X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie maks dwuskladnikowe i byly juz takie z olejem rzepakowym ale nie pamiętam jakiej firmy- chyba Hippa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:18

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciłyśmy od pediatry. To na szyjce to zmiana alergiczna, dostałam steryda (za długo się z tym bujam, zeby go nie użyć) no i rozszerzanie diety zaczniemy od nowa wprowadzając nowość przez ok 2 tyg, bo przez ten czas ewentualna alergia się ujawni. Poza tym wszystko ok i moja smerfetka wazy 7500! Ależ się zdziwiłam, normalnie klocek :P

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień, mała jest dziś nieznośna. 12 zaledwie, a ja już mam bardzo dość. W nocy też se zrobiła 1,5h niespania, potem mąż chrapal, więc jestem zombie. Ech, będzie, ciężko dotrwac do wieczora. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - zglos sprawe do spoldzielni, albo spytaj ich czy zglaszali remont. U nas mozna halasowac remontem pon-pt, godz 8-16, w innych godzinach tylko ciche prace.
    Ja mam teraz inny problem z dzieckiem - co jej znikam z zasiegu wzroku to ryk na cztery fajery, juz ja przezywamy drama queen, bo to jest takie trucie dupy o nic. Dziecko najedzone, przewiniete, bawi si na podlodze, widzi ze wychodze do kuchni i w ryk. No ale taki etap rozwoju, pamietam ze starszak tez tak mial, i jakos to pokrywalo sie z momentem, kiedy zaczal sie wiecej ruszac.

A ogolnie to mam jakis kryzys, ktory trzyma i nie odpuszcza. Jedyny pozytyw, to ze przez to rzyganie mam -2kg, ale to pewnie tylko odwodnienie i zaraz nadrobie z nawiazka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 12:37

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh no i co oni mogą w tej spółdzielni (u nad wspólnocie) ? Zadzwonią, zwroca uwage i na tym sie skończy. Moj facet ma innegorsze pomysły - kusza ale narazie go powstrzymuje;) cos czuje, ze to ten sort ludzi co ma totalnie w dupie sasiadow- on sobie kupił apartament na 25 lat w kredycie i moze tam robic co mus sie żywnie podoba! A pozniej pewnie nawet dzien dobry w windzie nie powie:/
    U nas mieszka mnóstwo buraków na osiedlu- nie wiem skąd ich przywialo...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls a z kryzysem byle do wiosny! Niestety ona ma nas troche w pupie wiec sprzedają córę gdzies, wciśnij mężowi albo coś i wypad na zakupy albo na jaki masaż. Dobra kolacje z koleżankami a może nawet drinka i odciągniesz raz mleko.
    Nie wiem, cokolwiek co sprawi Ci przyjemność! Ja sie wkurzyłam i wyszlam ostatnio na zakupy do galeri. Co prawda nie przepadam za tym ale przynajmniej choc troche zmieniłam klimat ;)
    Albo wiem- idz sama na basen! Wysiłek fizyczny pomoże i na głowę i na kręgosłup :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 12:57

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa przyszla torba skup hop onyx :-) noooooo rewelacja!!! Dzieki dziewczyny za rady jestem naprawde zachwycona, chociaz moj szanowny maz z grubsza obejrzal i cytat - dwie i pol stowy za taka szmate! Ty kobieto chyba oszalalas! -
    Hahahahaha ale naprawde super pakowna wygodna, super soe prezentuje i juz sie w nia przepakowalam i tak jak ktoras z was juz pisala chyba bez niej nie bede sie nigdzie ruszac :-)

edysia5
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Jezuuuu nie strasz mnie :/ dostaje 150-180 bebilon pepti plus zapija cycem. Dzisiaj było ok, bez wielkich placzów, z trzema cycaniami i oczywiście po 6 panna wyspana :)
    Moka bebilon pepti jest ok- ale Twoje mleczko moze jej nie pasowac, albo po prostu potrzebuje troche przeleczenia losecem np.- lek zobojetniajacy kwas zoladkowy. Wiem ze to przykre.Moja przyjaciolka musiala odstawic dzidzie w 6 tygodniu zycia, bo dziecko az wiszczalo cala noc.Kazali jej kategorycznie odstawic mala i podali wlasnie bebilon pepti i losec - i to byla ich pierwsza przespana noc.Po dwich dniach zrobili prowokacje i znow nakarmili mala piersia- dziecko znow wrzeszczalo- ordynator dsk w Bialymstoku kazal absolutnie dziecko odstawic od piersi.Dostawala losec przez 6 mcy.Teraz jest ok.
    Ja karmie piersia, ale mala jest na loscu , mam rystrykcyjna dieta bez bialka i konserwantow i jakos to jest, ale widac po malej, ze nie jest zupelnie ok.Gdyby mi mala wrzeszczala odstawilabym ja bez zastanowienia.Mialam kilka nocy mocno kryzysowych ale z tymi lekami jakos dajemy rade.

1usa8u69die0y60t.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dżuls, doszły puzzle! wyglądają fajnie ale nie ukrywam, że czuć charakterystyczny zapach chińczyka ale w weekend umyję całą matę w ogrodzie ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed32b07e0459.jpg

la_lenka, przyszła mama, agatka196, easymum, Kasiarzynka, Dżuls lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ma miejsca! Ja w całym pokoju tyle podłogi nie mam. ;)

julita lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zaczynam miec problem z piersią:/ młody w dzień je dosłownie 5,10 min i to nie dlatego, ze tak szybko juz je tylko po prostu za dużo sie dzieje fajnego, cycek jest nudny. Nawet jak nikogo nie ma, w domu cisza to co chwile sie odrywa i rozgląda. Efekt taki, ze mam cycek caly mleka, juz z guzkami.
    Na dodatek przez to, ze nie je w dzień to w nocy się budzi glodny i nadrabia...
    Naprawde jestem bliska, żeby to skończyć drastycznie i przejść juz na coraz bardziej normalne jedzenie i kilka obowiązkowych porcji mm w ciagu doby.
    Juz czuje jak mnie boli pierś- zaraz wypije szalwie i biorę ibuprom bo to się skończy zapaleniem :/
    Ostatnio moja koleżanka wyladowala z zapaleniem piersi i 40 stopniami gorączki na izbie przyjęć a ze to zyciu nie zagraża to bagatela 4 godziny w kolejce :/ a czekać musiała bo juz bylo podejrzenie ropnia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 20:19

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me to sprobuj sciagnac pokarm i jak dalej zostana ci takie guzki to wez cieply prysznic i rozmasuj ta piers pod ciepla woda. U mnie sytuacja taka sama maly co zassa to kikla pociagniec i glowa laduje w przeciwnym kierunku i sie rozglada. Mysle ze to po prostu taki czas.
    Naprawde sprobuj z prysznicem - u mnie dziala.

4me lubi tę wiadomość

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prysznic juz byl, masaże tez. Laktator siadl :/ nic juz raz tak bylo i maly dal rade w nocy ściągnąć. Moze dzis tez sie uda. Jak nie to będę rano kombinować.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje, ze mi pekly jakies kanaliki albo się zatkaly (chociaż na końcu brak jakichkolwiek śladów zatkania) bo przystawiłam młodego, ciągnął 30 min i prawie nic nie ulzyl mi. Na poczatku w ogóle nie chcial jesc z tej piersi a ze zdrowej a i owszem. A ze waga pokazala, ze zjadl malo to po wszystkim dalam sztuczne i co ? wciągnął 90 i jeszcze chcial wiecej :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano miałam przytkany kanalik i mi się guzek zrobił i bolało jak cholera, aż mnie obudziło. Z ulgą powitałam pobudkę młodego ok 5.. no i nam się na szczęście udało, masowałam w czasie karmienia i w końcu puściło..

Za to mama taką ilość mleka przy tych dwóch pokarmach stałych, że młody mi się przeżera i ulewa.. szczęśliwy niemiłosiernie, ale ja mam dziś wszystko do prania.. muszę ściągać..a dziś miałam dzień lenia i mi się nie chciało..

i wznowiłam od dziś działalność gospodarczą.. trzeba trochę zarobić na tego dziada..

edysia5 lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy 6 miesięcy :) Z tej okazji ja umieram z bólu gardła, nos zatkany i ogólnie czuję się do d.... Przypuściłam zmasowany atak - C 1000, rozgnieciony czosnek na kanapce, sok malina z lipą, paracetamol 1000 i kiwi ... Można coś jeszcze? Bo na razie nie pomogło za bardzo. No i przy młodej chodzę w masce - koszmarnie to niewygodne, włazi w oczy, młoda usiłuje mi to zerwać z buzi i ma przy tym niezły ubaw. A poza tym jest super ;)

Co do jedzenia - już pisałam wcześniej, u mnie młoda zjada duży słoiczek i jeszcze po ok godzinie popija stówką mleka, kolejne nowości dochodziły na zasadzie jednego nowego składnika do już wypróbowanych. Z mięsa króluje indyk, ew. jagnięcina i cielęcina - słoiczkowe oczywiście. Na razie średni podeszła rybka, spróbuję za kilka dni ponownie. No i zgodnie z zaleceniem pediatry po 6 m-cu mam wprowadzać żółtko - pół ugotowanego co drugi dzień. Gluten wprowadziłam w postaci kaszki manny Nestle, bezsmakowej, bez cukru, na wodę. Na 150 ml daję 4-5 łyżek kaszki i dodaję ok 1/3 słoiczka owoców, dzisiaj były jagody z jabłkiem - gdyby młoda nie zjadła wszystkiego, to dokończyłabym za nią, takie to dobre było :)

Julita, duże te puzzle, gdzie kupiłaś?

Anitka201, przyszła mama lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, u nas by było to samo, taki wiek. Jak jest rozbudzona to się rozgląda, kręci, odrywa, gada do rolet, do lampy, łapie kocyk itp. Świat taki ciekawy, szkoda czasu na ssanie.
    U nas to ratuje to, że ja usypiam cyckiem, więc mała jest przyzwyczajona, że najpierw już zaśnie, a potem dopiero jeszcze kilka-kilkanaście minut ssie. Więc ona zalana pod korek, piersi opróżnione i nie musi w nocy nadrabiać.
    Ale wiem, że wy się karmicie odwrotnie, nie wiem jak to razem pogodzić. :(
    Na pewno powiem, że problemy z zatkaniem kanalika mogą oznaczać przemęczenie mamy, więc może spróbuj trochę poodpoczywać (choć wiem jak to przy dziecku można :/ ).

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Mi sie wydaje, ze mi pekly jakies kanaliki albo się zatkaly (chociaż na końcu brak jakichkolwiek śladów zatkania) bo przystawiłam młodego, ciągnął 30 min i prawie nic nie ulzyl mi. Na poczatku w ogóle nie chcial jesc z tej piersi a ze zdrowej a i owszem. A ze waga pokazala, ze zjadl malo to po wszystkim dalam sztuczne i co ? wciągnął 90 i jeszcze chcial wiecej :/
    Sprobuj w nocy nakarmic go z pod pachy, w tej pozycji dziecko sciaga te gozki.Mnie jak juz pieka piersi z nadmiaru i robia sie guzki tak wlasnie karmie, 2 karmienia i ulga naprawde.Polecam.

4me lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jak broda dziecka jest skierowana w tą stronę co boli.
    No i jest jeszcze taka głupia pozycja, że dziecko leży na plecach a mama nad nim "zwisa" z dyndającą piersią. Mało to wygodne, ale cuda daje, bo wtedy mleko spływa z wszystkich zakamarków.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokladnie, - ja wlasnie gozki najczesciej mam bo bokach blisko pachy i dlatego karmie zpod pachy i mala sciaga dolna " szczeką".

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 3029 3030 3031 3032 3033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ