WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRat ty blond lasko! ;) wrzucaj więcej zdjęć posiłków, będę się inspirować

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls Dokładnie ten krem mi odradziła(chodziło jej o codzienną pielęgnację) i to własnie z powodu zawartości wit.a. Ja i tak go używam, ale tylko na pupę od czasu do czasu, bo u nas sprawdza się rewelacyjnie.

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Kup sobie worki próżniowe, można na prawdę dużo w nich upchnąć. Ja rzeczy po starszaku zapakowałam w próżniówki, na wierzch tylko wrzuciłam karteczkę z rozmiarem ciuszków w worku, upchnęłam w jakiejś walizie w piwnicy i teraz tylko schodzę sobie raz na jakiś czas i wyciągam. Wygląda to tak - mam w szafie worek na za małe ciuchy młodej. Jak z czegoś wyrośnie to wrzucam do wora. Worek pełny - stukam do sąsiadki, która ma jakąś zaprzyjaźnioną potrzebującą rodzinę i bierze dosłownie wszystko. Potem robię remanent w ubraniach synka, pakuję jego rzeczy (typu dobre kurtki, kombinezony zimowe itd), które zostawiam dla małej. Robię kurs do piwnicy, rzezy synka zostawiam, biorę rzeczy dla Mani. I wiadomo, że to co wyciągnęłam już tam nie wróci :)
    Gorzej, że ja planuję jeszcze co najmniej jedno dziecię, więc i te za małe trzymam.
    A worek próżniowy właśnie wczoraj kupiłam w pepco, dziś będę testować odsysanie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    MadziaRatMed ta ładna blondi to Ty? :-) rozumie ze to figura sprzed ciąży bo na zdjęciach jesteś bardzo szczupła :-)
    Taaa to odlegle czasy sprzed ciąży imoje 63 kg zdjecie sprzed biegu na 10km z 30przeszkodami, teraz to bym nawet 3km nie przebiegała :/

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Jaka ładna blondi! :D I chcę Twój obrus, kocham kratę w ładnych kolorach :)
    Dziękuję, obrus jest juz wiekowy, wygrzebany w szafie ciotki, jedyny ktory lezy na stole innych nie toleruje, jakos mnie odrzuca od tych swiecacych bialych i kremowych.

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    MadziaRat ty blond lasko! ;) wrzucaj więcej zdjęć posiłków, będę się inspirować
    Tylko 3dziennie moge heheh
    A mowilas ze juz konczysz diete :)

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Gorzej, że ja planuję jeszcze co najmniej jedno dziecię, więc i te za małe trzymam.
    A worek próżniowy właśnie wczoraj kupiłam w pepco, dziś będę testować odsysanie.
    Po ile w pepco? Daj znac jak dziala, my moze kiedyś bedziemy chcieli drugie, ale to odlegle czasy, jednak te najlepsze ubranka chce zostawić

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Po ile w pepco? Daj znac jak dziala, my moze kiedyś bedziemy chcieli drugie, ale to odlegle czasy, jednak te najlepsze ubranka chce zostawić
    10 zł
    Mieli jeszcze jakieś większe, chyba z półtora metra długości (pewnie na kołdrę itp), ale nie wiem po ile.
    Na razie ułożyłam, całkiem spoko. Choć najlepsze efekty by były w czymś puchatym, kombinezonach, polarkach, swetrach. Takie cienkie bawelniane to bardziej po prostu nie latają po torbie niż się drastycznie splasnily. Ale kupię jeszcze, może na allegro bo widzę dużo taniej.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Ja kiedyś kupowałam na allegro, mieli duży wybór, jeśli chodzi o rozmiary i cenowo też się opłacało, nie wiem jak jest teraz.

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,
    Co do tych z Allegro, to kiedyś miałam jakies tanie i śmierdziały pozniej ciuchy plastikiem :/

Czy jak dajecie słoiczek, to najpierw kp a pozniej słoik, najpierw słoik pozniej kp, czy słoik i po godzinie mlesio?

Nocka względna, choc spała jakoś niespokojnie, najpierw rzucała się po łóżeczku, pozniej kręciła się w naszym łożku, ale przyczyną jest pewnie temperatura, bo moj szanowny małżonek jak wrócił z delegacji stwierdził, ze w chacie zimno i rozkręcił piec. Poszliśmy spać i oczywiście zapomniał skręcić. Gamoń.

Dzis wizyta pielęgniarki środowiskowej, chciała załatwić to przez telefon, ale jak kasuje za takie coś z NFZ, to niech się pogatyguje i obejrzy mi dzieciaka o!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOKA89 jeszcze wizyta pielęgniarki?? nie wiedziałam, że tak długo przychodzą

relgio4pxlxziakh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka środowiskowa przychodzi jak maluch skończy 4 miesiące, tak mniej więcej. Gabi ma juz 5, wiec czas najwyższy, nie mylić z położną :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Pielęgniarka środowiskowa przychodzi jak maluch skończy 4 miesiące, tak mniej więcej. Gabi ma juz 5, wiec czas najwyższy, nie mylić z położną :)
    O takim cudzie to ja nawet nie słyszałam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    MOKA89 jeszcze wizyta pielęgniarki?? nie wiedziałam, że tak długo przychodzą
    Kochana, mnie wzięła jedna z zaskoczenia jakieś dwa tygodnie temu! Otóż jak zgłaszałam dziecko do przychodni, to celowo nie wybierałam pielęgniarki, bo powiedziałam wyraźnie, że nie odczuwam takiej potrzeby. Po czym dwa tygodnie temu dzwoni do mnie babka z przychodni: "Dzień dobry, czy mogę przyjść na wizytę patronażową jutro o 11?", a ja, jako że z racji częstych wizyt jestem już trochę zaprzyjaźniona z tymi babeczkami to jakoś głupio mi było odmawiać. I przyszła mi do domu taka stara purchawa (oczywiście mogłam ją przez telefon spokojnie zesłać na drzewo, bo jej kompletnie nie znałam), obejrzała dziecko, przeniuchała kąty pod pretekstem mycia rąk, spytała "czy radzę sobie z dziećmi", pogłaskała kota i polazła, wizyta odbębniona.

8pdp47e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to też pierwsze słysze :D o matko niech nie przychodzą do mnie, mąż zaczął remont (chociaż to chyba złe słowo, bo my dopiero robimy jeszcze nic w niej nie ma:D) łazienki, i ciągle robi jakieś dziury na kable, potem będzie podwieszał sufi no i kafelki, ( a dodam, że z wykształcenia też ratownik :D) także trochę to potrwa....

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, ja przy pierwszej takiej wizycie miałam w kuchni galerię pustych butelek po piwie, które mąż sobie popijał, jak jeszcze byłam z młodym w szpitalu i nie zdążył wyrzucić (po prostu nie chciało mu się dupy ruszyć ze szkłem do kontenera), a nie wiedział, że babka przychodzi m.in. po to, żeby sprawdzić, czy z nas nie są przypadkiem jakieś patole :D Tym razem wylizał chatę do czysta, jak tylko usłyszał, że babka ma przyjść :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 13:12

MadziaRatMed, Magnolia3, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was znowu nie z rana :) mam dziś mega leniwy dzień...niedawno zjadłam śniadanie a tu mąż niedługo z pracy wróci a obiadu nie ma. Młody na szczęście śpi.

Co do pielęgniarki środowiskowej to też nie wiedziałam, że może jeszcze przyjść. Kacperek za 6 dni skończy pół roku i u nas nikogo takiego nie było.

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E, no ta brzmi przez telefon milutko :P wlasnie dzwoniła, ze grypa straszna panuje i nie chce mi czegoś przywlec do domu, także fajnie z jej strony :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wczorajszym +12 stopnich i 2h spacerze dziś za oknem biało..
    A my już po rehabilitacji i się nigdzie nie ruszamy :) (nawet nagi Bradley Cooper stojący u mych drzwi nie namówił by mnie do wyjścia z domu).
    Obiad ugotowany, w piekarniku piecze się ciasto(szybkie, jednomiskowe i bezmleczne i pyszne jakby ktoś chciał przepis), bo popołudniu mili goście :)
    W kominku napalone, ciepła herbata z malinami..
    Dzieć się bawi..
    Żyć nie umierać..

chabasse, karolcia87, Magnolia3 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    (nawet nagi Bradley Cooper stojący u mych drzwi nie namówił by mnie do wyjścia z domu)
    Spoko, ja się nim zajmę, w każdą porę roku :D Tylko jakoś nie chce stanąć w moich drzwiach :P

MadziaRatMed, Magnolia3 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 2973 2974 2975 2976 2977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ