Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu były smęty i narzekania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 13:41

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Laski, młodą mi wysypało, niestety zdjęcie jest kiepskiej jakości.
    h6pcxm15m12o_t.jpg

Wczoraj dałam słoiczek z wołowinką, niby od 5go miesiąca, więc to pewnie to, bo reszta składników była dobrze znana (warzywo, ziemniak, marchewka)
    A starszak puszcza mi właśnie pawia za pawiem.
    U nas szyjka wygladała podobnie. Miała placki po bokach szyi i na dekolcie. Odstawiłam słoiczki, jest tylko na cycu i od 3 tyg nic nie znika. W końcu po zasypywaniu mąką ziemniaczaną, smarowaniem linomagiem, alantanem, sudocremem odpuściłam i poszłam do pediatry. Skończyło się na maści sterydowej, bo walka trwa juz zbyt długo. Jak zniknie zaczynamy rozszerzanie diety od nowa z dłuższym okresem na jeden produkt i obserwację

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka współczuję Wam, znam ten ból bo na własnej skórze to przerabialiśmy. Wiadomo sytuacja sytuacji nierówna ale sam fakt ze dokładnie 2 lata temu o tej porze musieliśmy wyłożyć bardzo dużą kasę bez możliwości rozdzielenia na raty.

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka czyli gorzej bo nie to, ze nie dostaliście ekstra kasy tylko musicie wylozyc :( przykro mi bardzo :(
    Ja ostatnio przez jakas babe w okienku- serio zero mojej winy, mogłabym isc z tym do sądu ale nie mam sily ani czasu z małym dzieckiem latać po sadach- musiałam "położyć na ulicy" 1000 pln i odejść. Bolalo :/ a co dopiero kilkanaście tysi.... Trzymam kciuki by choc na raty die udało rozbic :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu były smęty i narzekania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 13:41

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzils, wspolczuje chorych dzieci, baaaaardzo wspolczuje.Trzymaj sie kochana i oby w oczach zdrowialy, moje juz lepiej, juz prawie zdrowe.A maly tez mi rzyga jak jest chory- od zawsze.Bywalo ze w ciagu jednej nocy musialam 2 razy posciel zmieniac.Co do krostek, ja uwazam ze od sliny i ze rozszerzanie diety od nowa nic nie da. Moja pyza ma je wkolko, jak posmaruje sterydem to oczywiste ze schodza ale za 3 dni wracaja, i do dupy taka robota. Jak ma dzien ze mniej sie slini to krosty lagodnieja tak samo jak po nocy.A potem wracaja jak bumerang.Daj Boze zeby Wam znikly i nie wrocily.
    La lenka- ja pierykam. Czlowiek odmawia sobie tego czy tamtego zeby cos miec a tu taki cios.Wspolczuje bardzo....bardzo....
    Dziekuje Wam za zdjecia dziewczyny, maty sa piekne i sama nie wiem jaka chce.Mam ciemnoniebieska sciane laczona z kremem i brazowe meble....a zmyslu projektowania zero.
    A co do rozszerzanoa diety, w tym artykule od Dzuls jest napisane ze cycek to podstawa, wszystko inne po cycku dla smakowania a nie zastepowania posilkow i najadania :p

1usa8u69die0y60t.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka szczerze współczuje! okropna sytuacja :/
    a co na to wszystko mąż, czuje sie winny?

Dżuls niech dzieciaki szybko zdrowieją <3

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia. Szczerze ja bym brala szaro kremowa. Jest najbardziej uniwersalna, krem juz masz wiec wprowadzisz tylko jeden nowy kolor- szary, który dobrze sie komponuje i z granatowym i z kremem. Poza tym jest naprawde stonowana i ograniczysz sobie robienia wizualnie bawialni z dużego pokoju ;) no i meeega plus to ta możliwość zmiany wzorów. A twe dziecię będzie bawic sie zabawkami a nie mata ;)
    No ale to tylko moje skromne zdanie i nie jestem obiektywna bo mam szaro- kremową;)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka przesrana sytuacja. I pewnie będzie śmierdzieć dlugo. Bo ja jesli to ewidentnie wina Twojego męża i moze mógłby sie postarać i zdac jednak te egzaminy, zdobyć papier itp to ja niestety bym sie nie umiała powstrzymać i pewnie w kłótni bym nie raz swojemu wypomniala :/ wiem straszna cecha! Ale charakterystyczna prawie dla wszystkich wkurzonych na swoich facetów- zon, konkubin, kochanek itp ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia, mojego syna tak wysypalo na buzi, ze zaczynam sie juz zastanawiać co to na poważniej. Dalej typuje ślinę - zwłaszcza, ze jak widac co drugi brzdąc tak tu ma, ale juz się zaczelam zastanawiać, czy to nie gluten ? Dzis byl tzeci dzien podawania, ale gdyby to bylo to, to by chyba bylo wszędzie, a nie tylko na brodzie??? ehhhh :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me uczulenie to zazwyczaj drobna kasza na czole, polikach, brzusiu czy cycuchach- a tw nasze krochy to kwasna slina.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem wyskakuja takie typowe pryszcze- tez uczulenie.Moj syn jak zje jakies swinstwo to mu tak wylazi. I non stop poliki i rece zsypane kaszka bo ma na konserwanty uczulenie.

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tak mysle, ze to ta ślina. Moze częstsze mycie w ciagu dnia Np rumiankiem by pomogło? Rumianek niby przeciwzapalny jest.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u nas to suche placki albo takie mniejsze krostki ale pojedyncze nie kasza i tylko broda i czasem trochę na szyi. Jutro to dokładniej obejrzę bo mały juz śpi dzis.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No wlasnie u nas to suche placki albo takie mniejsze krostki ale pojedyncze nie kasza i tylko broda i czasem trochę na szyi. Jutro to dokładniej obejrzę bo mały juz śpi dzis.
    U nas jest taka typowa szorstka kaszka, miejscami zbierająca się w większe, czerwone placki. Policzki, pod brodą, szyja i troszkę dekoltu. Ogólnie suche w dotyku.

Dzięki laski za miłe słowa. Jedyny pozytyw tego wszystkiego jest taki, że jak po tym, jak dziś siedziałam z nimi praktycznie cały dzień sama, to później, jak wyszłam na rehabilitację i został z nimi na 1,5h mąż, to chyba docenił moją codzienną robotę :P A ja poplotowałam w tym czasie z koleżanką, która mi robi rehabilitację. Ogólnie te wyjścia do niej ratują mi ostatnio resztki nerwów, a sama ogarnęłam też, że jak zostawię starego z bachorami na 2h, to świat się od tego nie zawali, więc po skończeniu rehabilitacji planuję urywać się regularnie na basen.

A mi w ostatnich dniach chodzi po głowie refren tej piosenki i tego się trzymam, jak zaczynam świrować z bachorami w domu:
    https://www.youtube.com/watch?v=qUeEeIGwGhg

No i Tymon Tymański <3 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:59

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dziś na zakupach. Miko, ja, teściowa, babcia i ciotka. Młody obkupiony niemiłosiernie a i mnie teściowa bluzkę kupiła.
    W przerwie kawa (poza mna, no bo z mlekiem nie mogę, a bez mleka nie wypije) ciastko (we wszystkim jest mleko i smietanka i inne choć bardzo się starali coś znaleźć )
    Młody dostał kaszke ze śliwką i z przyjemnością z nami posiedzial :)

Dziewczyny jestem duchem z Wami!
    A nam na takie alergiczne krostki bardzo pomaga Dermaveel- przy okazji delikatnie chlodzi i likwiduje świąd..

tb734z17s9scq0zt.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls jak suche placki to jakby alergia jednak.

1usa8u69die0y60t.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka współczuję baardzo! Oby sie to jakos naprostowało.
    Dzuls wspolczuje chorobska, moj mlody zaliczyl katar ale niewielki na szczescie juz mu przechodzi. No i mamy pierwszy zabek!!:) dolna lewa jedynka wyskoczyla.
    Wlasnie przez 3 dni mlody robil luzne musztardowe kupki,ale takie fest luzne i zastanawiam sie czy to na ten zabek czy moze to jakies glutenowe uczulenie sie objawia??

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej malej to takie czerwone kropy wywala, teraz ogaslo bo 2 dni temu sterydem posmarowalam, ale jak wylezie znowu to zrobie Wam fote.

1usa8u69die0y60t.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen u mnie wlasnie takie musztardowe luzne kupki byly w niedziele. Co prawda tylko 2 ale jednak i tez niewiem czy to przez gluten.. odstawilam kaszke ale wczoraj i dzisiaj dostal ja do obiadku i jak narazoe wszystko ok wiec sama juz niewiem..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
‹‹ 3032 3033 3034 3035 3036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ