X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Magnolia.. A jeszcze takie pytanko.. czy trzeba jakieś załączniki, czy wystarczy pit37, bo też różne wersje krązą w necie..??

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, aby skorzystav z ulgi na dxiecko musisz dołączyc pit O.

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przeżywałam to nieobracanie, a teraz co tylko spojrzę na mate to mała w innej pozycji - fika i na brzuszek i na plecy, przez każdą stronę. Super.

Z jedzeniem problemu nie ma, zarówno dynia jak marchewka bardzo smakuje, wodę pije chętnie. Mam jeszcze pasternak i potem już chyba zacznę mieszane zupki własnej roboty robić. Trochę głupio że taka pora roku, w sumie na nic sezonu nie ma. Waham się czy mrożonki czy zwykłe z marketu? Nie mam źródła na sprawdzone "z ogródka".

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie nie wiem, co gotowac???? I kupuje sloiki, ale trzeba z tym skonczyc niedlugo.

1usa8u69die0y60t.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podejście nr 2 do dyni zakończone sukcesem :) choć z grymasem na twarzy i wielką awanturą ale dwie łyżeczki wylądowały w brzuszku!

Lilla My lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko, dziś w porze obiadu popatrzyło na mnie i na cycka z pogardą straszną- matka daj mi tu jakieś mięcho,a nie mlekiem mydl mi oczy.. to niezrozumienie w oczach.. Z niedowierzaniem i fochem przyjął proponowaną mu pierś, ale musiał mi nawrzucać przy okazji okrutnie..
    Od jutra już chyba wrócę do słoiczków..

tb734z17s9scq0zt.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś nastąpił wielki powrót do marchewki, dyni i ziemniaka, bo mąż nakupował trochę za dużo tych słoiczków, i o dziwo młodej najbardziej smakuje marchewka z rossmanna. CO ciekawe, te papki rossmannowskie są jakby grubiej zmielone, z grudkami, bo z kolei np. gerber ma takie prawie jak woda. A już absolutnym hitem jest marchewka, ziemniak, pasternak, odrobina masełka i ciut startego sera owczego (małż przywiózł z Sardynii cały 10kg krążek pecorino, prosto od wytwórcy, jeszcze go nie dobiliśmy, a babcia już wizie następny :D )
    A co ciekawe, we Włoszech np. parmezan daje się już od 5go miesiąca, bo to świetne źródło wapnia.
    http://www.mukako.com/tabella-svezzamento/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 15:55

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko jak ja uwielbiam żółte sery! Dżuls jadłabym! :D

Magnolia3 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    o matko jak ja uwielbiam żółte sery! Dżuls jadłabym! :D
    No to wyobraź sobie, że mieliśmy w domu trzy krążki, w sumie ponad 20kg, a każdy o innym stopniu sezonowania :) Ten najświeższy poszedł prawie od razu, teraz jesteśmy w połowie trzeciego, najtwardszego :D

julita, Magnolia3 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też wyją jak opętane, jak tylko stracą Was z oczu?? Wystarczy, że wyjdę z pokoju i rozlega się taki ryk, jakby spadła z kanapy. Normalnie jestem uwiązana.

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Lilla a za którym razem zauwaźyłaś że synek pogodził sie z dynią?

Przy następnym karmieniu było lepiej, a tak zupełnie pogodził się po tym, jak spróbował jeszcze kilku innych warzyw. Natomiast on jest wszystkożerny i jeszcze nie było sytuacji, żeby jakoś pluł. W sumie tylko dynia na początku mu nie smakowała, no i zielony groszek był słaby.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co moze i Wasze dzieci przewracają sie juz pięknie z pleców na brzuszek, moze ladnie pija wode, mówią mama- moj tego jeszcze nie potrafi, ale za to umie juz czytać! No i co głupio Wam teraz ? ;) :D ;) :P

Edit: Zdjęci usunęłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 04:43

mmalutka, Magnolia3, karolcia87, Kasiarzynka, kapturnica, la_lenka, Dżuls, Anitka201, bellaVi, Carolline, przyszła mama, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me no po prosty wow :-)
    Moja buba nie pije z butelki, przewraca sie bardzo nieporadnie...mama wyrywa jej sie niechcacy podczas placzu i wogole nie umie jeszcze dobrze zabawki utrzymac- ale i tak jest caaaalym moim serduchem.

4me lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo tak strata matki z oczu i dzieciak ze skory jest obdzierany!!!
    4me młody rozwalił system! Slodziak :-).

4me lubi tę wiadomość

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zgapilam od lenki pomysl i tez malemu slomke zafundowalam:-)
    Jak zaciagnął i doleciala mu duza ilosc wody do buzi to najpierw sie wystraszyl i troche wyplul troche połknąl i potem juz co chwile zaciagał. Tylko ze chyba ze slomki za mocno leci i polowa to ladowala na ubraniu

edysia5
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie mysle ze musze kupic malej duza mate skoro zaczyna sie przemieszczac, powiedzcie mi dziewczyny, czy ta mata skip hop jest warta tych pieniedzy, bo dla mnie to kupa kasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 19:32

1usa8u69die0y60t.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was się orientuje w tych odliczeniach podatkowych..?)
    Wypelnialam zeznanie przez program podatnikni tam zaznaczyłam ulge i dodalo mi automatycznie jakis pit tam trzeba bylo wypelnic dane dziecka, przysługuje za kazdy moesiac w ktorym dziecko bylo czyli nawet jak moja sie urodzila 30.09 to i tak za caly wrzesień dostane;))) ogolnie polecam te programy bo to doslownie dla "debili" ;D samo wszystko sie robi, czekam na kase juz miesiac...

chabasse lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Tak sobie mysle ze musze kupic malej duza mate skoro zaczyna sie przemieszczac, powiedzcie mi dziewczyny, czy ta mata skip hop jest warta tych pieniedzy, bo dla mnie to kupa kasy.
    Ja kupilam puzzle piankowe na allegro z owocami o cyferkami(2komlepty) i z wysylka zaplacilam 31zl;))

relgio4pxlxziakh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Ta mata skip hop jak dla mnie jest super bo:
    - jest wykonana z takiej jakby gumy a nie pianki, ktora sie lamie, odksztalca i łatwiej dziurawi
    - leży stabilnie- w ogóle nie przesuwa sie po ziemi
    - jest dość gruba i duza
    - jest tak wyonana, ze mozna zmieniać rozmiar i mysle, ze młodemu pozluzy jeszcze długo - nawet jak bedzie starszy mam zamiar ja mu zostawić do zabawy
    - ma super wzory, które nie dają po oczach.

Ale ja nigdy nie użytkowałam tych tańszych. Fakt widziałam jakies piankowe u koleżanki i bylo to tragiczne jesli chodzi o wytrzymałość ale moze miała po prostu jakas naprawde słabą.
    Wiesz jak to mocno nadwyręży twój budżet to chyba nie ma sie co szarpać i moze warto poszukać, czegos sprawdzonego np przez dziewczyny nasze i tańszego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 20:58

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mój też ma te książeczki i tak samo je"czyta" wszyscy śmieją się ze od malego jest zainteresowany książkami :-)

Właśnie poplynelam w h&m online. Oczywiście ciuchy dla młodego :-) szara bluza z batmanem (znaczkiem) po prostu wymiata :-)

‹‹ 3021 3022 3023 3024 3025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ