WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu były smęty i narzekania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 13:41

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Laski, młodą mi wysypało, niestety zdjęcie jest kiepskiej jakości.
    h6pcxm15m12o_t.jpg

Wczoraj dałam słoiczek z wołowinką, niby od 5go miesiąca, więc to pewnie to, bo reszta składników była dobrze znana (warzywo, ziemniak, marchewka)
    A starszak puszcza mi właśnie pawia za pawiem.
    U nas szyjka wygladała podobnie. Miała placki po bokach szyi i na dekolcie. Odstawiłam słoiczki, jest tylko na cycu i od 3 tyg nic nie znika. W końcu po zasypywaniu mąką ziemniaczaną, smarowaniem linomagiem, alantanem, sudocremem odpuściłam i poszłam do pediatry. Skończyło się na maści sterydowej, bo walka trwa juz zbyt długo. Jak zniknie zaczynamy rozszerzanie diety od nowa z dłuższym okresem na jeden produkt i obserwację

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka współczuję Wam, znam ten ból bo na własnej skórze to przerabialiśmy. Wiadomo sytuacja sytuacji nierówna ale sam fakt ze dokładnie 2 lata temu o tej porze musieliśmy wyłożyć bardzo dużą kasę bez możliwości rozdzielenia na raty.

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka czyli gorzej bo nie to, ze nie dostaliście ekstra kasy tylko musicie wylozyc :( przykro mi bardzo :(
    Ja ostatnio przez jakas babe w okienku- serio zero mojej winy, mogłabym isc z tym do sądu ale nie mam sily ani czasu z małym dzieckiem latać po sadach- musiałam "położyć na ulicy" 1000 pln i odejść. Bolalo :/ a co dopiero kilkanaście tysi.... Trzymam kciuki by choc na raty die udało rozbic :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu były smęty i narzekania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 13:41

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzils, wspolczuje chorych dzieci, baaaaardzo wspolczuje.Trzymaj sie kochana i oby w oczach zdrowialy, moje juz lepiej, juz prawie zdrowe.A maly tez mi rzyga jak jest chory- od zawsze.Bywalo ze w ciagu jednej nocy musialam 2 razy posciel zmieniac.Co do krostek, ja uwazam ze od sliny i ze rozszerzanie diety od nowa nic nie da. Moja pyza ma je wkolko, jak posmaruje sterydem to oczywiste ze schodza ale za 3 dni wracaja, i do dupy taka robota. Jak ma dzien ze mniej sie slini to krosty lagodnieja tak samo jak po nocy.A potem wracaja jak bumerang.Daj Boze zeby Wam znikly i nie wrocily.
    La lenka- ja pierykam. Czlowiek odmawia sobie tego czy tamtego zeby cos miec a tu taki cios.Wspolczuje bardzo....bardzo....
    Dziekuje Wam za zdjecia dziewczyny, maty sa piekne i sama nie wiem jaka chce.Mam ciemnoniebieska sciane laczona z kremem i brazowe meble....a zmyslu projektowania zero.
    A co do rozszerzanoa diety, w tym artykule od Dzuls jest napisane ze cycek to podstawa, wszystko inne po cycku dla smakowania a nie zastepowania posilkow i najadania :p

1usa8u69die0y60t.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka szczerze współczuje! okropna sytuacja :/
    a co na to wszystko mąż, czuje sie winny?

Dżuls niech dzieciaki szybko zdrowieją <3

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia. Szczerze ja bym brala szaro kremowa. Jest najbardziej uniwersalna, krem juz masz wiec wprowadzisz tylko jeden nowy kolor- szary, który dobrze sie komponuje i z granatowym i z kremem. Poza tym jest naprawde stonowana i ograniczysz sobie robienia wizualnie bawialni z dużego pokoju ;) no i meeega plus to ta możliwość zmiany wzorów. A twe dziecię będzie bawic sie zabawkami a nie mata ;)
    No ale to tylko moje skromne zdanie i nie jestem obiektywna bo mam szaro- kremową;)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka przesrana sytuacja. I pewnie będzie śmierdzieć dlugo. Bo ja jesli to ewidentnie wina Twojego męża i moze mógłby sie postarać i zdac jednak te egzaminy, zdobyć papier itp to ja niestety bym sie nie umiała powstrzymać i pewnie w kłótni bym nie raz swojemu wypomniala :/ wiem straszna cecha! Ale charakterystyczna prawie dla wszystkich wkurzonych na swoich facetów- zon, konkubin, kochanek itp ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia, mojego syna tak wysypalo na buzi, ze zaczynam sie juz zastanawiać co to na poważniej. Dalej typuje ślinę - zwłaszcza, ze jak widac co drugi brzdąc tak tu ma, ale juz się zaczelam zastanawiać, czy to nie gluten ? Dzis byl tzeci dzien podawania, ale gdyby to bylo to, to by chyba bylo wszędzie, a nie tylko na brodzie??? ehhhh :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me uczulenie to zazwyczaj drobna kasza na czole, polikach, brzusiu czy cycuchach- a tw nasze krochy to kwasna slina.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem wyskakuja takie typowe pryszcze- tez uczulenie.Moj syn jak zje jakies swinstwo to mu tak wylazi. I non stop poliki i rece zsypane kaszka bo ma na konserwanty uczulenie.

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tak mysle, ze to ta ślina. Moze częstsze mycie w ciagu dnia Np rumiankiem by pomogło? Rumianek niby przeciwzapalny jest.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u nas to suche placki albo takie mniejsze krostki ale pojedyncze nie kasza i tylko broda i czasem trochę na szyi. Jutro to dokładniej obejrzę bo mały juz śpi dzis.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No wlasnie u nas to suche placki albo takie mniejsze krostki ale pojedyncze nie kasza i tylko broda i czasem trochę na szyi. Jutro to dokładniej obejrzę bo mały juz śpi dzis.
    U nas jest taka typowa szorstka kaszka, miejscami zbierająca się w większe, czerwone placki. Policzki, pod brodą, szyja i troszkę dekoltu. Ogólnie suche w dotyku.

Dzięki laski za miłe słowa. Jedyny pozytyw tego wszystkiego jest taki, że jak po tym, jak dziś siedziałam z nimi praktycznie cały dzień sama, to później, jak wyszłam na rehabilitację i został z nimi na 1,5h mąż, to chyba docenił moją codzienną robotę :P A ja poplotowałam w tym czasie z koleżanką, która mi robi rehabilitację. Ogólnie te wyjścia do niej ratują mi ostatnio resztki nerwów, a sama ogarnęłam też, że jak zostawię starego z bachorami na 2h, to świat się od tego nie zawali, więc po skończeniu rehabilitacji planuję urywać się regularnie na basen.

A mi w ostatnich dniach chodzi po głowie refren tej piosenki i tego się trzymam, jak zaczynam świrować z bachorami w domu:
    https://www.youtube.com/watch?v=qUeEeIGwGhg

No i Tymon Tymański <3 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:59

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dziś na zakupach. Miko, ja, teściowa, babcia i ciotka. Młody obkupiony niemiłosiernie a i mnie teściowa bluzkę kupiła.
    W przerwie kawa (poza mna, no bo z mlekiem nie mogę, a bez mleka nie wypije) ciastko (we wszystkim jest mleko i smietanka i inne choć bardzo się starali coś znaleźć )
    Młody dostał kaszke ze śliwką i z przyjemnością z nami posiedzial :)

Dziewczyny jestem duchem z Wami!
    A nam na takie alergiczne krostki bardzo pomaga Dermaveel- przy okazji delikatnie chlodzi i likwiduje świąd..

tb734z17s9scq0zt.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls jak suche placki to jakby alergia jednak.

1usa8u69die0y60t.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka współczuję baardzo! Oby sie to jakos naprostowało.
    Dzuls wspolczuje chorobska, moj mlody zaliczyl katar ale niewielki na szczescie juz mu przechodzi. No i mamy pierwszy zabek!!:) dolna lewa jedynka wyskoczyla.
    Wlasnie przez 3 dni mlody robil luzne musztardowe kupki,ale takie fest luzne i zastanawiam sie czy to na ten zabek czy moze to jakies glutenowe uczulenie sie objawia??

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej malej to takie czerwone kropy wywala, teraz ogaslo bo 2 dni temu sterydem posmarowalam, ale jak wylezie znowu to zrobie Wam fote.

1usa8u69die0y60t.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen u mnie wlasnie takie musztardowe luzne kupki byly w niedziele. Co prawda tylko 2 ale jednak i tez niewiem czy to przez gluten.. odstawilam kaszke ale wczoraj i dzisiaj dostal ja do obiadku i jak narazoe wszystko ok wiec sama juz niewiem..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
‹‹ 3032 3033 3034 3035 3036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ