Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj coś marnie mi dziś idzie usypianie... położyłam Lilę spać przed 8, to wstała o21 i do teraz nie mogę jej ululać. Jak na ręku zaśnie, to odkładana do łóżeczka się budzi. Ehh
    A jutro mamy plan iść na basen, wszystko już gotowe, nie mogę się doczekać :) mam nadzieję że małej się spodoba, to nasz pierwszy wypad, może mamusie które już były coś doradzą?
    A jak tam wasze choróbska, lepiej ?

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ttlko na dyżury dodatkowo. A tak to siedzimy w domu jeszcze.
    Na basenie się ciagle do dziecia usmiechac i gadać żeby aie nie bał :)

A ja jeszcze nie siadlam tyle roboty po powrocie..
    A moi panowie juz dawno smacznie śpią..

tb734z17s9scq0zt.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest wśród nas jakaś mamusia, która już wróciła do pracy? Ja sobie nie wyobrażam wrócić już do pracy, całe szczęście zrobili ten roczny macierzyński bo inaczej bym na wychowawczym wylądowała :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela u nas tez idą zęby. 2 ostatnie noce to jakaś totalna masakra. Budził się co 20 min, czasami usypial dosłownie na 2 minuty a od 1.30 do 3.30 nie spał w ogóle. Ja nie wiem jak to przetrwam. W takich chwilach zastanawiam się czy młody nie będzie jedynkiem. Nad ranem małż zabrał go do salonu i wspólnie z synem zaczął dzień a ja spalam jak zabita do 8.30.

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrocilam do moich chłopaków. Bylo super, chociaż z tym odciąganiem mleka ciężko. Jednak polecam wszystkim- jak skończycie karmić, bieżcie psiapsióły i ruszajcie do SPA. Cudowny relaks i pelnia zadowolenia a wiadomo, ze szczesliwa mama, to szczęśliwe dziecko.
    Notabene Panowie poradzili sobie świetnie beze mnie maly jakby nie zauważył, ze mnie nie bylo ;) przywital mnie jak bym wrocila z 15 minutowego wypadu do warzywniaka ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś już trochę lepiej, mała marudzi, ale chociaż temperatura spadła do 37,4 w buziaku jeszcze nic nie widać, czekamy dalej.
    Mała teraz śpi, a ja robię listę zakupów na święta.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!
    Nie udzielalam sie,bo chodze nieprzytomna przez te nocki,co 1 lub 2 h pobudki plud nocne imprezy np 2 godzinne,takze tego...
    Olka wazy 9kg :) Wszystko poza nockami oki. Uwielbia dynie i owoce. Po kaszce i innych warzywach bywaja problemy z brzuszkiem :(
    Kupilam ksiazke Kotoka "Bezlitosna immunizacja". Kosmos...Nigdy nie zaszczepie Oli...

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa zanim podejmiesz decyzje, ze na pewno nie szczepisz malej to ja tylko nieśmiało doradzę, ze warto zawsze poznać argumenty drugiej strony- czyli zwolenników szczepień ;)
    Oczywiscie do niczego nie namawiam- tylko taka mala dygresja bo po przeczytaniu opinii tylko jednej strony trudno wyrobić sobie przeciez obiektywne zdanie ;)

la_lenka, kapturnica, easymum, Anitka201, karolcia87, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUCYKOWA pamiętaj, ze nie szczepiac dziecka narazasz zdrowie i zycie dzieci, ktore z roznych powodow nie moga byc zaszczepione, ja mojej Lilce nigdy nie pozwole bawic sie x dziecmi, ktore nie sa szczepione, polecam zapoznac się z tą strona

kapturnica, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 19:51

Kucykowa lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Kucykowa - nie jesteś sama;) Choć ja jeszcze ostatecznej decyzji nie podjęłam, choć nasza lekarka jest na nie.

Madzia - hmmm, możesz powiedzieć dlaczego nie pozwolisz? Bo ja mam w drugą stronę :) Nie pozole się bawić swojemu dziecku z dziećmi, które były świeżo zaszczepione niektórymi szczepionkami ;)
    Bo Lilka ma dopiero 6miesiecy i nie ma jeszcze wielu szczepien bo jest za mala i przez to moze sie zarazic od dziecka nieszczepionego choroba, ktora praktycznie juz nie występuje, moze słyszałaś teraz było w wiadomosciach, ze jakies dziecko umarlo po "ospa party" polecam tez obejrzec filmiki jak wyglada dziecko ktore umiera na krztusiec i inne choroby ogólnie uwazam, ze nie szczepienie w dzisiejszych czasach to jakby człowiek dobrowolnie sobie odcial wode i chodzil do studni i myl sie w bali na podwórku
    Czy to znaczy, ze Wasze dzieci nie miały zadnej szczepionki jeszcze????

4me, edysia5, kapturnica, easymum, Anitka201, Carolline lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu szczepie na wszystko. Hexa, rota i pneumo. Naogladalam się chorych na różne syfy dzieci i dziękuję.

Carolline lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

atdcwn154po83a78.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmieniają temat...Julita, jestem oczarowana Twoją małą :)

atdcwn154po83a78.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko mam nadzieje, ze nigdy nie bedziesz zalowac swojej decyzji
    Zawsze sie znajdzie jakis wyjatek

relgio4pxlxziakh.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix,popieram! :)
    Madzia,nie przekonamy sie nawzajem i dyskusja jest zbedna. Sama jestem po silnym NOPie.
    Jak macie zamiar ustawic zasypianie dzieci do zmiany czasu?

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • trix Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

atdcwn154po83a78.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, o nie, znów temat szczepień. U mnie w rodzinie to jest temat tabu, bo ja jestem za szczepieniami, moja siostra absolutnie przeciw. Nie chcę już wdawać się w większe dyskusje, ani nikogo na siłę przekonywać do swoich racji, ale powiem tyko że nie ma siły, zawsze trafi się ktoś, kto źle zareaguje na szczepienie, ale uogólnianie że "szczepionki to zło" mnie wkurza, tak samo jak wkurza mnie fakt, że przez tą modę na nieszczepienie wróciło do obiegu parę chorób, o których właściwie dzięki szczepionkom zdążyliśmy już zapomnieć.

Byliśmy dziś w Łowiczu na konkursie palm wielkanocnych. Młoda ma coraz silniejszą wysypkę na buzi, typowe "lakierowane" policzki, i czerwone plany na klatce piersiowej, do tego kaszkę na brzuszki u pleckach, więc znów wracamy do zupełnie podstawowych słoiczków żeby wyłapać co uczula.

MadziaRatMed, kapturnica, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

atdcwn154po83a78.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy spacer w nowym wózku. Nadal nie jestem do końca przekonana. Znaczy świetny do miasta, na równe chodniki itp. ale na moje wertepy tak se. Ja jednak jestem uzależniona od konkretnej amortyzacji. No i niestety, podbijanie ma skopane po całości, bardzo ciężko go podrzucić przy krawężniku. Ale za to jaki lans, wygląda super. Mąż szpanował na dzielni. :P
    Ja jednak chyba jeszcze trochę pojezdze z bartatina, może wygląd nie ten ale komfort dla małej chyba lepszy. Nie wiem, może z czasem się przekonam.

Mnie za to strasznie glowa boli, dlatego olalam wszystko i siedzę w wannie. A miałam ciuszki układać, bo kupiłam w Biedronce worki próżniowe. Ech, moze jutro, chyba że apap jakoś szczególnie zadziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 20:43

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3051 3052 3053 3054 3055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ