WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do diety to kurcze Wam zazdraszczam.Tak jak pisalam dopiero dzis zjadlam pierwsza jajecznice.Wogole to tej pory tylko gotowane albo pieczone jadlam, niedawno zaczelam jesc normalny gulasz.Zadne cutrusy nie wchodza w gre,.nawet banana nie moge, bo mala sra na zielono- wiec tylko jablka jem.A kocham banany.Mleko tylko tyle co do kawy, sery zakazane- a kocham seeery.Jak zjadlam wafla z ta masa kakaowa to zaraz miala krochy az przy oczach....Czyli zadne slodycze- czasem jem biszkopty. No to slodze sobie zycie mussli z rodzynkami i jogurtem naturalnym czasem.Kiedys jadlam codzennie, ale mala miala sraczuszke.I tak to wyglada. I czasem nie potrafie odmowic sobie kilka lykow coli, bo ja kocham.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:25

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż z tych "kup, kup" i jak to się potem kończy? :P Już chyba taki bardziej oszczedny lepszy ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Hejka,
    Przepraszam,ze milcze,ale przechodze kryzys :( Ola ma skok i zabkowanie oraz ponowny brak kupy. Nie sypiam w nocy i w dzien tez beznadzieja.

A rozszerzasz dietę dalej? Moja mała też ma problemy z kupą :-( a po glutenie to już w ogóle... musiałam zrobić przerwę z jego podawaniem bo normalnie w pieluszce plastelina była. Po 4 dniach i śliwkach jakoś wszystko poszło.
    Niby jakoś jej to specjalnie nie przeszkadzało, ale tego 4 dnia to już brzuszek taki wzdęty był i chyba pobolewał.
    Noce też beznadziejne bo mała ma katar i ja zatyka, w dzień spać nie chce...
    Musimy się trzymać, za chwilkę bedzie wiosna i wszystko się ułoży :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:39

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mój mąż z tych "kup, kup" i jak to się potem kończy? :P Już chyba taki bardziej oszczedny lepszy ;)

hehe to u nas odwrotnie :-)

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat pod tym względem na mojego Lubego nie mogę narzekać. On tez tylko ciagle- kup sobie kochanie zasłużyłaś ;) moze dlatego, ze ja aż tak bardzo po sklepach nie latam i jednak zawsze szukam tańszej alternatywy, co nie znaczy, ze te tansza ostatecznie wybiorę ;) Jakbym tak co tydzień w galerii pieniadze trwonila to by pewnie szybko zmienił zdanie :)
    No i na szczecie mamy niby wspolna kasę ale osobne konta wiec w sumie nawet jakby mi nie pozwolił to phiiii i tak to, na czym mi strasznie zalezy, kupilabym w chwili kryzysu twierdząc, ze akurat teraz to sobie zasłużyłam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No tak....ale czasem chociaz moglby powiedziec kup kup.Przeciez nie co miesiac takue zakupy....wiem la lenka, masz racje.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam np.duzo torebek- uwielbiam wlasnie torebki.I wez mu powiedz ze podoba mi sie nowa i bym sobie kupila...na wiosne. No jak to, mam przeciez tyle torebek.No mam.Tak samo jak na chrzest kupowalam sukienke, : przeciez masz sukienki- ro nic ze maja 5 lat.Powiedzialam mu wtedy zeby ubral sie na ten chrzest w piramidki....i przestal zrzedzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:55

easymum lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, 10 punktów za dystans do sprawy ! Mój niestety z tych bardzo oszczędnych, ale w sumie dobrze na tym wychodzimy, bo ja jestem jego przeciwieństwem.

Dżuls lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie, spokojnie aż takiej rozpusty to u nas nie ma, mój mąż to typowy Poznaniak, lubi oszczędzać i zanim coś kupi to musi porównać ceny i zastanowić się 5 razy czy oby na pewno jest potrzebne, ale są też sytuacje gdy nie odmówi albo sam zaproponuje, jak np. dzisiaj bo wraca stęskniony z dwódniowego wyjazdu i przyznaję że trochę wykorzystałam sytuację :P w podziękowaniu czeka już na stole jego ulubione danie wielkopolskie, gzik! zaraz powinen być :)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/mata-treningowa-puzzle-2cm-1x1m-judo-karate-i5792673672.html
    Dziewczyny jak kogoś zainteresuje to mam taką matę i jestem zadowolona, nie ma zapachu.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Lenka, 10 punktów za dystans do sprawy !
    Bo ja go już po prostu od dawna znam (10 lat po ślubie, 13 razem) i finansowo niejedno ma za uszami (np. niezły debet na karcie, o którym "zapomniał" mi powiedzieć). Plus ja o tej sprawie olania całości wiem od dawna, zdążyłam to trochę sobie przepracować, dopiero kwestia płatności wczoraj wyszła. Ale dziś negocjował z szefem i może się uda sprawę trochę złagodzić, zobaczymy.

Na szczęście mąż ma inne zalety :P

easymum, 4me, Magnolia3, Kasiarzynka, Dżuls lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli przymierzam się do pierwszego posiłku nie cycowego mojej kruszyny. Powiedzcie mi o której najbezpieczniej podać te kilka łyżeczek?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Powoli przymierzam się do pierwszego posiłku nie cycowego mojej kruszyny. Powiedzcie mi o której najbezpieczniej podać te kilka łyżeczek?
    Ja mysle, ze tak miedzy 10 a 13 (żeby w późniejszych godzinach przyszłościowo byl czas na deser- owocki). No i wiadomo najwazniejsze, żeby na noc nie byly sensacji z brzuchem- to chyba głównie o to chodzi.

My np podajemy warzywka okolo 11, a jak dodaliśmy owoce to wskoczyly okolo 15.30.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba jak zaczne dawac owocki to wlasnie przed poludniem, zeby noc byla spokojna, bo owocki to jednak kwasik, a u nas refluksik....kiedy wogole dac owocki, u nas juz dwa tyg.warzywka ida.Dzis dam cos z kroliczkiem....a owocki kiedy zaczac?

1usa8u69die0y60t.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:

Ja dawalam dwie godziny po karmieniu ,by nie był najedzony ani głodny i między 9-13.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam maty nie kupuje :-) mam w salonie dywan i na nim rozlozony koc i maly na nim bryka :-)
    Za to wczoraj na fejsie wygralam licytacje chodzika pchacz fisher price za39 zl wyglada super :-) takze juz zajaczka dla malego mam

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Ja to chyba jak zaczne dawac owocki to wlasnie przed poludniem, zeby noc byla spokojna, bo owocki to jednak kwasik, a u nas refluksik....kiedy wogole dac owocki, u nas juz dwa tyg.warzywka ida.Dzis dam cos z kroliczkiem....a owocki kiedy zaczac?
    Ja korzystalam z tego schematu bo byl prosty i czytelny. Co nie zmienia faktu, ze po miesiącu jestesmy dalej na samych warzywach i owocach ;) i od kilku dni testujemy gluten. W tygodniu jakos wprowadze pierwsze mięsko ;)

http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idealnie-dopasowane-do-potrzeb-niemowlat-na-kazdym-etapie-rozwoju/poradnik-zywieniowy/schemat-zywienia/

Magnolia3 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak La_lenka, jestem pełna podziwu o Twój spokój, bo mojego to bym chyba zatłukła gołymi pięściami, gdyby odpuścił kilkanaście kafli, ale z drugiej strony pewnie by do tego nigdy nie doszło bo to stary sknera, do tego wychowany przez handlowca będącego mentalnym skrzyżowaniem Włocha, Żyda i Marokańczyka, więc to taki typ że i na gównie handel ukręci. No ale dzięki temu żyjemy bez długów, debetów i kredytów, a i na działeczkę z domkiem nas było stać :P Chyba właśnie przez to, że nie ciągnie go do wielkich mieszkań i drogich samochodów, trochę w myśl zasady, że kupuje tylko to, na co go stać, a nie na co mu da bank :P

Magnolia3, julita, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    A rozszerzasz dietę dalej? Moja mała też ma problemy z kupą :-( a po glutenie to już w ogóle... musiałam zrobić przerwę z jego podawaniem bo normalnie w pieluszce plastelina była. Po 4 dniach i śliwkach jakoś wszystko poszło.
    Niby jakoś jej to specjalnie nie przeszkadzało, ale tego 4 dnia to już brzuszek taki wzdęty był i chyba pobolewał.
    Noce też beznadziejne bo mała ma katar i ja zatyka, w dzień spać nie chce...
    Musimy się trzymać, za chwilkę bedzie wiosna i wszystko się ułoży :-)
    Tak,powolutku rozszerzam. Dzis byla zbita kupka. Poki co bede wiecej przepajac i zaobserwuje.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiotlo Was, czy jak?

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 3035 3036 3037 3038 3039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ