X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie śpimy od 6, trzeci dzień mała się tak wcześnie budzi, a w nocy pobutki od 1wszej co dwie godziny.
    Na szczęście udaje mi się odespać popołudniu, ale z rana jestem nieprzytomna.
    Maria zrobiła taką powarzywkową kupę, że drugą pieluchę musiała podkładać tyle tego było.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis w nocy też pobudki co d2 lub 2,5h- naszemu malemu to aż tak często sie nie zdarza budzic :/ zazwyczaj dwa karmienia, dzis trzy i jeszcze jakies pobudki na jęczenie :/
    Dobrze, ze zaraz czas drzemki to idę drzemać razem z nim ;)
    Za to pogoda dzis u nas do poopy i chyba zostajemy caly dzien w domu i będziemy sie byczyć :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 czemu jak w bajce? Też mamy lepsze i gorsze dni, ale ja jesyem typem osoby, ktora się latwo nie daje. Ale tez zdarzają się dni, ze połowę przerycze, połowę przespie a w domu syf i nieogarniety a obiad z knajpy. Ale ja mam też tylko jednego tego mojego zuczka. I raczej przy tym pozostaniemy ;)

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc do kitu. Ewidentnie ten zakichany skok. Młody od 00.30 do rana praktycznie nie spał. Z dnia na dzień to się nasila a my dzisiaj czujemy się jak na kacu. Także Dzuls, Bento dzięki za artykuł i wpisy :-) wiem ze nas to kiedyś czeka ale przynajmniej poprawiam sobie humor :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też jakiś milion razy się dzisiaj budziła. A nad ranem strzeliła dwie kupy i tyle było ze spania
    Teraz niby się bawi ale jęczy i się wkurza, nie wiem o co chodzi.
    A mnie znowu gardło boli. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls kocham cie za ten artykul!!!:-)
    Wiec tak kochane mozecie po mnie pojechac krytykowac nawet zlinczowac ale powiem wam szczerze ze tomek to moje pierwsze dziecko o ktore staralismy sie 4 lata ale ja naprawde nie schizuje tj: grzechotki, gryzaki praktycznie wszystkie ma używki od mojego brata po jego trzech corkach - tylko je umylam i przelalam raz wrzatkiem - ubrania wyprasowalam raz jeszcze bedac w ciazy, piore rzeczy malego razem z naszymi w normalnym proszku, butelki przelalam wrzatkiem tylko raz jak kupilam, a tak to tylko myje pod biezaco woda, w domu dwa koty wszedzie laża a mlody praktycznie ciagle na dywanie na kocyku sobie fika, co do rozszerzania diety to juz wiecie jakie jest moje zdanie, takze kupuje warzywka gdzie popadnie i maly zajada.
    I wogole nie mam zadnycy wyrzutow sumienia ze jestem jakas zla matka! Tyle jest w otoczeniu syfu ogolnie pojetego,, ze i tak go przed tym nie uchronie! Dlatego nie spinam sie a maluch szcxesliwy i zadowolony, żywiłowy i pelen energii ciagle usmiechniety :-).
    Aha i poprawy nie obiecuje :-) !!!

easymum lubi tę wiadomość

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się stało z Kasiarzynka? Coś przegapiłam?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja tez do malej z 5 razy wstawalam od 24 do 6, bo sie krecila i poplakiwala, wiec zmienialam jej boczki, o 6 obudzila sie wyspana na cycola. Wiecie, no ja niestety jesten piznieta, mam 3 dziecko ale wciaz : myje grzechotki, sparzam butelke i laktator wrzatkiem, jak pielucha spadnie na podloge to juz do prania, kocyki piore w kolko, jak ktos niedaj Boze wytrze sie Jej recznikiem to wyciagam nowy itd.Nic na to nie poradze, naprawde.Staram sie odpuscic ale nif umiem.Szlak mnie trafia jak patrze na syf ktory mam w domu.Toz podlogi to zmywam raz na dwa tygodnie, odkurzam raz na tydzien- kiedys codziennie albo co 2 dzien. Mezowi nagadalam ze musimy dywan zmienic bo w tym szaggi za duzo syfu sie zbiera.Moj 4 latek w kolko cos rozlewa, pluje, rozciera, rozsypuje, a mnie krew zalewa.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ciasne mamy to mieszkanie...a sprzetu przy malej sporo.

1usa8u69die0y60t.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka, jestem. Ale jak się na trochę przestanie pisać to potem ciężko jest się "wbić" i znowu tak miałam. Ale staram się podczytywać :) .

U mnie po staremu. Młoda zaczęła w końcu iść z wagą jak szalona do przodu po tych słoiczkach. Tak myślę bo jej się taaakie pusie porobiły ;) . Na początku marca mamy szczepienie to się dowiem jak z wagą. Poza tym dzwonił deweloper że mamy do odbioru technicznego mieszkanie więc muszę jakiegoś fachurę ogarnąć który mi wszystko posprawdza. Mąż wraca z trasy w środę i to pokrótce co u mnie.

Po południu jak ogarnę wszystko to postaram się odnieść do waszych wpisów :) .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Lalenka, jestem. Ale jak się na trochę przestanie pisać to potem ciężko jest się "wbić" i znowu tak miałam. Ale staram się podczytywać :) .
    Tak się tylko zastanawiałam czemu Twoje posty są wykasowane?
    Ale dobrze, że jednak jesteś :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra maly zjadl sliwki z kaszka, pomietolil z butli herbatkr koperkowa, zapil cyckiem i spi - mam pol godz na kawke - kaczka w piekarniku i ziemniaczki sie gotuja :-).

edysia5
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala wali 15 minutowki, nie wiem jak mam sie za obiaf zabrac.

1usa8u69die0y60t.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia wspolczuje. Moj daje po pol godz tak ze 2,3 razy

Magnolia3 lubi tę wiadomość

edysia5
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Tak się tylko zastanawiałam czemu Twoje posty są wykasowane?
    Ale dobrze, że jednak jesteś :)

Od kiedy okazało się, że moja znajoma z pracy podczytuje bodajże listopad usuwałam co jakiś czas treść z postów. A po tej aferze ostatniej na belly wzięłam się za to "na poważnie". Niby ani nic takiego nie piszę, oraz jak będzie chciała to i tak zdąży przeczytać, ale jakoś mi lepiej jak tej treści jest mniej :) . Na dobrą sprawę nawet nie wiem jak wiedza, że np. mała słabo przybiera miała by mi zaszkodzić czy kogokolwiek obchodzić - ale co tam :) .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Też mam chęć przeleciec przez posty i kilka strategicznych rzeczy usunąć na wszelki wypadek. Nie wszystko, ale kilka tematów by się przydało żeby tak nie wisiały w sieci na stałe. ;)

W każdym razie dobrze, że to nie oznacza że się od nas wyprowadziłaś :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski - szybkie pytanie: czy ma któraś z Was domowy zestaw do manicure hybrydowego i poleca, albo odradza jakiś konkretny zestaw? Najlepiej w jakiejś znośnej cenie, zakładając że będę robić manicure jak mnie najdzie, a nie jeden po drugim :P I jak to znoszą Wasze paznokcie? :) Zaczynam powolne wygrzebywanie się z zimowej deprechy od porządnego zrobienia pazurów, bo od razu mi to poprawia humor.

Edysia - co do nie spinania się, kotów, grzechotek, ubranek, wyparzania butelek i smoczków - jakbym czytała o sobie :D Czasem zastanawiam się nawet, czy ta pojedyńcza kocia sierść, którą czasem znajduje w pieluszcze, to taka, która tam niechcący wpadła, czy tez młoda pożarła :D Wtedy musiałabym uznać, że rozszerzanie diety zaczęliśmy od kocich kłaków :D ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:00

mmalutka, edysia5, chabasse, Magnolia3, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka, i tak nas mało :) . Ja tam starałam się kasować praktycznie wszystko. Początkowo nie ale potem znudziło mi się czytanie. Chociaż sobie teraz myślę że mogłam najpierw skopiować to bym pamiątkę z ciąży miała :) . Taki pamiętniczek jakby.

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Rozumiem. Też mam chęć przeleciec przez posty i kilka strategicznych rzeczy usunąć na wszelki wypadek. Nie wszystko, ale kilka tematów by się przydało żeby tak nie wisiały w sieci na stałe. ;)

W każdym razie dobrze, że to nie oznacza że się od nas wyprowadziłaś :)
    Jezu, jak sobie przypominam te długie dyskusje o pewnej Bożenie.... :D

8pdp47e.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Laski - szybkie pytanie: czy ma któraś z Was domowy zestaw do manicure hybrydowego i poleca, albo odradza jakiś konkretny zestaw? Najlepiej w jakiejś znośnej cenie, zakładając że będę robić manicure jak mnie najdzie, a nie jeden po drugim :P I jak to znoszą Wasze paznokcie? :) Zaczynam powolne wygrzebywanie się z zimowej deprechy od porządnego zrobienia pazurów, bo od razu mi to poprawia humor.

Edysia - co do nie spinania się, kotów, grzechotek, ubranek, wyparzania butelek i smoczków - jakbym czytała o sobie :D Czasem zastanawiam się nawet, czy ta pojedyńcza kocia sierść, którą czasem znajduje w pieluszcze, to taka, która tam niechcący wpadła, czy tez młoda pożarła :D Wtedy musiałabym uznać, że rozszerzanie diety zaczęliśmy od kocich kłaków :D ;)

Hej, przepraszam ze sie wtrace- ja z pazdziernika. Weszlam Was poczytac by wiedziec, co mnie czeka :)
    A w tej kwestii moge pomoc. Ja mam zestaw
    http://www.cosmeticszone.pl
    od ponad roku. Maluje sobie/mamie. Robie regularnie. Jestem b.zadowolona z zakupu i moge polecic.

‹‹ 2979 2980 2981 2982 2983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ