Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    MadziaRatMed, a może zapytasz siostry w moim imieniu o radę? Kusi mnie kupno wózka - nie interesuje mnie składnie, nawet waga (bo wózek zostawiam na klatce). Ale! Chcę duże koła które przejadą po dołach, błotach i chaszczach. I chciałabym jak najwyższą rączkę, bo mój mąż (2 metry) nie daje rady prowadzić obecnego. :(

Znaczy tak - mamy Bartatine. I ja kocham ten wózek w wersji gondoli. Miękka amortyzacja na skórzanych pasach, duże koła - po prostu czołg, na każde warunki. Ale wszędzie czytam że spacerówka jest taka se i zastanawiam się czy nie wymienić.
    Poza tym mamy maclarena. Wysoki, zwrotny wózek. Chyba będzie fajny. Ale mam wrażenie, że to raczej wózek na zakupy, podróż - boję się że po leśnych ścieżkach może nie być wygodnie, stad pomysł na jeszcze pośredni.
    Moim skromnym marzeniem jest przekrecana rączka, ale zaakceptuje bez tego.
    Którego masz maclarena? Moja sis mowi, ze powinien podolac do lasu, ale jak chcesz cos innego to poleca xlander xmove mowi ze nawet po blocie przejedziesz, ogolnie mocny, wygodny, teleskopowa raczka, nie robi sie juz przekladanej rączki bo wtedy skretne kola sa z tylu i nie da sie tym jeździć ale mozna przelozyc siedzisko, no i ma jakies swiatekko wmontowane :) wyprzedazowe modele za 1150 maja a nowe 1750 tyle sie dowiedzialam
    http://bazarek.gallery/579773/20712/7488708/160875365054c77d321b27a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:23

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Mam Maclarena XT.
    Tego Xlandera to chyba moi sąsiedzi mają (tak po fotce patrząc), ale on nie wygląda na żywo na za wysoki... Może inny model, obejrzę przy okazji.
    Akurat skrętne koła to dla mnie zupełnie opcjonalny bonus, Bartatninka nie ma skrętnych a i tak ją kocham nad życie. W trudnych warunkach nawet łatwiej bez skręcania :P Wolałabym rączkę, bo moja jęczybuła wyje jak jej ślad słońca padnie - wygodniej przerzucić rączkę, a nie całego dzieciaka - pamiętam jak uwielbiałam tą opcję u chrześnicy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia - Julita przebiera Anastazję za króliczka wielkanocnego xD

Kuzwa ten idiota zaczął wiercić i obudził mi Gabkę. A tak pięknie mi zasnęła. Odczekalam, aż skończy definitywnie zabawy remontowe, dokarmialam cycem i ululalam drugi raz. Oby to juz koniec, bo wyślę męża na górę

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka na stronie bobo wózki jest możliwość porównania wózków wg potrzeb wchodzisz w pomoc,pytanie nr 16, poradnik, rozpoczynasz, są np podane wysokości rączek może ci to coś pomoże.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka tak spojrzała, jeszcze czasem jej oczki zejdą, ale juz bardzo rzadko, na poczatku był zez jak ta lala a teraz raz na jakiś czas podzezuje lekko. Nawet nie zauważyłam :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to my już wstalysmy przecież nie będziemy soboty marnować ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest i plus z wczesnej pobudki, tatuś zajął się dzieckiem a ja pomyłam wszystkie okna i tak oto prawie cała sobota na przyjemności także chyba pojadę na zakupy ;) wieczorem jedziemy na urodziny do mojej przyjaciółki na urodziny i zostajemy na noc. Ciekawe jak ta moja mała żabka prześpi nocke poza domem. No ale wakacje się zbliżają trzeba dziecko przyzwyczajać :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzien zaczynamy ostatnio o 5 :P na szczęście dzisiaj bez płaczu, wystarczy dac zabawki i dziecko się sobą zajmie :)

Miłego dnia kobietki!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś o 8 zaczęłam dyżur i wracam dopiero do domu jutro po 8. Panowie maja 24h tylko dla siebie..
    Ciekawe jak ja to przeżyje. . Bo on na razie super sobie radzą :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka ja jak bym miala takie 'wychodne' to wiem ,ze mlody poszedlby spac 'nieswiezy' bo malz sobie z kapiela nie radzi o reszte bym sie nie martwila;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 14:18

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed! Wszystko przez Ciebie! ;) Poszłam z mężem obejrzeć wózki i co? Kupiliśmy Espiro Sonic.
    Mam wątpliwości czy dobrze zrobiliśmy, bo mi brakuje opcji - "przodem do mamy". Ale mąż się napalił, stwierdził, że chce już, natychmiast i dałam się przekonać. Fajnie kompaktowo się składa, mam nadzieję, że nie będę żałować. :P

easymum, MadziaRatMed lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spodenek z Pepco, to są takie. Bardzo polecam!
    fqNK8Cjl.jpg

easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen u nas to małż zajmuje się kąpielą i calym rytuałem wieczornym do kaemienia wiec tutaj luz :)
    Zresztą on sobie generalnie super z nim radzi. Nie wirm tylko jak z noca, bo mojego ślubnego nic nie obudzi. Powiedział, że weźmie mlodego do łóżka wyjątkowo to moze go usluszy..

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    A ja dziś o 8 zaczęłam dyżur i wracam dopiero do domu jutro po 8. Panowie maja 24h tylko dla siebie..
    Ciekawe jak ja to przeżyje. . Bo on na razie super sobie radzą :)
    Mmalutka ja tez dzis pierwszy raz poza domem. Moi Panowie maja dla siebie 24h i ciągle tylko dostaje esemesy ze zdjęciami jak sobie świetnie radzą ;) baaa chyba chce mi wejść na ambicje bo posprzątał chatę, byl z małym na spacerze i jeszcze mowi, ze jest super :)

A ja wymoczyłam dupkę, wypilingowalam ciało i jest cudownie :) gdyby jeszcze moj przyjaciel laktator nie musial jechac ze mną byloby lepiej. Tak mi tu dobrze robią, ze mleko leci,i leci. Musze co chwile odciągać i zaraz lepiej rozkręcę laktacje niz mały ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 19:29

mmalutka, edysia5, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ciągle update i też im super idzie poza małą awantura o 16, że mleka za malo (190ml!!!) Ale tata dopchnal kaszka :)

Tylko u mnie okoliczności przyrody mniej luksusowe.. dyzurka , pacjenci, karetki i takie tam. Ale nie jest źle!
    No i w przerwach randki z lakatorem.. nie wiem co ja z ta ilością mleka zrobię!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 20:00

tb734z17s9scq0zt.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    MadziaRatMed! Wszystko przez Ciebie! ;) Poszłam z mężem obejrzeć wózki i co? Kupiliśmy Espiro Sonic.
    Mam wątpliwości czy dobrze zrobiliśmy, bo mi brakuje opcji - "przodem do mamy". Ale mąż się napalił, stwierdził, że chce już, natychmiast i dałam się przekonać. Fajnie kompaktowo się składa, mam nadzieję, że nie będę żałować. :P
    jaki kolor? my mamy aqua ;p jest pieny prawda? za ile kupilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 20:43

relgio4pxlxziakh.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc koszmarna mała budziła się chyba co chwilę, ale cycuś pomagał, po 5 usnełyśmy i spałyśmy do 8. Cały czas trzyma ją gorączka, po nurofenie spada, ale to już trzeci dzień, bardzo się ślini, więc stawiamy na zęby, ile to jeszcze potrwa? Oczywiście nie pamiętam jak było u chłopców, pozatym, że mieli bardzo wysoką temperaturę, w okolicach 40.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z mroczną duszą mojego męża - czarny :P
    Przyznam, że mam sporo obaw i nie wiem czy dobrze, że go wzięliśmy... Ja chciałam co innego, ale mężowi się tak podobał... Poza tym zaproponowali nam dobry rabat i jakoś w amoku kupiliśmy.

Najbardziej mnie drażni to że jazda tylko przodem. No nie wiem czy moja wytrzyma. Ona tak lubi jak do niej zagaduje.
    Poza tym, po Bartatinie, to on się taki sztywny wydaje, nie da się pokołysać, a córa tylko tak zasypia... No sama nie wiem, może jak poużywam to wyrobię sobie zdanie. Na razie jestem trochę sceptyczna, ale będziemy testować.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Ja też mam ciągle update i też im super idzie poza małą awantura o 16, że mleka za malo (190ml!!!) Ale tata dopchnal kaszka :)

Tylko u mnie okoliczności przyrody mniej luksusowe.. dyzurka , pacjenci, karetki i takie tam. Ale nie jest źle!
    No i w przerwach randki z lakatorem.. nie wiem co ja z ta ilością mleka zrobię!
    O rany to ty do pracy juz wrocilas? Tak na pelen etat? To chyba pierwsza jestes :) ja tez miałam wracać ale pierdziele zostaje do roku z moim kochanym syneczkiem :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    jaki kolor? my mamy aqua ;p jest pieny prawda? za ile kupilas?
    Aaa, bo przegapiłam pytanie o cenę. Około 790zł

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3050 3051 3052 3053 3054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ