X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do diety to kurcze Wam zazdraszczam.Tak jak pisalam dopiero dzis zjadlam pierwsza jajecznice.Wogole to tej pory tylko gotowane albo pieczone jadlam, niedawno zaczelam jesc normalny gulasz.Zadne cutrusy nie wchodza w gre,.nawet banana nie moge, bo mala sra na zielono- wiec tylko jablka jem.A kocham banany.Mleko tylko tyle co do kawy, sery zakazane- a kocham seeery.Jak zjadlam wafla z ta masa kakaowa to zaraz miala krochy az przy oczach....Czyli zadne slodycze- czasem jem biszkopty. No to slodze sobie zycie mussli z rodzynkami i jogurtem naturalnym czasem.Kiedys jadlam codzennie, ale mala miala sraczuszke.I tak to wyglada. I czasem nie potrafie odmowic sobie kilka lykow coli, bo ja kocham.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:25

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż z tych "kup, kup" i jak to się potem kończy? :P Już chyba taki bardziej oszczedny lepszy ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Hejka,
    Przepraszam,ze milcze,ale przechodze kryzys :( Ola ma skok i zabkowanie oraz ponowny brak kupy. Nie sypiam w nocy i w dzien tez beznadzieja.

A rozszerzasz dietę dalej? Moja mała też ma problemy z kupą :-( a po glutenie to już w ogóle... musiałam zrobić przerwę z jego podawaniem bo normalnie w pieluszce plastelina była. Po 4 dniach i śliwkach jakoś wszystko poszło.
    Niby jakoś jej to specjalnie nie przeszkadzało, ale tego 4 dnia to już brzuszek taki wzdęty był i chyba pobolewał.
    Noce też beznadziejne bo mała ma katar i ja zatyka, w dzień spać nie chce...
    Musimy się trzymać, za chwilkę bedzie wiosna i wszystko się ułoży :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:39

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mój mąż z tych "kup, kup" i jak to się potem kończy? :P Już chyba taki bardziej oszczedny lepszy ;)

hehe to u nas odwrotnie :-)

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat pod tym względem na mojego Lubego nie mogę narzekać. On tez tylko ciagle- kup sobie kochanie zasłużyłaś ;) moze dlatego, ze ja aż tak bardzo po sklepach nie latam i jednak zawsze szukam tańszej alternatywy, co nie znaczy, ze te tansza ostatecznie wybiorę ;) Jakbym tak co tydzień w galerii pieniadze trwonila to by pewnie szybko zmienił zdanie :)
    No i na szczecie mamy niby wspolna kasę ale osobne konta wiec w sumie nawet jakby mi nie pozwolił to phiiii i tak to, na czym mi strasznie zalezy, kupilabym w chwili kryzysu twierdząc, ze akurat teraz to sobie zasłużyłam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No tak....ale czasem chociaz moglby powiedziec kup kup.Przeciez nie co miesiac takue zakupy....wiem la lenka, masz racje.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam np.duzo torebek- uwielbiam wlasnie torebki.I wez mu powiedz ze podoba mi sie nowa i bym sobie kupila...na wiosne. No jak to, mam przeciez tyle torebek.No mam.Tak samo jak na chrzest kupowalam sukienke, : przeciez masz sukienki- ro nic ze maja 5 lat.Powiedzialam mu wtedy zeby ubral sie na ten chrzest w piramidki....i przestal zrzedzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:55

easymum lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, 10 punktów za dystans do sprawy ! Mój niestety z tych bardzo oszczędnych, ale w sumie dobrze na tym wychodzimy, bo ja jestem jego przeciwieństwem.

Dżuls lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie, spokojnie aż takiej rozpusty to u nas nie ma, mój mąż to typowy Poznaniak, lubi oszczędzać i zanim coś kupi to musi porównać ceny i zastanowić się 5 razy czy oby na pewno jest potrzebne, ale są też sytuacje gdy nie odmówi albo sam zaproponuje, jak np. dzisiaj bo wraca stęskniony z dwódniowego wyjazdu i przyznaję że trochę wykorzystałam sytuację :P w podziękowaniu czeka już na stole jego ulubione danie wielkopolskie, gzik! zaraz powinen być :)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/mata-treningowa-puzzle-2cm-1x1m-judo-karate-i5792673672.html
    Dziewczyny jak kogoś zainteresuje to mam taką matę i jestem zadowolona, nie ma zapachu.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Lenka, 10 punktów za dystans do sprawy !
    Bo ja go już po prostu od dawna znam (10 lat po ślubie, 13 razem) i finansowo niejedno ma za uszami (np. niezły debet na karcie, o którym "zapomniał" mi powiedzieć). Plus ja o tej sprawie olania całości wiem od dawna, zdążyłam to trochę sobie przepracować, dopiero kwestia płatności wczoraj wyszła. Ale dziś negocjował z szefem i może się uda sprawę trochę złagodzić, zobaczymy.

Na szczęście mąż ma inne zalety :P

easymum, 4me, Magnolia3, Kasiarzynka, Dżuls lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli przymierzam się do pierwszego posiłku nie cycowego mojej kruszyny. Powiedzcie mi o której najbezpieczniej podać te kilka łyżeczek?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Powoli przymierzam się do pierwszego posiłku nie cycowego mojej kruszyny. Powiedzcie mi o której najbezpieczniej podać te kilka łyżeczek?
    Ja mysle, ze tak miedzy 10 a 13 (żeby w późniejszych godzinach przyszłościowo byl czas na deser- owocki). No i wiadomo najwazniejsze, żeby na noc nie byly sensacji z brzuchem- to chyba głównie o to chodzi.

My np podajemy warzywka okolo 11, a jak dodaliśmy owoce to wskoczyly okolo 15.30.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba jak zaczne dawac owocki to wlasnie przed poludniem, zeby noc byla spokojna, bo owocki to jednak kwasik, a u nas refluksik....kiedy wogole dac owocki, u nas juz dwa tyg.warzywka ida.Dzis dam cos z kroliczkiem....a owocki kiedy zaczac?

1usa8u69die0y60t.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:

Ja dawalam dwie godziny po karmieniu ,by nie był najedzony ani głodny i między 9-13.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam maty nie kupuje :-) mam w salonie dywan i na nim rozlozony koc i maly na nim bryka :-)
    Za to wczoraj na fejsie wygralam licytacje chodzika pchacz fisher price za39 zl wyglada super :-) takze juz zajaczka dla malego mam

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Ja to chyba jak zaczne dawac owocki to wlasnie przed poludniem, zeby noc byla spokojna, bo owocki to jednak kwasik, a u nas refluksik....kiedy wogole dac owocki, u nas juz dwa tyg.warzywka ida.Dzis dam cos z kroliczkiem....a owocki kiedy zaczac?
    Ja korzystalam z tego schematu bo byl prosty i czytelny. Co nie zmienia faktu, ze po miesiącu jestesmy dalej na samych warzywach i owocach ;) i od kilku dni testujemy gluten. W tygodniu jakos wprowadze pierwsze mięsko ;)

http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idealnie-dopasowane-do-potrzeb-niemowlat-na-kazdym-etapie-rozwoju/poradnik-zywieniowy/schemat-zywienia/

Magnolia3 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak La_lenka, jestem pełna podziwu o Twój spokój, bo mojego to bym chyba zatłukła gołymi pięściami, gdyby odpuścił kilkanaście kafli, ale z drugiej strony pewnie by do tego nigdy nie doszło bo to stary sknera, do tego wychowany przez handlowca będącego mentalnym skrzyżowaniem Włocha, Żyda i Marokańczyka, więc to taki typ że i na gównie handel ukręci. No ale dzięki temu żyjemy bez długów, debetów i kredytów, a i na działeczkę z domkiem nas było stać :P Chyba właśnie przez to, że nie ciągnie go do wielkich mieszkań i drogich samochodów, trochę w myśl zasady, że kupuje tylko to, na co go stać, a nie na co mu da bank :P

Magnolia3, julita, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    A rozszerzasz dietę dalej? Moja mała też ma problemy z kupą :-( a po glutenie to już w ogóle... musiałam zrobić przerwę z jego podawaniem bo normalnie w pieluszce plastelina była. Po 4 dniach i śliwkach jakoś wszystko poszło.
    Niby jakoś jej to specjalnie nie przeszkadzało, ale tego 4 dnia to już brzuszek taki wzdęty był i chyba pobolewał.
    Noce też beznadziejne bo mała ma katar i ja zatyka, w dzień spać nie chce...
    Musimy się trzymać, za chwilkę bedzie wiosna i wszystko się ułoży :-)
    Tak,powolutku rozszerzam. Dzis byla zbita kupka. Poki co bede wiecej przepajac i zaobserwuje.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiotlo Was, czy jak?

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 3035 3036 3037 3038 3039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ