo do noska po kropelce swojego mleka. Uwierz że to działa.
Dziecko powinno mieć wyżej główkę tak by brodą nie dociskało klatki piersiowej i nie powinno się zbyt często odciągac tych glutów a dokładnie tylko wtedy jak nie może przełknąć jedzenia. Lepiej jak je połknie i zlecą niżej.
Oklepywać dziecko najlepiej jest 3 minuty po inchalacji
My sporo chorowałyśmy a w końcu trafiłam z małą do dobrego lekarza prywatnie i kazał robić to co wyżej pisałam plus zapisał tylko 2 syropki Abroksol i Clemastinum i po 4 dniach opuściło no i inhalacje z berodualu a wcześniej dostawała końskie dawki sterydów.chabasse lubi tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:La lenka ja tam uwielbiam młodego w czerni i granice
i w sumie ciężko dorwać w h&m czarne body bo schodzą na pniu wiec coś w tym jest
A ja lubię takie mniej oczywiste kolory - jak najbardziej mała ma dużo różowych ciuszków (bo fakt faktem używane takie kupić najprościej), ale jak tylko spotkam coś bardziej uniwersalnego to chętnie kupuję.
Tylko, że przez to większość ludzi twierdzi, że to chłopiecNawet wczoraj w banku babka mówiła o małej jako "on" - bo była w tym co na powyższej fotce (czyli czerwona bluzka w kropki, do tego białe dresowe spodenki, biała kurteczka i czapeczka). Według mnie to normalny, taki uniwersalny strój. A niestety, większość ludzi stwierdza, że dziewczynka to ma być róż, falbanki i słodko do porzygu. A jak jest "normalnie" to znaczy, że chłopiec.
Anitka201, easymum, Carolline lubią tę wiadomość
-
Widze zatem, ze czesc dzieciaczkow juz chwyta. Ciekawe czy to jest tak, ze każde dziecko powinno/ bedzie chwytać?
Chyba sie przejdę z tymi nóżkami do rehabilitanta/fizjo... Tylko speobuje najpierw na NFZ bo jak słyszę o prywatnych fizjoterapeutkach to kurcze one ZAWSZE cos tam znajda... W ogóle czytając neta mam wrażenie, ze co drugie dziecko wymaga rehabilitacji.
Za to w,zyciu codziennym tyyyyle dzieci mam w okolo i tylko jedno niby potrzebowalo. Podejrzewam, ze bylo ich więcej ale niezdiagnozowanych.
Najpierw NFZ, zobaczymy jakie terminy, pozniej ewentualnie priv
A tak w ogóle to oprócz nowego maly pięknie juz fika z brzuszka na plecki, dupkę podnosi pięknie i kreci sie jak baczek 360 w okolo
Raz nawet przewrócił sue z brzucha na bok, za chwile sie obracam a on znowu na brzuchu! Co prawda to z boczku ale zawsze cos !
-
4me, ale Twój synek w ogóle się interesuje nóżkami? Łapie za np. kolanka? Unosi nóżki do góry? Jak położysz dużą zabawkę to obejmuje rączkami i podniesionymi nóżkami?
Bo jeśli tak, tylko po prostu nie sięga jeszcze wyżej to może trzeba mu ciut więcej czasu? -
la_lenka wrote:Haha, jaka reakcja jak usłyszały, że ten synek to Anastazja?
a wiesz jakoś niespecjalnie zrobiło to na paniach wrażenia, chyba częściej im to się zdarza ale z drugiej strony fakt, Nastka wyglądała w tych ciuszkach jak typowy chłopczyk
jakiś czas temu szukałam czarnego bodziaka bez nadruku i czarnych rajstopek (taki zestaw do czerwonej sukienki), rajstopki kupiłam w h&m ale bodziaka ani na allegro nie znalazłam ani w h&m ani w żadnym innym dziecięcym sklepie w galerii. czy czarny body bez aplikacji to jakiś towar luksusowy?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 10:56
-
julita wrote:jakiś czas temu szukałam czarnego bodziaka bez nadruku i czarnych rajstopek (taki zestaw do czerwonej sukienki), rajstopki kupiłam w h&m ale bodziaka ani na allegro nie znalazłam ani w h&m ani w żadnym innym dziecięcym sklepie w galerii. czy czarny body bez aplikacji to jakiś towar luksusowy?!
Mała ma taką sukienkę czerwoną, z czarną kokardą w kolorowe kropki. Czarny bodziak i rajstopy pasowałyby najbardziej. Ale niestety - rajstopki kupiłam w H&M (taki zestaw czarne+szare w paseczki - rozmiar 50-56), ale bodziaka ani widu. W końcu musiała wystąpić w szarym (pod kolor niektórych kropek z kokardy).
-
la_lenka wrote:4me, ale Twój synek w ogóle się interesuje nóżkami? Łapie za np. kolanka? Unosi nóżki do góry? Jak położysz dużą zabawkę to obejmuje rączkami i podniesionymi nóżkami?
Bo jeśli tak, tylko po prostu nie sięga jeszcze wyżej to może trzeba mu ciut więcej czasu?
Z ta zabawką wieksza i obejmowaniem rączkami i nóżkami to aż musze zrobić test ale wydaje mi sie, ze tak, ze zaraz gdzies tam nóżki wędrują do zabawki.
-
No to nie jest źle. Jak najczęściej pokazuj stópki, gładź jego rączkami kolanka, sięgaj do stópek i powinien załapać. Jest w temacie prawdopodobnie trochę do tyłu, ale myślę, że nadal w normie.
Choć ja za konsultacją z rehabilitantem jestem bardzo za. Według mnie to jest super jak ma się kogoś kto regularnie pokazuje jak z dzieckiem się "bawić" żeby prawidłowo wspierać rozwój. Nawet ze 100% zdrowym.
My chodzimy raz na miesiąc po nowy zestaw ćwiczeń i kontrolę postępów. To nie jest duże obciążenie budżetu, a ja się czuję bezpieczniej że ktoś kto się zna nad tym czuwa.Dżuls lubi tę wiadomość
-
No wlasnie mi sie sam pomysl konsultacji podoba chociażby z tego powodu, ze moglibyśmy nauczyć sie ćwiczeń, które wspomiga jego rozwój no i jednocześnie beda fajna zabawa dla nas. Za 1,5 tygodnia idziemy na szczepienie- to poproszę o skierowanie na NFZ a w miedzy czasie pszulam czegos prywatnie bo nie mam żadnych namiarów na kogoś wartego polecenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 11:53