Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i przyszedł czas na moją dziewczynę - pół roczku wybiło :D
    miłego dnia!

d29a6ebc6d9644damed.jpg

karolcia87, Anitka201, bento, Kassie, easymum, la_lenka, Dżuls, 4me, Lilla My, Natka88, Carmen, MadziaRatMed, Wonderland, edysia5, Carolline, kasig, Czarna_88, chabasse, bellaVi, anula1990, przyszła mama lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita czupryna u Anastazji rewelacja !! Przez nią wygląda na starszą dziewczynkę, no bo przecież jaki niemowlak ma tyle włosów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 08:04

julita lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita jaaakie wlosiska! Ty już możesz robić małej warkocze :-)

julita lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita Wielkie ŁaŁ, ależ ona ma włosy!! Rośnie Ci piękna córa :-)

julita lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam wczoraj super bodziaki w tesco. 5 sztuk: szare, 2x szaro-białe paski, szare gwiazdki na białym i biały z szarą lamówką, bawełniane za 32 zł! i ogólnie jestem z nich zadowolona :-)
    A i kupiłam też ten gryzak z siateczka canpola, tylko teraz pytanie jakie owoce wkładacie do niego i czy są surowe??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 08:47

sRUqp2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Anastazja cudna! Jakie długie włosy! Julita, czy ona ma w uszach kolczyk?

julita lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 <3 <3 <3 Boszzz Anastazja <3 <3 <3 <3 <3

julita lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula! Jaki czad! Gratulacje, spokojnej ciąży! :D

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny, nie muszę dodawać że obrastam w piórkach po waszych komentarzach :D
    kudły tak jej rosną, że w ruch poszła spinka żabka, którą spinam grzywkę do tylu bo zachodzi jej na... nie nie, nie na oczka, na nosek ;)

easymum, tak młoda ma kolczyki od równych dwóch tygodni. przekłucie brzebiegło bezproblemowo, przy pierwszym uchu się nie zorientowała a przy drugim 5 sekund miała podkówkę na ustach no i od początku nie ma żadnych problemów typu ropienie, zaczerwienienie czy ciąganie się za kolczyki więc jestem zadowolona, stwierdziłam że to najlepszy moment na kolczyki bo sama w tym wielu nosiłam już błyskotki w uszach, choć wiem że zdania na temat kolczyków u tak małych dzieci są podzielone

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita - tatuś niech sobie lepiej od razu kupi strzelbę na adoratorów :P

julita, Natka88 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, jakie włosy! <3
    Zacznę mojej jakieś wcierki robić na porost włosów albo co ;)

easymum, Natka88 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    A i kupiłam też ten gryzak z siateczka canpola, tylko teraz pytanie jakie owoce wkładacie do niego i czy są surowe??

kilka razy widziałam jak mój chrześniak jadł surowe jabłuszko z takiego gryzaka, taki mus/soczek robił się z kawałka jabłka :)

a mnie to całe rozszerzanie diety stresuje, za nami tydzień dyni i tydzień dyni + ziemniaka, raz jest wielka awantura a raz wcina jak stara baba. nie wiem co robić gdy są awantury czy na siłę podawać czy przełożyć karmienie na inną godzinę czy w ogóle w danym dniu odpuścić? czasem myślę, że to jedzenie które przygotowuje jest mniej atrakcyjne smakowo niż to ze słoiczków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 10:19

bento lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na luzie karmie - chce to je, nie chce to spoko, poprawi cyckiem. Na razie ma poznać smaki, nauczyć się procesu jedzenia, na realne zaspokajanie głodu w ten sposób ma jeszcze czas.

Co do słoiczka - to moja początkowo też wolała. Ale odkryłam w czym rzecz - moja marchewka była mniej zblendowana i panienka nie potrafiła sobie jeszcze poradzić z większymi kawałkami. Przetarłam przez gęste siteczko i jest ok.
    A w ogóle powoli mam wrażenie, że czas na blw przychodzi, bo mała zaczęła się bardzo interesować samodzielnym jedzeniem. Wyrywa mi łyżeczkę i wkłada do buzi, więc powoli myślę o podaniu kawałków. Tylko stracha mam, że się zakrztusi, ale muszę się odważyć, do osiemnastki papek jeść nie będzie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam przepychanki z młodą, raz jadła, raz pluła i zaciskała buzię, ale pomogło podawanie posiłków o stałych porach i młoda teraz tak jest wyregulowana, że już jak widzi łyżeczkę to sama otwiera buzię :D Jak zaczyna za dużo się przy tym kręcić, machać łapami i przestaje otwierać buzię, to uznaję że jest najedzona i odpuszczam. A co do grubszych kawałków, to dałam jej odrobinę słoika mięsnego z małymi kluseczkami i najpierw było zdziwienie co ta matka wsadziła jej do buzi, a potem już normalnie rozcierała to sobie jęzorem i wyjadła całe do dna :) Z samodzielnym gotowaniem poczekam aż będą lepsze warzywa i będzie stabilnie siedzieć.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję raz słoik, raz gotowane. Boję się żeby się nie przyzwyczaiła tylko do słoików.
    Na pewno mięso początkowo pójdzie ze słoików, bo ja nie mam w sobie tyle samozaparcia żeby jej ugotować np. królika. Jak zacznie jeść coś normalniejszego, indyka, kurczaka, wołowinkę to już mogę gotować, ale ten niby najdelikatniejszy królik mnie odrzuca.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita Twoja córka jest śliczna! Boszzz ona ma tyle włosów, ze wygląda na roczna dziewczynke. Notabene niedługo bedzie miała wiecej włosów niz ja :D
    Cudo! Oj ojciec sie namęczy pilnując Wam tej cory :D

julita lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento ja tez dopiero co kupilam gryzak- tylko,ze silikonowy kidsme. Jestem mega zadowolona a raczej młody jest. Do tej pory dawalam surowa gruszkę i surowe jabłko. Pewnie sprobuje niedługo tez banana. Ja sie w gotowanie tak malych ilości nie bawię ;)

Jak chcesz byc bardzo eko to możesz umyć owoce tez po obraniu ze skorki, żeby nie przenosić tych wszystkich pestycydów i innych beee na obrane jabłko i tyle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 11:10

bento lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciąg dalszy gorączki i co za tym idzie dziś kisimy się w domu. Na razie mała śpi, dalej nie wiem czy to zęby, ale innych objawów brak.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jabłko i gruszkę to wcale nie w małej ilości gotuję. Sama też to uwielbiam :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3048 3049 3050 3051 3052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ