X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratki za udane wizyty :)

Ja również jestem po :) Moje maleństwo ma już 4,3 cm i serduszko bije 179 ud/min.
    Podobno jest o tydzień większe niż na OM dlatego też, mój. gin przesunął mi USG prenatalne na 25.02 - za 2 tyg :D Niestety nie mam zdjęć :( Moje maleństwo odwróciło się do nas pupą i wcale nie chciało się ruszać :/

Do tego poprosiłam o L4, bo w pracy nie wyrabiam z moim szefem :/ ale będę leniuchować tylko przez 1,5 tyg.

kasig, easymum, adzia, eM, Misi@, skabarka lubią tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa zapomniałam dodać, że dostałam nareszcie kartę ciąży.. :D

adzia, easymum, Misi@, Lady Savage, skabarka lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    hej hej melduje się po wizycie :D

doczytam Was później, a tak na szybko:

dzidziuś ma się bardzo dobrze :) ma już 3,1cm, serduszko ja dzwon i rusza sie jak szalone :) aż cieżko było je do fotki uchwycić :D mimo że w pierwszej ciąży już to widziałam, to tym razem też zrobiło na mnie olbrzymie wrażenie :)

co do gina - zdecydowanie kopnę tego mojego w 4 litery ;-/ i podziękuję za współpracę ;-/ ciąża wcale nie jest młodsza o 2tyg jak mi wciskał, jest idealnie - to raz. Dwa - zbagatelizował wyniki TSH, bo jest za wysokie jak dla kobiet w ciąży, muszę porobić dodatkowe badania i iść do endo. Trzy - z tą moją cytomegalią to nie takie hopsa jak twierdził, bo przed porodem na izbie przyjęć będę musiała to zgłosić i od razu po porodzie malucha mi zabiorą na badania pod katem zarażenia tym gównem i oznaczenia przeciwciał i ewentualnych powikłań po zakażeniu (jeśli do tego doszło) - bo wcale nie muszą być widoczne skutki na usg tak jak mi wmawiał.
    Ten gin prywatny u którego byłam zdziwił się, że wyniki krwi miałam wybiórczo robione (część IgM, część IgG), że cytologii w ciąży mi nie zrobił, i że nie dał mi skierowania na prenatalne na nfz bo są wskazania medyczne.
    Także wściekła na tego na nfz jestem. Przeniosłam prowadzenie ciąży do tego prywatnego. Przynajmniej będę spokojna, a 150zł za wizytę mnie nie zbawi ;-/

cbgcbfic189b_t.jpg

No prześliczny dzidziulek

skabarka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niestety bede sie zegnac..Najprawdopodobniej ciaza obumarla. Zrobilam rano bete,kolejna w piatek i jesli sie potwierdzi to szpital za 10 dni.. Powodzenia wszystkim,mam nadzieje,ze bedziecie mialy wiecej szczescia.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    ...na miesiąc przed terminem! :) Jakbym doczekała do terminu, to by mnie chyba rozsadziło.

A może Dżuls pomylili się? Z wyznaczeniem terminu, tak to było z moją mamą miałam się urodzić we wrześniu, tym czasem urodziłam się 19 grudnia, 3 miesiące później!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Tożto noga olbrzymia. Gdzie ty mu buty kupujesz?

Mój ma numer 53 :P i są buty w takim rozmiarze raz widziałam nawet rozmiar 56 :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartina30 wrote:
    A ja niestety bede sie zegnac..Najprawdopodobniej ciaza obumarla. Zrobilam rano bete,kolejna w piatek i jesli sie potwierdzi to szpital za 10 dni.. Powodzenia wszystkim,mam nadzieje,ze bedziecie mialy wiecej szczescia.

Tulę mocno

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartina30 wrote:
    A dlaczego nie z usg taka diagnoza tylko z bety.. przecież błędy labo się zdarzają.. Jejku mam nadzieję, że to właśnie jakaś srraszna pomyłka. Trzymaj się kochana...

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarodek zmniejszyl sie z 45mm do 25mm. W szpitalu kazali odczekac 10 dni czy sie jeszcze rozwinie.. z bety bedzie wiadomo szybciej czy jest jakikolwiek przyrost. Przeraza mnie czekanie 10dni na zabieg wiedzac,ze on nie zyje;((

• eM Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartina30 bardzo mi przykro...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Maartina30 trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Wspieram!

Mnie od wczoraj wieczora przestalo mdlic...hmm.ale nie moglam zjesc sniadanka wiec mam cos jakby jadlowstrent.
    Anastazjaaa ja tez mam wizyte 17.02 i tez bardzo sie ta wizyta denerwuje...ech jak ten czas wolno leci:/

• kasig Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) w końcu i ja mam dwucyfrowy suwak :)

adzia, easymum lubią tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maartina 30 strasznie mi przykro kochana

Nancy87 lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Martina współczuję i tulę bardzo mocno. Tak bardzo już bym chciała mieć wizytę żeby zobaczyć co i jak z dzidziusiem. Bardzo się boję. Wczoraj jeszcze wymiotowałam, także pocieszam się, że z bobo wszystko ok.

Wczoraj sprawdzałam wyniki i mam za mało leukocytów, za dużo neutrofilii i złe wyniki moczu. Zobaczymy co na to wszystko lekarz. Dobrze, że nie choruje na toxoplazmoze.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartina30 wrote:

Tak mi przykro :-( trzymaj się, a mnie dalej mdłości męczą z tym ze mniejsze ich wieczorem łapią a po za tym idę załatwić dzisiaj praktyki wiec zaraz trzeba wstać ubrać się i zjeść śniadanie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martina30 koniecznie daj nam tu znac bedziemy 3mac kciukasy za was :)

witam sie yy z rana? :)
    jakas chwilę temu wstałam i kurde wiecie co w ciąży pozamacicznej odrazu spalam o 21 a teraz dopiero mi tak sie robi wczoraj przed 21 spalam i o tak pozno wstalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny mam pytanie czy macie cos takiego jak piekące oczy? Wtedy mialam i teraz tez co wieczór lzawia i szczypia :/

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja mam ale nie biorę tego za objaw ciąży, a zbyt długie siedzenie przed komputerem:)

Kiedy mi już całkiem znikną te mdłości. Nie mogłam dzisiaj zjeść kanapki z serem ale jak już dokroiłam pomidora to weszła:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Staraczka ja mam ale nie biorę tego za objaw ciąży, a zbyt długie siedzenie przed komputerem:)

Kiedy mi już całkiem znikną te mdłości. Nie mogłam dzisiaj zjeść kanapki z serem ale jak już dokroiłam pomidora to weszła:p
    e w telefonie :)
    wtedy to samo mialam jak z pracy wracalam tydzień temu mysle moze od tuszu do rzęs ale nawet jak przestalam to dalej tak mam.

Ach te mdlosci co hehe ja sporadycznie ma,, myślę ze wczoraj oddalam juz wszystko w przychodni hehe a dzisiaj jedynie helikopter w glowie dlatego na leżąco pije kawke

• justysss Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana ja dzidiaj o 14 pedze do lekarza o przedluzenie L4:)

Martina30 bardzo mi przykro.

u mnie objawow jako takich brak dwa dni temu bol bioder jedynie. A tak to nic...nie wiem czy to dobrze;(

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ