WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    ) A na samym cycku i jednym warzywie dziennie też za długo nie pociągnie ;)
    Oj, pociągnie, pociągnie. :P
    Ja jeszcze dłuższą chwilę nie planuję drugiego posiłku. Jest klucha i jej kaszy nie trzeba. Już ten jeden obiadek mnie wnerwia, czasem mi się tak nie chce tego grzać, machać łyżeczką, a potem prać całości, przebierać córy. Sam cycek to jednak niesamowita wygoda. Żeby nie to, że mała chętnie zjada i interesuje się tymi wszystkimi pokarmami, to bym chyba karmiła cyckiem do osiemnastki ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię te inne posiłki. On się tak fajnie śmieje i się oboje dobrze przy tym bawimy :)
    My jemy kaszkę ok 17.30-18 a potem na noc cyc :)
    Dziś np idziemy na zakupy z teściową i my sobie zrobimy przerwę na kawę to akurat małemu dam kaszkę, a nie cyc na wierzchu..

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też chichocze. Ale jednak ilość roboty jaką trzeba włożyć w podanie obiadku (nawet głupiego słoiczka) - założyć śliniak, fartuszek, wsadzić w fotelik, przełożyć jedzonko do miseczki, zagrzać wodę, wstawić miskę do kąpieli wodnej, mieszać i pilnować temperatury, usiąść i karmić walcząc z wyrywaniem łyżki, rączką w misce, warzywem latającym w promieniu 1,5m (bo np. parsknęła śmiechem z buzią pełną marchewki). Potem całe ciuchy do prania (czasem nawet skarpetkom zdarza się oberwać), córka do gruntownego mycia - więc ubieranie na nowo. Po obiadku zawsze jest jeszcze woda, więc tu zalane bywa dosłownie wszystko.
    A przy cycu - wyjąć cycka, podłożyć pieluszkę, czekać na samoobsługę. :P

Ja chwilowo jeszcze sobie nie wyobrażam karmienia poza domem.

Carolline lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A na samym cycku i jednym warzywie dziennie też za długo nie pociągnie ;)
    Moja chyba długo tak wytrzyma... zjada pół słoiczka, ani łyżeczki więcej i to też jakoś niechętnie. Kupiłam kaszkę, właśnie tą jaglaną hippa i może z owocami(samych owoców wcale nie chce :-( ) o 15 zje.
    Chyba zacznę coś sama gotować dla małej, może to słoikowe jej nie podeszło.

Poza tym nocka do du... mała dostała kataru i ogólnie jakoś marudziła, a to na przemian gadała i piszczała. Teraz śpi, a ja idę się regenerować :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 10:25

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, młodą mi wysypało, niestety zdjęcie jest kiepskiej jakości.
    h6pcxm15m12o_t.jpg

Wczoraj dałam słoiczek z wołowinką, niby od 5go miesiąca, więc to pewnie to, bo reszta składników była dobrze znana (warzywo, ziemniak, marchewka)
    A starszak puszcza mi właśnie pawia za pawiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 11:06

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka mnie jest chyba o tyle prościej, że my juz cały słoik dajemy do podgrzewacza i w sumie tyle..

Z kaszka jest w ogole latwo bo to tylko do wody wsypać i już. I z kaszki ani pol ziarenka nie uroni więc się nadaje w miejsca publiczne :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no nieźle Dzuls ja wysypalo. Moj młody tez mial bardzo podobne- myślałam, ze po ziemniakach ale przestalam dawać a to dalej sie utzrymywalo. Raz mocniej, raz prawie w ogóle. Teraz nie daje nic z ziemniakiem a znów ma wiec juz się gubię :/ zaczelam nawet podejrzewać, ze to moze byc moje mleko ale oprócz nabialu, i to i tak w malych ilościach, nie jem nic podejrzanego :/

Juz nawet mi przez mysl przeszło, ze to od śliny... Bo tylko ma na okolo ust i brodzie... To nam narasta w dzień a pozniej na noc sie uspokaja i tak codziennie :/

Ma to tez gdzies indziej na ciele Twoja mala ?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślałam, ze to będzie dużo roboty i na poczatku rzeczywiście tak czułam :/ i sobie myślałam jeeeny z cykiem to wygodnie bylo w domu :)
    Ale juz się nauczyliśmy. Ja mam mikrofale wiec 20 sęk obiadek przelozny do miseczki i podgrzany. A młody sie na szczęście tak nauczył jesc, ze oprócz silikonowego sliniqczka to juz nic nie dostaje i on czysty i mama czysta :)
    Gorzej, jak mu się uleje, po dyni lub sliwkach :/ i to jeszcze na mnie ;)
    Dzis znalazłam jakies schowane na pozniej śliwki w zakamarkach kanapy i bylo niezle szorowanko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 11:18

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Juz nawet mi przez mysl przeszło, ze to od śliny... Bo tylko ma na okolo ust i brodzie... To nam narasta w dzień a pozniej na noc sie uspokaja i tak codziennie :/

Ma to tez gdzies indziej na ciele Twoja mala ?

....może to i od śliny i glutów, bo czasem jak leży na brzuszku to jej zaczyna spływać i wtedy jest normalnie potok. Miała też takie szorstki kropeczki na brzuszku po jednej stronie, ale mąż mówi, że to raczej od jego brody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 12:29

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mikrofale, ale jakoś sobie zakodowalam, że dla dziecka nie wskazane. Ale może to tylko o mleko chodziło?

Moja jeść to umie ładnie. Tylko się wscieka, śmieje, piszczy, parska - i tu niestety strefa rozrzutu jest szeroka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 13:40

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

OMG, współczuję, kilkanaście tysięcy to kupa kasy, i jeszcze ta świadomość, że człowiek sam sobie winien :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 14:16

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, skasujesz cytat? Bo to jeden z tych postów który za jakiś czas będę chciała wyciąć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myu dziś po chirurgu z zatoka (któras kiedyś pisała że jej maluch też ma tylko nie pamiętam która) kontrola za pół roku

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma, ale konsultowana koło 2 miesiąca, nie kazali wiecej, chyba że by się coś działo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - done.

Rozmawiałam z mamą, moja siostrzenica teraz też choruje na dokładnie to samo co ja i starszak :/ Znów coś krąży.

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moja ma, ale konsultowana koło 2 miesiąca, nie kazali wiecej, chyba że by się coś działo.
    La lenka priv

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mata jest taka jak 4me tylko inne ułożenie

141213321cad5e43med.jpg

la_lenka, julita, Magnolia3, agatka196 lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo jaa Dzuls współczuję mojemu znowu przypaletal sie katar a ja juz pierdolca dostaje bo ząb mnie boli a mój dentysta w Maroku.

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Nasza mata jest taka jak 4me tylko inne ułożenie
    ]

I dziecko od góry nawet jakies takie podobne do mojego :D

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La Lenka wspolczuje :( nie da sie juz nic zrobic?

Jeśli nie to mogę Ci jedynie poradzic, żeby o tym juz nie myśleć :/,wiem latwo pisac ale jak nie mozna tego naprawić to trzeba zapomnieć :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3031 3032 3033 3034 3035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ