WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls myslisz ze malej dopiero by wyszlo uczulenie na bialko, przeciez calt czas jadlas i bylo ok?

1usa8u69die0y60t.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej... no współczuję strasznie z tym nawalem mleka, musi to być okropny ból. Ja to mam chyba na odwrót, mleka jakby coraz mniej, czasem się zastanawiam czy jej wystarcza. Chciałabym jeszcze pokarmić, strasznie to według mnie wygodne.

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dość. Dopiero sie polozylam a królewicz obudzil sie na jedzenie :/ i w najlepszym wypadku kolo trzeciej obudzi sie znów!

Ja sie pytam (retorycznie) ;) kto normalny je w nocy zamiast spac ??? :/ syna sie juz tez zapytałam i mi nie odpowiedział:/

Pierdziele... Czekam aż przyjdą smoczki do kaszki i go faszeruje na noc- moze w końcu pomoze- bedzie gruby? Trudno :/ a jak kaszka nie pomoże to zlapie sie każdego innego sposobu ! :/

Aaaa i jak bedzie mial 16 lat - juz na tyle duzy, ze skuma- to go bede budzic przez tydzień kilka razy w nocy!!! Niech chłopak zrozumie co matce robił :/ ;) :)

Taki mały kryzysik mam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 00:40

Magnolia3 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już dwa razy jadła :P W ostatnich dniach to w ogóle ciągle chce jeść, ale liczę że to dlatego że mam okres, a wtedy produkcja zwalnia. Choć kto wie, podobno dopiero w drugim półroczu dzieci zaczynają źle spać i budzą sie co 0,5-1,5h :/ Może wszystko przed nami :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka nie dobijaj!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moja już dwa razy jadła :P W ostatnich dniach to w ogóle ciągle chce jeść, ale liczę że to dlatego że mam okres, a wtedy produkcja zwalnia. Choć kto wie, podobno dopiero w drugim półroczu dzieci zaczynają źle spać i budzą sie co 0,5-1,5h :/ Może wszystko przed nami :P
    Ostatnio czytałam artykuł na ten temat..podobno to prawda. U nas kolejne bezsenne nocki. Młody juz śpi z nami. Jestem załamana :-/ w dzień pogodny w nocy diabeł. Tak jak czytam to mi wygląda na lek separacyjny bo on tak jakby się bał zasnąć.

4me kaszka raczej nie pomoże :-) my juz Testowaliśmy i efekt był taki ze obudził się na jedzenie o 21 ( !!) A kiedyś po moim mleku budził się o 4 nawet 5 rano na pierwsze karmienie :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 07:39

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod koniec marca zaczynam powoli wydłużac odstępy pomiędzy karmieniami. W końcu latają sama zacznie zanikac. Mysle ze to potrwa jakieś 2 miesiące ale mnie to pasuje. Juz teraz wyparlam jedno karmienie bo wszedł cały słoiczek obiadku.

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz poległam na wszystkich frontach. Młody w dzień zasypia tylko na moich rękach, w nocy zasypia ladnie ale budzi sie ciągle na jedzenie i o 5 zaczyna dzien.

Na dodatek zauwazylam, po kilku karmieniach w łóżku na lezaca, ze on chce cycka, troche pociumka i idzie spać wiec jak dla mnie porażka na całego! Ręce bym zniosla a cycek to juz tragedia :/

Chyba ze zmęczenia zaczynam popadać w jakas depresje :/ trzymam sie tylko w weekendy jak mam swojego faceta do pomocy.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jakas taka faza, bo u nas tez mlody w dzien spać nie che a jak juz to na rękach albo wtulony we mnie. W nocy zasypia ładnie a od 2 pobudka co godzinę. . Najczęściej wystatcza smok, ale o 5 już szamy.

Wczoraj pierwsza drzemka byla po 13 i oboje padlismy na 2h..

A nam posiłki wypadły już 2, ale mleka dalej sporo.. z ym ze ja ściągam, żeby chlopaki mialy jak mnie nie będzie. ..

4me damy radę! !

4me lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka u nas smok nie pomaga. Kiedyś tak a teraz domaga się przystawienia do piersi, przytulania. Najlepsze ze on tylko chwilę pociumka i zasypia z nami w lozku. Każda próba odlozenia do łóżeczka kończy się wrzaskiem.

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mlody spi w łóżeczku i nawet jak go karmię w nocy to na fotelu. W łóżku karmie go najwcześniej od 5.
    Muszę coś pokombinowac z tym spaniem bo to niby tylko pobudka-smok-powrót do łóżka, ale potem leżę, nasluchuje i trochę trwa nim zasne.

Eh teraz kaszka i idziemy na spacer odwiedzić tate w pracy i na jakies zakupy.
    A dziec od rana w pozycji na czworaka.. jak sie rozbujal to glowa w fotel przydzwonil :P

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka ja mam dzis dzien, ze nie damy rady ;) maly teraz tez co pol godziny przypomina mu się, ze umie plakac i krzyczeć :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sie spotkać na spacerze z koleżanka nad morzem- to by bylo do te rozwiązanie na chandrę:/ Ale tak młody dziś wszystko poprzestawial, ze akurat o tej godzinie bedzie spal a ja musze z nim,bo zrobię jeszcze komus krzywdę dzis jak sie nie wyspie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu tez dzien reorganizuje bo zmieniam mu troche kolejność posiłków - zoabczymy co na to jasniepan powie..

4me- jestem z Tobą. Też marzę o drzemce, ale słońce za oknem po tygodniu syfu.. wygrywa.

4me lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka zazdroszczę słońca. U mnie od 2 tygodni za oknem kiszonka :-/ i psychika juz siada. Czekam na słońce, wiosnę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:47

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mala dzis nie schodzi z rak, tak marudzi ze masakra. Tylji le i le i na rekach le....

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u was dziadkowie też mają taką obsesję że dziecku zimno? W sobotę byliśmy u teściów, dałam małą mężowi do włożenia do wózka, a sama się ubieralam. Oczywiście teściowa też poleciała. Wychodzę, a mała okryta kocem nawet wokół głowy, tylko nos, buzia i oczy (do brwi) jej wystają. Mina już oczywiście skrzywiona, bo nawet ruszyć się nie może. Mała normalnie w kurtce z podszewką, w spiworze, w głębokim wózku i na wierzchu jeszcze ten kocyk narzucam. Szybko ją odkryłam stwierdzając że nie idziemy na Syberię. :P Pewnie podpadlam, ale co tam. Nie będę dziecka gotować. Zawsze jest cieplutka po powrocie, więc myślę że dobrze ubieram.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:06

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Ja mojemu tez dzien reorganizuje bo zmieniam mu troche kolejność posiłków - zoabczymy co na to jasniepan powie..

4me- jestem z Tobą. Też marzę o drzemce, ale słońce za oknem po tygodniu syfu.. wygrywa.
    Gdyby bylo słońce za oknem to moze byloby mi lepiej.
    Pospalismy troche. Maly jeszcze dosypia, ja na szybko wciskam kanapke bo to moze byc moja jedyna szansa dzis. Chyba, ze sie obudzi w lepszym humorze.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka dzwonili dzis do mnie ze sklepu z wózkami. Wózek jest :D moze bedzie jutro u mnie,ale bez oslony przeciwdeszczowej- podobno nie doszly :/ Tez do Ciebie dzwonili z taka inf?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:19

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to przez weekend moj synek byl meeega grzeczny. Jak poszliśmy do knajpy na obiad to sobie ładnie spal a pozniej 40 min bawil sie w wozku- zero problemu. W domu tez spokój.ja mam wrażenie, ze on mnie wyczuwa jaka slaba jednostkę i jak jestesmy sami to mu się nudzi i wymyśla, żeby go nosić :/
    Na pewno tez wchodzimy w ten lęk separacyjny ale tez dziwne, ze młody okazuje jego skutki tylko jak jest ze mną ;)

Lalenka moi teściowie raczej nic nie komentują. Nauczyliśmy ich, ze mamy swoje zdanie i najzwyczajniej sie chyba boja ;) za to moja mama non stop! Juz nawet nie dzwonie i nie mowie, jakie mamy problemy bo każe mi sie pewnie położyć z małym i leżeć z cycem na wierzchu 24h... Wiec wole sobie oszczedzic takich złotych rad.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3038 3039 3040 3041 3042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ