X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytałam grudniowy wątek, no ja pierdziu jak trzeba mieć w głowie porąbane!
    Ela ja Ci nie pomoge bo moja jak sprawdzalam to ugina nogi i je podkurcza, w ogóle nie usztywnia ich do sprezynowania. Mam nadzieję, że to ok że takie galarety ma na razie jak myślicie?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Na grudniowkach to juz jakas masakra sie zrobila- jedna flakonik rozmonozyla sie do kilku osób - to juz niezla aferka ;)

OMG :D Jeśli rzeczywiście nie jest schizolem, tylko jej za to płacą, to mają tam teraz niezły fakap :D

Co do Lady i niekończącego się tematu wrześniówek podejmowanego przez nią na różnych forach niezależnie od wątku, tematu i okoliczności - niezmiennie polecam maść na ból dupy. I to mój ostatni komentarz na ten temat.

Co do tajnej grupy na fejsie - niby ma przewagę, ale z drugiej strony kontaktując się przez fejsa podajesz do wiadomości dużo więcej swoich danych niż tutaj. A tu wystarczy że uważasz na to, co piszesz i tyle.

Przyszła mama - teoretycznie kleik ryżowy jest bezglutenowy i możesz go podać wcześniej, bo kaszę mannę podaje się najpierw w małych ilościach w ramach ekspozycji na gluten, ale tak jak pisała la_lenka tę teorię z glutenem podobno już obalono i w zasadzie wszystko jedno. Ale jakbym miała podać większe ilości to zaczęłabym jednak od kleiku ryżowego.

A my dziś z znów mamy wizytę u neurologa w związku z główką. Strasznie jestem ciekawa co powie lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:38

kapturnica, Anitka201, Magnolia3 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka89 jeszcze ja się tu udzielam! :)) chociaz glownie wieczorami, bo w ciagu dnia nir ma czasu :/
    No i kurde przez Was bede musiala przekopac te forum bo ciekawa jestem co tam Lady na nas nagadala ;D

relgio4pxlxziakh.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kleik ryżowy dodaję do mojego sciagnietego mleka na wieczorne karmienie przed snem. Dodatkowo młoda 2 dni dostała marchewkę. Zauważyłam że podoba się jej jedzenie łyżeczką. Ładnie dzioba otwiera i nie wiele wypycha językiem. Tylko tak jak w większości przypadków marchewka zadziałała zatwardzajaco. Dziś spróbujemy dynię z ziemniaczkami.

• bento Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama Możesz podać sinlak, jest od 4 miesiąca, bez mleka i glutenu.

Wasze dzieciaki też maja jakąś godzinną przerwę w śnie nocnym? Moja Panna budzi się np. o 3 i do 4 gada, piszczy, pełza po łóżku, obraca się, kopie itp.

Odparzenia na pupie schodzą, polecam taki talk w spreju A-Derma Cytelium, rewelacja na tego typu sprawy. Cieszę się bardzo bo trochę przerażała mnie wizyta u pediatry ze względu na te wirusy wszystkie które teraz panują.

Dzuls U mnie syn uwielbia wygłupiać się na oczach siostry, ona brecha wtedy na cały głos :-) Do niedawna właściwie jej nie zauważał, ale teraz łapią kontakt, co mnie bardzo cieszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:59

sRUqp2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaVi to moja obala mit na temat zatwardzenia po marchewce. Rano poszła taka kupa, ze nie wiedziałam jak się za to zabrać :P

Madzia - dobra, dobra nie irytuj się ;P hihi Mnie się szukać nie chce, ale popieram Dżuls, ze komuś serio przydałaby się maść na ból dupy. Po kiego grzyba ciągle pisać to samo, że wrzesniowki to zuoooo? A pozniej, ze się czepiamy biednej Lady..

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry może nie z rana :) obiecuje odzywać się tu u Was częściej :) Konta na fb na wrześniówkach nie mam wiec tam nie będę się udzielać :) Kacperek dziś dostał pierwszy kleik ryżowy :) zjadł porcje 130ml bez zająknięcia. Zastanawiam się jak z tą kaszką manną, bo nasza pani doktor powiedziała, że już mu wprowadzać powoli gluten, inni mówią że za wcześnie... ja się tak boje, żeby mały nie był uczulony na gluten, że ogarnia mnie jakaś dziwna panika...

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    Ja kleik ryżowy dodaję do mojego sciagnietego mleka na wieczorne karmienie przed snem. Dodatkowo młoda 2 dni dostała marchewkę. Zauważyłam że podoba się jej jedzenie łyżeczką. Ładnie dzioba otwiera i nie wiele wypycha językiem. Tylko tak jak w większości przypadków marchewka zadziałała zatwardzajaco. Dziś spróbujemy dynię z ziemniaczkami.

My już jedliśmy marchewkę, ziemniaczka i jabłuszko i generalnie Kacperek też nie ma problemów z jedzeniem łyżeczką. Kupy robi najczęściej dwie w godzinach dopołudniowych :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dzuls U mnie syn uwielbia wygłupiać się na oczach siostry, ona brecha wtedy na cały głos :-) Do niedawna właściwie jej nie zauważał, ale teraz łapią kontakt, co mnie bardzo cieszy.

U nas młody od początku bardzo reagował na siostrę i ona cieszyła się później na jego widok, ale nigdy nie było między nimi takiego kontaktu jak wczoraj, że jedno się wygłupia, a drugie śmieje :) Ogólnie u nas teraz tak, że jak starszak wraca z przedszkola, to spokojnie mogę młodej pochować wszystkie zabawki, bo i tak największą atrakcją jest brat.

8pdp47e.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba mi by sie przydal jakis starszak w domu bo malemu nic nie pasuje :-P a tak serio to niezla akcja na tych grudniowkach i caly watek sie rozwalil.
    A taki kleik albo kaszke mozna dodac do zupki? Lekarz nam mowil zeby zaczac dodawac ale wszystko co znajduje w sklepach jest do mleka a nie do marchewki..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te z Was, które rozszerzają juz dietę - na jakim etapie jesteście? My juz drugi tydzień na warzywkach. Niby w trzecim mozna podać juz jakies danie z mięsem ale troche sie boje, bo ja ciągle daję tak po Maks pól sloiczka.
    Czy wy juz dajecie cos wiecej niż warzywka, a jesli tylko warzywka to caly taki sloik 125g ???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na etapie warzyw, podałam już marchewkę i marchew+ziemniak, za jakieś dwa dni podam dynię i może później jakiś owoc spróbuję. Moja córa zjada do pół słoiczka, z czego na śliniak przypada jakaś 1/3 porcji ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:59

4me lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    4me my jestesmy niby na 4 tygodniu i od wczoraj wprowadzilismy kaszkę, mamy za sobą marchewke, dynie brokuł, marchewke z ziemniakiem etc a z owoców jabłko banan sliwka i gruszka, swoją drogą mój Marcel jakiś specjalnie wybredny w tych słoiczkach nie jest, z tego wszystkiego tylko brokuł mu nie podszedl, a resztę wcina aż mu się uszy trzęsą, z warzywek podajemy juz całe słoiczki 125g, a z owoców po pół.
    Kaszki przygotowuję na mm, jakie pije i też mu smakują a co do mięska to poczekam jeszcze z tydzien niech się przyzwyczai do kaszki, bo za dużo na raz to też chyba nie dobrze.
    Pozdrawiam:)

4me lubi tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie. Byliśmy w zeszłym tygodniu u pediatry bo mała dostała jakiejś wysypki na dole brzuszkua okazało się, że to typowo pieluszkowe 'potowki' o ile tak można powiedzieć i nic nam na to nie dała a teraz jeszcze bardziej jej się to uaktywnia. I jest tylko pod pieluszką wyżej nic nie ma. Proszku nie zmenialam, pieluch też nie. Nie wiem czemu jej tak nagle się takie cholerstwo pojawiło. Smarować to czymś jak myslicie?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen Nieźle Wam idzie to wprowadzanie pokarmów. Co ile dni wprowadzasz coś nowego?

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja - tak w temacie "rozszerzania" diety - wczoraj polizała banana. Siedziała u mnie na kolanach kiedy ja jadłam i zanim się zdążyłam zorientować to złapała za banana i do buzi. Mina była zdziwiona jak zobaczyła, że to ma smak. Jak zabierałam to za szczęśliwa nie była, ale co tam, da radę jeszcze poczekać te 2 tygodnie :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento, jak zaczelam wprowadzac warzywka to najpierw dawalam ok 4 lyzeczek jak nic sie nie dzialo, to na drugi dzien dawalam wiecej i na 3 dzien dawalam cos nowego i tak dalej.. z owocami tak samo. No i tak jak mowie Marcl jest otwarty na wszelakie propozycje kulinarne, i co najwazniejsze jak do tej pory nic go nie uczula, tylko nie wiem za bardzo jak zabrac sie za ten gluten..

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na marginesie to ja sama nie wiedziałam jak się zabrać za to całe rozszerzanie diety, do tej pory sie motam, nei wiem czy nie za szybko czy nie daje za duzo itp, ale obserwuje malego jak widze ze nic mu nie jest i ze mu to smakuje to idziemy dalej. Mam tylko nadzieje, ze niczym mu nie zaszkodze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:59

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie jesteśmy na samych warzywach. Mimo że dietę rozszerzamy od 6 tygodni to i tak mlody dostaje max pół słoiczka. Mięsko miałam podać po 5 miesiącu ale jednak czekam do skończonego 6 m-ca. U nas 2 tyg temu przyplatala się jelitowka i wtedy lepiej nie podawać nowych produktów. Raz tez dostał chrupka kukurydzinego ale nie wiem czy to dobry pomysł aby je podawać maluchom. Czasami do gryzaka wkładam kawałek jablka i widzę że młody jest nim coraz bardziej zainteresowany

4me lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja chyba na wariata tą dietę rozszerzam... dokładnie 5 lutego młody dostał marchewkę i tak ją dostawiał 6,7 i 8 lutego. 9 lutego dostał ziemniaczka i 10, 11 lutego też. 12 daliśmy jabłko a 13 wróciliśmy do marchewki i ziemniaka. 14 i 15 dostał jabłko z marchewką. 1 dzień każdego nowego produktu był po kilka łyżeczek ale każdy kolejny Kacperek tak wcinał, że aż sama byłam zdziwiona i nie miałam sumienia mu odmówić. Dziś dostał kleik ryżowy z moim mleczkiem (ja cały czas ściągam laktatorem). Także u nas rozszerzanie diety trwa dopiero 11 dni a młody już sporo miał nowości:) Podobno dzieci karmione mlekiem matki łatwiej przyswajają nowe smaki bo rzekomo, że " wyczuwają je" w mleku. To co ja zjem przenika do smaku mleka.

relgi09kd0jrtcj6.png
‹‹ 2957 2958 2959 2960 2961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ