Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjustysss wrote:Witam z rana ja dzidiaj o 14 pedze do lekarza o przedluzenie L4:)
Martina30 bardzo mi przykro.
u mnie objawow jako takich brak dwa dni temu bol bioder jedynie. A tak to nic...nie wiem czy to dobrze;(
Mnie od samego początku rwą biodra -
Nancy87 wrote:Dzień dobry:)
Martina współczuję i tulę bardzo mocno. Tak bardzo już bym chciała mieć wizytę żeby zobaczyć co i jak z dzidziusiem. Bardzo się boję. Wczoraj jeszcze wymiotowałam, także pocieszam się, że z bobo wszystko ok.
Wczoraj sprawdzałam wyniki i mam za mało leukocytów, za dużo neutrofilii i złe wyniki moczu. Zobaczymy co na to wszystko lekarz. Dobrze, że nie choruje na toxoplazmoze.
Będzie dobrzeu mnie widzisz zero jakiś mocnych objawów, nie licząc bólu głowy, i było wszytko ok
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty -
Staraczka23 wrote:A dziewczyny mam pytanie czy macie cos takiego jak piekące oczy? Wtedy mialam i teraz tez co wieczór lzawia i szczypia
Ja mam, piekące oczy, nie łzawią, ale bolą, ale u mnie to ponoć norma przy tak dużej wadzie wzroku (-6 na jedno oko) -
Nancy87 wrote:Staraczka ja mam ale nie biorę tego za objaw ciąży, a zbyt długie siedzenie przed komputerem:)
Kiedy mi już całkiem znikną te mdłości. Nie mogłam dzisiaj zjeść kanapki z serem ale jak już dokroiłam pomidora to weszła:p
To ja tak mam z surówkąod wczoraj pomidorek, sałata i śmietana, i cebulka, mój to mówi, że mam zakaz na cebule bo buziaka mi nie może dać, wiec zrobiłam sałatkę bez cebuli, i nie zjadłam, nie smakowała, musi być cebula i już.
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHahahahahaha przed chwila pisalam o sporadycznych mdlosciach i objelam porcelane a myslalam ze to koniec hahaha
Lady a okulary nosisz? Ja mam na jednym 1.25 drugie 2.0 i nosze paczydla w maju minie 3lata a w listopadzie bylam na wizycie bo cos myslalam ze gorzej widze ale jest tak samo i mam początki astygmatyzmu -
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Hahahahahaha przed chwila pisalam o sporadycznych mdlosciach i objelam porcelane a myslalam ze to koniec hahaha
Lady a okulary nosisz? Ja mam na jednym 1.25 drugie 2.0 i nosze paczydla w maju minie 3lata a w listopadzie bylam na wizycie bo cos myslalam ze gorzej widze ale jest tak samo i mam początki astygmatyzmu
Wiesz u mnie to długa historia, zaczęło się jak miała 7 lat, zaczęłam mrużyć i łzawić, mama mnie zabrała do okulistki, zbadała, i dała okulary, ale ja zaczęłam po nich wymiotować, mieć zawroty, a Pani dr tłumaczyła że to normalne organizm sie musi przyzwyczaić do okularów, a ja się zamiast lepiej do gorzej czułam, potem mama się próbowała z nią skontaktować, ale cisza w telefonie, potem poszliśmy tam piechotą i okazało się że zamknęła zakład ;/ mama znalazła jakąś inną starszą panią dr okulistę i wiecie co się okazało kobieta dała mi złe okulary, zamiast poprawić mi wzrok bo miałam (-1, i -0.25) dała mi okulary na -3 i -4 ;/ już się oczków nie udało uratować ;/ potem przyszedł okres dojrzałości kiedy wzrok się pogarsza i tym sposobem mam -6 i -4,5, noszę okulary. -
a my witamy
dziś zaczynamy z fasolką 12 tydzień
więcej Was czytam moje drogie niż się udzielam, ale chyba taki ze mnie typ
Ja na szczęście z oczami nie mam problemów, a co do mdłości to nadal przyswajam tylko wybrane produkty - twarożek, dżem, rosół, wafle ryżowe, biszkopty i chyba na tym bym zakończyła to jakże długie menu
Ale mam cichą nadzieję, że z początkiem drugiego trymestru będę już jeść wszystko
eM, Carolline lubią tę wiadomość
Marzenia się spełniają
-
nick nieaktualnyLady o matko to Cie załatwiła nieźle
tez mialam nosić oksy w podstawówce na codzień ale wiesz jakie szkła wtedy były jak u Stępnia z 13 posterunku
nie tyle co wstyd ale chodzilam jak pijana bo błędnik szwankowal wiec okulary tylko do szkoly mialam a potem wiadomo starsza i glupsza wiec nie nosilam probowalam soczewki ale często mialam oczy podraznione wiec juz te okulary kupilam i jakos sie przyzwyczailam.
Narobiluscie mi ochoty na pomidora wczoraj na kolacje wzzamalam zaraz śniadanie bede robic i dodam sobie sałaty, a i mąż śmiał sie ze wegetarianka bede bo dorzucil wedline wczoraj ale zdjęłam bo wiedzialam jak to sie skonczy -
Nancy87 wrote:Dzień dobry:)
Martina współczuję i tulę bardzo mocno. Tak bardzo już bym chciała mieć wizytę żeby zobaczyć co i jak z dzidziusiem. Bardzo się boję. Wczoraj jeszcze wymiotowałam, także pocieszam się, że z bobo wszystko ok.
Wczoraj sprawdzałam wyniki i mam za mało leukocytów, za dużo neutrofilii i złe wyniki moczu. Zobaczymy co na to wszystko lekarz. Dobrze, że nie choruje na toxoplazmoze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 10:46
-
nick nieaktualny
-
Acha ja tez tylko niektore produkty przyswajam tzn wyraziste a przede wszystkim kwasne!!! Tesc zrobil mi duzy gar bigosu i jaflam go na sniadanie obiad i kolacje byl przepyszny taki kawskowaty:) a zagryzalam go chlebem z salatka rybna!! A od dwoch dni cisza ze smakami:) wrecz przeciwnie nie chce mi sie jesc. Zrobilam pyszne ciasto ze slonecznikiem masa kajmakowa i ubita kremowka ale zjadlam jeden kawalek i cale ciasto wioze dzis do mamy:)
-
nick nieaktualny
-
A ja mam jeszcze jedno pytanie jak tydz temu bylam na wizycie mialam 7t+5d a lekarz wg USG powiedzial 8t+0d roznica nie duza no ale jak sie teraz odniesc do obliczania, bo wg tego dzisiaj na suwaku powinnam miec 9tc. A z kolei data porodu u lekarza i na belly taka sama?!
-
Lady S a nie myślałaś nigdy żeby laserowo skorygować wzrok? Moja siostra miała i to jej sporo pomogło. Ona miała baaardzo dużą wadę w jednym oku i chodziła z taką nakładką na te zdrowsze oko żeby zmusić chore do pracy
A ja kiedyś głupia udawałam żeby dostać okularyi dostałam
na szczęście wzroku sobie nie zepsułam bo dalej jest ok, ale kto wie jak długo? W moim zawodzie to raczej kwestia czasu...
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Lady Savage wrote:To ja tak mam z surówką
od wczoraj pomidorek, sałata i śmietana, i cebulka, mój to mówi, że mam zakaz na cebule bo buziaka mi nie może dać, wiec zrobiłam sałatkę bez cebuli, i nie zjadłam, nie smakowała, musi być cebula i już.
No z cebulą jest podobnie, nie zjem świeżej, a smażona czy duszona powoduje u mnie wzmożone mdłości