X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spiewania, to Ona krzyczy aaaaaaaaaaa;,tylko takum zdartym glosem. Najsmieszniej jest jak rano lezy z nami,,obudzi sie na dobre, przekreci sie na boczek do taty, krzyczy swojw aaaaaa i chlasta raczkami tate po twarzy.:-)

Carolline lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenko- cudna jest:-) :-) :-)Moja tez przy przebieraniy zadziera nogi i nie moge jej pieluchy zalozyc i do tego skacze dupa do gory, jakby chciala mostek zrobic, niw idzie jej ani umyc po sranku ani ubrac:-)

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse a malenstwo lepiej troche?

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, mostki ciągłe. Dziś się tak wygięła siedząc w leżaczku, że jakby nie pasy to by wypadła całkiem. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Chabasse a malenstwo lepiej troche?
    A Dziękuję, ale niestety na razie bez zmian jeśli chodzi o kaszel natomiast strasznie nam się katar rozpaskudził. takiego jeszcze nie mieliśmy. Dzisiaj cały dzień inhalowałam, oklepywałam i odciągałam co się dało. Usypianie oczywiście na rękach jak kiedyś, ale teraz mu wybaczam i staram się zrozumieć. Chociaż nie powiem.. prawie 9 kilo to ręce i plecy już wysiadkę robią. A to dopiero pierwszy dzień walki. Dobrze, że już weekend to małż mnie odciąży i może dziś się wyspię, bo przecieżostatnie dwie noce to właściwie pilnowałam, żeby mi się nie udusił. No mówię Wam, chore dziecko to dla matki koszmar. jestem taka wściekła na siebie i na tą naszą pieprzoną przychodnię.., że chyba im naskrobię co o nich myślę. Wiem, wiem, że zawsze może być gorzej, ale ja juz tracę nadzieję, że kiedyś skończy się ten pier....ny katar. Chce mi się wyć, ale jak widzę, że młody się tak męczy to spinam dupę i robię co mogę, żeby mu ulżyć.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse dużo zdrowka dla Was.
    My oczywiście jak od kilku już dni pobudka przed 6 i oczywiście najwcześniej na drzemke pójdzie dopiero po 10 ten mały smark! Moja też już stopki przy buzi od dłuższego czasu ma, pare razy udało się włożyć dużego palucha bo zazwyczaj ręka, którą trzyma nogę blokuje dojście stopki do buziola.
    Lalenka a z tym przebieraniem to siedem światów jak nie podnosi dupki do góry to oplata mnie nogami trzymając przy tym paluszkami i zwija się jak krewetka :)

Magnolia3, chabasse lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka ja tam uwielbiam młodego w czerni i granice :-) i w sumie ciężko dorwać w h&m czarne body bo schodzą na pniu wiec coś w tym jest :-)
    U nas mały leżąc na brzuszku tez ciągnie dupke do góry :-)

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse wiem co czujesz....bardzo Ci wspolczuje, bardzo:-( Walczcie, byleby nie do szpitala

chabasse lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabsse karmisz piersią? Jeżeli tak weź kilka razy dziennie zapuśćdo do noska po kropelce swojego mleka. Uwierz że to działa.
    Dziecko powinno mieć wyżej główkę tak by brodą nie dociskało klatki piersiowej i nie powinno się zbyt często odciągac tych glutów a dokładnie tylko wtedy jak nie może przełknąć jedzenia. Lepiej jak je połknie i zlecą niżej.
    Oklepywać dziecko najlepiej jest 3 minuty po inchalacji

My sporo chorowałyśmy a w końcu trafiłam z małą do dobrego lekarza prywatnie i kazał robić to co wyżej pisałam plus zapisał tylko 2 syropki Abroksol i Clemastinum i po 4 dniach opuściło no i inhalacje z berodualu a wcześniej dostawała końskie dawki sterydów.

chabasse lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    La lenka ja tam uwielbiam młodego w czerni i granice :-) i w sumie ciężko dorwać w h&m czarne body bo schodzą na pniu wiec coś w tym jest :-)
    No ja też lubię - ale dla rodziny to nie do pomyślenie, nie dość, że małe dziecko w takim ciemnym, to jeszcze dziewczynka!
    A ja lubię takie mniej oczywiste kolory - jak najbardziej mała ma dużo różowych ciuszków (bo fakt faktem używane takie kupić najprościej), ale jak tylko spotkam coś bardziej uniwersalnego to chętnie kupuję.
    Tylko, że przez to większość ludzi twierdzi, że to chłopiec :P Nawet wczoraj w banku babka mówiła o małej jako "on" - bo była w tym co na powyższej fotce (czyli czerwona bluzka w kropki, do tego białe dresowe spodenki, biała kurteczka i czapeczka). Według mnie to normalny, taki uniwersalny strój. A niestety, większość ludzi stwierdza, że dziewczynka to ma być róż, falbanki i słodko do porzygu. A jak jest "normalnie" to znaczy, że chłopiec.

Anitka201, easymum, Carolline lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będąc ostatnio na pobieraniu krwi ubrałam Anstazje w niebieskie spodenki + szary bodziak i oczywiście pielęgniarki zapytały jak synek ma na imię :)

easymum lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, jaka reakcja jak usłyszały, że ten synek to Anastazja?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze zatem, ze czesc dzieciaczkow juz chwyta. Ciekawe czy to jest tak, ze każde dziecko powinno/ bedzie chwytać?

Chyba sie przejdę z tymi nóżkami do rehabilitanta/fizjo... Tylko speobuje najpierw na NFZ bo jak słyszę o prywatnych fizjoterapeutkach to kurcze one ZAWSZE cos tam znajda... W ogóle czytając neta mam wrażenie, ze co drugie dziecko wymaga rehabilitacji.
    Za to w,zyciu codziennym tyyyyle dzieci mam w okolo i tylko jedno niby potrzebowalo. Podejrzewam, ze bylo ich więcej ale niezdiagnozowanych.

Najpierw NFZ, zobaczymy jakie terminy, pozniej ewentualnie priv

A tak w ogóle to oprócz nowego maly pięknie juz fika z brzuszka na plecki, dupkę podnosi pięknie i kreci sie jak baczek 360 w okolo :D
    Raz nawet przewrócił sue z brzucha na bok, za chwile sie obracam a on znowu na brzuchu! Co prawda to z boczku ale zawsze cos ! :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody tez ma jedno czarne body- wygląda w nim cudnie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, ale Twój synek w ogóle się interesuje nóżkami? Łapie za np. kolanka? Unosi nóżki do góry? Jak położysz dużą zabawkę to obejmuje rączkami i podniesionymi nóżkami?
    Bo jeśli tak, tylko po prostu nie sięga jeszcze wyżej to może trzeba mu ciut więcej czasu?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Haha, jaka reakcja jak usłyszały, że ten synek to Anastazja?

a wiesz jakoś niespecjalnie zrobiło to na paniach wrażenia, chyba częściej im to się zdarza ale z drugiej strony fakt, Nastka wyglądała w tych ciuszkach jak typowy chłopczyk :)

jakiś czas temu szukałam czarnego bodziaka bez nadruku i czarnych rajstopek (taki zestaw do czerwonej sukienki), rajstopki kupiłam w h&m ale bodziaka ani na allegro nie znalazłam ani w h&m ani w żadnym innym dziecięcym sklepie w galerii. czy czarny body bez aplikacji to jakiś towar luksusowy?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 10:56

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    jakiś czas temu szukałam czarnego bodziaka bez nadruku i czarnych rajstopek (taki zestaw do czerwonej sukienki), rajstopki kupiłam w h&m ale bodziaka ani na allegro nie znalazłam ani w h&m ani w żadnym innym dziecięcym sklepie w galerii. czy czarny body bez aplikacji to jakiś towar luksusowy?!
    Identycznie to samo!
    Mała ma taką sukienkę czerwoną, z czarną kokardą w kolorowe kropki. Czarny bodziak i rajstopy pasowałyby najbardziej. Ale niestety - rajstopki kupiłam w H&M (taki zestaw czarne+szare w paseczki - rozmiar 50-56), ale bodziaka ani widu. W końcu musiała wystąpić w szarym (pod kolor niektórych kropek z kokardy).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    4me, ale Twój synek w ogóle się interesuje nóżkami? Łapie za np. kolanka? Unosi nóżki do góry? Jak położysz dużą zabawkę to obejmuje rączkami i podniesionymi nóżkami?
    Bo jeśli tak, tylko po prostu nie sięga jeszcze wyżej to może trzeba mu ciut więcej czasu?
    Nogi ma bardzo często w górze, uderza nimi w zabawki na pałąku maty edukacyjnej, zakłada je tam. Jak leży bez pieluszki wierzga nimi bardziej do góry ale raczej nie bawi sie nimi za pomocą raczek, kolankami tez, nie dotyka ich. Ostatnio mu pokazałam, ze są kolanka to sie tak chwile popatrzył, cos tam dotknął ale szybko stracił zainteresowanie nimi.
    Z ta zabawką wieksza i obejmowaniem rączkami i nóżkami to aż musze zrobić test ale wydaje mi sie, ze tak, ze zaraz gdzies tam nóżki wędrują do zabawki.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie jest źle. Jak najczęściej pokazuj stópki, gładź jego rączkami kolanka, sięgaj do stópek i powinien załapać. Jest w temacie prawdopodobnie trochę do tyłu, ale myślę, że nadal w normie.
    Choć ja za konsultacją z rehabilitantem jestem bardzo za. Według mnie to jest super jak ma się kogoś kto regularnie pokazuje jak z dzieckiem się "bawić" żeby prawidłowo wspierać rozwój. Nawet ze 100% zdrowym.

My chodzimy raz na miesiąc po nowy zestaw ćwiczeń i kontrolę postępów. To nie jest duże obciążenie budżetu, a ja się czuję bezpieczniej że ktoś kto się zna nad tym czuwa.

Dżuls lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mi sie sam pomysl konsultacji podoba chociażby z tego powodu, ze moglibyśmy nauczyć sie ćwiczeń, które wspomiga jego rozwój no i jednocześnie beda fajna zabawa dla nas. Za 1,5 tygodnia idziemy na szczepienie- to poproszę o skierowanie na NFZ a w miedzy czasie pszulam czegos prywatnie bo nie mam żadnych namiarów na kogoś wartego polecenia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 11:53

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2949 2950 2951 2952 2953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ