X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 Dynia jest chyba najlepsza i nie działa zatwardzająco. Nam pediatra też polecał ją jako pierwsze warzywo do podania przy rozszerzaniu diety.

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Moka89 dynia będzie ok. W sumie ona powinna być podawana jako 1 ale u nas się utarło ze pierwsza podaje się marchewke. Nam marchewka pomogła jak młody miał biegunkę. Z dnia na dzień kupy stały się bardziej zbite. Wystarczyło ze jednego dnia nie dostał marchewki I biegunka wracała.
    No wlasnie ja po dwóch dniach podawania marchewki stwierdziłam, ze ja chromole i podam dynie. Młody tez jakby bardziej ja lubi. Zostaly mię jeszcze trzy sloiczki marchewki i marchewki z ziemniakiem to jakos kiedys na luźniejsza koope mu dam ;)
    No i chyba jutro spróbujemy owoca troszkę po raz pierwszy :) czy jakies owoce tez zatwardzaja np banany?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me zazdroszczę... ja czuje zimę, a za oknem sypie śnieg :-(
    Jabłka i banany są chyba trochę zatwardzające. Chociaż ja też je rozważam, mam jeszcze śliwkę i może spróbuje jako pierwszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 10:29

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wreszcie, miesiąc przerzucania tego cielska podczas ćwiczeń na obroty podanych przez rehabilitantkę przyniosło efekt, bo młoda w pogoni za cyckiem wykonała właśnie swój pierwszy samodzielny obrót na brzuszek (fanfary, szampan, i takie tam)

4me, bento, julita, mmalutka, chabasse, Anitka201, la_lenka, karolcia87, Kassie, Magnolia3, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    4me zazdroszczę... ja czuje zimę, a za oknem sypie śnieg :-(
    Jabłka i banany są chyba trochę zatwardzające. Chociaż ja też je rozważam, mam jeszcze śliwkę i może spróbuje jako pierwszą.
    No u nas na pomorzu dzis wiosna, jutro moze byc zima, kto to wie :)

Ja chyba na pierwszy raz kupie sliwke i gruszkę. Mysle, ze to mize byc ok :)

A w ogóle nie wiem skąd u nas nie utarlo, ze marchewki i jabłka sa na lepze kupy i na pierwszy raz. Ja jakos nie mogę teściowej przetłumaczyć, ze nie. Ostatnio chciała kupic... Marchewkę z Jablkiem ! :D musiałam grzecznie odmowic- znowuż ... ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy chodzi o kupy (przecież marchewka zatwardza), tu chyba chodzi o to, że przy nich jest najmniejsze ryzyko alergii na samym początku rozszerzania diety.

Btw, 4me, to Ty nie wiesz, że teściowe niepytane wiedzą najlepiej, a jak o coś jednak zapytasz, czy poprosisz o radę, to "nie wiem, za moich czasów robiło się zupełnie inaczej, rób jak uważasz"

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u nas tesciowa daje rade. Ona chce dobrze i czasem cos tam przyniesie i zawsze to jest cos takiego czego ja albo młody mię powinien jesc ;) no a zr ja z tych co mowi, co myśli no to zawsze grzecznie ale jednak odmówię ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie my wczoraj mieliśmy szczepienie Wiktor waży 7200i ok67cm mowi lekarz, że ładnie przybiera. Na boki sie przekreca, czasem mu wyjdzie z brzucha na plecy ale to rzadko lekarz mówił, że ma czas na to. Mamy wprowadzona dynie i marchew teraz po szczepieniu kazała lekarka czekać a i gluten wprowadzamy z kasza dla dzieci w poniedziałek ziemniaka wprowadzimy. Wiktor się obudzi i idziemy na spacerek.dwa zęby mamy na dole dwie jedynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 12:26

4me, Magnolia3 lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kiedy gluten, ile i w czym? jak robicie?

sRUqp2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię łyżeczkę (poczatkowo pół ) gotuje w wodzie i mieszam z owocem albo innym warzywem. Na początku dawałam samą, ale nie spotkało się to z aprobatą ksieciunia. Jak daje mu swoje owoce zwłaszcza to fajnie pasuje, bo one są troszkę kwaśne i kaszka to troszeczkę łagodzi :)

bento, 4me lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten gluten, to codziennie powinno sie podawac jak juz sie zacznie?

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:
    a ten gluten, to codziennie powinno sie podawac jak juz sie zacznie?
    Tak codziennie pół łyżeczki zwykłej kaszy manny

Carmen lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka a w jakiej temp. to ciasto bo za chwile wstawiam do piekarnika :-)

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ustawiam na 180C, jak myślicie?

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj na 180 i obserwuj ;)

bento lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już się piecze :-)

Anitka201 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero przeczytałam! ja dałam 200 i było równe 30 min. Góra dół bez termoobiegu.

tb734z17s9scq0zt.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piekłam z termoobiegiem na 180, więc wychodzi chyba na to samo. Wyjęłam po 35 minutach i wygląda na upieczone :-) już nie możemy się doczekać, aż ostygnie :-)

mmalutka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech...u nas dolina :( Po srodowej akcji z czopkiem znow brak kupy :( Olcia pcha i nic nie ma. W nocy co godzine pobudki,ledwo zyje. Dalismy wczoraj i dzis troche suszonych sliwek ze sliczka i tez lipa. Wyprobowalismy tez rumianek,wode,termometr i syrop Duphalac. NIC nie pomaga,a nie chcemy znow ladowac czopka :(
    HELP!!!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Ech...u nas dolina :( Po srodowej akcji z czopkiem znow brak kupy :( Olcia pcha i nic nie ma. W nocy co godzine pobudki,ledwo zyje. Dalismy wczoraj i dzis troche suszonych sliwek ze sliczka i tez lipa. Wyprobowalismy tez rumianek,wode,termometr i syrop Duphalac. NIC nie pomaga,a nie chcemy znow ladowac czopka :(
    HELP!!!

A probowaliscie masowac i grzać brzuszek?
    U ns dziś poszła zupka jarzynowa. Radość ogromna :)

Bento jak ciasto?

tb734z17s9scq0zt.png
‹‹ 2977 2978 2979 2980 2981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ