X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:26

Dżuls lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    mąż jak i moja mama od kilku dni kwilą mi nad głową, żeby rozszerzyć małej dietę i tak mnie to wkurza bo planowałam po 6 miesiącu wprowadzić warzywa
    Mi też ciągle truli, ale mężowi pokazałam kilka mądrych artykułów czemu warto poczekać i teraz murem za mną przeciwko teściowej.
    Teraz to już tylko tydzień i moja panna na legalu będzie mogła coś próbować.

julita, Carolline lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka a może masz pod ręką jakiś link do mądrego artykułu abym miała asa w rękawie przy następnym "kiedy, kiedy" :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dziękujemy :*
    Elegancka, bo Babcia -krawcowa- ma bzika na punkcie szycia sukienek małej modelce :) także, jak tylko coś wyszukam w internecie i pokażę teściowej, to lada dzień Lila jest w to wystrojona :)
    O wow! Nie dość że takie śliczne, to jeszcze na specjalne zamówienie. Ale będzie miała dobrze ze wszystkimi przedszkolnymi balami. <3 Tylko pozazdrościć ;)

aldonaa lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    la_lenka a może masz pod ręką jakiś link do mądrego artykułu abym miała asa w rękawie przy następnym "kiedy, kiedy" :P
    Jak wieczorem usiade do komputera, bo teraz leżę z tabletem i staram się nie oddychać za mocno żeby maruda pospała.

julita, aldonaa lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dobra, dałam radę coś kopiować jedną ręką : http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/12/na-czym-polega-karmienie-piersia/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:26

Carolline lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    my po USG główki, wszystko gra :) dzisiaj znowu pojawiła się ropa w oczku, odwiedziliśmy okulistę i znowu mam zakraplać lek przez 10 dni, wg. okulistki nic się nie dzieje, czy ja wiem, może ma racje?

mąż jak i moja mama od kilku dni kwilą mi nad głową, żeby rozszerzyć małej dietę i tak mnie to wkurza bo planowałam po 6 miesiącu wprowadzić warzywa, no nic do nich nie dociera, słyszę tylko "kiedy, kiedy, kiedy" i tak do porzygu. nie wiem już sama, może w weekend spróbujemy?

Aldona, ślicznotka z twojej córeczki! i jakie ma piękne brwi, jak namalowane <3

My leczylismy zapalenie spojówek dwa tygodnie i niestety nie przeszlo. Teraz mamy dawac zaiwesine przez kolejne trzy tygodnie. Okulistka powiedziala, ze u takich malych dzieci to moze trwać dlugo... Ale jednocześnie wziela wymaz z oka na posiew, żebyśmy mieli pewność, ze to nie zadna poważna bakteria wiec tak jakby zadziała mocniej. Walsnie czekam na wyniki oby tam nic nie bylo :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me okulistka powiedziała jeszcze, że dopiero gdy 5-ty raz powróci ropa to będziemy diagnozować, ech czyli 2 już mamy

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, wy to macie jednak przechlapane, ciągle coś. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dobra, dałam radę coś kopiować jedną ręką : http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/12/na-czym-polega-karmienie-piersia/

DZIĘKUJĘ! :) biorę się za czytanie

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    4me okulistka powiedziała jeszcze, że dopiero gdy 5-ty raz powróci ropa to będziemy diagnozować, ech czyli 2 już mamy
    Hmmmm no niezla diagnoza jak narazie ;)
    Bak idzie ropka to mogą być jeszcze zapchane kanaliki my tez to chyba mamy. Wlasnie robię masaże jak nie przejdzie to zabieg glebinowania kanalikow- ale z tym to sie jeszcze wstrzymujemy. Najpierw masaże

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam masaze pomogły :)

4me lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dobry!
    U nas raczej się nie zapowiada, zeby podwoiła wagę. Urodziła się 3600 a teraz ma ok 6400 i juz dziadki mówią, ze kluska ciężka :P Co do ubranek to nosimy 68, są tez w naszej garderobie 62 ale i np 74 body z auchan czy pepco :) Dopiero co pochowałam body 62 FF, bo juz takie naciągane mocno i wydekoltowane pod szyjką się robiły.

Co na krostki od śliny? Młoda ma obsypana brodę i szyjkę :/ nie wyglada to ładnie, a nie chcę iść do pediatry w te zarazki.

Pogoda straszna, tzn ciepło ale wiatr jest tak silny, ze prawie mnie zdmuchnęło, a miałam dociążenie dwoma siatami i workiem ziemniaków xD Spacer odpuszczamy niestety :/
    Nam pediatra przepisala triderm i owszem schodzi super, ale nasza dr.z Bialego raczej tego nie pochwalila, bo to na sterydzie.Polecila nam dermalubour firmy aderma.To jezt taka ochronno regenerujaca masc.Zaplacilam w aptece 45 zl, ale q gemini kosztuje tylko 26 zl.Ta wysypka jest od kwasnej sliny i raczej latwo pozbyc sie jej nie bedzie.Tym sterydem pozwolila smarowac wyjatkowo.

1usa8u69die0y60t.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któryś z Waszych dzieciaków ma problem z nawracającymi odparzeniami?? Do niedawna problem ten nas nie dotyczył, a teraz co się zagoi to nowe wyskakuje :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:43

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny czy któryś z Waszych dzieciaków ma problem z nawracającymi odparzeniami?? Do niedawna problem ten nas nie dotyczył, a teraz co się zagoi to nowe wyskakuje :-(
    Oparzenia mogą być przyczyną alergia ;( zwróć uwagę na jedzenie

bento lubi tę wiadomość

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś byliśmy oceniani przez lekarza na rehabilitacji.
    W piątek kończymy, za dwa miesiące kontrola, a chwilowo mały ma spokój :)
    Tzn mam ćwiczyć w domu, ale już na spokojnie :)
    Jest rozwojowo dokładnie tam, gdzie powinien być - się czepiam podobno :P
    A na pytanie o obroty powiedział, żeby się nie przejmować, widocznie nie ma potrzeby, niedługo powinien zacząć- poza tym okaz zdrowia, ogólna ocena rozwojowa prawidłowa :D

:)

bento, 4me, Magnolia3 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ Dzięki, może przez to wczesne rozszerzanie diety... poczytam dziś o tym.
    A tak w ogóle to co u Was słychać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 18:21

sRUqp2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Tak, my mamy... Ja stosuję tą zastępczą maśc za tormentiol. To chyba tormentalum się nazywa. Nakładam go tylko wtedy gdy odparzonko już się pojawi.. lub na noc, kiedy wiem, że może się zdarzyć kupa, a on to prześpi i nie wybudzi go. Czasem też mąkę ziemniaczaną używam. A na co dzień to linomag na zmianę z olejem kokosowym.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozeeeee wykapanie dzis mojego syna to byl wyczyn nicxzym akrobacje w cyrku!
    Trzymam go pod kark i jedno ramie w wodzie a on siup i dwie nogi u gory w rekoma sie za nie trzyma! Uwaga uwaga! Przez cala kapiel! No masakra wykapac taka skrecona krewetke i do tego utrzymywac zeby sie nie podtopił. Eh..a pewnie bedzie jeszcze gorzej hehe

4me, Magnolia3 lubią tę wiadomość

edysia5
‹‹ 2984 2985 2986 2987 2988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ