WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z was wprowadzila juz gluten?
    Bo ja tak sie za to zabieram i zabieram i chyba jutro spróbuję.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:
    Kassie mój młody też jeszcze nie siedzi i narazie się na to ni ezanosi ale do raczkowania sie zabiera;p
    Moj to czasem podnosi pupke :-P i jakos tak podgina nogi ze obraca sie wokol wlasnej osi ale na raczkowanie sie nie zanosi :-P

Carmen lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z was wprowadzila juz gluten?
    Bo ja tak sie za to zabieram i zabieram i chyba jutro spróbuję.
    Ja w tamtym tygodniu wprowadzilam kaszke manne, ale wczoraj zrobil 3 dziwne kupki, z czego 2 takie bardzo wodniste wiec poki co kaszke odstawilam :-)

4me lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    http://allegro.pl/ochronna-mata-puzzle-pod-sprzet-do-silowni-cwiczen-i5186697267.html

Dżuls wczoraj zamówiłam puzzle bardzo podobne do tych z twego linka, wzięłam 3 komplety czyli 12 puzzli http://allegro.pl/ochronna-mata-puzzle-pod-sprzet-do-silowni-cwiczen-i6029389969.html

Carmen już dwa razy przyłapałam swoją małą na podnioszeniu tyłka do góry gdy leżała na brzuszku więc to chyba nieśmiałe przygotowania do raczkowania ale jeszcze nie siedzi ;) z drzemkami w ciągu dnia różnie bywa ale zazwyczaj są 2-2,5h aktywności a później +/- 1h snu

Carmen lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Dżuls wczoraj zamówiłam puzzle bardzo podobne do tych z twego linka, wzięłam 3 komplety czyli 12 puzzli http://allegro.pl/ochronna-mata-puzzle-pod-sprzet-do-silowni-cwiczen-i6029389969.html
    Ooo to daj proszę znać jak przyjdą, czy warto. Zależy mi na tym żeby jednak miały jakiś certyfikat (CE, cokolwiek) i nie waliły tak strasznie plastikiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 17:03

8pdp47e.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita ale Ci zazdroszcze :-D 1h snu u mojego Mikolaja to naprawde rzadkosc,zdarzylo sie moze z 2-3 razy :-) no ale nic,musze sie zadowolic 25-30 minutowymi drzemkami :-D
    Carmen a jak u Ciebie maluszek ma ze spaniem? :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody też ma 2 godziny aktywności, poznej już jest taki marudny, że domaga się drzemki, spi ok godzinki (teraz mu się poprawiło, bo wcześniej spał tak jak Twój -po 30 minut):)

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas to samo 2-2,5 h aktywnosci i jak w zegarku 30 min drzemka :-)

Carmen lubi tę wiadomość

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ok 2, maks 2,5 godzin aktywności i zazwyczaj trzy drzemki w ciagu dnia. Poranna to nawet i 2h potrafi trwać. A później dwie po 40 min- godzina maks.

Dziewczyny to ze drzemki naszych maluszkow trwają ok 40 mon to nie przypadek. Mniej wiece tyle trwa pierwsza faza snu i takie dziecziaczki bardzo często nie potrafią przejść same do kolejnej i sie wybudzaja. Zróbcie kiedys test- jesli komus zalezy na dluzszej drzemce- i jak tylko po 40min dziecka zaczyna sie wybudzac to pomóżcie mu ponownie zasna, utulenie, trzymanie za rączkę, kolysanie- co tam u was w rytuale usypiania- u mojego działa w 90% przy porannej drzemce, ze zasypia na kolejne 40 min ;)

Kassie, julita lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol!
    U nas okresu zabkowania ciag dalszy i mamy juz dwie dolne jedynki :)
    Nocki przez to srednie.
    Jesli chodzi o spanie w dzien to okolo 2h pospi na spacerze i chwilke po a pozniej okolo 18 drzemnka okolo 45min przy cycy-aktualnie wlasnie :)
    Wrocily za to kupki i sa tak z 3 dziennie nawet :) No teraz to juz inne kupiszcza,smrodek i inna konsystencja :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    ...mówisz? A jaką masz matę do fitnessu? :) Ja właśnie kombinuję jak mogę, żeby za nie dużą cenę kupić coś znośnego jakościowo i wizualnie, bo nasz zestaw pt. mikrodywanik i na tym wełniany kocyk pomału przestaje się sprawdzać. Już nawet byłam o krok od kupienia czegoś takiego:

http://allegro.pl/ochronna-mata-puzzle-pod-sprzet-do-silowni-cwiczen-i5186697267.html

bo czarne i nie kosztuje dużo, ale cholera wie z czego to jest zrobione i czy można na tym położyć dziecko. Pewnie nie, i dlatego odpuściłam.
    Coś w tym stylu właśnie kupiłam przed skip hopem.
    Ale jak zaczęłam czytać ile szkodliwych substancji może w tym być, to się nie zdecydowałam na rozłożenie tego 24h na dobę. Zwłaszcza, że jednak i zapaszek miało.
    Maty u mnie zostały i plan jest taki, że w lato użyje ich jako poddupnika na balkon, na wierzch pójdzie jeszcze jakiś kocyk, żeby nie lizała bezpośrednio itp. i na świeżym powietrzu może nie będzie takie złe.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooł jeeee! Kolejne "schorzenie" zuczka pokonane. Niedokrwistość poszla sobie w sina dal! Jeszcze tylko rozprawimy sie z oczkami i jestesmy na prostej :D

edysia5, Kassie, la_lenka, easymum, Anitka201, Magnolia3, Kucykowa lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    U nas ok 2, maks 2,5 godzin aktywności i zazwyczaj trzy drzemki w ciagu dnia. Poranna to nawet i 2h potrafi trwać. A później dwie po 40 min- godzina maks.

Dziewczyny to ze drzemki naszych maluszkow trwają ok 40 mon to nie przypadek. Mniej wiece tyle trwa pierwsza faza snu i takie dziecziaczki bardzo często nie potrafią przejść same do kolejnej i sie wybudzaja. Zróbcie kiedys test- jesli komus zalezy na dluzszej drzemce- i jak tylko po 40min dziecka zaczyna sie wybudzac to pomóżcie mu ponownie zasna, utulenie, trzymanie za rączkę, kolysanie- co tam u was w rytuale usypiania- u mojego działa w 90% przy porannej drzemce, ze zasypia na kolejne 40 min ;)
    To chyba jutro sporobuje w takim razie :-) a no i ciesze sie bardzo ze niedokrwistosc pokonana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:26

4me lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me a co z oczkami? My mamy lekkiego zezika i dostałam skierowanie do okulisty, termin koniec kwietnia. Powiedzcie mi czy to nie za późno czy teraz taki zezik to jeszcze nic groźnego i samo może się skorygować bo ja już nie wiem.

Carmen moja malutka też się podnosi i buja na raczkach i kolankach od jakiś 2 tygodni i zaczyna powoli prostowac już całkiem ręce jak jest w takiej pozycji. A tak się przy tym buja że mam wrażenie, że zaraz na nochal poleci :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dousypianie stosujemy od dawna. Widzę po niej czy obudziła się bo się wyspała (budzi się zadowolona, aktywna, gada, śmieje się) czy chciałaby jeszcze pospać - budzi się z płaczem, marudzeniem, foch na buźce itp - wtedy pomagam zasnąć i czasem śpi tak nawet 2,5-3h.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ooo to daj proszę znać jak przyjdą, czy warto. Zależy mi na tym żeby jednak miały jakiś certyfikat (CE, cokolwiek) i nie waliły tak strasznie plastikiem.

wątpię aby były one certyfikowane ale dam znać przynajmniej co z zapachem :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc moje drogie mające zamiar ćwiczyć i chudnac Panie.
    Ja dziś wysprzatalam dom na błysk, ogarnelam dietę totalnie bez mleka i pochodnych.
    Wyciagnelam DVD Chodakowskiej, jutro rano pomiary wagowo -centymetrowe i 40 dni do wyjazdu.

Kto jest ze mną?

Anitka201, MadziaRatMed, 4me, karolcia87 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, doczytałam :) No to widzę, że wszystkie dzieciaczki w swoim tempie ruszają do ataku - brzuszki, plecki, dupki w górę :) super! Oby nam tylko energii starczyło,żeby nadążyć :)
    U nas zdecydowanie młoda wyrywa się do raczkowania, samolot na brzuszku, dupka w górze i nóżkami przesuwa po macie, ale jeszcze nie umie tego połączyć z rączkami. Tzn. nie do końca połączyć, bo od wczoraj zdarza się, że klęczy z wyprostowanymi rączkami i buja się do przodu i do tyłu, przekomiczne, tak jak pisałyście :) no i jak ją posadzę na macie (chociaż unikam) to podpiera się rączkami i siedzi, nawet dość długo. Powiem Wam, że tak jak się cieszę z tych postępów, tak tempo ich mnie trochę przeraża - młoda zostawiona na chwilę na macie i spuszczona z oczu na moment błyskawicznie "wędruje" po salonie. Wczoraj wylądowała pod donicą z drzewkiem szczęścia i już się zabierała za listki (!!!) Fajny pomysł z tym rogalem, muszę go wytargać, bo poduszek do obstawiania mi brakuje :)

Anitka201, Carmen lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chwalę :-) mój mały tak wystartował dzisiaj przed rehabilitantka (tą mniej lubianą ) ze mało jej oczy z orbit nie wyszły :-) sama się zdziwiła jak to możliwe ze przez weekend zrobił takie postępy.

easymum, mmalutka, Dżuls, Magnolia3, 4me, Carmen, chabasse lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do siadania to ono następuje po raczkowaniu. Dziecko siada z boku podpierając się rączka.

easymum, Magnolia3 lubią tę wiadomość

‹‹ 3024 3025 3026 3027 3028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ