Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja jabłko i gruszkę to wcale nie w małej ilości gotuję. Sama też to uwielbiam :P
    Ale, ze uwielbiasz gotowane?
    Ja za bardzo nie lubię wiec jak synek poszedł we mnie to tym lepiej mu robię ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula - gratulacje! Spokojnej ciąży życzę :)

Julita - Anastazja wyglada na roczną dziewczynkę. Śliczna córa Ci rośnie :)

U nas uczulenie chyba na marchew. Zaczerwienienie z szyjki zniknęło, zaczęłyśmy od nowa worowadzać wszystkie produkty i po marchewce znów się pojawił rumień. Szkoda, bo w sumie marchewka jest podstawą większości gotowych dań :/

Mnie znów złapała jakaś jednodniowa choroba, stan podgorączkowy, ból mięśni i stawów. Generalnie czułam się jak zdjęta z krzyża. Dzisiaj juz troszkę lepiej, ale głowa nadal ćmi. Mam nadzieję, ze jutro już będzie ok, bo mam fryzjera umówionego także żal byłoby nie pójść.

Miłego dnia :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ale, ze uwielbiasz gotowane?
    Noo, takie na parze. Mniam, mniam.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    no i przyszedł czas na moją dziewczynę - pół roczku wybiło :D
    miłego dnia!

d29a6ebc6d9644damed.jpg
    Czy ona ma kolczyki??? Zazdroszczę tych wlosow!!
    Edit juz doczytalam, ze ma kolczyki ;) one sa metalowe? Mnie zawsze te śrubki denerwowaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 13:14

relgio4pxlxziakh.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim.
    Anula-gratulacje!
    Julita, włosy Twojej córci poprostu cudo, sliczna dziewczyna.
    U nas pogoda piękna więc wczoraj odbylismy meeega dlugi spacer:)
    a tak poza tym młody chyba nie toleruje glutenu, za kazdym razem jak dodam manne do obiadku idzie brzydka kupa, juz podczas jedzenia..wiec przestalam podawac, ale kiedy zaczac jeszcze raz? po roczku? orientujecie sie?

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRat kolczyki są ze stali chirurgicznej, takie nie uczulają ale za 2-3 tyg. zakładam złote

tak czytam i czytam odnośnie waszych doświadczeń z rozdzerzaniem diety i stwierdzam, że potrzebuje chyba więcej luzi w dupie i jak nie chce jeść to się nie spinać i próbować innym razem ;)

wróciłam właśnie ze spaceru, tak wiało że trzeba było dobrze wózek trzymać

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie info po spacerze. W Pepco rewelacyjne spodnie dla dziewczynek - takie jeansy, ale miękkie i rozciągliwe. Ja wzięłam klasyczny granat, ale np. turkus też był cudny i chyba po niego wrócę. Szukałam takich spodni dla małej dłuższą chwilę, dziś weszłam ot tak i takie znalezisko :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula gratulacje! Ja to nie wiem jak kiedyś ogarnę jeszcze jedno (a chciałabym) jak 1 nie ogarniam do końca a sen to towar mega deficytowy. W środe mieliśmy szczepionki i kontrole 5 miesiaca i mała wazy 7330 i ma 65 cm. Ogolnie nie wiem co to sen lub odpoczynek to zamiast sie relaksować aplikowałam o nowa prace i za 2 tyg ide na interview. A właściwie to jadę :D http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfcd21202683.jpg

la_lenka, easymum, julita, Anitka201, karolcia87, Wonderland, chabasse lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie te nasze dzieci już duże! <3

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałyście? Tak sobie myślałam, że to się kiedyś źle skończy ... Szkoda dziecka :(

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,title,15-roczne-dziecko-zmarlo-po-tzw-ospa-party-Dyrektor-szpitala-przyczyna-smierci-byla-sepsa-i-wstrzas-septyczny,wid,18222042,wiadomosc.html

gg64rl68s121551a.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula!!! Gratulacje i duzo zdrowka i sily bo tego tpobie teraz trzeba bez ograniczen!

A w duszy to zazdraszczam, ja tez po cc i mam czekac co najmniej do wakacji i do tego maly na cycku to nie wiem jak z owulacja :-)
    Ale co tam od maja z mezem zabieramy sie do pracy....:-) juz ustalone

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem prawie pewna, że u mnie owulacja jak ta lala, nigdy przed ciążą nie miałam aż tak pięknego śluzu płodnego. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita co Ty jej do jedzenia dajesz że tak szybko włosy urosły? Ślicznotka

julita lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciągle nie mam okresu :P Heh.

Dziś okazało się, że moje problemy z kręgosłupem to m.in. wynik zrotowanej porodem (czy ciążą) miednicy, i można było coś z tym zrobić, ale kilka tygodni, a nie kilka miesięcy po porodzie :P Masażer kazał robić trzecie, żeby po porodzie miednicę naprostować, ale podziękowałam, znam tańsze sposoby leczenia kręgosłupa :P Btw, usłyszałam dziś parę zachwytów nad moim okazałym biustem i tekst pt: "proszę powiedzieć mężowi, że pani ciało przez najbliższe dwa tygodnie należy do mnie". O_o Wszystko fajnie gdyby to był jakiś Apollo, ale to był mały zbereźny gnom-masażer :P Co nie zmienia faktu, że chyba wykupię małżowi jakiś kursik :D

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka - a mają w pepco jakies kurteczki wiosenne albo bezrękawniki w rozsądnej cenie? No i ładne oczywiście xD dzis widziałam uroczą parkę w kolorowe kwiatuszki, nie wiem czy po nią nie wrócę, choc wydaje mi się jeszcze za cienka :/

Caroline - przepraszam, ze zapytam ale czy twoja mała akurat tak spojrzała na aparat czy na problem z oczkami? Sorka ale sama mam zeza więc jestem przewrażliwiona na tym punkcie

Kuzwa,,, jak nie napieprza wiertarką o 21.30 to młotkiem mi teraz stuka nad pokojem małej. Dopiero co położyłam ją spać :/ wrrrrr

Ps. Odebrałam wyniki mojej tarczycy, nie ma zmian złośliwych, więc mogę odwlec w czasie usunięcie :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Lenka - a mają w pepco jakies kurteczki wiosenne albo bezrękawniki w rozsądnej cenie? No i ładne oczywiście xD dzis widziałam uroczą parkę w kolorowe kwiatuszki, nie wiem czy po nią nie wrócę, choc wydaje mi się jeszcze za cienka :/
    Kurcze, nie wiem. Mała ma kilka czekających kurteczek, więc nie zwróciłam uwagi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, wczoraj byłam na zakupach w pepco i zaopatrzyłam małą w 3 pary spodenek, każde za 7,99 :D do tego kilka par skarpetek i zestaw na święta :)

Dżuls a co tam Apollo czy nie Apollo ważne że jest wzięcie, jest moc! ;P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, moje takie droższe były, 15 albo 19 zł, nie pamiętam, bo brałam coś tam jeszcze. Takie prawdziwe jeansy ze stretchem - ale cienkie i przyjemne. Ja mam obsesję, że dziecku ma być wygodnie, więc taki prawdziwy, sztywny jeans nie ma mowy - ale uwielbiam dzieciaki tak ubrane - dlatego takie rozciągliwe spodnie "robią" co trzeba.
    Te co ja kupiłam to klasyczne granatowe z jasnym przecieraniem, ale były jeszcze cudne turkusowe, różowe i jeszcze jakieś inne, ale już mi się nie podobały na tyle żeby zapamiętać detale ;). Pstryknę jutro fotkę, bo już w praniu. Przymierzyłam córci i wygląda obłędnie, więc chyba pójdę po inne kolory <3

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:

E tam wzięcie. Jak on w tej przychodni na co dzień masuje stare baby, to cieszy się na każde młode ciałko :D ;)

Zapisałam się na prawko! Opłacone, już nie ma odwrotu :P

8pdp47e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Lenka, wczoraj byłam na zakupach w pepco i zaopatrzyłam małą w 3 pary spodenek, każde za 7,99 :D do tego kilka par skarpetek i zestaw na święta :)

Zestaw na swieta??

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 3049 3050 3051 3052 3053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ