WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, poćwiczyłam dziś z mel b - 10 minut na pośladki i 10 minut na brzuch, więcej nie dałam rady, szczególnie z brzuchem... Ale dobre i to. Młoda leżała obok, przyglądała się to telewizorowi (puszczałam z Youtube przez PS), to mnie i uśmiechała się, chyba jej się podobało, bo sama zaczęła nogami fikać :)

Pytanie do bardziej zaawansowanych w fitnesie - poradźcie jak często najlepiej ćwiczyć, żeby się nie zniechęcić, a żeby był efekt? Co drugi dzień wystarczy? Zamierzam, o ile oczywiście młoda pozwoli, robić takie sesje po 30 minut, akurat u mel b te zestawy 10-minutowe są fajne, można łączyć, mieszać, ćwiczyć zamiennie.

No i nie ukrywam, dzięki Wam tak naprawdę czuję się zmotywowana, sama bym jak zwykle odpuściła :) Dzięki dziewczyny!

A, i wczoraj mój M stwierdził, że widać, że trochę schudłam. Komplement wszechczasów ;) Chociaż mi też najbardziej zależy na ujędrnieniu, bo do zrzucenia mam tylko kilogram do wagi sprzed ciąży, ale chciałabym jeszcze ze 2-3 dodatkowe, do wagi sprzed ślubu ;)

Anitka201, 4me lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum- początki są trudne, ale potem wciąga i sama będziesz szukała okazji żeby poćwiczyć :)
    Myślę, że co 2-3 dni jest ok. Z tym, że im dłużej tym lepiej.. a najlepszy efekt jest jak już masz wrażenie, że nie dasz rady kolejnego brzuszka/skłonu,wykopu to te ostatnie 2 razy są najbardziej efektywne..
    A jak będzie widać efekty to będzie bardzo łatwo się zmobilizować i zmotywować.. najgorszy jest początek- kondycja.. potem jest stagnacja bo spada tłuszcz a rośnie masa mięśniowa.. a potem im więcej mięśni tym więcej energii potrzebują i więcej się spala ćwicząc :)
    trzymam kciuki ;)

easymum lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum jeśli będziesz cwiczyc systematycznie to efekty na pewno będą. Warto do tego dołączyć zdrowe odżywianie. Na mnie zawsze najlepiej działało bieganie. Kurcze wtedy i ciało wygląda apetycznie i psychika odpuszcza wiec ja czekam na temp około 10 stopni i ruszam przed siebie :-)

easymum lubi tę wiadomość

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z was wprowadzila juz gluten?
    Bo ja tak sie za to zabieram i zabieram i chyba jutro spróbuję.
    Ja id piatku daje kaszke owsiana humana- bardzo jej smakuje.Mi tez :-)

4me lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    U nas ok 2, maks 2,5 godzin aktywności i zazwyczaj trzy drzemki w ciagu dnia. Poranna to nawet i 2h potrafi trwać. A później dwie po 40 min- godzina maks.

Dziewczyny to ze drzemki naszych maluszkow trwają ok 40 mon to nie przypadek. Mniej wiece tyle trwa pierwsza faza snu i takie dziecziaczki bardzo często nie potrafią przejść same do kolejnej i sie wybudzaja. Zróbcie kiedys test- jesli komus zalezy na dluzszej drzemce- i jak tylko po 40min dziecka zaczyna sie wybudzac to pomóżcie mu ponownie zasna, utulenie, trzymanie za rączkę, kolysanie- co tam u was w rytuale usypiania- u mojego działa w 90% przy porannej drzemce, ze zasypia na kolejne 40 min ;)
    U nas tez czesto to dziala- a czasem ni cholery.

1usa8u69die0y60t.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    4me Ja podaję małej gluten, w postaci kaszki manny ugotowanej na wodzie, po 1 łyżeczce do obiadowego słoiczka. Rozpoczęłam w piątek i wydaje mi się, że wszystko jest ok.

4me lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, no i byla dzis dynia- dynia to HIT :-)

bento, easymum lubią tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/55609913490e.jpg
    Tak bylo podczas DYNI :-)

bento, easymum, 4me, Anitka201, karolcia87, Kassie, Carmen, chabasse, Kasiarzynka, bellaVi lubią tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, ale śliczna ta Twoja niuńka :) A odjazd w oczach - bezcenny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 23:55

Magnolia3 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Easymum jeśli będziesz cwiczyc systematycznie to efekty na pewno będą. Warto do tego dołączyć zdrowe odżywianie. Na mnie zawsze najlepiej działało bieganie. Kurcze wtedy i ciało wygląda apetycznie i psychika odpuszcza wiec ja czekam na temp około 10 stopni i ruszam przed siebie :-)

Ja też czekam na trochę wiosny w powietrzu i zamierzam chodzić z młodą z kijkami nordic walking - tzn ja z kijkami, młoda w nosidełku :) Kijki bardzo lubię, tak ogólnie kondycyjnie, no i nogi się robią jak sprężyny :)

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    My dousypianie stosujemy od dawna. Widzę po niej czy obudziła się bo się wyspała (budzi się zadowolona, aktywna, gada, śmieje się) czy chciałaby jeszcze pospać - budzi się z płaczem, marudzeniem, foch na buźce itp - wtedy pomagam zasnąć i czasem śpi tak nawet 2,5-3h.
    Dokladnie - tego nie napisałam ale to ważne. Trzeba umiec rozpoznać czy dziecko jeszcze chce spać;) bo inaczej u nas konczy sie to tylko irytacja małego ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    4me a co z oczkami? My mamy lekkiego zezika i dostałam skierowanie do okulisty, termin koniec kwietnia. Powiedzcie mi czy to nie za późno czy teraz taki zezik to jeszcze nic groźnego i samo może się skorygować bo ja już nie wiem.

Carmen moja malutka też się podnosi i buja na raczkach i kolankach od jakiś 2 tygodni i zaczyna powoli prostowac już całkiem ręce jak jest w takiej pozycji. A tak się przy tym buja że mam wrażenie, że zaraz na nochal poleci :)
    U nas inna historia - zapalenie spojówek juz ponad miesiąc i lzawiace oczy, vo moze wskazywać na kanaliki. Jak nie przejdzie bedzie mial zabieg- no ale masujemy i liczymy, ze uda sie bez inwazyjnie to pokonanac.

Niestety nie pomogę z zezem bo nie wiele wiem. Gdzies mi sie obijlo o uszy, ze u maluszkow jest szansa na wyleczenie bez operacji- noszenie opaski itp ale nie znam szczegółów.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze tylko, ze noc z doopy trzeci raz.
    Kurcze jak tak dalej pójdzie to ja sobie palne w leb i sie rozstane z moim nieślubnym przed ślubem. To nas wykańcza a ja jakos dobrym humorem nie tryskam w nocy dodatkowo :/ jak można budzic sie co godzinę i najlepsze- co godzinę jesc ?! Juz wszystkiego probuje poki nie dostanie cycka lub butelki nie da sie położyć :/

Anitka jak wy daliście rade przez dwa tygodnie ????

Aaaaaa ja oszaleje. Najgorszy skok ever!!!!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    No więc moje drogie mające zamiar ćwiczyć i chudnac Panie.
    Ja dziś wysprzatalam dom na błysk, ogarnelam dietę totalnie bez mleka i pochodnych.
    Wyciagnelam DVD Chodakowskiej, jutro rano pomiary wagowo -centymetrowe i 40 dni do wyjazdu.

Kto jest ze mną?
    Jaaaaa!

Pod warunkiem, ze dziecko mnie nie wykończy ;)

Dobra idę spać- za godzinę nadrobię resztę wpisów :/
    Jutro chyba biorę młodego na cala noc do lozka swojego. Zobaczymy czy to cos pomoże :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dodam jeszcze tylko, ze noc z doopy trzeci raz.
    Kurcze jak tak dalej pójdzie to ja sobie palne w leb i sie rozstane z moim nieślubnym przed ślubem. To nas wykańcza a ja jakos dobrym humorem nie tryskam w nocy dodatkowo :/ jak można budzic sie co godzinę i najlepsze- co godzinę jesc ?! Juz wszystkiego probuje poki nie dostanie cycka lub butelki nie da sie położyć :/

Anitka jak wy daliście rade przez dwa tygodnie ????

Aaaaaa ja oszaleje. Najgorszy skok ever!!!!
    Jakbym czytała o swoim. Zobaczysz jak ta mała pijawka rozbuja Ci laktacje. Ja na wieczór potrafię ściągnąć 250 ml mleka na raz. Mój też uspokajal się jedynie przy piersi. Czasami pomagało lulanie, czego wcześniej nie znosił. Mam nadzieje ze Wasz młodzieniec oszczędzi rodziców i nie będzie się budził co pół godziny. Wiesz ja byłam załamana tym ze on nagle musiał spać z nami w lozku. Kurcze od początku lubił łóżeczko, a tu nagle bunt i chciał być tylko przy mamie. Teraz jest lepiej bo w nocy budzi się max 2 razy.
    W pewnym momencie zaczęliśmy jego trochę oszukiwać i dawalismy jemu do łóżeczka jakaś moja apaszkę, chustę (coś co miało mój zapach). I zeby nie bylo ze tacy z nas wyrodni rodzice, my mamy za małe łóżko na spanie w trójkę i o ile nad ranem biorę go do siebie to spanie całą noc kończyło się tak ze my z małżem lezelismy bokiem na skraju łóżka a mała bestia jak rozgwiazda na środku :-)
    I fakt u nas to tez był najgorszy skok.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me co najlepsze większą cierpliwość do młodego ma mój małż. Dochodziło do tego ze to on go w nocy ze spokojem lulal a ja po którejś z kolei takiej nocy siedziałam z piana na ustach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 06:23

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. Ostatecznie po karmieniu o 2 młody zasnal i obudzil sie o 6 dopiero. Dobre i to- nawet chyba bardzo dobre w obecnej sytuacji ;)

Rozumiem dylematy ze spaniem z młodym w jednym łóżku. Ja tez tego nie robię i nie karmie na leżąc bo ti zawsze konczy sie bólem kręgosłupa u mnie. A maly jak je to nawala we mnie nogami tak, ze cale uda mam w sinikach :/ wiec o moim podsypianiu tez nie ma mowy. Za to w dzień- jak idzie na pierwsza dluga drzemke- uwielbiam z nim spac na duzym lozku ;) zwłaszcza, ze wtedy terrorysta śpi zazwyczaj cale 2h wiec i ja troche odeśpię.

Ja nie mam w ogóle w nocy cierpliwosci. Strasznie chodzę wkurzona a mój facet nie moze mnie słuchać i sam wstaje go lulać pomimo, ze rano do pracy. Dobrze, ze dzis nie bylam taka straszna bo rano dostalam od moich chłopaków bukiet tulipanów i koszyk truskawek ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I U nas noc do dupy, 3 pobudki co dwie godziny i przed 7 witaj wiosno...Sppppac....

1usa8u69die0y60t.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko budzi się co 1.5h, ale dostaje smoczka i momentalnie śpi dalej.. ciekawe czy to skok, czy zęby czy po prostu jaśnieksiąże ma taką zajwkę.. bo jak na razie to z nocy na noc jest coraz gorzej..

zważona, zmierzona, lekko podłamana, ale co tam.. będę walczyć..

tb734z17s9scq0zt.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witam się i ja, u nas jak co noc - spanie od 20, kótkie karmienie koło 23 i pobudka po 7. Za to ja dzisiaj na nogach od 6, bo się obudziłam i nie mogłam zasnąć, a ponieważ nie było pieczywa, to wsiadłam w samochód i z okazji dnia kobiet kupiłam mężowi bułki na śniadanie ;) Poprosiłam, żeby mi nie kupował kwiatków tylko dorzucił coś do skarbonki, bo muszę uzupełnić garderobę ;) taki dziwoląg ze mnie ;)

Młoda po karmieniu, pofikała na macie a teraz bohaterka zmęczona zasypia. Przy okazji, ja czasami wręcz nie czekam na przebudzenie z drzemki, tylko po ok pół godzinie delikatnie rozbudzam i usypiam ponownie - śpi wtedy kamiennym snem jeszcze z godzinę albo dłużej. To od Tracy Hogg :)

A, jeszcze pytanie - jaki gryzak Kidsme wybrać? Skąd mam wiedzieć jaki rozmiar, bo są różne? Polecicie coś?

No dobra, sterta prasowania czeka, miłego dnia :)

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 3025 3026 3027 3028 3029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ