X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wiecie ta moja mala to ma jakos na odwrot, po marchewie tretowala rowno, a po dynce juz drugi dzien nie robi kupci.A to nowosc....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 15:36

1usa8u69die0y60t.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu dzisiaj cisza..
    My cycami i robimy wypad na miasto :)
    Oby młody nie dał w kość dziadkom..
    Dobranoc ;)

tb734z17s9scq0zt.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zaszalalam! Kupiłam dzis termomix. Dziewczyny jestem zachwycona tym sprzetem a jaka oszczednoasc czasu - no szok! Juz nie moge sie doczekac kiedy we wtorek mi go przywioza. Maz za to chyba wykopie mnie z domu. 4700 zl poszlo....ale naprawdeeee super. Ma moze ktoras z was?
    Aha i jeszcze dostane poza podstawowymi przepisami, przepisy dla niemowlaka do roczku :-)

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciszzzza dzis jak nie wiem:)

My byliśmy w gościach i goście u nas. Młody mial tyle wrażeń, ze aż się boje czy uśnie.

No, no edysia to zaszalas! Termomix cenę ma jak z kosmosu. Tu by chyba moj NieMaz nie powiedzial "kup, sobie kup kochanie". Rozumiem, ze obiady, sniadania i kolacje juz tylko w tym ? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe sie okaze w praktyce :-) moj maz sie smeje ze juz mam miejsce w szafie robic bo na blacie w kuchni to kurz tylko bedzie zbierac :-)
    Ale tak powaznie to fakt cena zabojcza ale jestem zachwycona jego mozliwosciami i szybkoscia pracy.
    Moj aniolek zasnal wlasnie, ale ostatnie dwa dni to rykkkk niemilosierny, chyba zeby bo wszystko doslownienwszystko laduje wbuzi i slima to az pluje i ma takie momenty ze chyba go mocno boli bo chwilami jest ok a za chwile ryk.
    Ile zeby moga wychodzic bo my jeszcze nie mamy ani jednego? Taki ryk juz 3 dzien jest i przez to jestem wykonczona, bo chce ciagle na rece i bawic sie nie chce

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas chyba jednak skaza białkowa, bo kurna tak młodą wysypało na jednym poliku, szyi, brodzie i dekolcie, że szok. Nasila się po jedzeniu.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Rozumiem, ze obiady, sniadania i kolacje juz tylko w tym ? :)

Jakbym tyle wyłożyła na robota kuchennego, to nawet kotom bym w tym żarcie podgrzewała :D Co to takiego, oprócz tego, że to pierdylion urządzeń w jednym i jak na tym usmażyć kolet? :D
    Powiedziałam mężowi o termomixie: "ILE?? Za tyle to ja samochody kupuję :D", czyli cała prawda o moim mężu w jednym zdaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 20:38

4me, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem ze kupa kasy ale jakbyscie mialy okazje zobaczyc na zywo prezentacje tej maszyny nawet bez zamiaru jej kupna to naprawde polecam - no i przy okazji mozna sie obezrec za darmoche :-)

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co prawdsa patelni nie zastapi ale wszelkie duszone miesa to napreawde w expres tempie :-) nie mowiac o surowkach, salatkaxh, warzywach ciastakch i innych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 20:48

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    No i co prawdsa patelni nie zastapi ale wszelkie duszone miesa to napreawde w expres tempie :-) nie mowiac o surowkach, salatkaxh, warzywach ciastakch i innych
    Jak już jesteśmy w tematach kuchennych, to dla mnie najlepszym odkryciem i inwestycją był ostatnio szybkowar. Wielki kawał mięcha, 1,5kg, soczysty i z sosikiem, gotowy w 20 minut. Garnek za "całe" 100 zł, a za gaz płacę miesięcznie ryczałtem 7zł/os :D Jak dzieciary chorowały i nie miałam czasu stać przy garach, to zrobiłam w ten sposób wielki schab ze śliwkami, i było na obiad, na kanapki, a potem jeszcze kopytka z tym sosem. 20 minut w kuchni i obiad na 3 dni :)
    Ale nie ukrywam, że z chęcią zamieniłabym dwie wielki szuflady sprzętów kuchennych na coś kompaktowego.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia tak na poważnie to na pewno termomix fajna sprawa. Ja nawet się tym zainteresowalam ale zrezygnowałam jak sie dowiedziałam ile to kosztuje - jednak aż tak mi nie zalezy :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a termomixowa steona facebooka rzeczywiście zachęca pysznościami:)

edysia5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym to wszystkie mamy maja dzis wychodne czy jak? Bo widze ze tylko we 3 jestesmy.
    Boze jak ja bym chciala tez isc gdzies wieczzorem, napic sie piwka albo drinka, posiedzoec na luzie do polnocy i wrocic polozyc sie spac i o 9 rano wstac.... Wiem wiem przesadzilam ale rozmarzylam sie, wiem :-)
    Poki co zostraje mi piosenka podrzucona przez lenke - mam te moc, bede karmic cala noc

4me lubi tę wiadomość

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyjsc mozesz - ale na virgin mojito i trzeba wstać o 6 :)
    Ja za tydzień wyjeżdżam na weekend do SPA ołłł jeeee! Jeeeny jak ja sie cieszę :) w sobotę wyjazd, w niedziele powrót. Mam tylko dylemat co wybrac- wieczorne ploty z dziewczynami, czy przespanie calej nocy i wstanie o 10 ?!?!?!

Tak, tak- jadę bez dziecka! Zostawiam go z tata. Jestem wyrodną matką :/
    Za to jadę z laktatorem a skoro i tak nie bede karmić przed 14 w niedziele to... Nie wiem co wybrać- wino czy dobrego drinka ? :D super dylemat!!!! :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wezzzzz bozeee jak ja ci zazdroszcze :-).
    Moj maly to nie moze patrzec na mm wiec...ja naprawde malo moge.
    Malo tego on nawet jak sciagne i dam w niekapku -jedynym ktorego troche pociagnie - to wypije moze 20-30 ml i dalej drze sie ze chce cycka takze u mmnie z tym slabo :-)
    A dylemat to rzeczywiscie masz ja bym wybrala wieczorne ploty i spala do 12!!!

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyrodnej matki to jkby tomek pil mm to ja bym sie chwili nie zastanawiala tylko prysneła na ten weekend zeby nowych mocy nabrac hehhe :-)
    I wszystko to dla dobra dziecka przeciez!

4me lubi tę wiadomość

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie! Ja tam jadę nabrać sił na kolejne pol roku :D
    Do 12 nie mogę- ominie mnie śniadanie a przeciez zjedzenie na spokojnie sniadania to część wielkiej atrakcji, której nie mogę sie doczekać :)

Ja mam tylko nadziej, ze wszystko się uda i Np laktator nie odmówi mi posłuszeństwa bo bede szybciej wracać niz przyjade ;)

Dobra, spadam spać bo padam na pyszczek:/ mam cicha nadzieje, ze jutro pośpię dluzej a to tata zajmie sie z rana potomkiem ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 23:54

Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość weekenduje :) my jak co tydzień weekendowy objazd dziadków. Dziś u teściów był brat męża z rodzinką. Młoda bardzo fajnie reaguje już na inne - starsze od niej dzieci. Oczami za nimi wodzila, mało mi z kolan do nich nie wyskoczyła... Oj będą latem ganiać po całym domu :)
    Termomiksa zazdraszczam ... niestety poza moim zasięgiem. Natomiast w temacie sprzętów kuchennych, dziś słyszałam same super opinie na temat wyciskarki do owoców i warzyw, że dużo lepsze niż sokowirówka. Posiada może któraś z Was ?
    Lalenka pomysł mega !:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 00:20

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dysponuje któraś z Was porządną, sprawdzoną listą produktów, które można i których nie można jeść przy podejrzeniu skazy białkowej u dziecka?

8pdp47e.png
‹‹ 3036 3037 3038 3039 3040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ