WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela a mogę Ci zadać pytanie o ceny takiego zabiegu? Jak to wygląda u Was? Ja jeszcze nie pytalam sie ile to będzie kosztować ale na stronie maja taki cennik- ekstrakcja zęba 8- 250-350 pln. Chirurgiczne usunięcie zatrzymanej 8- 400-600 pln. I co czuje, ze to będzie druga opcja bo ona jest odkryta tak jakby do polowy:/

Nie orientujesz sie, czy to normalna cena za takie zabiegi w prywatnych gabinetach ?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka a masz ksiazke z przepisami dla niemowlat do termomixa?
    Ja mam to super urzadzenie od tygodnia i jestem zachwucona ale na ksiazke dla maluchow jeszcze czekam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 09:05

edysia5
  • easymum Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, też przymierzam się do samodzielnego gotowania. Moja akurat chętnie zjada słoiczkowe dania, choć nie wszystkie ;) Ale nie chcę jej przyzwyczajać, bo sama chcę jej zmieniać konsystencję, a w słoiczkach tylko papka. Poza tym to dość droga impreza ;) Obiady dla nas czasami wychodzą taniej:)
    A jak i co gotujesz? Robiłaś już mięsko?

P.S. znowu mi siekło w kręgosłupie, nie mogę chodzić po schodach i się schylać :(

gg64rl68s121551a.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maly czy moje czy kupne to wszystko wcina :-). Tylko mm nie tknie hhee uparciuch :-) :-)
    Ja tam gotuje normalnie np zupe ogorkowa to tylko przed wrzuceniem ogorkow wyciagam ziemniaki marchew pietruszke czy jakies tam inne warzywa z innych zup do tego dolewam troche wywaru tej zupy i jak mam kurczaka to tez kawalek wycinam i miksuje tzn miesko zawsze miksuje a warzywa to roznie albo miksuje na papke albo jak mi sie chce to mocno widelcem rozgniatam. I pomimo ze maly jeszcze nie am zebow to sobie radzi. Absolutnie nie gotuje mu osobno i wszystko w porzadku.

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mam drugie danie to np dostaje tylko ziemniaka z maselkiem albo mam zamrozony zawsze kalafior i brokul i nieraz mu po prostu dogotuje te warzywa :-)

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja ciągle jadę na sloiczkach. Mam nadzieje, ze młody bedzie pozniej chcial jesc moje obiady. Powiem Wam, ze oprócz checi- pezyznaje sie;)- to mi jeszcze brakuje czasu- ale to dlatego, ze ja dalej musze przez większość dni roboczych gdzies sie tułać... Wlasnie zaczęli remont w kolejnym mieszkaniu i te wiercenie, klucie posadzek jest naprawde nie do wytrzymania.... wiec jeżdżę a to do mamy, a to do siostry i wszystko takie urywane, żeby jeszce wpleść gdzie pomiędzy spokojny sen i spokojny obiad dla małego:(
    Jak tylko skoncza sie te remonty to mam nadzieje wszystko się jakos unormuje...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum zazwyczaj do zupki dodaje marchewke,kawałek pietruszki, odrobinę selera, raz dałam kawałek pora (kupiony w warzywniaku). Wszystkie warzywa gotuje razem a mięsko osobno. Mam zamrożone mini porcje pewnego kurczaka i indyka a raz wykorzystałam mięso ze słoiczka (dla dzieci). Na koniec dodaje odrobinę kaszy mannej albo wcześniej do warzyw dodaje ziemniaka. Ogólnie musze poszukać jakiś fajnych przepisów. :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me spokojnie na pewno będzie chciał jeść Twoje obiadki. Te ze słoika na prawdę mają słaby smak w porównaniu z tymi świeżymi domowymi.

Musze się zorientować jakie zioła można podawać dzieciom i od którego miesiąca bo to też urozmaici smak potrawy.

No i mój mały uwielbia te kaszkę z hippa polecana przez mmalutka. Robie ja na wodzie i dodaje np banana lub uprażone jabłko. Zawsze jemu malo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 10:54

4me lubi tę wiadomość

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja juz robie na 175ml wody kaszkę, do tego 2-3 miarki nutramigenu i owoce a na koncu dziecko i tak chce wiecej..

edysia ja nie gotuje z żadnej książki. uprawiam radosną twórczość własna. Gotuję to co mi wpadnie pod rękę na parze, potem wrzucam to razem do kieicha, dolewam wody z gotowania na parze i wziuuuuu. Tyle :D

Anitka201, edysia5 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też coraz częściej gotuję sama. Owoce to już w ogóle tylko sama. Pierwsze mięsko na pewno dam ze słoika, ale to jeszcze trochę.
    Na razie kupiłam płatki jaglane do owoców i batata - nie wiem jak przyrządzić bo sama nigdy nie jadłam. A tak ogólnie to jak do tej pory małej najlepiej smakował burak z pasternakiem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka jak mój małż zobaczył ile tej kaszki wychodzi z 11 g +100 ml wody i owoc to stwierdził że nie ma szans aby młody to zjadł. Jakie było zdziwienie jak się okazało ze chętnie by zjadł więcej :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wielki powrót do słoika :/ Na razie nie zanosi się, żebym sama ugotowała warzywa, bo nie mam dostępu do jakiś znośnych warzyw. Latem to mi rodzice przywiozą od chłopa ze wsi, ale teraz zbyt pędzone ą dla mnie te warzywa. No i jeszcze jak młodej wyszła alergia to już nie będę kombinować :/

8pdp47e.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych, ktore szaleja na punkcie Elodie

http://www.coocoo.pl/firm-pol-1352979262-Elodie-Details.html?filter_promotion=y&emp_source=newsletter&emp_campaign_name=Newsletter_20160322_elodie_wozki_acc&emp_campaign=105&emp_message=105&emp_receiver=p.wolnicka%40gmail.com&emp_receiver_id=10139&utm_source=Newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=Newsletter_20160322_elodie_wozki_acc&emp_link=7

• PePePe Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    My mamy wielki powrót do słoika :/ Na razie nie zanosi się, żebym sama ugotowała warzywa, bo nie mam dostępu do jakiś znośnych warzyw. Latem to mi rodzice przywiozą od chłopa ze wsi, ale teraz zbyt pędzone ą dla mnie te warzywa. No i jeszcze jak młodej wyszła alergia to już nie będę kombinować :/

Ja kupuje w sklepie Organic. Tylko ze Maly odmawia jedzenia... Krzywi sie,zaciska usta i nie chce zajadac. Narazie byla proba 3 dni marchewka. Jutro sprobuje ziemniak. Albo sloik.

• Kassie Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    no ja juz robie na 175ml wody kaszkę, do tego 2-3 miarki nutramigenu i owoce a na koncu dziecko i tak chce wiecej..
    A podajesz to jako normalny posilek zamiast mleka? :-) i obiadek tez zamiast mleka? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 13:07

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dałam pierwszy raz ziemniaka w kawałkach. No nie powiem, zabawa była niezła :P Do buzi nic nie trafiło, aal będziemy dalej próbować.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka dla siebie batata upiecz w piekarniku z rozmarynem i oliwa- pyyyycha!!! Do tego pokrojona w paski marchewka i pietruszka - niebo w gębie!
    A dla malej- nie mam zielonego pojecia ;) pewnie gotowanie aż bedzie miękki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 13:54

la_lenka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłam do ugotowania na parze, dobre to nawet, w smaku taki miks marchewki i ziemniaka. Tylko małej musiałam przez sitko, bo to jakieś takie "włosy" ma.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja już mam dwa posiłki mleczne zastąpione i teraz pediatra powiedziała, że możemy 3. Cyc zostanie na rano i przed snem :)

Wlaśnie się zaszczepilismy- 3 dawka pneumo. Mlody ma 8200g i 74cm :)

A teraz do końca dnia już relax :D

Kassie lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jeden posilek to obiadek z warzywkami a drugi posilek to ta kaszka z mlekiem i owocami? :-) chyba sama tez wprowadze taki drugi posilek:-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
‹‹ 3055 3056 3057 3058 3059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ