WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Mam tuz przed drzwiami ale u nas takie bloto, ze pozniej bym cala jego drzemkę sprzatala ;)
    Ja po spacerze zawsze myje kolka zeby wjechac do mieszkania:-) teraz masz 2 wozki - jeden na bloto a drugi na miasto wiec mozesz cos pokombinowac ;-) nie wyobrazam sobie teraz usypiac na rekach jak na poczatku..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli muszę usypiać na rękach to bujany fotel ratuje mój kręgosłup - siadam z małą przytuloną i się bujamy aż zaśnie.
    Moja zasypiania w wózku nie lubi i nawet na spacerze jest walka.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zalezy od dziecka ;-) moj wozek lubi od samego poczatku. Pisze tylko jak jest u mnie i proponuje jakies rozwiazanie 4me :-)

4me lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka sadzasz juz Łucję w krzesełku od karmienia? Pytam bo też chcę kupić krzeselko keter ale wydaje mi się ze jeszcze za wcześnie żeby mój w nim siedział.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mama usypiała do ponad roku w gondoli :P Nie wiem jak się tam mieściłam tyle czasu, chyba w kucki.
    A moja królewna to łaskawie ze 20 minut pośpi i zawsze jest płacz przy usypianiu. Potem nawet poleży jeśli cały czas do niej przemawiam. Ludzie się na mnie dziwnie patrzą że idę ulicą i monologi wygłaszam :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    La lenka sadzasz juz Łucję w krzesełku od karmienia? Pytam bo też chcę kupić krzeselko keter ale wydaje mi się ze jeszcze za wcześnie żeby mój w nim siedział.
    Tak. Konsultowałam z naszą rehabilitantką i pozwoliła, ale tylko do jedzenia, czyli jak najkrócej. Nieźle jej to siedzenie wychodzi. Trochę nie jestem przekonana czy dobrze robię, ale jakoś nakarmić muszę, tym bardziej, że rehabilitantka w leżaczku zabroniła karmić (prowokuje do odginania głowy do tyłu, a mojej to szczególnie nie wskazane).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;) U nas dziś pobudka po 5 ... ale na szczęście (moje) Lila po zjedzeniu postanowiła jeszcze z mamą w łóżku pospać, a że mąż w tym tygodniu pracuje na rano to całe łóżko nasze. Ostatecznie wstała po 7. Dobre i to ;) Widzę że coraz wiecej z was zaopatruje się w lekkie spacerówki, ja jakoś nie planowałam, myślałam że wytrwam z Jedo do końca. Muszę chyba podpatrzeć u kogoś i wypróbować.
    Moje dziecko dość szybko zaczęło się przekręcać z plecków na brzuch i fika tak cały czas, problem w tym że nadal nie potrafi w drugą stronę. Nawet nie próbuje. Zaczynam się trochę martwić. Jak wy ćwiczyłyście z maluchami te obroty ? Bo ja znam tylko żeby zbliżać kolanko do łokcia i lekko kierować w tył.
    Pogoda dziś cuuudo ;) aż żyć się chce

• moka89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie dziś! Spacerowaliśmy ponad dwie godziny :)
    Oczywiście, żeby nie było ze jest za fajnie, to znów moja wyrzynająca 8 się odezwała. Co ile mogę brać Apap kp? I czy mogę ibuprom? Ciężko mi funkcjonować z bólem zęba przy dziecku :/ Gabrysi chyba dolna 1 dokucza, bo jest mega napuchnięte dziąsło i marudzi od wczoraj.

Madzia - ekstra ta spacerówka! Jak kiedyś będziemy potrzebować innej, to się odezwę po opinię :)

Co do krzesełek, to kupiłam używane kidsplay, z regulacją siedziska na półleżące, ale nie mam przekonania czy juz w nim sadzać dziecko. Miedzy pleckami, a oparciem jest dziura, więc karmimy się w bujaczku, a krzesełko zaczniemy używać jak mała usiądzie

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaVi moj ostatnio w ogóle zapomniał, ze umial sie przewracać - ja odpuszczam nie mam zamiaru sie tym martwic. Ostatnio byłam u kuzynki ma syna trzy miesiące starszego a robie nie wiele więcej niz moj. Rehabilitant mowi, żeby nie panikować u niego wiec tym bardziej u nas ;)

Moka mozesz ibuprom przy KP.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siedzi w krzesełku do karmienia bo w lezaczku juz nie bardzo lubi, tam jest w sumie jak w nosiedlku, ja mam tez kidsplay z wkladka dla malych dzieci odchylone do tylu to tak jak w foteliku do samochodu

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama wiem jak panikowałam z tymi obrotami, a teraz mała hula jak szalona. I powiem wam, że to było super proste jak dzieciak leżał do dupie gdzie się go położyło :P

Za to dziś moje dziecko które normalnie ciągnie się "do siadu" jak szalone (trzymana na rękach podnosi się i łapie za stopy, w wózku jak dam trochę wyżej oparcie to pół drogi jedzie z uniesioną głową itp.) zupełnie odmówiło próby trakcji u lekarki. Pediatra ją za rączki, a ta udaje że nie wie o co chodzi. Niby powiedziałam, że normalnie jest całkiem inaczej, ale lekarka na średnio przekonaną wyglądała. Charakterek to ta panna ma, jak akurat nie chce to za nic nie zrobi.

Carolline lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj la Lenka będziesz miała ciekawie z ta mala przekorą;)

U nas wyszlo,słonko po poludniu akurat jak szliśmy na spacer. Jest super - kawka i forum na lawce w słońcu :D ale czas juz się zbierać do domu bo jeszcze dzis trza pare spraw załatwić.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    moja siedzi w krzesełku do karmienia bo w lezaczku juz nie bardzo lubi, tam jest w sumie jak w nosiedlku, ja mam tez kidsplay z wkladka dla malych dzieci odchylone do tylu to tak jak w foteliku do samochodu
    No tez mam tą wkładkę. Odchylasz na najniższy poziom? Może muszę ją bardziej prosto sadzać...hm...

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Oj la Lenka będziesz miała ciekawie z ta mala przekorą;)
    Taa. Przekora jest ze wszystkim. W domu się turla, poszłyśmy do rehabilitantki - położona na pleckach, daje zabawkę żeby pokazała jak to robi. Nic, zero, Łucja ogląda ściany, okno, lustro. No to może z brzucha - gdzie tam, ogląda paluszki, drapie matę. To daliśmy jej chwilę spokoju, udajemy że nie patrzymy, że nie chcemy żeby się przewracała - no to zaraz fik - byle było inaczej niż ktoś chce :P

I niestety, ja dobrze wiem, że to jest kara. Kara za to co moi rodzice mieli ze mną :P Jak jeszcze mój upór odziedziczy to tylko z mostu skakać ;)

easymum, 4me, Carolline lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o słoiczki - dzisiaj w Auchan obiadki Hipp po 3,99, niestety zupki w normalnej cenie. A, i Pampersy 3 ( u nas jeszcze takie :)) są po 40 pln za 68 sztuk

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja młodej obiadki daję w leżaczku uniesionym do pozycji półleżącej. Jak będzie siedzieć to pomyślę o krzesełku, ale mam też takie przenośne siedzisko - myślę, że będzie fajne na wyjazdy i wyjścia np do restaruacji albo znajomych.

Wygląda tak allegro.pl/turystyczne-siedzisko-krzeselko-nakladka-karmienia-i6053968169.html
    swoje kupiłam na olx za 30 pln i jest jak nowe :)

gg64rl68s121551a.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    No tez mam tą wkładkę. Odchylasz na najniższy poziom? Może muszę ją bardziej prosto sadzać...hm...
    głównie na najniższy ale siedzi tez calkiem na prosto, ja sie trzymam tego co powiedzial ortopeda ona siedziec moze tylko nie umie bo jeszcze nie ma wyksztalconej tak rownowagi, ale nie szkodzi to na kregoslup

relgio4pxlxziakh.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmimy w takiej huśtawko-bujaczku-leżaczku, w pozycji półleżącej, młodej nawet to pasuje. Rwie się do siadania jak szalona a obracać z brzucha na plecy to nie. Mogą dzieciaki już siadać? To znaczy wiem że same nie dadzą radę, ale czy my możemy je sadzać?

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam ogarniętych w temacie:

czy to możliwe, żeby alergia na białko mleka krowiego (takiego wyssanego od matki, że tak powiem, bo nabiału jako takiego jeszcze młodej nie podawałam) ujawniła się dopiero w szóstym miesiącu??

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Pytanie do mam ogarniętych w temacie:

czy to możliwe, żeby alergia na białko mleka krowiego (takiego wyssanego od matki, że tak powiem, bo nabiału jako takiego jeszcze młodej nie podawałam) ujawniła się dopiero w szóstym miesiącu??

Tak. Alergie lubią się pojawiać po dłuższej ekspozycji na alergen. Niestety.

tb734z17s9scq0zt.png
‹‹ 3044 3045 3046 3047 3048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ