WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj młody po kilkudniowej akcji budzenia sie co 1,5 godziny. Od ponad tygodnia budzi sie jak w zegarku o północy lub pierwszej a pozniej o 5. Oczywiście od 5 spania juz nie ma. Czasem cos tam dospi po godzinie od wstania,czasem nie i w związku z tym nasz caly piękny plan dnia, który w koncu udalo nam,sie wypracować, poszedl w sina dal :/
    A ja chodzę niewyspana ale i tak sie cieszę bo juz wole to niz wstawanie co godzinę. Byłabym bardziej wyspana gdybym chodzila wczesniej spac ale kurczę wieczorem to jedyny czas dla mnie, dla nas.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim! Piękny dzień się zapowiada,spacerek obowiązkowy :)

Co robicie na obiad! Szukam inspiracji ;)

A, jakby ktoś szukał, w Kappahl są okularki słoneczne dla dziewczynki - odlotowe! Różowe, w kwiatki, 100% ochrony UV, 20 PLN. Młoda wymiata !

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Wydaje mi sie, ze to bylo DPD ale na100% nie jestem pewna :(
    Do mnie od nich slo dokladnie jeden dzien - wiec moze juz dzis bedzie;) jestem ciekawa Twoich wrażeń.
    Właśnie liczę na dpd bo oni są u mnie do 13 a dzisiaj chce zaliczyć mega długi spacer. Nie znoszę ups bo nigdy nie dzwonią jak nie ma człowieka w domu tylko od razu wypisują awizo

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum ja robie pieczeń rzymska z mielonej piersi z indyka. Do tego kasza i sos koperkowy :-)

easymum lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyjadam zapasy z zamrażarki, dziś zrazy od teściowej, może jakąś kasze dogotuję, bo obierać ziemniaków mi się nie chce.

Moja śpi różnie czasem, budzi się co godzinę - a znowu dziś od 23.30 do 5.30 pospała. Chyba, że karmiłam ją na śpiąco i nie pamiętam :P

A co do okularków :P
    AVbmZUMm.jpg

easymum, MadziaRatMed, Anitka201, karolcia87, julita, chabasse, 4me, Dżuls, agatka196, przyszła mama lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odlot, dzieci w okularkach jak mali agenci :)

Muszę pogrzebaćw zamrżarce, może coś się uchowało. Szkoda, że nie mogę liczyć, że mi ktoś coś ugotuje i da "na zaś" ;). Takiego mam lenia dzisiaj, że chyba ugotuję makaron, dodam pesto i gotowe ;)

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w końcu wiosna, cudnie jest!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me przyszedł wózek :-) fajowy jest :-) te kółka to takie jakby gumowe :-) juz się bałam ze to taki twardy plastik. Faktycznie wózek wchodzi w delikatne drgania.

• julita Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! widzę że od dłuższego czasu przeplata się temat spacerówek, jakoś nie miałam okazji nawet zastanowić się czy kupić takową ale pewnie z czasem stwierdzę że lekki wózek się przyda, póki co za chwilę zdejmuję gondolę i zakładam spacerówkę ale tą z kompletu od gondoli.

łączę się w bólu z tymi, którym popsuły się dzieci w temacie spania, jak do tej pory było u nas jedno karmienie w nocy to od kilku dni dwie pobidki, głodomor!!

dzisiaj czeka mnie wizyta u dentysty bo wczoraj jedząc bułkę połamałam piątkę echhhh :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka, no niezła agentka w okularach :D nie ściąga?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    lenka, no niezła agentka w okularach :D nie ściąga?
    Okularki dostaliśmy razem z ciuszkami od znajomej. Nie wiem czy maja jakiekolwiek filtry, więc nie będę ich realnie zakładać, tylko tak dla śmiechu nałożyłam na chwile.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś frytki z piekarnika, pie*dolę, nie gotuję,bo tak.
    Dowartościowałam się dzisiaj. Kupowałam bilet autobusowy w kiosku. Podchodzę, w okienku kulturalny i szarmancki drecho-szczyl, lat może 22, mówię: "poproszę bilet jednorazowy", a on na to: "ulgowy, ma się rozumieć?". I żeby nie było, to zanim zdążyłam załapać o co mnie pyta, bo już od jakiegoś czasu nie jeżdżę ZTM, to faktycznie, przed nosem wylądował bilet ulgowy, bo inaczej to myślałabym obie że pewnie robi sobie ze mnie jaja. No ja na to, że dziękuję, fajnie by było, ale już nie te lata (ja! Prawie 30tka i dwójka dzieci na karku). Gościu oczy wywalił, coś tam mruknął i podał ten normalny bilet :) A najśmieszniejsze, że akurat miałam męża na telefonie, bo śpieszyłam donieść że już wracam do domu i zaraz koniec jego samotnej gehenny z dziećmi, idę z odsieczą :D I mówię do słuchawki: "stary nie uwierzysz! :D :D " a po drugiej stronie słyszę jak się śmieje bo wszystko słyszał.
    No wiosna idzie! :D

Anitka201, chabasse, la_lenka, 4me, karolcia87, agatka196 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me przyszedł wózek :-) fajowy jest :-) te kółka to takie jakby gumowe :-) juz się bałam ze to taki twardy plastik. Faktycznie wózek wchodzi w delikatne drgania.
    No to fajnie, ze Ci sie tez podoba. Ja mialam chwile zwatpienia ale wszyscy, ktorzy widzieli, macali mowia, ze ma zostac wiec zostaje :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez wiossenie, pieknie ale my dzis w rozjazdach- latamy i zalatwiamy rozne sprąwy wiec dzis niestety bez spaceru. A mlody biedmy tylko wkladany i wyjmowany jest z fotelika non stop :/ taki dzien musi przezyc ;) wlasnie sie cycamy i musimy leciec dalej. Oby zdazylo sie ulozyc w bruzszku bo u nas za szybkie wlozenie do tego beznadziejnego fotelika to od razu ulanie polowy obiadu :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    U mnie dziś frytki z piekarnika, pie*dolę, nie gotuję,bo tak.
    Na takie okazje mam w zamrażarce pizzę z Biedronki (4 sery, mniam)!

Dżuls lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Mam nadzieje ze jeszcze mnie pamietacie :P
    Podczutuje Was,ale zawsze jak chce coś napisacto Krzyś sie budzi...tym razem jakiś wyjątek wiec pare słów...
    dzisiaj mieliśmy szczepienie Krzyś wazy 9.30 kg ,bardzo grzeczny,w nocy budzi sie tylko koło północy i dalej lula do 6.Nie wiem kiedy zleciało ale zaraz będzie pół roczku...
    Noi chyba najważniejsza informacja ,którą powinnam sie podzielić...zostane wrześniową mamą2016 ! termin 27.09...mimo,iż nie planowaliśmy tak szybko to bardzo sie ciesze ale też boje jak to będzie :)

Życze wszystkiego dobrego dziewczyny !

4me, Kassie, la_lenka, Anitka201, karolcia87, Kucykowa, Lilla My, julita, agatka196, chabasse, MadziaRatMed, przyszła mama, Dżuls, Wonderland, edysia5, Carolline lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula gratulacje, choć to na pewno będzie wyzwanie.
    U nas dziś gorączka i marudność, mam nadzieję, że to ząb, a nie przeziębienie. Może jutro coś się wyklaruje bo widać, że mała się męczy.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula gratuluję :-) ale zaskoczenie :-) jak się czujesz?

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dzień pogody i forum świeci pustkami :-) ciekawe co będzie latem :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lata forum padnie :D jak ktos bedzie chcial dalej pisać bedzie musial sie postarać o nowa dzidzie jak Anula :)

Gratulacje!!! Zastanawiałam sie kto bedzie pierwszy :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3046 3047 3048 3049 3050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ