X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecicie jakies cwiczenia- zeby nue schudnac, ale sie ujedrnic?

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem chuda- stan krytyczny.Dupa wisi- stan krytyczny!!!

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś chciał spróbować to mamy taki, nie wiem jak będzie działał na dłuższą metę, czy nie będzie przeciekać itp. ale jak na razie jest fajny
    http://allegro.pl/babyono-kubek-z-chowana-slomka-kubeczek-niekapek-i5972703720.html

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me...i wszystko jasne.

1usa8u69die0y60t.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo ja też się przyłączam do akcji bikini 2016 :-) ja juz ćwiczę od jakiegoś czasu. No i również zależy mi na ujędrnieniu bo waga jest ok :-)

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia ja sie tak nie znam :) bede wybierać zestawy na ujędrnianie :D dzis cwiczylam to co pamiętałam ze swoich zajęć przed ciążą.

A tak na poważnie to chyba każde ćwiczenia na mięśnie brzucha, ud i pośladków ujędrniają;) ja sprobuje z mel b bo jest trochę jej filmików na YT.
    No i przyznaje sie dzis w nocy pod wpływem impulsu, podczas karmienia, kupilam nowa płytę Chodakowskiej o wymownym tytule BIKINI :D

karolcia87, Magnolia3 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=4me
    No i przyznaje sie dzis w nocy pod wpływem impulsu, podczas karmienia, kupilam nowa płytę Chodakowskiej o wymownym tytule BIKINI :D[/QUOTE]

Też chciałam ale nie zdążyłam..

4me lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak dzisiaj stuknelo 6 miesięcy :-) młody z tej okazji zaczął się przewracac z brzuszka na plecy :-) od rana tak fika :-)

Dżuls, mmalutka, 4me, bellaVi, Magnolia3, la_lenka, Carolline, przyszła mama, easymum lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie wprowadziłam w życie projekt odsyfiania organizmu, taki mały detoksik, bo zauważyłam, że czuję się o niebo lepiej bez produktów z białej mąki, bez cukru (odkrywcze) i najlepiej jeszcze bez mleka, ale ciężko mi się odzwyczaić od porannej kawki z mlekiem, mimo że mnie po niej trochę mdli. Do tego muszę zrzucić "parę" kg (14!), żeby odciążyć kręgosłup, bo po ostatnich akcjach z lędźwiami nieźle się wystraszyłam, że jak tak dalej pójdzie, to za parę lat ledwo nadążę za dziećmi, a przecież nie mam jeszcze 30tki. I potem będzie coraz ciężej schudnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 09:23

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj wyjęłam z zamrażarki kawałek dyni, wrzuciłam do parowaru i zaprosiłam córkę na degustację pierwszego posiłku innego niż mamusiowe mleko :) nie podobało jej się to wcale, krzywiła się i miała odruch wymiotny, w rezultacie nie wiem czy zjadła choć 1/5 małej łyżeczki, pewnie jeszcze mniej. dzisiaj podjście nr 2.

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a ja wczoraj wyjęłam z zamrażarki kawałek dyni, wrzuciłam do parowaru i zaprosiłam córkę na degustację pierwszego posiłku innego niż mamusiowe mleko :) nie podobało jej się to wcale, krzywiła się i miała odruch wymiotny, w rezultacie nie wiem czy zjadła choć 1/5 małej łyżeczki, pewnie jeszcze mniej. dzisiaj podjście nr 2.
    Trochę jej może rozcieńcz wodą, bo może odruch wymiotny nie dotyczył smaku, tylko konsystencji :) Całe życie płyny, a tu nagle ktoś wsadza do buzi takiego gluta... sama bym miała odruch wymiotny :P

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:

Julita - u nas dynia też poszła na pierwszy ogień za radą dziewczyn i absolutnie Młodemu nie smakowała. Ale powoli przyzwyczaił się i teraz dynia to jeden z ulubionych składników :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • julita Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Trochę jej może rozcieńcz wodą, bo może odruch wymiotny nie dotyczył smaku, tylko konsystencji :) Całe życie płyny, a tu nagle ktoś wsadza do buzi takiego gluta... sama bym miała odruch wymiotny :P

a no dodałam trochę ciepłej wody wzorując sie na konsystencji słoiczka ze sklepu, a może rozcięczyć jeszcze bardziej? fakt w smaku dup* nie urywa ale nie z drugiej strony nie jest aż takie złe, pomyślałam w pewnym momencie 'może nie jest jeszcze gotowa?' ale jak nie gotowa? za 1,5 tyg. kończy pół roku więc, na pewno jest gotowa! ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Julita - u nas dynia też poszła na pierwszy ogień za radą dziewczyn i absolutnie Młodemu nie smakowała. Ale powoli przyzwyczaił się i teraz dynia to jeden z ulubionych składników :)

Lilla a za którym razem zauwaźyłaś że synek pogodził sie z dynią?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita u nas tak bylo z marchewka. Byla bleeee za pierwszym razem a kolejne juz mu smakowało strasznie :)

Moje dziecię budzilo sie dzis w nocy co godzinę! Boszzz co za koszmar!
    Mje dziecię zrobili wlasnie tak wielka kupę, ze noga byla brudna do kostki :/ pszedl pod prysznic razem z tata- nie bylo innej rady :) (moze stad tenocne pobudki??? Oby!)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was się orientuje w tych odliczeniach podatkowych..?? Właśnie wypełniam swój pit 37 w tej aplikacji edeklaracje, żeby wysłać przez neta.. i tam pod koniec mam rubrykę o uldze prorodzinnej. Czy to w ogóle nas dotyczy ? Czy trzeba wychowywać dziecko przez pełny rok, żeby cokolwiek odliczyć..? Czy może to jest w ogóle tylko dla samotnie wychowujących..?? Kurcze, szukam jakiejś info w necie, ale wszędzie ten sam bełkot.. Chce wiedzieć tylko czy to mi przysługuje? Jestem w związku małżeńskim od marca zeszłego roku, czy to mam znaczenie. Jeśli ktoś coś wie, to będę wdzięczna za wszelkie wskazówki..:)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse Napewno przysluguje, bedziesz muala zwrot za tyle mcy ile miali dziecko do konca zeszlego roku, tam jest miejsce gdzie wpisuje sie date urodzenia dziecka i chyba dobrze rozliczyc sie z mezem, tyle wiem- pity rozlucza nam ksiegowa.

chabasse lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z mężem chyba nie mogę jeszcze rozliczyć, bo nie jestesmy ,małżeństwem pełny rok podatkowy..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chcesz zapytam moha kaiegowa.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, trzrba byc w malzenstwie caly rok.Ale dziecko i tak mozesz odpisac albo Ty albo maz.

chabasse lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 3020 3021 3022 3023 3024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ