X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:26

Dżuls lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    mąż jak i moja mama od kilku dni kwilą mi nad głową, żeby rozszerzyć małej dietę i tak mnie to wkurza bo planowałam po 6 miesiącu wprowadzić warzywa
    Mi też ciągle truli, ale mężowi pokazałam kilka mądrych artykułów czemu warto poczekać i teraz murem za mną przeciwko teściowej.
    Teraz to już tylko tydzień i moja panna na legalu będzie mogła coś próbować.

julita, Carolline lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka a może masz pod ręką jakiś link do mądrego artykułu abym miała asa w rękawie przy następnym "kiedy, kiedy" :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dziękujemy :*
    Elegancka, bo Babcia -krawcowa- ma bzika na punkcie szycia sukienek małej modelce :) także, jak tylko coś wyszukam w internecie i pokażę teściowej, to lada dzień Lila jest w to wystrojona :)
    O wow! Nie dość że takie śliczne, to jeszcze na specjalne zamówienie. Ale będzie miała dobrze ze wszystkimi przedszkolnymi balami. <3 Tylko pozazdrościć ;)

aldonaa lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    la_lenka a może masz pod ręką jakiś link do mądrego artykułu abym miała asa w rękawie przy następnym "kiedy, kiedy" :P
    Jak wieczorem usiade do komputera, bo teraz leżę z tabletem i staram się nie oddychać za mocno żeby maruda pospała.

julita, aldonaa lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dobra, dałam radę coś kopiować jedną ręką : http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/12/na-czym-polega-karmienie-piersia/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:26

Carolline lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    my po USG główki, wszystko gra :) dzisiaj znowu pojawiła się ropa w oczku, odwiedziliśmy okulistę i znowu mam zakraplać lek przez 10 dni, wg. okulistki nic się nie dzieje, czy ja wiem, może ma racje?

mąż jak i moja mama od kilku dni kwilą mi nad głową, żeby rozszerzyć małej dietę i tak mnie to wkurza bo planowałam po 6 miesiącu wprowadzić warzywa, no nic do nich nie dociera, słyszę tylko "kiedy, kiedy, kiedy" i tak do porzygu. nie wiem już sama, może w weekend spróbujemy?

Aldona, ślicznotka z twojej córeczki! i jakie ma piękne brwi, jak namalowane <3

My leczylismy zapalenie spojówek dwa tygodnie i niestety nie przeszlo. Teraz mamy dawac zaiwesine przez kolejne trzy tygodnie. Okulistka powiedziala, ze u takich malych dzieci to moze trwać dlugo... Ale jednocześnie wziela wymaz z oka na posiew, żebyśmy mieli pewność, ze to nie zadna poważna bakteria wiec tak jakby zadziała mocniej. Walsnie czekam na wyniki oby tam nic nie bylo :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me okulistka powiedziała jeszcze, że dopiero gdy 5-ty raz powróci ropa to będziemy diagnozować, ech czyli 2 już mamy

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, wy to macie jednak przechlapane, ciągle coś. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dobra, dałam radę coś kopiować jedną ręką : http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/12/na-czym-polega-karmienie-piersia/

DZIĘKUJĘ! :) biorę się za czytanie

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    4me okulistka powiedziała jeszcze, że dopiero gdy 5-ty raz powróci ropa to będziemy diagnozować, ech czyli 2 już mamy
    Hmmmm no niezla diagnoza jak narazie ;)
    Bak idzie ropka to mogą być jeszcze zapchane kanaliki my tez to chyba mamy. Wlasnie robię masaże jak nie przejdzie to zabieg glebinowania kanalikow- ale z tym to sie jeszcze wstrzymujemy. Najpierw masaże

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam masaze pomogły :)

4me lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dobry!
    U nas raczej się nie zapowiada, zeby podwoiła wagę. Urodziła się 3600 a teraz ma ok 6400 i juz dziadki mówią, ze kluska ciężka :P Co do ubranek to nosimy 68, są tez w naszej garderobie 62 ale i np 74 body z auchan czy pepco :) Dopiero co pochowałam body 62 FF, bo juz takie naciągane mocno i wydekoltowane pod szyjką się robiły.

Co na krostki od śliny? Młoda ma obsypana brodę i szyjkę :/ nie wyglada to ładnie, a nie chcę iść do pediatry w te zarazki.

Pogoda straszna, tzn ciepło ale wiatr jest tak silny, ze prawie mnie zdmuchnęło, a miałam dociążenie dwoma siatami i workiem ziemniaków xD Spacer odpuszczamy niestety :/
    Nam pediatra przepisala triderm i owszem schodzi super, ale nasza dr.z Bialego raczej tego nie pochwalila, bo to na sterydzie.Polecila nam dermalubour firmy aderma.To jezt taka ochronno regenerujaca masc.Zaplacilam w aptece 45 zl, ale q gemini kosztuje tylko 26 zl.Ta wysypka jest od kwasnej sliny i raczej latwo pozbyc sie jej nie bedzie.Tym sterydem pozwolila smarowac wyjatkowo.

1usa8u69die0y60t.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któryś z Waszych dzieciaków ma problem z nawracającymi odparzeniami?? Do niedawna problem ten nas nie dotyczył, a teraz co się zagoi to nowe wyskakuje :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:43

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny czy któryś z Waszych dzieciaków ma problem z nawracającymi odparzeniami?? Do niedawna problem ten nas nie dotyczył, a teraz co się zagoi to nowe wyskakuje :-(
    Oparzenia mogą być przyczyną alergia ;( zwróć uwagę na jedzenie

bento lubi tę wiadomość

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś byliśmy oceniani przez lekarza na rehabilitacji.
    W piątek kończymy, za dwa miesiące kontrola, a chwilowo mały ma spokój :)
    Tzn mam ćwiczyć w domu, ale już na spokojnie :)
    Jest rozwojowo dokładnie tam, gdzie powinien być - się czepiam podobno :P
    A na pytanie o obroty powiedział, żeby się nie przejmować, widocznie nie ma potrzeby, niedługo powinien zacząć- poza tym okaz zdrowia, ogólna ocena rozwojowa prawidłowa :D

:)

bento, 4me, Magnolia3 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ Dzięki, może przez to wczesne rozszerzanie diety... poczytam dziś o tym.
    A tak w ogóle to co u Was słychać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 18:21

sRUqp2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Tak, my mamy... Ja stosuję tą zastępczą maśc za tormentiol. To chyba tormentalum się nazywa. Nakładam go tylko wtedy gdy odparzonko już się pojawi.. lub na noc, kiedy wiem, że może się zdarzyć kupa, a on to prześpi i nie wybudzi go. Czasem też mąkę ziemniaczaną używam. A na co dzień to linomag na zmianę z olejem kokosowym.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozeeeee wykapanie dzis mojego syna to byl wyczyn nicxzym akrobacje w cyrku!
    Trzymam go pod kark i jedno ramie w wodzie a on siup i dwie nogi u gory w rekoma sie za nie trzyma! Uwaga uwaga! Przez cala kapiel! No masakra wykapac taka skrecona krewetke i do tego utrzymywac zeby sie nie podtopił. Eh..a pewnie bedzie jeszcze gorzej hehe

4me, Magnolia3 lubią tę wiadomość

edysia5
‹‹ 2984 2985 2986 2987 2988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ