X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Witam z rana ja dzidiaj o 14 pedze do lekarza o przedluzenie L4:)

Martina30 bardzo mi przykro.

u mnie objawow jako takich brak dwa dni temu bol bioder jedynie. A tak to nic...nie wiem czy to dobrze;(

Mnie od samego początku rwą biodra :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dzień dobry:)

Martina współczuję i tulę bardzo mocno. Tak bardzo już bym chciała mieć wizytę żeby zobaczyć co i jak z dzidziusiem. Bardzo się boję. Wczoraj jeszcze wymiotowałam, także pocieszam się, że z bobo wszystko ok.

Wczoraj sprawdzałam wyniki i mam za mało leukocytów, za dużo neutrofilii i złe wyniki moczu. Zobaczymy co na to wszystko lekarz. Dobrze, że nie choruje na toxoplazmoze.

Będzie dobrze :) u mnie widzisz zero jakiś mocnych objawów, nie licząc bólu głowy, i było wszytko ok :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A dziewczyny mam pytanie czy macie cos takiego jak piekące oczy? Wtedy mialam i teraz tez co wieczór lzawia i szczypia :/

Ja mam, piekące oczy, nie łzawią, ale bolą, ale u mnie to ponoć norma przy tak dużej wadzie wzroku (-6 na jedno oko)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Staraczka ja mam ale nie biorę tego za objaw ciąży, a zbyt długie siedzenie przed komputerem:)

Kiedy mi już całkiem znikną te mdłości. Nie mogłam dzisiaj zjeść kanapki z serem ale jak już dokroiłam pomidora to weszła:p

To ja tak mam z surówką XD od wczoraj pomidorek, sałata i śmietana, i cebulka, mój to mówi, że mam zakaz na cebule bo buziaka mi nie może dać, wiec zrobiłam sałatkę bez cebuli, i nie zjadłam, nie smakowała, musi być cebula i już.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahahaha przed chwila pisalam o sporadycznych mdlosciach i objelam porcelane a myslalam ze to koniec hahaha

Lady a okulary nosisz? Ja mam na jednym 1.25 drugie 2.0 i nosze paczydla w maju minie 3lata a w listopadzie bylam na wizycie bo cos myslalam ze gorzej widze ale jest tak samo i mam początki astygmatyzmu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:53

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hahahahahaha przed chwila pisalam o sporadycznych mdlosciach i objelam porcelane a myslalam ze to koniec hahaha

Lady a okulary nosisz? Ja mam na jednym 1.25 drugie 2.0 i nosze paczydla w maju minie 3lata a w listopadzie bylam na wizycie bo cos myslalam ze gorzej widze ale jest tak samo i mam początki astygmatyzmu

Wiesz u mnie to długa historia, zaczęło się jak miała 7 lat, zaczęłam mrużyć i łzawić, mama mnie zabrała do okulistki, zbadała, i dała okulary, ale ja zaczęłam po nich wymiotować, mieć zawroty, a Pani dr tłumaczyła że to normalne organizm sie musi przyzwyczaić do okularów, a ja się zamiast lepiej do gorzej czułam, potem mama się próbowała z nią skontaktować, ale cisza w telefonie, potem poszliśmy tam piechotą i okazało się że zamknęła zakład ;/ mama znalazła jakąś inną starszą panią dr okulistę i wiecie co się okazało kobieta dała mi złe okulary, zamiast poprawić mi wzrok bo miałam (-1, i -0.25) dała mi okulary na -3 i -4 ;/ już się oczków nie udało uratować ;/ potem przyszedł okres dojrzałości kiedy wzrok się pogarsza i tym sposobem mam -6 i -4,5, noszę okulary.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my witamy :) dziś zaczynamy z fasolką 12 tydzień :) więcej Was czytam moje drogie niż się udzielam, ale chyba taki ze mnie typ :) Ja na szczęście z oczami nie mam problemów, a co do mdłości to nadal przyswajam tylko wybrane produkty - twarożek, dżem, rosół, wafle ryżowe, biszkopty i chyba na tym bym zakończyła to jakże długie menu :) Ale mam cichą nadzieję, że z początkiem drugiego trymestru będę już jeść wszystko :)

eM, Carolline lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady o matko to Cie załatwiła nieźle :/
    tez mialam nosić oksy w podstawówce na codzień ale wiesz jakie szkła wtedy były jak u Stępnia z 13 posterunku :D
    nie tyle co wstyd ale chodzilam jak pijana bo błędnik szwankowal wiec okulary tylko do szkoly mialam a potem wiadomo starsza i glupsza wiec nie nosilam probowalam soczewki ale często mialam oczy podraznione wiec juz te okulary kupilam i jakos sie przyzwyczailam.

Narobiluscie mi ochoty na pomidora wczoraj na kolacje wzzamalam zaraz śniadanie bede robic i dodam sobie sałaty, a i mąż śmiał sie ze wegetarianka bede bo dorzucil wedline wczoraj ale zdjęłam bo wiedzialam jak to sie skonczy :D

• adzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dzień dobry:)

Martina współczuję i tulę bardzo mocno. Tak bardzo już bym chciała mieć wizytę żeby zobaczyć co i jak z dzidziusiem. Bardzo się boję. Wczoraj jeszcze wymiotowałam, także pocieszam się, że z bobo wszystko ok.

Wczoraj sprawdzałam wyniki i mam za mało leukocytów, za dużo neutrofilii i złe wyniki moczu. Zobaczymy co na to wszystko lekarz. Dobrze, że nie choruje na toxoplazmoze.
    Nancy mi też wyszły złe wyniki moczu bakterie. Lekarz kazał się tym nie przejmować bo powiedział że 90%kobiet w ciąży ma bakterie . Kazał idea brać żurawit i pić dużo wody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 10:46

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide po wyniki z moczu glukozy i morfologii czuje ze źle wyszły bo rano mam lekką chrypke i infekcje pochwy

• justysss Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bakterii w moczu tez mialam liczne bakterie podwyzszone leukocyty ald lekarz powiedzial ze u kobiet w ciazy to normalne i tez kazal brac zurawit 1tab dziennie:)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:47

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha ja tez tylko niektore produkty przyswajam tzn wyraziste a przede wszystkim kwasne!!! Tesc zrobil mi duzy gar bigosu i jaflam go na sniadanie obiad i kolacje byl przepyszny taki kawskowaty:) a zagryzalam go chlebem z salatka rybna!! A od dwoch dni cisza ze smakami:) wrecz przeciwnie nie chce mi sie jesc. Zrobilam pyszne ciasto ze slonecznikiem masa kajmakowa i ubita kremowka ale zjadlam jeden kawalek i cale ciasto wioze dzis do mamy:)

9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robiac badania moczu w styczniu mialam liczne bakterie i ginekolog kazal mi powtorzyc, leukocyty tez podwyzszone ale to norma w ciazy :)

• justysss Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze jedno pytanie jak tydz temu bylam na wizycie mialam 7t+5d a lekarz wg USG powiedzial 8t+0d roznica nie duza no ale jak sie teraz odniesc do obliczania, bo wg tego dzisiaj na suwaku powinnam miec 9tc. A z kolei data porodu u lekarza i na belly taka sama?!

9vk503.jpg
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:18

easymum lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady S a nie myślałaś nigdy żeby laserowo skorygować wzrok? Moja siostra miała i to jej sporo pomogło. Ona miała baaardzo dużą wadę w jednym oku i chodziła z taką nakładką na te zdrowsze oko żeby zmusić chore do pracy :D
    A ja kiedyś głupia udawałam żeby dostać okulary :P i dostałam :D na szczęście wzroku sobie nie zepsułam bo dalej jest ok, ale kto wie jak długo? W moim zawodzie to raczej kwestia czasu...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    To ja tak mam z surówką XD od wczoraj pomidorek, sałata i śmietana, i cebulka, mój to mówi, że mam zakaz na cebule bo buziaka mi nie może dać, wiec zrobiłam sałatkę bez cebuli, i nie zjadłam, nie smakowała, musi być cebula i już.
    Ja przed ciążą bardzo lubiłam w potrawach czosnek i cebulę. Teraz od wszystkich ludzi czuję czosnek normalnie nie mogę rozmawiać tak normalnie twarzą w twarz bo wszyscy śmierdzą..nawet mój mąż, który zarzeka się, że od kilku dni nie spróbował czosnku :-) No z cebulą jest podobnie, nie zjem świeżej, a smażona czy duszona powoduje u mnie wzmożone mdłości :-/

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to jutro tłusty czwartek i mam zamiar zjeść jakiegoś pączusia :-) w sumie odrzuciło mnie od słodyczy ale na pączka nawet mam ochotę :-)

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ