X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie śpimy od 6, trzeci dzień mała się tak wcześnie budzi, a w nocy pobutki od 1wszej co dwie godziny.
    Na szczęście udaje mi się odespać popołudniu, ale z rana jestem nieprzytomna.
    Maria zrobiła taką powarzywkową kupę, że drugą pieluchę musiała podkładać tyle tego było.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis w nocy też pobudki co d2 lub 2,5h- naszemu malemu to aż tak często sie nie zdarza budzic :/ zazwyczaj dwa karmienia, dzis trzy i jeszcze jakies pobudki na jęczenie :/
    Dobrze, ze zaraz czas drzemki to idę drzemać razem z nim ;)
    Za to pogoda dzis u nas do poopy i chyba zostajemy caly dzien w domu i będziemy sie byczyć :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 czemu jak w bajce? Też mamy lepsze i gorsze dni, ale ja jesyem typem osoby, ktora się latwo nie daje. Ale tez zdarzają się dni, ze połowę przerycze, połowę przespie a w domu syf i nieogarniety a obiad z knajpy. Ale ja mam też tylko jednego tego mojego zuczka. I raczej przy tym pozostaniemy ;)

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc do kitu. Ewidentnie ten zakichany skok. Młody od 00.30 do rana praktycznie nie spał. Z dnia na dzień to się nasila a my dzisiaj czujemy się jak na kacu. Także Dzuls, Bento dzięki za artykuł i wpisy :-) wiem ze nas to kiedyś czeka ale przynajmniej poprawiam sobie humor :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też jakiś milion razy się dzisiaj budziła. A nad ranem strzeliła dwie kupy i tyle było ze spania
    Teraz niby się bawi ale jęczy i się wkurza, nie wiem o co chodzi.
    A mnie znowu gardło boli. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls kocham cie za ten artykul!!!:-)
    Wiec tak kochane mozecie po mnie pojechac krytykowac nawet zlinczowac ale powiem wam szczerze ze tomek to moje pierwsze dziecko o ktore staralismy sie 4 lata ale ja naprawde nie schizuje tj: grzechotki, gryzaki praktycznie wszystkie ma używki od mojego brata po jego trzech corkach - tylko je umylam i przelalam raz wrzatkiem - ubrania wyprasowalam raz jeszcze bedac w ciazy, piore rzeczy malego razem z naszymi w normalnym proszku, butelki przelalam wrzatkiem tylko raz jak kupilam, a tak to tylko myje pod biezaco woda, w domu dwa koty wszedzie laża a mlody praktycznie ciagle na dywanie na kocyku sobie fika, co do rozszerzania diety to juz wiecie jakie jest moje zdanie, takze kupuje warzywka gdzie popadnie i maly zajada.
    I wogole nie mam zadnycy wyrzutow sumienia ze jestem jakas zla matka! Tyle jest w otoczeniu syfu ogolnie pojetego,, ze i tak go przed tym nie uchronie! Dlatego nie spinam sie a maluch szcxesliwy i zadowolony, żywiłowy i pelen energii ciagle usmiechniety :-).
    Aha i poprawy nie obiecuje :-) !!!

easymum lubi tę wiadomość

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się stało z Kasiarzynka? Coś przegapiłam?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja tez do malej z 5 razy wstawalam od 24 do 6, bo sie krecila i poplakiwala, wiec zmienialam jej boczki, o 6 obudzila sie wyspana na cycola. Wiecie, no ja niestety jesten piznieta, mam 3 dziecko ale wciaz : myje grzechotki, sparzam butelke i laktator wrzatkiem, jak pielucha spadnie na podloge to juz do prania, kocyki piore w kolko, jak ktos niedaj Boze wytrze sie Jej recznikiem to wyciagam nowy itd.Nic na to nie poradze, naprawde.Staram sie odpuscic ale nif umiem.Szlak mnie trafia jak patrze na syf ktory mam w domu.Toz podlogi to zmywam raz na dwa tygodnie, odkurzam raz na tydzien- kiedys codziennie albo co 2 dzien. Mezowi nagadalam ze musimy dywan zmienic bo w tym szaggi za duzo syfu sie zbiera.Moj 4 latek w kolko cos rozlewa, pluje, rozciera, rozsypuje, a mnie krew zalewa.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ciasne mamy to mieszkanie...a sprzetu przy malej sporo.

1usa8u69die0y60t.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka, jestem. Ale jak się na trochę przestanie pisać to potem ciężko jest się "wbić" i znowu tak miałam. Ale staram się podczytywać :) .

U mnie po staremu. Młoda zaczęła w końcu iść z wagą jak szalona do przodu po tych słoiczkach. Tak myślę bo jej się taaakie pusie porobiły ;) . Na początku marca mamy szczepienie to się dowiem jak z wagą. Poza tym dzwonił deweloper że mamy do odbioru technicznego mieszkanie więc muszę jakiegoś fachurę ogarnąć który mi wszystko posprawdza. Mąż wraca z trasy w środę i to pokrótce co u mnie.

Po południu jak ogarnę wszystko to postaram się odnieść do waszych wpisów :) .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Lalenka, jestem. Ale jak się na trochę przestanie pisać to potem ciężko jest się "wbić" i znowu tak miałam. Ale staram się podczytywać :) .
    Tak się tylko zastanawiałam czemu Twoje posty są wykasowane?
    Ale dobrze, że jednak jesteś :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra maly zjadl sliwki z kaszka, pomietolil z butli herbatkr koperkowa, zapil cyckiem i spi - mam pol godz na kawke - kaczka w piekarniku i ziemniaczki sie gotuja :-).

edysia5
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala wali 15 minutowki, nie wiem jak mam sie za obiaf zabrac.

1usa8u69die0y60t.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia wspolczuje. Moj daje po pol godz tak ze 2,3 razy

Magnolia3 lubi tę wiadomość

edysia5
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Tak się tylko zastanawiałam czemu Twoje posty są wykasowane?
    Ale dobrze, że jednak jesteś :)

Od kiedy okazało się, że moja znajoma z pracy podczytuje bodajże listopad usuwałam co jakiś czas treść z postów. A po tej aferze ostatniej na belly wzięłam się za to "na poważnie". Niby ani nic takiego nie piszę, oraz jak będzie chciała to i tak zdąży przeczytać, ale jakoś mi lepiej jak tej treści jest mniej :) . Na dobrą sprawę nawet nie wiem jak wiedza, że np. mała słabo przybiera miała by mi zaszkodzić czy kogokolwiek obchodzić - ale co tam :) .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Też mam chęć przeleciec przez posty i kilka strategicznych rzeczy usunąć na wszelki wypadek. Nie wszystko, ale kilka tematów by się przydało żeby tak nie wisiały w sieci na stałe. ;)

W każdym razie dobrze, że to nie oznacza że się od nas wyprowadziłaś :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski - szybkie pytanie: czy ma któraś z Was domowy zestaw do manicure hybrydowego i poleca, albo odradza jakiś konkretny zestaw? Najlepiej w jakiejś znośnej cenie, zakładając że będę robić manicure jak mnie najdzie, a nie jeden po drugim :P I jak to znoszą Wasze paznokcie? :) Zaczynam powolne wygrzebywanie się z zimowej deprechy od porządnego zrobienia pazurów, bo od razu mi to poprawia humor.

Edysia - co do nie spinania się, kotów, grzechotek, ubranek, wyparzania butelek i smoczków - jakbym czytała o sobie :D Czasem zastanawiam się nawet, czy ta pojedyńcza kocia sierść, którą czasem znajduje w pieluszcze, to taka, która tam niechcący wpadła, czy tez młoda pożarła :D Wtedy musiałabym uznać, że rozszerzanie diety zaczęliśmy od kocich kłaków :D ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:00

mmalutka, edysia5, chabasse, Magnolia3, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka, i tak nas mało :) . Ja tam starałam się kasować praktycznie wszystko. Początkowo nie ale potem znudziło mi się czytanie. Chociaż sobie teraz myślę że mogłam najpierw skopiować to bym pamiątkę z ciąży miała :) . Taki pamiętniczek jakby.

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Rozumiem. Też mam chęć przeleciec przez posty i kilka strategicznych rzeczy usunąć na wszelki wypadek. Nie wszystko, ale kilka tematów by się przydało żeby tak nie wisiały w sieci na stałe. ;)

W każdym razie dobrze, że to nie oznacza że się od nas wyprowadziłaś :)
    Jezu, jak sobie przypominam te długie dyskusje o pewnej Bożenie.... :D

8pdp47e.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Laski - szybkie pytanie: czy ma któraś z Was domowy zestaw do manicure hybrydowego i poleca, albo odradza jakiś konkretny zestaw? Najlepiej w jakiejś znośnej cenie, zakładając że będę robić manicure jak mnie najdzie, a nie jeden po drugim :P I jak to znoszą Wasze paznokcie? :) Zaczynam powolne wygrzebywanie się z zimowej deprechy od porządnego zrobienia pazurów, bo od razu mi to poprawia humor.

Edysia - co do nie spinania się, kotów, grzechotek, ubranek, wyparzania butelek i smoczków - jakbym czytała o sobie :D Czasem zastanawiam się nawet, czy ta pojedyńcza kocia sierść, którą czasem znajduje w pieluszcze, to taka, która tam niechcący wpadła, czy tez młoda pożarła :D Wtedy musiałabym uznać, że rozszerzanie diety zaczęliśmy od kocich kłaków :D ;)

Hej, przepraszam ze sie wtrace- ja z pazdziernika. Weszlam Was poczytac by wiedziec, co mnie czeka :)
    A w tej kwestii moge pomoc. Ja mam zestaw
    http://www.cosmeticszone.pl
    od ponad roku. Maluje sobie/mamie. Robie regularnie. Jestem b.zadowolona z zakupu i moge polecic.

‹‹ 2979 2980 2981 2982 2983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ