WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wiecie ta moja mala to ma jakos na odwrot, po marchewie tretowala rowno, a po dynce juz drugi dzien nie robi kupci.A to nowosc....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 15:36

1usa8u69die0y60t.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu dzisiaj cisza..
    My cycami i robimy wypad na miasto :)
    Oby młody nie dał w kość dziadkom..
    Dobranoc ;)

tb734z17s9scq0zt.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zaszalalam! Kupiłam dzis termomix. Dziewczyny jestem zachwycona tym sprzetem a jaka oszczednoasc czasu - no szok! Juz nie moge sie doczekac kiedy we wtorek mi go przywioza. Maz za to chyba wykopie mnie z domu. 4700 zl poszlo....ale naprawdeeee super. Ma moze ktoras z was?
    Aha i jeszcze dostane poza podstawowymi przepisami, przepisy dla niemowlaka do roczku :-)

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciszzzza dzis jak nie wiem:)

My byliśmy w gościach i goście u nas. Młody mial tyle wrażeń, ze aż się boje czy uśnie.

No, no edysia to zaszalas! Termomix cenę ma jak z kosmosu. Tu by chyba moj NieMaz nie powiedzial "kup, sobie kup kochanie". Rozumiem, ze obiady, sniadania i kolacje juz tylko w tym ? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe sie okaze w praktyce :-) moj maz sie smeje ze juz mam miejsce w szafie robic bo na blacie w kuchni to kurz tylko bedzie zbierac :-)
    Ale tak powaznie to fakt cena zabojcza ale jestem zachwycona jego mozliwosciami i szybkoscia pracy.
    Moj aniolek zasnal wlasnie, ale ostatnie dwa dni to rykkkk niemilosierny, chyba zeby bo wszystko doslownienwszystko laduje wbuzi i slima to az pluje i ma takie momenty ze chyba go mocno boli bo chwilami jest ok a za chwile ryk.
    Ile zeby moga wychodzic bo my jeszcze nie mamy ani jednego? Taki ryk juz 3 dzien jest i przez to jestem wykonczona, bo chce ciagle na rece i bawic sie nie chce

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas chyba jednak skaza białkowa, bo kurna tak młodą wysypało na jednym poliku, szyi, brodzie i dekolcie, że szok. Nasila się po jedzeniu.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Rozumiem, ze obiady, sniadania i kolacje juz tylko w tym ? :)

Jakbym tyle wyłożyła na robota kuchennego, to nawet kotom bym w tym żarcie podgrzewała :D Co to takiego, oprócz tego, że to pierdylion urządzeń w jednym i jak na tym usmażyć kolet? :D
    Powiedziałam mężowi o termomixie: "ILE?? Za tyle to ja samochody kupuję :D", czyli cała prawda o moim mężu w jednym zdaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 20:38

4me, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem ze kupa kasy ale jakbyscie mialy okazje zobaczyc na zywo prezentacje tej maszyny nawet bez zamiaru jej kupna to naprawde polecam - no i przy okazji mozna sie obezrec za darmoche :-)

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co prawdsa patelni nie zastapi ale wszelkie duszone miesa to napreawde w expres tempie :-) nie mowiac o surowkach, salatkaxh, warzywach ciastakch i innych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 20:48

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    No i co prawdsa patelni nie zastapi ale wszelkie duszone miesa to napreawde w expres tempie :-) nie mowiac o surowkach, salatkaxh, warzywach ciastakch i innych
    Jak już jesteśmy w tematach kuchennych, to dla mnie najlepszym odkryciem i inwestycją był ostatnio szybkowar. Wielki kawał mięcha, 1,5kg, soczysty i z sosikiem, gotowy w 20 minut. Garnek za "całe" 100 zł, a za gaz płacę miesięcznie ryczałtem 7zł/os :D Jak dzieciary chorowały i nie miałam czasu stać przy garach, to zrobiłam w ten sposób wielki schab ze śliwkami, i było na obiad, na kanapki, a potem jeszcze kopytka z tym sosem. 20 minut w kuchni i obiad na 3 dni :)
    Ale nie ukrywam, że z chęcią zamieniłabym dwie wielki szuflady sprzętów kuchennych na coś kompaktowego.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia tak na poważnie to na pewno termomix fajna sprawa. Ja nawet się tym zainteresowalam ale zrezygnowałam jak sie dowiedziałam ile to kosztuje - jednak aż tak mi nie zalezy :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a termomixowa steona facebooka rzeczywiście zachęca pysznościami:)

edysia5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym to wszystkie mamy maja dzis wychodne czy jak? Bo widze ze tylko we 3 jestesmy.
    Boze jak ja bym chciala tez isc gdzies wieczzorem, napic sie piwka albo drinka, posiedzoec na luzie do polnocy i wrocic polozyc sie spac i o 9 rano wstac.... Wiem wiem przesadzilam ale rozmarzylam sie, wiem :-)
    Poki co zostraje mi piosenka podrzucona przez lenke - mam te moc, bede karmic cala noc

4me lubi tę wiadomość

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyjsc mozesz - ale na virgin mojito i trzeba wstać o 6 :)
    Ja za tydzień wyjeżdżam na weekend do SPA ołłł jeeee! Jeeeny jak ja sie cieszę :) w sobotę wyjazd, w niedziele powrót. Mam tylko dylemat co wybrac- wieczorne ploty z dziewczynami, czy przespanie calej nocy i wstanie o 10 ?!?!?!

Tak, tak- jadę bez dziecka! Zostawiam go z tata. Jestem wyrodną matką :/
    Za to jadę z laktatorem a skoro i tak nie bede karmić przed 14 w niedziele to... Nie wiem co wybrać- wino czy dobrego drinka ? :D super dylemat!!!! :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wezzzzz bozeee jak ja ci zazdroszcze :-).
    Moj maly to nie moze patrzec na mm wiec...ja naprawde malo moge.
    Malo tego on nawet jak sciagne i dam w niekapku -jedynym ktorego troche pociagnie - to wypije moze 20-30 ml i dalej drze sie ze chce cycka takze u mmnie z tym slabo :-)
    A dylemat to rzeczywiscie masz ja bym wybrala wieczorne ploty i spala do 12!!!

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyrodnej matki to jkby tomek pil mm to ja bym sie chwili nie zastanawiala tylko prysneła na ten weekend zeby nowych mocy nabrac hehhe :-)
    I wszystko to dla dobra dziecka przeciez!

4me lubi tę wiadomość

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie! Ja tam jadę nabrać sił na kolejne pol roku :D
    Do 12 nie mogę- ominie mnie śniadanie a przeciez zjedzenie na spokojnie sniadania to część wielkiej atrakcji, której nie mogę sie doczekać :)

Ja mam tylko nadziej, ze wszystko się uda i Np laktator nie odmówi mi posłuszeństwa bo bede szybciej wracać niz przyjade ;)

Dobra, spadam spać bo padam na pyszczek:/ mam cicha nadzieje, ze jutro pośpię dluzej a to tata zajmie sie z rana potomkiem ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 23:54

Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość weekenduje :) my jak co tydzień weekendowy objazd dziadków. Dziś u teściów był brat męża z rodzinką. Młoda bardzo fajnie reaguje już na inne - starsze od niej dzieci. Oczami za nimi wodzila, mało mi z kolan do nich nie wyskoczyła... Oj będą latem ganiać po całym domu :)
    Termomiksa zazdraszczam ... niestety poza moim zasięgiem. Natomiast w temacie sprzętów kuchennych, dziś słyszałam same super opinie na temat wyciskarki do owoców i warzyw, że dużo lepsze niż sokowirówka. Posiada może któraś z Was ?
    Lalenka pomysł mega !:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 00:20

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dysponuje któraś z Was porządną, sprawdzoną listą produktów, które można i których nie można jeść przy podejrzeniu skazy białkowej u dziecka?

8pdp47e.png
‹‹ 3036 3037 3038 3039 3040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ