Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjustysss wrote:A ja mam jeszcze jedno pytanie jak tydz temu bylam na wizycie mialam 7t+5d a lekarz wg USG powiedzial 8t+0d roznica nie duza no ale jak sie teraz odniesc do obliczania, bo wg tego dzisiaj na suwaku powinnam miec 9tc. A z kolei data porodu u lekarza i na belly taka sama?!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej. Ile was kosztowal zestaw badan tokso, tsh hiv morfologia? Ja dzisiaj robilam i zaplacilam 150 zl a slyszalam ze to pomad 200zl kosztuje.
Dzisiaj mi szef powiedzial ze mam pojsc na zwolnienoe do konca ciazy. Ciekawe co mi powie moj gin. Dzisiaj chce sie wcisnac w zwiazku z tym plamieniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 11:57
-
eM wrote:Lady S a nie myślałaś nigdy żeby laserowo skorygować wzrok? Moja siostra miała i to jej sporo pomogło. Ona miała baaardzo dużą wadę w jednym oku i chodziła z taką nakładką na te zdrowsze oko żeby zmusić chore do pracy
A ja kiedyś głupia udawałam żeby dostać okularyi dostałam
na szczęście wzroku sobie nie zepsułam bo dalej jest ok, ale kto wie jak długo? W moim zawodzie to raczej kwestia czasu...
Myślałam, ale to nie jest refundowane przez NFZ i musiałabym wydać około 5.000, dużo i mnie nie stać. -
Ja dzis byłam na badaniach krwi i moczu. Pani pielegniarka powiedziala, ze jak bede szla na test obciążenia glukoza to mam przynieść pól cytryny - one mi wcisnal do tego plynu, żebym trochę lepiej to smakowało. No niby fajny pomysl ale nie będzie to miało wpływu na wyniki? Mial ktos taka propozycje?
-
4me wrote:Ja dzis byłam na badaniach krwi i moczu. Pani pielegniarka powiedziala, ze jak bede szla na test obciążenia glukoza to mam przynieść pól cytryny - one mi wcisnal do tego plynu, żebym trochę lepiej to smakowało. No niby fajny pomysl ale nie będzie to miało wpływu na wyniki? Mial ktos taka propozycje?
Przy takiej ilości glukozy te kilka kropel soku i tak nic nie zmienia
-
Nancy każde lab ma swoje ceny więc musiałabyś się dowiedzieć w swoim. Czasem te ceny między laboratoriami są nawet 2 razy wyższe! Baaa diagnostyka w przychodni w tarnowskich górach np za beta hcg bierze 35zł a w bytomiu, też diagnostyka bierze 19 za to samo badanie! I obie przychodnie wysyłają te badania do kato
więc zależy też od kontraktu...
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
a ja wam zazdroszcze takich szybkich wizyt z usg...
ja miałam u mojej gin na przełomie 6/7 tydzien
a teraz dopiero usg bede miała dopiero na prenatalnych ( 04.03.2015)
Wizyte u gin mam 25.03 ale usg nie zrobi ( osobnme wizyty)
A ja jak zwykle martwie się czy wszystko jest wporzadku ... -
Zazdroszcze Wam apetytu i zachcianek, ja rzygam jak kot jak tylko podniose sie z lozka, ochyda.Nie mam sily, chce mi sie wyc.Jeszcze dzis obudzil mnie bol glowy.W nocy tez mi niedobrze, wiec spac za bardzo nie moge.Jak ja bym chciala spac do 9. 7 rano to szczyt mozliwosci.
-
Wow no to nieduże pieniążki. Nie wiem czemu ubzdurało mi się, że to bardzo drogie badanie. Jutro idę i zrobię. A ile czeka się na wynik? Wyrobię się do poniedziałkowej wizyty?
Magnolia my na Twoim etapie ciąży przechodziłyśmy to samo. Ja ledwo żyłam i płakałam z bezsilności. Nie wiedziałam jak sobie pomóc. Nic mi nie pomagało.Magnolia3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny