WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest panikarz totalny. Wczoraj dostała balona, najpierw się nim ładnie bawiła. Ale potem zaczepila jej sie rączka i był płacz. Dziś chcialam jej znowu dać balonika do zabawy a tu syrena jak tylko próbowałam podać. Myślałam, że może jak popatrzy, że ja odbijam to sie przekona, ale gdzie tam. Potem to histeria już na sam widok. Już czuję, że będę mieć trzy światy jak trochę później podrosnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dopiero doczytałam, żeby w sprawie słoików zajrzeć do Rossmanna. Dzięki!
    Co do ćwiczeń, to rozwaliła mnie ostatnio moja siostra propozycją, żebym strzeliła sobie Chodaka po uśpieniu dzieci. HA HA HA. Po uśpieniu dzieci to ledwo jestem w stanie doczołgać się na kanapę i przyswajać do do mnie mówi telewizor. Kiedyś robiłam Chodakowską, ale ona tak przymula, że zasypiałam na macie, tym bardziej, że jetem przyzwyczajona do mojej babki od fitnessów w przydomowym Osirze, która drze się na nas jak kapral i człowiek nie myśli za dużo, tylko robi.

8pdp47e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls marchewka z hippa, dynia gerber, kalafior i brokuły bobovita. Owoce sliwka(sliwki suszone+woda), jabłko(100%jabłko), gruszka(99 gruszka+vit.c), banan(89%+woda+reg.kwasowości+vit.c) z gerbera wszystko poza kalafiorem i brokułem(maż kupował chyba w tesco) kupione w rossmanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 20:28

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dżuls marchewka z hippa, dynia gerber, kalafior i brokuły bobovita. Owoce sliwka(sliwki suszone+woda), jabłko(100%jabłko), gruszka(99 gruszka+vit.c), banan(89%+woda+reg.kwasowości+vit.c) z gerbera wszystko poza kalafiorem i brokułem(maż kupował chyba w tesco) kupione w rossmanie.
    Właśnie przeglądam ofertę, mają nawet pasternak 100%. A jak tam skład tych Rossmannowskich?

8pdp47e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Właśnie przeglądam ofertę, mają nawet pasternak 100%. A jak tam skład tych Rossmannowskich?
    Niestety na te nie patrzyłam, następnym razem zerknę. Właśnie przeglądam na stronie i np. ich dynia ma w składzie jeszcze wodę, make ryżową i olej rzepakowy z gerbera dynia którą kupiłam 100% dyni. cenowo jednak niezła przebitka, ja kupowałam maleńki słoiczek 80g za ok. 3 zł, a ich dynia 190g 3,39.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 20:46

sRUqp2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja od bobovity w ramach gratisowego pudełka dostałam groszek tylko nie w słoiku a w takim jakby woreczku 50 gram. Groszek ma skład 70% groszku i woda. W tej ser i jest groszek, brokuł, marchewka, jabłko i gruszka. Jutro będziemy testować groszek :) wczoraj była dynia z ziemniaczkami z hipp i smakowała bardzo. Moja młoda to po połowie słoiczka podnosi krzyk ze już koniec, ale boję się więcej podawać na razie.
    A z nowości to młoda co dzień budzi mnie głośnym gadaniem, śmiesznie to :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewka rosmanna to sama marchew (70%) i woda. A pesternak to co to? Warto dawać ? ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    4me Moja mała po słoiczkach robi kupy które w konsystencji są zupełnie jak papka z marchewki, a kolor też zbliżony. Ponoć takie kupy jak plastelina u niemowlęcia to właśnie zatwardzenie.
    Hmmm moze przesadzilam z ta plastelina. Plastelina jest twarda masz racje. To są kupy jak zawartość sloiczka. Są inne niz na samym mleku to pewne. Ogólnie bede je obserwować ;) bo podobno przy rozszerzaniu diety trzeba patrzeć czy tam nie ma czegos podejrzanego w środku ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co to na insta mozna mnie znalezc jako mamuska_na_diecie w razie jakby ktoras chciala jednak pojsc na diete o ktorej pisalam wczesniej :))) mam nadzieje, ze codzienne dodawanie zdjec mnie zmobilizuje i w koncu dojde do upragnionej wagi!! Jeszcze 15kg!!! Jak to brzmi w ogole....

4me, mmalutka, Anitka201 lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Marchewka rosmanna to sama marchew (70%) i woda. A pesternak to co to? Warto dawać ? ;)
    Podobny do pietruszki :) Dać można dla urozmaicenia, jak dla mnie to prawie marchewka, więc na początek powinien być ok :)
    Przeglądam tę ofertę Rossmanna i pomału głupieję. Zwłaszcza jeśli chodzi o te wszystkie kaszki, kleiki i mm. Temat kaszek i mm przy starszaku ominął mnie zupełnie i kompletnie nie wiem o co kaman i jak się z tym obchodzić. Używaliśmy tylko kleiku ryżowego o zagęszczania.

8pdp47e.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, ja dopiero usiadlam i to nie wiem czy na dlugo.Mala od wczoraj ma tryb marudzenia.Q domu oczywiscie syf, kazdy czegos chce, szczegolnie 4 latek, ze Starszym lekcje, zrobic obiad, rozwiesic pranie, mala beczy....a jeszcze jak zeszlam dzis na dol , bo wieszam pranie nadole w ala holu i piach mi zachrzescil pod nogami to myslalam ze jebne po prostu. Rozwieszam pranie, maly w wannie juz sie drze ze chce wyjsc, mala beczy, starszy zamiast ja zagadac gapi sie w telewizor.Nue musze Wam mowic co mnie strzela.
    Dalam dzis malej sinlac, tak na gesto, zeby leki jej podac i milo mnie zaskoczyla, bo wcinala super.
    4me te leki to takie co maja przywrocic jej prawidlowa perystaltyke jelit, bo wirus + refluks to mieszanka wybuchowa.Wirus nasilil refluks idt. Takie enzymy i takie bakterie z grzybami i od alergii i wogole gromade ma tych lekow.Masakra.Ale jak kupki wroca do normy to zostana jej tylko leki od refluksu.
    Niestety wieczorem nie bylo juz tak kolorowo, byla zbyt zmeczona chyba, plakala i plula...i leki tez wyplula- plakac mi sie chce, bez kitu.

Niesia86 lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie w rosmanach tylko marchew, pasternak, dynia, brokuly i dynia z ziemniakiem i marchew z ziemniakiem- oczywiscie wszystko różnych firm. Jednej marki nie da sie trzymać. Cala reszta ciezka do znalezienia, nawet w Tesco jakos mało tego bylo.
    Ja mam inny problem- moj maly wdal sie w mamusie i za cholerę nie chce pic wody :/ uczę go, codziennie mu daje trochę, by potem jak juz mocnij rozszerzymy dietę bylo czym popijać ale marnie nam to idzie :/
    To wszystko przez ten pierdylion lekow, które dostawal- wszystkie słodkie jak cholera. Mleko sztuczne tez dosladzane, no a moje mleko meeeega słodkie tez jest niestety :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia damy rade! Wyspij sie kochana to moze jutro bedzie lepiej. Ja tez juz dzis odkładam telefon i złodzieje czasu- Internet, bo chodzę jak zombie od dłuższego czasu a to zle wpływa i na mnie i na reszte rodziny ;)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hmmm moze przesadzilam z ta plastelina. Plastelina jest twarda masz racje. To są kupy jak zawartość sloiczka. Są inne niz na samym mleku to pewne. Ogólnie bede je obserwować ;) bo podobno przy rozszerzaniu diety trzeba patrzeć czy tam nie ma czegos podejrzanego w środku ;)

my w ciągu 2 dni mieliśmy pełną paletę barw: żólta,zielona, brązowa i konsystencji również szeroki wybór :P.
    Ale dzieć zadowolony, więc co mi tam..
    Mam w domu słoika i tyle :P

Choć tak w sumie moje dziecko zjadło by wszystko. Od cyca, przez słoiczki, kanapę, rehabilitantkę i kaczkę do kąpieli :D

Magnolia3 lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do gadania do duchoe,,moja mala od kad zaczela gadac to gadala do obrazy Pana Jezusa nad lozkiem.Smiala sue i gadala az piala.Do nas tak sie nie smiala jak do obrazu.Nawet jak plakala to wystarczylo polizyc Ją na lozku, zobaczyla Pana Jezusa i juz radosc, az my sie z niej smielismy, tak gadala.Teraz Jej przeszlo.

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    my w ciągu 2 dni mieliśmy pełną paletę barw: żólta,zielona, brązowa i konsystencji również szeroki wybór :P.
    Ale dzieć zadowolony, więc co mi tam..
    Mam w domu słoika i tyle :P

Choć tak w sumie moje dziecko zjadło by wszystko. Od cyca, przez słoiczki, kanapę, rehabilitantkę i kaczkę do kąpieli :D
    Hehe to zupełnie jak moj. W buzi ląduje wszystko!!!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka gdzie ona by to wszystko zmieściła- szczególnie rehabilitantkę ;p

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie a co do spania, wczoraj tez byla maassaakra w nocy, czy dzis bedzue lepiej?
    Przeklafam ja dzis z kosza mojzesza do lozeczka i zobaczymy jak sie dziuni spodoba.

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Jakby co to na insta mozna mnie znalezc jako mamuska_na_diecie w razie jakby ktoras chciala jednak pojsc na diete o ktorej pisalam wczesniej :))) mam nadzieje, ze codzienne dodawanie zdjec mnie zmobilizuje i w koncu dojde do upragnionej wagi!! Jeszcze 15kg!!! Jak to brzmi w ogole....
    Nie mogę znalezc przez google- tak sie nie da? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.rossmann.pl/drogeria/zywnosc-dla-dzieci,35544
    tu macie naprawdę ogromny wybór, można zamówić i odebrać za darmo w dowolnym rossmannie :P
    edit : zwróćcie uwagę, że warzywa są również w tubkach z bobovity przyjaciele

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 21:34

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 2971 2972 2973 2974 2975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ