Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj coś marnie mi dziś idzie usypianie... położyłam Lilę spać przed 8, to wstała o21 i do teraz nie mogę jej ululać. Jak na ręku zaśnie, to odkładana do łóżeczka się budzi. Ehh
A jutro mamy plan iść na basen, wszystko już gotowe, nie mogę się doczekaćmam nadzieję że małej się spodoba, to nasz pierwszy wypad, może mamusie które już były coś doradzą?
A jak tam wasze choróbska, lepiej ? -
Ela u nas tez idą zęby. 2 ostatnie noce to jakaś totalna masakra. Budził się co 20 min, czasami usypial dosłownie na 2 minuty a od 1.30 do 3.30 nie spał w ogóle. Ja nie wiem jak to przetrwam. W takich chwilach zastanawiam się czy młody nie będzie jedynkiem. Nad ranem małż zabrał go do salonu i wspólnie z synem zaczął dzień a ja spalam jak zabita do 8.30.
-
Dziewczyny wrocilam do moich chłopaków. Bylo super, chociaż z tym odciąganiem mleka ciężko. Jednak polecam wszystkim- jak skończycie karmić, bieżcie psiapsióły i ruszajcie do SPA. Cudowny relaks i pelnia zadowolenia a wiadomo, ze szczesliwa mama, to szczęśliwe dziecko.
Notabene Panowie poradzili sobie świetnie beze mnie maly jakby nie zauważył, ze mnie nie byloprzywital mnie jak bym wrocila z 15 minutowego wypadu do warzywniaka
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
U nas dziś już trochę lepiej, mała marudzi, ale chociaż temperatura spadła do 37,4 w buziaku jeszcze nic nie widać, czekamy dalej.
Mała teraz śpi, a ja robię listę zakupów na święta.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Hej Kochane!
Nie udzielalam sie,bo chodze nieprzytomna przez te nocki,co 1 lub 2 h pobudki plud nocne imprezy np 2 godzinne,takze tego...
Olka wazy 9kgWszystko poza nockami oki. Uwielbia dynie i owoce. Po kaszce i innych warzywach bywaja problemy z brzuszkiem
Kupilam ksiazke Kotoka "Bezlitosna immunizacja". Kosmos...Nigdy nie zaszczepie Oli...
Córcia
-
Kucykowa zanim podejmiesz decyzje, ze na pewno nie szczepisz malej to ja tylko nieśmiało doradzę, ze warto zawsze poznać argumenty drugiej strony- czyli zwolenników szczepień
Oczywiscie do niczego nie namawiam- tylko taka mala dygresja bo po przeczytaniu opinii tylko jednej strony trudno wyrobić sobie przeciez obiektywne zdaniela_lenka, kapturnica, easymum, Anitka201, karolcia87, Carolline lubią tę wiadomość
-
KUCYKOWA pamiętaj, ze nie szczepiac dziecka narazasz zdrowie i zycie dzieci, ktore z roznych powodow nie moga byc zaszczepione, ja mojej Lilce nigdy nie pozwole bawic sie x dziecmi, ktore nie sa szczepione, polecam zapoznac się z tą strona
kapturnica, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
trix wrote:Kucykowa - nie jesteś sama;) Choć ja jeszcze ostatecznej decyzji nie podjęłam, choć nasza lekarka jest na nie.
Madzia - hmmm, możesz powiedzieć dlaczego nie pozwolisz? Bo ja mam w drugą stronęNie pozole się bawić swojemu dziecku z dziećmi, które były świeżo zaszczepione niektórymi szczepionkami
Czy to znaczy, ze Wasze dzieci nie miały zadnej szczepionki jeszcze????4me, edysia5, kapturnica, easymum, Anitka201, Carolline lubią tę wiadomość
-
O nie, o nie, znów temat szczepień. U mnie w rodzinie to jest temat tabu, bo ja jestem za szczepieniami, moja siostra absolutnie przeciw. Nie chcę już wdawać się w większe dyskusje, ani nikogo na siłę przekonywać do swoich racji, ale powiem tyko że nie ma siły, zawsze trafi się ktoś, kto źle zareaguje na szczepienie, ale uogólnianie że "szczepionki to zło" mnie wkurza, tak samo jak wkurza mnie fakt, że przez tą modę na nieszczepienie wróciło do obiegu parę chorób, o których właściwie dzięki szczepionkom zdążyliśmy już zapomnieć.
Byliśmy dziś w Łowiczu na konkursie palm wielkanocnych. Młoda ma coraz silniejszą wysypkę na buzi, typowe "lakierowane" policzki, i czerwone plany na klatce piersiowej, do tego kaszkę na brzuszki u pleckach, więc znów wracamy do zupełnie podstawowych słoiczków żeby wyłapać co uczula.MadziaRatMed, kapturnica, easymum lubią tę wiadomość
-
Dziś pierwszy spacer w nowym wózku. Nadal nie jestem do końca przekonana. Znaczy świetny do miasta, na równe chodniki itp. ale na moje wertepy tak se. Ja jednak jestem uzależniona od konkretnej amortyzacji. No i niestety, podbijanie ma skopane po całości, bardzo ciężko go podrzucić przy krawężniku. Ale za to jaki lans, wygląda super. Mąż szpanował na dzielni.
Ja jednak chyba jeszcze trochę pojezdze z bartatina, może wygląd nie ten ale komfort dla małej chyba lepszy. Nie wiem, może z czasem się przekonam.
Mnie za to strasznie glowa boli, dlatego olalam wszystko i siedzę w wannie. A miałam ciuszki układać, bo kupiłam w Biedronce worki próżniowe. Ech, moze jutro, chyba że apap jakoś szczególnie zadziała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 20:43