Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i najwazniejsze młody dzis byl pierwszy raz z tatą na basenie. W ogóle nie zapłakał i jako jedyny wytrwal do konca zajęć :) oby to byl początek fajnej przygody z woda :) podobno mial mega frajdę i radoche- aż onstruktorka go dawala za przykład ciągle :) następnym razem idę z nimi :D dzis nie bylam bo myśleliśmy, ze tylko jeden rodzic moze :/

trix, la_lenka, przyszła mama, easymum, Anitka201, karolcia87, Dżuls lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim!
    Ja tylko jedno zdanie w kwestii szczepień - właśnie kilka dni temu 15-misięczny synek koleżanki wylądował w szpitalu bo zaraził się rotawirusem - jakoś za kilka dni mieli go szczepić. Spędzili tydzień w szpitalu drżąc o jego życie, bo strasznie to przeszedł. I nie wiadomo gdzie się zaraził, bo do żłobka nie chodzi, jest z mamą w domu, funkcjonuje jak każde z naszych dzieci. Dzisiaj rodzice żałują, że już dawno go nie zaszczepili ...
    My jesteśmy po szczepieniach 5w1, po rotawirusie i pneumokokach. Raczej zaszczepię małą również na meningokoki, jeszcze tylko nie wiem kiedy. Trix, dobrze, że bierzesz obie opcje pod uwagę, rozumiem wątpliwości skoro znasz z autopsji ewentualne skutki NOP. Ja z kolei nie znam ani jednego przypadku powikłań po szczepieniach, znam za to co najmniej 50 dzieciaczków zaszczepionych bez żadnych powikłań. Loteria?

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak długo się czeka na wywołanie zdjęć w Rossmanie z odbiorem w sklepie? W empiku jest szybciej?

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeny pierwsza pobudka małego dopiero o 4!!!! To pewnie efekt po basenowy ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw- pol szczeki mojej boli... Mocno i ruszać nią nie mogę :( idzie ósemka - znów, od 10 lat sie wyrżnąć nie może?!
    Jakies znane metody na uśmierzenie bolu, inne niż plukanka z szalwi lub wody utlenionej????? Help!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Btw- pol szczeki mojej boli... Mocno i ruszać nią nie mogę :( idzie ósemka - znów, od 10 lat sie wyrżnąć nie może?!
    Jakies znane metody na uśmierzenie bolu, inne niż plukanka z szalwi lub wody utlenionej????? Help!

Współczuję bólu. Wiem, że na ból zęba istniejącego pomaga gryzienie tym zębem goździka (te małe, brązowe, przyprawa np do grzańca :))

4me lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me znam ten ból. U mnie 8 również odzywają się od kilku lat. Ja zawsze brałam coś przeciwbólowego, a w ciazy po prostu męczyłam się z bólem.

Za nami nawet fajna nocka. Zęby się przebiły i może trochę jemu ułożyło.

• easymum Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, to ile kiełków ma już Twój młodzieniec?

Dziewczyny, please o burzę mózgów - co byście zabrały na wyjazd za granicę? Rzeczy dla dziecka oczywiście :) Bo mi się już mózg lasuje ;) Wózek parasolkę mam, wanienkę dmuchaną też, nosidełko, dziś zamawiam namiocik do spania. A z takich drobiazgów?

gg64rl68s121551a.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum- materacyk na plażę i namiocik do osłony przed wiatrem. POza tym chyba żadnych cudów nie zabieraliśmy :) podręczna apteczka, krem z filtrem, czapka z daszkiem i tyle :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum na razie 2 pełne zęby i 2 przebite. Na dole ma 4 banie i boję się że zaraz będą szły kolejne zęby. Najgorsze ze chciałam go odstawiac od piersi a on mi tak rozbujal laktacje ze musze to trochę przeciągnąć w czasie.

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w tematach turystycznych, to my chyba kupimy sobie to :

http://allegro.pl/turystyczne-krzeselko-karmienie-zabawa-5-kolorow-i6066746779.html

tb734z17s9scq0zt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień.
    Maludą przez weekend zaczęła ćwiczyć pełzanie i przemieszczanie się po podłodze :) Wyglada jakby tańczyła break dance xD unosi nogi, próbuje wspinać się na kolanka, robi wysoki podpór i rusza dupką jak piesek haha

Ciekawe co tam u naszych dziewczyn na fejsiorku :) odezwijcie się jak tu zaglądajcie :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 00:01

Anitka201, 4me, easymum, edysia5, karolcia87, julita, Dżuls lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę niedługo do dentysty z młodym- jakos będziemy musieli dać rade. Mam nadzieje, ze gabinet dentystyczny bedzie dla niego ciekawy ;) ósemeczka rzucila sie juz na gardlo i węzły chłonne...
    Pewnie jedyny ratunek na szybko to maść z antybiotykiem- ciekawe czy go mozna przy karmieniu i czy dentystka bedzie miała wiedze na ten temat ;/

Easymum mi jakos nic więcej nie przychodzi do glowy z tym wyjazdem. Narazie na liście mam te rzeczy, które wypisalas. No i oczywiscie w apteczce leki na kazda możliwa dolegliwość ;)

I pieluchy do wody ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz, o pieluszkach do wody zapomnałam, dzięki :)

Byłam u endo, tsh powyżej 2,1 więc zmiana dawki skoro planuję ciążę za jakieś pół roku. Dzisiaj mamy też kontrolne usg bioderek.
    Pogoda cud miód więc póki mam jeszcze trochę czasu to lecimy na spacerek. Okularki z Kappahla.przydają się idealnie :) Nawet w samochodzie, bo młoda jeździ na fotelu z przodu, więc nie mogę powiesić żadnej osłony przeciwsłonecznej na boczną szybę.

4me, zanim dotrzesz do dentysty, poważnie spróbuj z tymi goździkami. Mi kiedyś bardzo, bardzo pomogło, chociaż byłam sceptyczna, ale złapałam się jak tonący brzytwy i pomogło :)

4me lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, ze te goździki to pewnie na bol zęba a mnie tak naprawde boli opuchnięte dziąsło, gdzie pewnie jest juz stan zapalny :/ narazie woda utleniona, ibuprom i żel na dziąsełka ukradłam młodemu ;)
    A goździków i tak w domu brak. Jescze tylko godzinka i wychodzimy do tego lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 13:37

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    A w tematach turystycznych, to my chyba kupimy sobie to :

http://allegro.pl/turystyczne-krzeselko-karmienie-zabawa-5-kolorow-i6066746779.html
    LOL, cena rewelacyjna!

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Byłam u endo, tsh powyżej 2,1 więc zmiana dawki skoro planuję ciążę za jakieś pół roku.

No i kurna nie ogarniam tych lekarzy. Ja am TSH prawie 3 i od gina usłyszałam, że wszystko cacy :/ Zapisałam się do endokrynologa szpitalnego, u którego byłam parę razy w ciąży, zobaczymy co powie.

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.. My się ostatnio nie odzywamy, bo mamy mały chaosik w życiu. Mama miała operację na oko i jest razem z nami.. W piątek bylismy na szczepieniach (wzw i pneumo..) i oczywiście robiliśmy pomiary. Więc ważymu 9500 i mierzymy 72 cm. podobno wypadlismy juz z siatki centylowej.. heh,.. ciekawe. Całe szczęście następne szczeppienia dopiero za kilka miesięcy , bo to dla mnie okropnie stresujące sytuacje. A czy zdrowy.. aczy nic mu potem nie będzie, a czy go nie będzie bolało itp.. ehh.. taki los matek.
    A dzisiaj jest pierwszy dzień wiosny i również nasza pierwsza rocznica ślubu. :) i muszę się pochwalić, że zadzwonił do drzwi kurier z przepięknym bukietem żółto - czerwonych róż. Może i banał ale jaki miły. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się...
    Pogoda dzisiaj przecudna jak na wiosnę przystało.. :)

4me, la_lenka, Anitka201, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 12:28

chabasse, 4me, la_lenka, karolcia87, edysia5, easymum lubią tę wiadomość

‹‹ 3053 3054 3055 3056 3057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ