X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się czymś strułam i wymiotowałam całą noc, od godziny 22 do 5 rano, daaawno tak mocno mnie nie wzięło, bo po koniec już miałam wrażenie że wywaliło mi żołądek na drugą stronę, Młoda niewyspana i z gilem, małż niewyspany bo pół nocy podawał mi elektrolity. Ledwo żyję. Jeszcze wczoraj coś mnie podkusiło, żeby poćwiczyć, więc mam takie zakwasy, że ledwo się ruszam. A młoda piekli się o wszystko dosłownie. Awantura za awanturą.

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Anitka dostalam info, ze w sklepie, który obserwowałam wózki są dostępne- Scandinavian baby. Szkoda tylko, ze od razu podnieśli cenę do 999 pln! Masakra...

Edit: A w naszym sklepie za 950 juz są ! Chyba wyrwalysmy dobra cenę :) dzieki za info jeszcze raz :)
    Wiesz Tak właśnie wpadło mi do głowy ze jak one się już pojawia to pewnie wszystkie sklepy podniosą cenę :-) ja zapłaciłam 908 z wkładką. Później dokupie folię bon ten miesiąc to jakaś masakra. Zepsuł nam się odkurzacz, musimy kupić młodemu łóżeczko turystyczne bo prawdopodobnie spędzi nockę u dziadków itp itd :-)

• julita Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka ha! dobre! :D

podaje małej dynie od 4 dni i już nasuwa mi się tysiące pytań i wątpliwości, jedno z nich: kiedy zacząć dopajać wodą i w jakiej ilości?? czy może nie dopajać bo KP jest wystarczające przy tych kilku łyżeczkach dziennie warzywka?

moja rehabilitantka ma córeczkę równo rok starszą od mojej i mówiła że ona usiadła po 7 miesiącu sama i że nie powinno się sadzać dziecka do czasu gdy samo nie ogarnie tematu

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum ja bym brała gryzak kidsme plus lub zwykly z końcówka w rozmianie L. Wczesniej wzielam młodemu taki limonkowy z końcówka dla 4 miesięcznego dziecka teraz musze dokupić większa końcówkę :-)

easymum lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita póki dajesz mało a pozniej zawsze pierś to nie musisz narazie dopajac. Twoje mleko wystarczy ;) co nie znaczy, ze nie warto uczyć. Ja probuje u narazie jest ciężko z wodą. No ale moze właśnie za szybko bo jak zacznie odczuwać sam pragnienie to wypije???

julita lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pije aż się trzęsie żeby jej kubek dać. I zasysa aż bulgocze. Tyle że co zassie to wypluje, bo się śmieje że się udało i po brodzie leci. Wyciąga tak ze 30ml, liczę że choć z 10 do brzucha dociera.

julita, MadziaRatMed, Magnolia3, easymum lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w takim razie mam jeszcze jedno pytanie! ;)

w sobote podałam jedną łyżeczkę dyni, w niedzielę dwie i tak będę zwiększać o jedną aż do piątku a w następną sobotę mam zamiar wprowadzić ziemniaka, ale jak? tylko jedną łyżeczkę i znowu zwiększać? zachodzi mi o to że w piątek dostanie 7 łyżeczek a w sobotę znowu tylko 1, trochę to głupie, nie?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dałam od razu prawie pół sloiczka dyni. Potem 3 dnia do dyni dodałam trochę marchewki i taki miks podałam itd. I tak wprowadzam - trochę nowego do porcji już znanego.

julita, Magnolia3 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja dawałam od razu 4-6 lyzeczek i co 4 dni zmieniałam warzywko. Dopiero jak sprobowalam kilku różnych to zaczelam zwiększać tak, ze teraz dostaje okolo 12-13- zajęli nam to jakies 3-4 tygodnie. A teraz jak daje nowe pojedyncze warzywo to szczerze powiedziawszy daje od razu te 12 lyzeczek- jakos się juz zapomnialam ;) przystopuje i znów dam ok 4-6 lyzek jak bede dawać z mięsem.

Ale jak Ty dasz 7 a następnego dnia tylko jedna to podejrzewam, ze bedzie ryk, ze chce więcej ;) no przynajmniej u nas by byl ;) moze spróbuj od tych 4-6 łyżeczek- tyle podają na opakowaniach sloiczka np Hippa.

julita lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja dałam od razu prawie pół sloiczka dyni. Potem 3 dnia do dyni dodałam trochę marchewki i taki miks podałam itd. I tak wprowadzam - trochę nowego do porcji już znanego.

acha! bo gdzieś słyszałam/czytałam aby wprowadzać pojedyńczo ze względu na możliwość wystąpienia alergii ale chyba właśnie do dyni dodam ziemniaka. a w tej chwili ile jednorazowo podajesz słoiczka, pół?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, więcej już nie chce. Mniej więcej pół takiego najmniejszego. Potem poprawia wodą i cyckiem. Według mnie chodzi o to żeby nie dawać kilku nowych na raz, żeby łatwiej wychwycić uczulenie, ale coś co już jest znane i bezpieczne można dołączyć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poćwiczone:) brzuch, pośladki i polowa treningu na nogi z mel b zaliczone :) polowa bo juz cycek byl na gwałt potrzebny :D ale troche juz tez wymiękałam :) jak na początek po ponad rocznej przerwie i tak pewnie bede jutro umierać :)

Aaaa dziewczyny i nie zapominajcie o rozgrzewce i rozciaganiu na koniec ;)

easymum lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogarnęłam Skalpel Chodakowskiej :D w 2 ratach :P
    4me damy radę!!

4me, easymum lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do posiłków to my akurat idziemy jak burza- jeden z posiłków to słoik (o 12) z domieszaną kaszą manną, a drugi to kaszka z owocami (ok 17.30). Mleko staram się wtedy ściągać i przy okazji sobie zamrażam.

Kaszkę mamy z Hipp'a bezmleczną i bez cukru (jaglano-ryzowo-kukurydziana)- robię z samą wodą i dodaję owoców. Je aż mu się uszka trzęsą
    Jakby miał ogon to by nim merdał..

Magnolia3 lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) lenka umarlam ze smiechu :-)
    A wiecie moze jak sciagnac z you tube ten kawalek czy wogole tak mozna?

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    A co do posiłków to my akurat idziemy jak burza- jeden z posiłków to słoik (o 12) z domieszaną kaszą manną, a drugi to kaszka z owocami (ok 17.30). Mleko staram się wtedy ściągać i przy okazji sobie zamrażam.

Kaszkę mamy z Hipp'a bezmleczną i bez cukru (jaglano-ryzowo-kukurydziana)- robię z samą wodą i dodaję owoców. Je aż mu się uszka trzęsą
    Jakby miał ogon to by nim merdał..
    Tez mam te kaszke. Kupilam w nadziei, ze jak podam wieczorem to może bedzie lepiej spal - glupia ja ;)
    Jeszcze nie podalam, czekam aż mu się ten skok skończy - jakby to cos miało zmienić ;)

Oprócz tego kolo południa warzywka- tak 1/2 lub 3/4 tego słoiczka 125g od dzis z manna a na deser, kolo 15, taka sama ilość owoców :)
    Za 1,5 tygodnia dajemy mięsko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 20:09

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka a jakie owoce dodajesz do kaszki? Nie wiem czy jablko mozna podac surowe czy takie gotowane?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pierwszym razem podałam gruszkę słoiczkową (pół słoiczka przy 120ml wody i ok 2 łyżach kaszki). Banan rozgnieciony/zmiksowany z odrobiną wody, śliwka (słoiczkowa). Jabłka jeszcze nie dawałam, ale kilka razy już jadł jabłko słoiczkowe więc chyba mu następnym razem potrę po prostu świeże :D. Generalnie daje pół słoiczka czyli ok 60ml..

Kassie lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie Wasze dzieciaki jedzą. Moja córa jakoś nie bardzo ma apetyt na coś innego poza cycem... 1/2 słoiczka "obiadowego" jeszcze zje, ale owoce... tragedia. Kupię chyba tą kaszkę hipp o której pisała 4me i może z nią spróbuje podać owoce. Poza tym w tym tyg. lub na początku przyszłego podam mięcho :-) może będzie smakowało.

zapomniałam dopisać, że mała ma problem z kupą... pomijam fakt że robi 1 na 3 dni, ale nie męczy się i jakoś jej to nie przeszkadza. Dziś w pieluszce była mała kupa plastelinowa... normalnie dobija mnie ten temat. Mam nadzieję, że jutro walnie coś porządnego bo jak nie to zaczynam się martwić.
    Jak u was ten temat wygląda, kupy każdego dnia, czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 21:18

sRUqp2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :-)
    Wszystkiego dobrego dzisiaj dla was kobitki oraz dla waszych małych kobietek od Kacperka :-)

U nas mały ładnie rośnie i sie rozwija :-)
    Zjada wszystko to chyba ma po tatusiu ;-)
    Zmieniliśmy dzisiaj właśnie wózek z głębokiego na spacerowke ah rosną te nasze bable A jeszcze nie dawno były w brzuszku :-)

4me, easymum lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 3027 3028 3029 3030 3031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ