Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojj dziewczyny a u nas kolejna noc z pobudkami co godzinę. Zacznę odliczać dni do konca tego skoku:/
Musze jednak powiedziec, ze natura dobrze to wymyslila. Po takiej koszmarnej nocy budzisz sie i ten maly stworek uśmiecha sie do Ciebie tak slodko niewinnie, ze wybaczasz wszystkommalutka, Anitka201, Kassie, karolcia87, Magnolia3 lubią tę wiadomość
-
Tak marudzilam na to nieobracanie a teraz co minutę muszę ją przekładać na środek maty. Jak sobie radzicie? Ja nie wiem, jakaś barierke? Bo ja się boję, że ona za chwile turlajac się walnie głową o podłogę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 10:44
-
bellaVi wrote:Witajcie, w temacie maty (to już chyba kiedyś pisałam) my mamy puzzle z trefla 3komplety połączone świnka pepa, myszka minie i kraina lodu. Ja jestem zadowolona łatwo się czyści, można łączyć puzzle jako się chce bo ładnie ze sobą pasują, są kolorowe, a jak my mamy różne komplety to nawet mocno pstrokate- wiem że nie każdemu to odpowiada. A i są dość duże, młoda może na nich bezpiecznie fikac a jak zacznie pełzać to też ma gdzie.
Mam nadzieję że dzisiejsza noc będzie lepsza od poprzedniej, wczoraj młoda obudziła się na karmienie o 12 i nie chciała spać do 2narazie mamy swinke peppe i kraine lodu a zawsze mozna dokupic 3 komplet
-
la_lenka wrote:Tak marudzila na to nieobracanie a teraz co minutę muszę ją przekładać na środek maty. Jak sobie radzicie? Ja nie wiem, jakaś barierke? Bo ja się boję, że ona za chwile turlajac się walnie głową o podłogę.
easymum lubi tę wiadomość
-
Ja mam matę skip hopa i jestem zadowolona. Po pierwsze wygląda obłędnie, a po drugie nie mam kotów więc i nie niszczy mi się praktycznie. Młoda jeszcze się nie obraca więc rozłożona jest tylko część puzzli, reszta schowana czeka aż Tyśka zdecyduje się ruszyć swoje szacowne 4 litery. Ale na wszelki wypadek również zabezpieczam rogalem i dwiema poduszkami
.
Dziś byłam na pobraniu krwi małej i nawet nie pisnęła. Była zbyt zajęta tłumaczeniem czegoś pielęgniarce i nawet nie zauważyła tego wkłucia i zbierania krwi. Ufff!
Magnolia3 lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:To ja chyba potrzebuje jeszcze ze trzech rogali
Mój ciążowy jest w stałym użytku w łóżku. A mata u mnie leży na środku pokoju (tylko krótszym boczkiem przy szafie) więc ciężko zabezpieczyć
-
4me sprawdzalas te aukcje z wózkiem elodie?
na chwile obecna (4 dni przed końcem aukcji) bije się o nią 15 osób i za chwilę używka będzie kosztowała tyle co nowy. Smieje się do małza ze z tym wózkiem to jest tak jak z maluchem w PRL
taniej kupisz drożej sprzedasz używany
Magnolia3 lubi tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:Ja zabezpieczam tylko 1 dłuższą stronę bo mata leży w kącie i z jednej strony zabezpiecza ja narożnik. Z tego co wiem to są takie ogrodzenia na wzór kojca. Może coś takiego u ciebie się sprawdzi.
-
la_lenka wrote:Właśnie patrzę, ale to takie wysokie. No i drogie. A to w sumie na krótko potrzebne, bo jak zacznie raczkowac to mata i tak nie starczy. Musze jakąś burzę mózgów urządzić na tymczasowe rozwiązanie.
u nas do tego dochodzi kominek wiec musieliśmy te mate dać jak najdalej od niego bo młody juz potrafi nieudolnie wędrować po salonie.
-
Ja nawet salonu nie mam
U nas główny pokój to mój "gabinet" do pracy. Obecnie już jest tam pierdzielnik taki że się ruszyć nie da więc z niechęcią myślę o kolejnym rupieciu.
Szukam pomysłów na pinterescie, chyba najprostszy jest... basen. Ale nie wiem czy zniose takie coś na środku pokoju. -
Anitka201 wrote:4me sprawdzalas te aukcje z wózkiem elodie?
na chwile obecna (4 dni przed końcem aukcji) bije się o nią 15 osób i za chwilę używka będzie kosztowała tyle co nowy. Smieje się do małza ze z tym wózkiem to jest tak jak z maluchem w PRL
taniej kupisz drożej sprzedasz używany
Btw dostala jakies info od sklepu? Bo ja tylko, ze przyjęli zamówienie i cisza. Moze dlatego Ci ludzie sie bija? Wplacasz pieniadze na nowy a potem... Koniec
-
Hej mamcie. Troszkę nas nie było- brak czasu,
Kończymy dzisiaj Pół roczku!!! Kiedy to zleciało ja się pytam??
A poza tym katarku ciąg dalszy, ale na szczęscie juz mniej, no i moje dziecko przymierza się do raczkowania. Robi pozycję (podkula kolanka i prostuje raczki) i kiwa się do przodu i do tyłu (komicznie to wygląda)jakby chciał pojsc ale jeszcze nie wie jak ogarnąc razem nogi i rece:p wasze też tak mają?
Czy ktores z waszych maluchów juz samodzielnie siedzi??Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:15
easymum lubi tę wiadomość
-
Carmen wrote:a i jeszcze jedno pytanie.
Co ile wasze dzieciaczki spią w ciągu dnia? Tzn, ile mają aktywności i ile drzemki?a z drzemkami to roznie. Nieraz po 2h zalicza drzemke,a czasem po 4. W ciagu dnia mamy 3-4 drzemki po 25-30 minut. Tylko na spacerze potrafi dluzej pospac
-
4me wrote:Hehe no to nieźle. Dziwie sie tym ludziom- nie wiedza ile kosztuje nowka?
Btw dostala jakies info od sklepu? Bo ja tylko, ze przyjęli zamówienie i cisza. Moze dlatego Ci ludzie sie bija? Wplacasz pieniadze na nowy a potem... Koniec4me lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Co do maty skip hop. Jeśli chodzi o jakość, nie warto. Mata jest identyczna w dotyku jak taka do fitnessu którą kupiłam za 1/6 ceny.
...mówisz? A jaką masz matę do fitnessu?Ja właśnie kombinuję jak mogę, żeby za nie dużą cenę kupić coś znośnego jakościowo i wizualnie, bo nasz zestaw pt. mikrodywanik i na tym wełniany kocyk pomału przestaje się sprawdzać. Już nawet byłam o krok od kupienia czegoś takiego:
http://allegro.pl/ochronna-mata-puzzle-pod-sprzet-do-silowni-cwiczen-i5186697267.html
bo czarne i nie kosztuje dużo, ale cholera wie z czego to jest zrobione i czy można na tym położyć dziecko. Pewnie nie, i dlatego odpuściłam.