WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się czymś strułam i wymiotowałam całą noc, od godziny 22 do 5 rano, daaawno tak mocno mnie nie wzięło, bo po koniec już miałam wrażenie że wywaliło mi żołądek na drugą stronę, Młoda niewyspana i z gilem, małż niewyspany bo pół nocy podawał mi elektrolity. Ledwo żyję. Jeszcze wczoraj coś mnie podkusiło, żeby poćwiczyć, więc mam takie zakwasy, że ledwo się ruszam. A młoda piekli się o wszystko dosłownie. Awantura za awanturą.

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Anitka dostalam info, ze w sklepie, który obserwowałam wózki są dostępne- Scandinavian baby. Szkoda tylko, ze od razu podnieśli cenę do 999 pln! Masakra...

Edit: A w naszym sklepie za 950 juz są ! Chyba wyrwalysmy dobra cenę :) dzieki za info jeszcze raz :)
    Wiesz Tak właśnie wpadło mi do głowy ze jak one się już pojawia to pewnie wszystkie sklepy podniosą cenę :-) ja zapłaciłam 908 z wkładką. Później dokupie folię bon ten miesiąc to jakaś masakra. Zepsuł nam się odkurzacz, musimy kupić młodemu łóżeczko turystyczne bo prawdopodobnie spędzi nockę u dziadków itp itd :-)

• julita Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka ha! dobre! :D

podaje małej dynie od 4 dni i już nasuwa mi się tysiące pytań i wątpliwości, jedno z nich: kiedy zacząć dopajać wodą i w jakiej ilości?? czy może nie dopajać bo KP jest wystarczające przy tych kilku łyżeczkach dziennie warzywka?

moja rehabilitantka ma córeczkę równo rok starszą od mojej i mówiła że ona usiadła po 7 miesiącu sama i że nie powinno się sadzać dziecka do czasu gdy samo nie ogarnie tematu

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum ja bym brała gryzak kidsme plus lub zwykly z końcówka w rozmianie L. Wczesniej wzielam młodemu taki limonkowy z końcówka dla 4 miesięcznego dziecka teraz musze dokupić większa końcówkę :-)

easymum lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita póki dajesz mało a pozniej zawsze pierś to nie musisz narazie dopajac. Twoje mleko wystarczy ;) co nie znaczy, ze nie warto uczyć. Ja probuje u narazie jest ciężko z wodą. No ale moze właśnie za szybko bo jak zacznie odczuwać sam pragnienie to wypije???

julita lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pije aż się trzęsie żeby jej kubek dać. I zasysa aż bulgocze. Tyle że co zassie to wypluje, bo się śmieje że się udało i po brodzie leci. Wyciąga tak ze 30ml, liczę że choć z 10 do brzucha dociera.

julita, MadziaRatMed, Magnolia3, easymum lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w takim razie mam jeszcze jedno pytanie! ;)

w sobote podałam jedną łyżeczkę dyni, w niedzielę dwie i tak będę zwiększać o jedną aż do piątku a w następną sobotę mam zamiar wprowadzić ziemniaka, ale jak? tylko jedną łyżeczkę i znowu zwiększać? zachodzi mi o to że w piątek dostanie 7 łyżeczek a w sobotę znowu tylko 1, trochę to głupie, nie?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dałam od razu prawie pół sloiczka dyni. Potem 3 dnia do dyni dodałam trochę marchewki i taki miks podałam itd. I tak wprowadzam - trochę nowego do porcji już znanego.

julita, Magnolia3 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja dawałam od razu 4-6 lyzeczek i co 4 dni zmieniałam warzywko. Dopiero jak sprobowalam kilku różnych to zaczelam zwiększać tak, ze teraz dostaje okolo 12-13- zajęli nam to jakies 3-4 tygodnie. A teraz jak daje nowe pojedyncze warzywo to szczerze powiedziawszy daje od razu te 12 lyzeczek- jakos się juz zapomnialam ;) przystopuje i znów dam ok 4-6 lyzek jak bede dawać z mięsem.

Ale jak Ty dasz 7 a następnego dnia tylko jedna to podejrzewam, ze bedzie ryk, ze chce więcej ;) no przynajmniej u nas by byl ;) moze spróbuj od tych 4-6 łyżeczek- tyle podają na opakowaniach sloiczka np Hippa.

julita lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja dałam od razu prawie pół sloiczka dyni. Potem 3 dnia do dyni dodałam trochę marchewki i taki miks podałam itd. I tak wprowadzam - trochę nowego do porcji już znanego.

acha! bo gdzieś słyszałam/czytałam aby wprowadzać pojedyńczo ze względu na możliwość wystąpienia alergii ale chyba właśnie do dyni dodam ziemniaka. a w tej chwili ile jednorazowo podajesz słoiczka, pół?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, więcej już nie chce. Mniej więcej pół takiego najmniejszego. Potem poprawia wodą i cyckiem. Według mnie chodzi o to żeby nie dawać kilku nowych na raz, żeby łatwiej wychwycić uczulenie, ale coś co już jest znane i bezpieczne można dołączyć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poćwiczone:) brzuch, pośladki i polowa treningu na nogi z mel b zaliczone :) polowa bo juz cycek byl na gwałt potrzebny :D ale troche juz tez wymiękałam :) jak na początek po ponad rocznej przerwie i tak pewnie bede jutro umierać :)

Aaaa dziewczyny i nie zapominajcie o rozgrzewce i rozciaganiu na koniec ;)

easymum lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogarnęłam Skalpel Chodakowskiej :D w 2 ratach :P
    4me damy radę!!

4me, easymum lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do posiłków to my akurat idziemy jak burza- jeden z posiłków to słoik (o 12) z domieszaną kaszą manną, a drugi to kaszka z owocami (ok 17.30). Mleko staram się wtedy ściągać i przy okazji sobie zamrażam.

Kaszkę mamy z Hipp'a bezmleczną i bez cukru (jaglano-ryzowo-kukurydziana)- robię z samą wodą i dodaję owoców. Je aż mu się uszka trzęsą
    Jakby miał ogon to by nim merdał..

Magnolia3 lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) lenka umarlam ze smiechu :-)
    A wiecie moze jak sciagnac z you tube ten kawalek czy wogole tak mozna?

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    A co do posiłków to my akurat idziemy jak burza- jeden z posiłków to słoik (o 12) z domieszaną kaszą manną, a drugi to kaszka z owocami (ok 17.30). Mleko staram się wtedy ściągać i przy okazji sobie zamrażam.

Kaszkę mamy z Hipp'a bezmleczną i bez cukru (jaglano-ryzowo-kukurydziana)- robię z samą wodą i dodaję owoców. Je aż mu się uszka trzęsą
    Jakby miał ogon to by nim merdał..
    Tez mam te kaszke. Kupilam w nadziei, ze jak podam wieczorem to może bedzie lepiej spal - glupia ja ;)
    Jeszcze nie podalam, czekam aż mu się ten skok skończy - jakby to cos miało zmienić ;)

Oprócz tego kolo południa warzywka- tak 1/2 lub 3/4 tego słoiczka 125g od dzis z manna a na deser, kolo 15, taka sama ilość owoców :)
    Za 1,5 tygodnia dajemy mięsko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 20:09

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka a jakie owoce dodajesz do kaszki? Nie wiem czy jablko mozna podac surowe czy takie gotowane?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pierwszym razem podałam gruszkę słoiczkową (pół słoiczka przy 120ml wody i ok 2 łyżach kaszki). Banan rozgnieciony/zmiksowany z odrobiną wody, śliwka (słoiczkowa). Jabłka jeszcze nie dawałam, ale kilka razy już jadł jabłko słoiczkowe więc chyba mu następnym razem potrę po prostu świeże :D. Generalnie daje pół słoiczka czyli ok 60ml..

Kassie lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie Wasze dzieciaki jedzą. Moja córa jakoś nie bardzo ma apetyt na coś innego poza cycem... 1/2 słoiczka "obiadowego" jeszcze zje, ale owoce... tragedia. Kupię chyba tą kaszkę hipp o której pisała 4me i może z nią spróbuje podać owoce. Poza tym w tym tyg. lub na początku przyszłego podam mięcho :-) może będzie smakowało.

zapomniałam dopisać, że mała ma problem z kupą... pomijam fakt że robi 1 na 3 dni, ale nie męczy się i jakoś jej to nie przeszkadza. Dziś w pieluszce była mała kupa plastelinowa... normalnie dobija mnie ten temat. Mam nadzieję, że jutro walnie coś porządnego bo jak nie to zaczynam się martwić.
    Jak u was ten temat wygląda, kupy każdego dnia, czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 21:18

sRUqp2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :-)
    Wszystkiego dobrego dzisiaj dla was kobitki oraz dla waszych małych kobietek od Kacperka :-)

U nas mały ładnie rośnie i sie rozwija :-)
    Zjada wszystko to chyba ma po tatusiu ;-)
    Zmieniliśmy dzisiaj właśnie wózek z głębokiego na spacerowke ah rosną te nasze bable A jeszcze nie dawno były w brzuszku :-)

4me, easymum lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 3027 3028 3029 3030 3031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ