Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
karolcia87, Anitka201, bento, Kassie, easymum, la_lenka, Dżuls, 4me, Lilla My, Natka88, Carmen, MadziaRatMed, Wonderland, edysia5, Carolline, kasig, Czarna_88, chabasse, bellaVi, anula1990, przyszła mama lubią tę wiadomość
-
Julita czupryna u Anastazji rewelacja !! Przez nią wygląda na starszą dziewczynkę, no bo przecież jaki niemowlak ma tyle włosów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 08:04
julita lubi tę wiadomość
-
Kupiłam wczoraj super bodziaki w tesco. 5 sztuk: szare, 2x szaro-białe paski, szare gwiazdki na białym i biały z szarą lamówką, bawełniane za 32 zł! i ogólnie jestem z nich zadowolona
A i kupiłam też ten gryzak z siateczka canpola, tylko teraz pytanie jakie owoce wkładacie do niego i czy są surowe??Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 08:47
-
dziękuję dziewczyny, nie muszę dodawać że obrastam w piórkach po waszych komentarzach
kudły tak jej rosną, że w ruch poszła spinka żabka, którą spinam grzywkę do tylu bo zachodzi jej na... nie nie, nie na oczka, na nosek
easymum, tak młoda ma kolczyki od równych dwóch tygodni. przekłucie brzebiegło bezproblemowo, przy pierwszym uchu się nie zorientowała a przy drugim 5 sekund miała podkówkę na ustach no i od początku nie ma żadnych problemów typu ropienie, zaczerwienienie czy ciąganie się za kolczyki więc jestem zadowolona, stwierdziłam że to najlepszy moment na kolczyki bo sama w tym wielu nosiłam już błyskotki w uszach, choć wiem że zdania na temat kolczyków u tak małych dzieci są podzielone
-
bento wrote:A i kupiłam też ten gryzak z siateczka canpola, tylko teraz pytanie jakie owoce wkładacie do niego i czy są surowe??
kilka razy widziałam jak mój chrześniak jadł surowe jabłuszko z takiego gryzaka, taki mus/soczek robił się z kawałka jabłka
a mnie to całe rozszerzanie diety stresuje, za nami tydzień dyni i tydzień dyni + ziemniaka, raz jest wielka awantura a raz wcina jak stara baba. nie wiem co robić gdy są awantury czy na siłę podawać czy przełożyć karmienie na inną godzinę czy w ogóle w danym dniu odpuścić? czasem myślę, że to jedzenie które przygotowuje jest mniej atrakcyjne smakowo niż to ze słoiczków?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 10:19
bento lubi tę wiadomość
-
Ja tam na luzie karmie - chce to je, nie chce to spoko, poprawi cyckiem. Na razie ma poznać smaki, nauczyć się procesu jedzenia, na realne zaspokajanie głodu w ten sposób ma jeszcze czas.
Co do słoiczka - to moja początkowo też wolała. Ale odkryłam w czym rzecz - moja marchewka była mniej zblendowana i panienka nie potrafiła sobie jeszcze poradzić z większymi kawałkami. Przetarłam przez gęste siteczko i jest ok.
A w ogóle powoli mam wrażenie, że czas na blw przychodzi, bo mała zaczęła się bardzo interesować samodzielnym jedzeniem. Wyrywa mi łyżeczkę i wkłada do buzi, więc powoli myślę o podaniu kawałków. Tylko stracha mam, że się zakrztusi, ale muszę się odważyć, do osiemnastki papek jeść nie będzie. -
Ja też miałam przepychanki z młodą, raz jadła, raz pluła i zaciskała buzię, ale pomogło podawanie posiłków o stałych porach i młoda teraz tak jest wyregulowana, że już jak widzi łyżeczkę to sama otwiera buzię
Jak zaczyna za dużo się przy tym kręcić, machać łapami i przestaje otwierać buzię, to uznaję że jest najedzona i odpuszczam. A co do grubszych kawałków, to dałam jej odrobinę słoika mięsnego z małymi kluseczkami i najpierw było zdziwienie co ta matka wsadziła jej do buzi, a potem już normalnie rozcierała to sobie jęzorem i wyjadła całe do dna
Z samodzielnym gotowaniem poczekam aż będą lepsze warzywa i będzie stabilnie siedzieć.
-
Ja daję raz słoik, raz gotowane. Boję się żeby się nie przyzwyczaiła tylko do słoików.
Na pewno mięso początkowo pójdzie ze słoików, bo ja nie mam w sobie tyle samozaparcia żeby jej ugotować np. królika. Jak zacznie jeść coś normalniejszego, indyka, kurczaka, wołowinkę to już mogę gotować, ale ten niby najdelikatniejszy królik mnie odrzuca. -
Bento ja tez dopiero co kupilam gryzak- tylko,ze silikonowy kidsme. Jestem mega zadowolona a raczej młody jest. Do tej pory dawalam surowa gruszkę i surowe jabłko. Pewnie sprobuje niedługo tez banana. Ja sie w gotowanie tak malych ilości nie bawię
Jak chcesz byc bardzo eko to możesz umyć owoce tez po obraniu ze skorki, żeby nie przenosić tych wszystkich pestycydów i innych beee na obrane jabłko i tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 11:10
bento lubi tę wiadomość