X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja się dzisiaj podlamalam. Ogólnie chodzimy na rehabilitacje na nfz I jedna z prowadzących dzisiaj miała gorszy dzień bo ciągle słyszałam przytyki w moja stronę. Kurde ona twierdzi ze młody nie umie posługiwać się rękoma i dziecko w jego wieku powinno już raczkowac. Tylko ze on ewidentnie jej nie toleruje bo u niej jednej płacze połowę zajęć i nie chce z nią współpracować. Do tego on trzyma ładnie główkę na prostych rączkach i z tego co ja widzę to przymierza się do raczkowanią bo chwieje się na tych kolanach i dłoniach,pelzanie do tylu itp itd. Ona by chciała żebym z nim ćwiczyła 3 razy dziennie po 40-50 min..nosz kurwa..
    Czasami się zastanawiam czy dobrze zrobiłam zgłaszając się na rehabilitację.
    Co Ona pierdoli, debilka jakas.Dziecko raczkowac to napewno juz powinno w 9-10 mcu.Nastepnym razem zabierz malego z zajec i powiedz ze nie jestes Jej workiem treningowym ani Twoje dziecko tez.Dzieci ledwie zaczely sie przemieszczac a Ona kaze raczkowac.Niw bede dalej pisac co o niej mysle....

Anitka201 lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka, wspolczuje przezyc, ale ciesze sie ze nic powaznego z tego nie wyniklo.Tyle ze o bialku krowim mozecie zapomniec.Ja nawet z takowym nie probuje, mala wciaz ma nietolerancje laktozy a chlopaki alergie wiec Ona tez...Moj mlodszy artysta nawet po hypoalergicznym mial przeboje i musial pic nutramigen.Bleee.

1usa8u69die0y60t.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, zobaczymy. Mamy receptę na nutramigen.
    Ja się nie nastawiam. Bialak jadlam dużo i nic mu nie było. Skaza lubi pojawiać sie i znikać. Jest też po chorobie. Ja nie zakładam że nie i już. Czas pokaże. Uklad immunologiczny takiego malucha ciągle się zmienia.

tb734z17s9scq0zt.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze Wam, oby udalo sie bez alergii.W sumie masz racje, ja przy Adim nawet chalki nie moglam zjesc bo tak go wysypywalo strasznie. Jesli dzidzia do tej pory nie dawal zadnych dziwnych objawow to moze alergii nie bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 23:14

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutramigen jest naprwde wstretny...

1usa8u69die0y60t.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Anitka to Twój maly ostatnio przechodził kolejny skok?

My chyba też wlasnie w niego weszliśmy... Bo nie wiem co innego moze mu byc. W dzien jest raczej pogodny i uśmiechnięty. W nocy budzi sie częściej i z mega krzykiem jakby go kto ze skory obdzieral. Przed chwila to samo- godzinę po zasnieciu- normalnie sie ti nie zdarza. Czasem jestem ja potrzebna do uspokojenia a przed chwila nijak nie moglam go uspokoić. :/ przyszedł tata, wziął na ręce, maly zasnal- i badz tu mądry... To takie nieracjonalne, ze pasuje mi tylko do skoku :/
    Szkoda mi go strasznie w takich momentach i juz sie boje na mysl o tej nocy i kazdej następnej :/
    Dokładnie tak jak opisalas. Moj 5ez byl pogodny w czasie dnia. Zaczelo sie od nocy kiedy budził się co godzinę lub dwie(z wrzaskiem) później przyszły noce kiedy budził się co pół godziny, zasypial tylko na rękach i każda próba odlozeniu go do łóżeczka kończyła się wrzaskiem. Powoli wracamy do normy tzn zasypia juz u siebie, śpi w łóżeczku ale jak to bywa u nas jak nie urok to sraczka i obecnie znowu ma spory katar który z kolei go wybudza i nie pozwala spać.
    My właśnie kończymy 26 tydzień i mam nadzieje ze skok zupełnie już odpuścił.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Co Ona pierdoli, debilka jakas.Dziecko raczkowac to napewno juz powinno w 9-10 mcu.Nastepnym razem zabierz malego z zajec i powiedz ze nie jestes Jej workiem treningowym ani Twoje dziecko tez.Dzieci ledwie zaczely sie przemieszczac a Ona kaze raczkowac.Niw bede dalej pisac co o niej mysle....
    Wczoraj miał zajęcia z inną rehabilitantka która mlody bardzo lubi i wrzaskow podczas zajęć nie było. Widziałam ze głupio jej było za koleżankę i trochę ja tłumaczyła. Stanęło na tym ze my robimy swoje i gdzieś mam opinie jakiejś nawiedzonej baby. On takim sposobem tylko się zrazi do tych ćwiczeń.

• bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas magiczna 6 :) pół roku minęło, a mi się wydaje jakbym wczoraj rodziła, pamiętam jak nie mogłam się tej panny doczekać.
    Teraz bawi się macie i uśmiecha do mnie najpiękniej jak potrafi. Mój mały cud :)

4me, Magnolia3, Anitka201, karolcia87, Dżuls, przyszła mama, easymum, edysia5, chabasse, Kucykowa lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka dzięki za info. W sumie skok to najlepsze wytłumaczenie bo wiadomo, ze minie... Kiedys...;)

Boszzz jak mamy takie noce to sie juz boje na te wakacje jechac ;) ciekawe czy my tam w ogóle wypoczniemy.

Choc musze przyznać, ze u nas jeszcze nie jest tak źle bo maly budzi się ze trzy, cztery razy w nocy- ale dla mnie to i tak za dużo ;) niestety usypiamy go przez to czesto na rękach, bo nie mam siły ani ochoty z nim walczyć teraz- pewnie sie to na mnie zemści :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a co ja mam powiedzieć jak mój z opcji "przesypiam całe noce" z dnia na dzien wszedł w "w doopie mam spanie". Po tygodniu ryczeć mi się chciało z bezsilności. Najlepsze ze od kilku dni zaczął sobie uciąć dłuższe drzemki w czasie dnia (od godziny do 2 godzin :-)

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to tak nie odczuwamy tych skokow, moja mala nie spi zbyt dobrze przez refluks, piecze ja zgaga po prostu, budzi sie z krzykiem jak jej podjezdza do gardla.Czasem sie tym krztusi a czasem jak nie spie to po prostu slysze takie chlup.Meczy sie bidunia.I jak ma katar to katastrofa, w ogole nie ma spania.Jak Jej sie nasila refluks to klade ją spac do hustawki na pol siedzaco i wtedy mniej odczuwa ten dyskomfort.A gdy jest calkuem dobrze to bywa ze spi do 5 rano.Zazwyczaj jak dzis np.jadla cos ok.2.30 a potem obudzila sie o 7 i juz gadala do barankow.Roznie to bywa.Zazwyczaj dwie pobudki są.Doskonale rozumiem wszystkie mamy ktorym dzieci nie spią w nocy- nasz 1 syn tez budzil sie co godz doslownie a ja bylam nieprzytomna.Potem dopiero okazali sue ze ma refluks i tak nauczylismy sie pomalu sobie z tym radzic, z 2 synem byli juz lzej a teraz z dziunka to juz naprawde nie jest zle.Choc jak byla malenka, to potrafila obudzic sie np.o 2 i nie spac do 5...A w dzien, zeby Ona troche sama sie pobawila- no way- musze sprobowac z ta zyrafa.

1usa8u69die0y60t.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

U nas nocki są ok, mała śpi obok mnie, wiec jak trzeba to częściej karmię, a jak nie to sobie śpimy.
    Dziewczyny jak często zmieniacie pieluszkę w nocy?

sRUqp2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna.. dobrze, że mam monitor oddechu to się trochę mniej bałam. . Obudził sie o 4 na szamke a potem o 6 już radosnie gadał i piszczal..

Dzieki kochane za wsparcie wczoraj..

tb734z17s9scq0zt.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

U nas najczęściej pielucha zakladana po kąpieli ok 20 i do 6 rano wytrzymuje ;)

tb734z17s9scq0zt.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    U nas najczęściej pielucha zakladana po kąpieli ok 20 i do 6 rano wytrzymuje ;)

U nas tez- zalozona po kapaniu (19-20) zmieniana jest rano ok. 7.

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez zazwyczaj do rana, chyba ze jak karmie i czuje ze klucha to zmieniam, szkoda mi jej budzic ale i dupki mu szkoda.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od piatku podaje malej kaszke owsiana humana i jest ok. Dzis dam jej marchewe z ziemniaczkiem na obiadzik.

1usa8u69die0y60t.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez Kacperek najczęściej noc bez zmiany pampersa wytrzymuje.

Ja znów walczę z moimi piersiami ;( zablokował mi się pokarm i są twarde jak skały. Czemu ja się nauczyłam tego ściągania mleka....

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, zakup ogromnej piłki do ćwiczeń być strzałem w dziesiątkę! Plecy mniej bolą, mogę się relaksować na tym we wszystkie strony, ćwiczyć, rozciągać, siedzieć jak na krześle (teraz właśnie siedzę przy stole), chyba przy najbliższej okazji obkupię w te piłki całą rodzinę, bo wszyscy mamy takie dupawe kręgosłupy. A już nie wspomnę ile zabawy przy ćwiczeniach :D Starszak dostał z powrotem z działki swoją piłkę z uszami, na której ćwiczył jak był mały i jest radocha :D Do tego udało mi się kupić czarną, a nie jakąś pstrokatą i nawet pasuje mi do mieszkania :P

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

U nas nocki są ok, mała śpi obok mnie, wiec jak trzeba to częściej karmię, a jak nie to sobie śpimy.

Wcale :) jak zaśnie koło 21, to zmieniam dopiero rano jak się obudzi, czyli między 6:30 a 8 :)

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 3018 3019 3020 3021 3022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ