X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 Dynia jest chyba najlepsza i nie działa zatwardzająco. Nam pediatra też polecał ją jako pierwsze warzywo do podania przy rozszerzaniu diety.

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Moka89 dynia będzie ok. W sumie ona powinna być podawana jako 1 ale u nas się utarło ze pierwsza podaje się marchewke. Nam marchewka pomogła jak młody miał biegunkę. Z dnia na dzień kupy stały się bardziej zbite. Wystarczyło ze jednego dnia nie dostał marchewki I biegunka wracała.
    No wlasnie ja po dwóch dniach podawania marchewki stwierdziłam, ze ja chromole i podam dynie. Młody tez jakby bardziej ja lubi. Zostaly mię jeszcze trzy sloiczki marchewki i marchewki z ziemniakiem to jakos kiedys na luźniejsza koope mu dam ;)
    No i chyba jutro spróbujemy owoca troszkę po raz pierwszy :) czy jakies owoce tez zatwardzaja np banany?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me zazdroszczę... ja czuje zimę, a za oknem sypie śnieg :-(
    Jabłka i banany są chyba trochę zatwardzające. Chociaż ja też je rozważam, mam jeszcze śliwkę i może spróbuje jako pierwszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 10:29

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wreszcie, miesiąc przerzucania tego cielska podczas ćwiczeń na obroty podanych przez rehabilitantkę przyniosło efekt, bo młoda w pogoni za cyckiem wykonała właśnie swój pierwszy samodzielny obrót na brzuszek (fanfary, szampan, i takie tam)

4me, bento, julita, mmalutka, chabasse, Anitka201, la_lenka, karolcia87, Kassie, Magnolia3, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    4me zazdroszczę... ja czuje zimę, a za oknem sypie śnieg :-(
    Jabłka i banany są chyba trochę zatwardzające. Chociaż ja też je rozważam, mam jeszcze śliwkę i może spróbuje jako pierwszą.
    No u nas na pomorzu dzis wiosna, jutro moze byc zima, kto to wie :)

Ja chyba na pierwszy raz kupie sliwke i gruszkę. Mysle, ze to mize byc ok :)

A w ogóle nie wiem skąd u nas nie utarlo, ze marchewki i jabłka sa na lepze kupy i na pierwszy raz. Ja jakos nie mogę teściowej przetłumaczyć, ze nie. Ostatnio chciała kupic... Marchewkę z Jablkiem ! :D musiałam grzecznie odmowic- znowuż ... ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy chodzi o kupy (przecież marchewka zatwardza), tu chyba chodzi o to, że przy nich jest najmniejsze ryzyko alergii na samym początku rozszerzania diety.

Btw, 4me, to Ty nie wiesz, że teściowe niepytane wiedzą najlepiej, a jak o coś jednak zapytasz, czy poprosisz o radę, to "nie wiem, za moich czasów robiło się zupełnie inaczej, rób jak uważasz"

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u nas tesciowa daje rade. Ona chce dobrze i czasem cos tam przyniesie i zawsze to jest cos takiego czego ja albo młody mię powinien jesc ;) no a zr ja z tych co mowi, co myśli no to zawsze grzecznie ale jednak odmówię ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie my wczoraj mieliśmy szczepienie Wiktor waży 7200i ok67cm mowi lekarz, że ładnie przybiera. Na boki sie przekreca, czasem mu wyjdzie z brzucha na plecy ale to rzadko lekarz mówił, że ma czas na to. Mamy wprowadzona dynie i marchew teraz po szczepieniu kazała lekarka czekać a i gluten wprowadzamy z kasza dla dzieci w poniedziałek ziemniaka wprowadzimy. Wiktor się obudzi i idziemy na spacerek.dwa zęby mamy na dole dwie jedynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 12:26

4me, Magnolia3 lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kiedy gluten, ile i w czym? jak robicie?

sRUqp2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię łyżeczkę (poczatkowo pół ) gotuje w wodzie i mieszam z owocem albo innym warzywem. Na początku dawałam samą, ale nie spotkało się to z aprobatą ksieciunia. Jak daje mu swoje owoce zwłaszcza to fajnie pasuje, bo one są troszkę kwaśne i kaszka to troszeczkę łagodzi :)

bento, 4me lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten gluten, to codziennie powinno sie podawac jak juz sie zacznie?

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:
    a ten gluten, to codziennie powinno sie podawac jak juz sie zacznie?
    Tak codziennie pół łyżeczki zwykłej kaszy manny

Carmen lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka a w jakiej temp. to ciasto bo za chwile wstawiam do piekarnika :-)

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ustawiam na 180C, jak myślicie?

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj na 180 i obserwuj ;)

bento lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już się piecze :-)

Anitka201 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero przeczytałam! ja dałam 200 i było równe 30 min. Góra dół bez termoobiegu.

tb734z17s9scq0zt.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piekłam z termoobiegiem na 180, więc wychodzi chyba na to samo. Wyjęłam po 35 minutach i wygląda na upieczone :-) już nie możemy się doczekać, aż ostygnie :-)

mmalutka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech...u nas dolina :( Po srodowej akcji z czopkiem znow brak kupy :( Olcia pcha i nic nie ma. W nocy co godzine pobudki,ledwo zyje. Dalismy wczoraj i dzis troche suszonych sliwek ze sliczka i tez lipa. Wyprobowalismy tez rumianek,wode,termometr i syrop Duphalac. NIC nie pomaga,a nie chcemy znow ladowac czopka :(
    HELP!!!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Ech...u nas dolina :( Po srodowej akcji z czopkiem znow brak kupy :( Olcia pcha i nic nie ma. W nocy co godzine pobudki,ledwo zyje. Dalismy wczoraj i dzis troche suszonych sliwek ze sliczka i tez lipa. Wyprobowalismy tez rumianek,wode,termometr i syrop Duphalac. NIC nie pomaga,a nie chcemy znow ladowac czopka :(
    HELP!!!

A probowaliscie masowac i grzać brzuszek?
    U ns dziś poszła zupka jarzynowa. Radość ogromna :)

Bento jak ciasto?

tb734z17s9scq0zt.png
‹‹ 2977 2978 2979 2980 2981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ