X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam znowu uwielbiam usypiać cyckiem. Kładę się, wystawiam cycka i mogę sobie spokojnie poczytać czy poprzeglądać internet. Mała się nacycuje i spokojnie śpi, normalnie samoobsługa, a ja mam chwilę "wolną". Jak jakiś czas temu nie chciała zasypiać z cyckiem to byłam taka zła, jakieś lulanie, uspokajanie, cudowanie - ile roboty! Za leniwa jestem na to ;)

bento, Carolline lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia ja też Cię podziwiam, że dajesz rade z trójeczką. Ale z drugiej strony trochę zazdraszczam, bo sama też bym trójeczkę chciała, może kiedyś się uda;)

Ja lubię młodego usypiać cycem. Sposób szybki i skuteczny. Jak jest bardzo zmęczony, to czasem uśnie u kogoś innego ba rękach. Myślę, że przyjdzie właściwy czas, to nauczy się samodzielnego usypiania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 22:09

bento, Magnolia3 lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis powiedzialam do malza, ze albo jebne albo pierdolne, o ile jeszcze nie jestem chora psychicznie. Kolezankom z pracy juz wczesniej mowilam, ze jak bede szla na Bialystok- kierunek Choroszcz, to niech mnie nie zatrzymuja.:-)
    Normalnie nie mam kiedy zjesc...
    mala zasnela, posprzatalam bonanze w kuchni i az mi sie rece trzesa, nie wiem czy z nerwow czy z glodu bez kitu, wpiepszam platki na dwoch lyzkach mleka.
    Jeszcze posciel musze pozmieniac zaszczana, nie no- jebne jak nic:-)

1usa8u69die0y60t.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś to czuję się zmęczona, ale ferie w domu to trzeba chłopakom cosik organizować. Mąż poszedł z nimi na basen, a tam ciekawostką wymyślili, że na jedno dziecko jeden opiekun, no to muszę nianię zatrudnić aby chłopcy mogli z basenu skorzystać. Tak się wściekliśmy, ale rozmowa z kierownikiem basenu o kant tyłka obić, zaproponowała nam aby z babcią przyjść, a ją pytam a jak ktoś ma czw9rkę dzieci to z dziadkiem czy sąsiadem. W poniedziałek idziemy do władz wyższych.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela chore to po prostu.A kto bedzie w razie czego babcie ratowal?

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie teraz pyzke przez sen, ciekawee ile pospi. KOCHAM JĄ NORMALNIE.Jje i glaszcze mnie raczka po cycusiu.

bento lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesz się, że głaszcze, moja mnie solidnie leje :P

Magnolia3 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój najpierw się wierci i kopie, a jak cyc mu wypadnie to dosłownie łapie mnie rączką za skórę, wkłada sobie cyca z powrotem do buzi i trzyma, żeby móc dalej uskuteczniać wygibasy. Nie powiem, żeby było to szczególnie przyjemne, ale i tak mnie to śmieszy

Magnolia3, Carolline lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój- oprócz nocy gdy skupia sie na zadaniu ;)- bawi sie w wyciąganie mocy sutków swoja bezzębna paszcza- to tez ciekawe doświadczenie... ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A mój- oprócz nocy gdy skupia sie na zadaniu ;)- bawi sie w wyciąganie mocy sutków swoja bezzębna paszcza- to tez ciekawe doświadczenie... ;)

ubaw będzie gdy zacznie testować moc sutków pierwszymi ząbkami ;)

4me, Magnolia3 lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też uwielbia usypiać przy cycu, jak jej dzję butlę na noc to i tak zapija cycem :P choc wczoraj o dziwo zasnęła bez i dopiero po godzinie jej się przypomniało, że sobie nie pociumkala.

Gabrysię jednak tez zapchało poł słoiczka z marchewka i ziemniakiem. W ciagu dnia było ok, wesoła i w ogole, bączki szly, ale w nocy spała niespokojnie, co chwile się kręciła i widać było, że ją męczy. O 3 dostała czopka i momentalnie wielka ulga.

Powiedzcie mi, bo wczoraj w związku z brakiem kupy nie dostawała nic innego oprócz cycka, a dzisiaj nie wiem czy lepszy będzie z nowości brokuł czy dynia, co jest mniej zapierające?

Miłego dnia mamuśki!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) kończymy dziś 6 miesięcy
    idu735.jpg

Magnolia3, 4me, Carolline lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja też uwielbiam usypiać młodą przy cycku, widać jak odpływa przy mamie i jak jej przy mnie dobrze, to dlatego młoda taka przyzwyczajona, nie mogłam sobie odpuścić :) Ale na dłuższą metę, im dziecko starsze, to może to być uciążliwe.

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Gabrysię karmiłam jakoś koło 6 na siedząco i pozniej położyłam ja na sobie i tak spałyśmy wtulone <3

Magnolia3, bento lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja daje dłuższy czas dynie i kupy da codziennie. Doświadczenia z brokulem nie mam. Dzis bedzie pierwszy raz :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dynia to owoc czy warzywo?:p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka89 dynia będzie ok. W sumie ona powinna być podawana jako 1 ale u nas się utarło ze pierwsza podaje się marchewke. Nam marchewka pomogła jak młody miał biegunkę. Z dnia na dzień kupy stały się bardziej zbite. Wystarczyło ze jednego dnia nie dostał marchewki I biegunka wracała.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaram się dzisiaj wychodzimy na spacer! :-)

bento, 4me, la_lenka, karolcia87 lubią tę wiadomość

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wczoraj tylko jedna kupka, a wczoraj 2 razy byl sinlac i troche kleiku ryzowego na noc, - i dzis znow piekna kupka.Tak sie ciesze.Dzis mala wtrabila ok 100 ml sinlacu na moim mleku, a robie taka gesta pape, zeby jej leki przemycic.Bardzo jej smakuje.Od poniedzialku dam tez marchewe i zobaczymy.Chcialabym dac jej buraki na to zelazo.Myslucie ze jak ja bede pic surowy sok z burakow to bedzie dobrze?

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał są plusy ze wcześniejszego wstawania :) godzina 10 a my po śniadaniu i chata cala sprzątniętą i to wszystko gdy dziedzic lezal na macie :) teraz śpi a my będziemy opychać sie ciastem i kawa- musze uzuzpelnic te kalorie po sprzątaniu :)
    A na dworzu piękne sloncw- czuuuuje wiosnę!

bento, Anitka201 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2976 2977 2978 2979 2980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ