Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale zaszalalam! Kupiłam dzis termomix. Dziewczyny jestem zachwycona tym sprzetem a jaka oszczednoasc czasu - no szok! Juz nie moge sie doczekac kiedy we wtorek mi go przywioza. Maz za to chyba wykopie mnie z domu. 4700 zl poszlo....ale naprawdeeee super. Ma moze ktoras z was?
Aha i jeszcze dostane poza podstawowymi przepisami, przepisy dla niemowlaka do roczku
edysia5 -
Ciszzzza dzis jak nie wiem:)
My byliśmy w gościach i goście u nas. Młody mial tyle wrażeń, ze aż się boje czy uśnie.
No, no edysia to zaszalas! Termomix cenę ma jak z kosmosu. Tu by chyba moj NieMaz nie powiedzial "kup, sobie kup kochanie". Rozumiem, ze obiady, sniadania i kolacje juz tylko w tym ?
-
Hehe sie okaze w praktyce
moj maz sie smeje ze juz mam miejsce w szafie robic bo na blacie w kuchni to kurz tylko bedzie zbierac
Ale tak powaznie to fakt cena zabojcza ale jestem zachwycona jego mozliwosciami i szybkoscia pracy.
Moj aniolek zasnal wlasnie, ale ostatnie dwa dni to rykkkk niemilosierny, chyba zeby bo wszystko doslownienwszystko laduje wbuzi i slima to az pluje i ma takie momenty ze chyba go mocno boli bo chwilami jest ok a za chwile ryk.
Ile zeby moga wychodzic bo my jeszcze nie mamy ani jednego? Taki ryk juz 3 dzien jest i przez to jestem wykonczona, bo chce ciagle na rece i bawic sie nie chceedysia5 -
4me wrote:Rozumiem, ze obiady, sniadania i kolacje juz tylko w tym ?
Jakbym tyle wyłożyła na robota kuchennego, to nawet kotom bym w tym żarcie podgrzewałaCo to takiego, oprócz tego, że to pierdylion urządzeń w jednym i jak na tym usmażyć kolet?
Powiedziałam mężowi o termomixie: "ILE?? Za tyle to ja samochody kupuję", czyli cała prawda o moim mężu w jednym zdaniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 20:38
4me, easymum lubią tę wiadomość
-
edysia5 wrote:No i co prawdsa patelni nie zastapi ale wszelkie duszone miesa to napreawde w expres tempie
nie mowiac o surowkach, salatkaxh, warzywach ciastakch i innych
Jak dzieciary chorowały i nie miałam czasu stać przy garach, to zrobiłam w ten sposób wielki schab ze śliwkami, i było na obiad, na kanapki, a potem jeszcze kopytka z tym sosem. 20 minut w kuchni i obiad na 3 dni
Ale nie ukrywam, że z chęcią zamieniłabym dwie wielki szuflady sprzętów kuchennych na coś kompaktowego. -
A poza tym to wszystkie mamy maja dzis wychodne czy jak? Bo widze ze tylko we 3 jestesmy.
Boze jak ja bym chciala tez isc gdzies wieczzorem, napic sie piwka albo drinka, posiedzoec na luzie do polnocy i wrocic polozyc sie spac i o 9 rano wstac.... Wiem wiem przesadzilam ale rozmarzylam sie, wiem
Poki co zostraje mi piosenka podrzucona przez lenke - mam te moc, bede karmic cala noc4me lubi tę wiadomość
edysia5 -
No wyjsc mozesz - ale na virgin mojito i trzeba wstać o 6
Ja za tydzień wyjeżdżam na weekend do SPA ołłł jeeee! Jeeeny jak ja sie cieszęw sobotę wyjazd, w niedziele powrót. Mam tylko dylemat co wybrac- wieczorne ploty z dziewczynami, czy przespanie calej nocy i wstanie o 10 ?!?!?!
Tak, tak- jadę bez dziecka! Zostawiam go z tata. Jestem wyrodną matką
Za to jadę z laktatorem a skoro i tak nie bede karmić przed 14 w niedziele to... Nie wiem co wybrać- wino czy dobrego drinka ?super dylemat!!!!
-
No wezzzzz bozeee jak ja ci zazdroszcze
.
Moj maly to nie moze patrzec na mm wiec...ja naprawde malo moge.
Malo tego on nawet jak sciagne i dam w niekapku -jedynym ktorego troche pociagnie - to wypije moze 20-30 ml i dalej drze sie ze chce cycka takze u mmnie z tym slabo
A dylemat to rzeczywiscie masz ja bym wybrala wieczorne ploty i spala do 12!!!edysia5 -
Oczywiscie! Ja tam jadę nabrać sił na kolejne pol roku
Do 12 nie mogę- ominie mnie śniadanie a przeciez zjedzenie na spokojnie sniadania to część wielkiej atrakcji, której nie mogę sie doczekać
Ja mam tylko nadziej, ze wszystko się uda i Np laktator nie odmówi mi posłuszeństwa bo bede szybciej wracać niz przyjade
Dobra, spadam spać bo padam na pyszczek:/ mam cicha nadzieje, ze jutro pośpię dluzej a to tata zajmie sie z rana potomkiem
-
Większość weekenduje
my jak co tydzień weekendowy objazd dziadków. Dziś u teściów był brat męża z rodzinką. Młoda bardzo fajnie reaguje już na inne - starsze od niej dzieci. Oczami za nimi wodzila, mało mi z kolan do nich nie wyskoczyła... Oj będą latem ganiać po całym domu
Termomiksa zazdraszczam ... niestety poza moim zasięgiem. Natomiast w temacie sprzętów kuchennych, dziś słyszałam same super opinie na temat wyciskarki do owoców i warzyw, że dużo lepsze niż sokowirówka. Posiada może któraś z Was ?
Lalenka pomysł mega !Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 00:20