Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls to nie zazdroszcze. Ja dziś zaszalalam i zjadlam kawalek tortu urodzonowgo teściowej (z mlekiem) zobaczymy jak mlody zareaguje- adrenalina pod ręką.

A jasnieksiaze dostał dziś przy niedzieli rosol (z kurczakiem i kaszka manna-Hipp) i wykonal rekord zyciowy tempa zjedzenia obiadu. Po czy zrobil oczy kota ze shreka i rozdzawil paszcze. Dostał deserek, ale ja nie wiem gdzie on to miesci..

tb734z17s9scq0zt.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde już głupieję. Pierwszy słoik dałam na spróbowanie jak miała te 4,5 miesiąca, potem zrobiłam przerwę na jakiś miesiąc i znów zaczęłam pomału rozszerzać. Wysypało ją jakieś 3 tygodnie temu. Najpierw myślałam, że od śliny, potem mąż myślał, że te kropeczki to od jego brody. I w sumie nie wprowadziłam jej nic, czego dotąd by nie jadła, co by mogło nagle uczulić, a to cholerstwo ciągle się powiększa. Odstawienie nabiału też nic nie dało, ale chyba znów odstawię, jednocześnie wracając do marchewkowych słoików.
    W mojej rodzinie niestety wszystkie kobiety miały w dzieciństwie alergie pokarmowe - babcia, mama, siostra, siostrzenica, ja i teraz młoda. Tylko że każda na co innego, więc nie mam żadnego punktu zaczepienia żeby nawet się domyślać.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka, nie boisz się tak szybko? Wywary mięsne powinno się dawać dopiero po roku...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o szczepienia zapytam tylko retorycznie czy wody też nie będziecie podawać dzieciom bo można się zachłysnąć i może się to źle skończyć (znacie napewno przypadki niedotlenienia)tyle w temacie.
    Mania ma suche kciuki czy to może mieć związek z wpychaniem ich do buzi (teraz prawie ich z niej nie wyciąga przez te zęby), czy to alergia, ale tylko na dwóch palcach?

MadziaRatMed, przyszła mama, kapturnica, 4me, easymum, Anitka201 lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Kucykowa - temat szczepień jest dla nas ciężki i był i jest ciągle wałkowany. Radzimy się lekarzy i wciąż nie mamy ostatecznej decyzji. Boimy się nie szczepić, ale chyba bardziej boimy się zaszczepić. ehhh

Madzia - pytam nie złośliwie, tylko tak mnie zastanawia, jak w praktyce chcesz to zrobić by Twoja mała nie bawiła się z dziećmi nieszczepionymi? A chodzi Ci tylko o dzieci czy dorosłych też? Dopytuję, bo serio mnie to zaintrygowało.
    Normalnie, wszyscy moi znajomi szczepia, obcych bede pytac, do zlobka nie idzie, w przedszkolu sie zapytam, jak beda nie szczepione dzieci to zmieniam przedszkole, myślę, ze dorosli w 99%sa zaszczepieni, dopiero od paru lat jest moda "nie szczepic"

relgio4pxlxziakh.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie wywar miesny. To sloik z hippa tylko z kurczakiem. Po 5 miesiacu. To glownie marchewka a szumnie nazywaja to rosolem. Ja jak gotuje to same warzywa, osobno ew mieso bez kosci i potem miksuje. Ale bazuje na sloikach :) hippowa "zupka wiosenna" jest gęsta papka i zupy to to nie widzialo ;)

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, ja myślałam że rosół normalny, plus dodana kaszka z Hippa. I tak mi ssi odważnie wydawało.
    Moja dziś za to banana dostała po raz pierwszy. Oj, też była radość.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam spodnie,te co reklamowała Lalenka z pepco- turkusowe, teściowa była że mną i pyta nie za ciasne, jak to nosić - odpowiedziałam o tak pokazując na swoje i już się cieszę na myśl, że razem będziemy w streczach chodzić na spacery.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją małej gotuję osobno pierś z eko kurczaka, a na parze warzywat(też eko) do tego dodaję wody z gotowania tych warzyw i miksuję. Mała zjada, ale się nie zajada, słoikami zresztą też nie. Cycuś jest super no i banan, ale po nim ma zaparcia, więc ograniczamy lub daję z jabłkiem.

5b09tv73mjpedncc.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeeee.. ja jestem porabana matka jednak staram sie krzywdy dziecku nie robic. szybko roszerzam dietę, ale wszystko staram sie robić z głową. A mlody lubi nowe jedzenie.

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Kupiłam spodnie,te co reklamowała Lalenka z pepco- turkusowe, teściowa była że mną i pyta nie za ciasne, jak to nosić - odpowiedziałam o tak pokazując na swoje i już się cieszę na myśl, że razem będziemy w streczach chodzić na spacery.
    Też dziś dokupilam turkusowe. Sa jeszcze fajniejsze, bo mają regulacje pasa za pomocą gumeczki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 19:52

atdcwn154po83a78.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze tak na dobranoc zdjęcie z cyklu: dziecko można pozostawić pod opieką, albo bez opieki z ojcem:

vrp35r5ecmhg_t.jpg

nie no, panowioe poradzili sobie smerfastycznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 21:16

Dżuls, la_lenka, 4me, Anitka201, karolcia87, agatka196 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka a jaki kupiłaś rozmiar bo ja wzięłam 80 tak bardziej na lato ale są sporo za długie chyba, że Maria krótka choć nie ma po kim, no ale mój mąż nie ma dwóch metrów.☺

5b09tv73mjpedncc.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix Kacperek jadł już Kalafiora - bardzo mu posmakował i brokula - który mu nie podpasował :)

trix lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam 74. Jeansy są perfekt na teraz, ale turkusowe są jednak troche dłuższe wiec raczej za kilka tygodni zacznie je nosić. Ale moja kawał baby, na ostatniej wizycie zmierzyli ją na 71cm.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie odstawienie nabiału to dla mnie mordęga. Mleko mogę olać, bo piję bardziej z przyzwyczajenia do kawy, ale sery, masło, maślanki, jogurty i kefiry uwielbiam i ciężko mi będzie nagle ze wszystkiego zrezygnować. Z drugiej strony chcę zacząć od najbardziej oczywistych alergenów, więc na pierwszy ogień idzie nabiał i deserki owocowe. Podejrzewałam też jabłuszka z deserków i spytałam dr, myślałam że mnie obśmieje, ale o dziwo powiedziała, że jabłka są bardzo silnym alergenem, do tego są na maksa pryskane i pompowane chemią, że są ludzie, którzy nie mogą nawet trzymać jabłka w rękach, już nie mówiąc o jedzeniu.

8pdp47e.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix moje życiowe motto to wszystko z umiarem. Wg mnie to może się sprawdzić przy szczepieniach, nie znam Twoich doświadczeń, ale skoro takowe masz powinnaś znaleźć się w poradni imunologicznej w której pracują specjaliści, po drugie szczepiłabym powoli pojedynczo z odstępami, nie zalecałabym skojarzonych, ale najważniejsze zaczęła bym od punktu pierwszego.

5b09tv73mjpedncc.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    No kurde już głupieję. Pierwszy słoik dałam na spróbowanie jak miała te 4,5 miesiąca, potem zrobiłam przerwę na jakiś miesiąc i znów zaczęłam pomału rozszerzać. Wysypało ją jakieś 3 tygodnie temu. Najpierw myślałam, że od śliny, potem mąż myślał, że te kropeczki to od jego brody. I w sumie nie wprowadziłam jej nic, czego dotąd by nie jadła, co by mogło nagle uczulić, a to cholerstwo ciągle się powiększa. Odstawienie nabiału też nic nie dało, ale chyba znów odstawię, jednocześnie wracając do marchewkowych słoików.
    W mojej rodzinie niestety wszystkie kobiety miały w dzieciństwie alergie pokarmowe - babcia, mama, siostra, siostrzenica, ja i teraz młoda. Tylko że każda na co innego, więc nie mam żadnego punktu zaczepienia żeby nawet się domyślać.
    Ja walczyłam 3 tyg z zaczerwienieniem bezskutecznie. Skończyło się na tridermie, odstawieniu słoiczków i zaczęłam rozszerzanie diety od nowa. Marchew, po 1/3, 1/2 słoiczka, po kilku dniach zaczerwienienie wróciło. Znów czekam az zejdzie i jutro daję inne warzywo. Ponoc marchew lubi uczulać, ale kto by się spodziewał :P

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz rozszerzylam dietę o mięsko - narazie dostaje króliczka ale juz wprowadzamy bo troche sie martwię o jego żelazo, żeby znów nie spadło. Dlatego na pierwszy rzut królik bo delikatny, pozniej kurczaczek no i wyczekana cielecinka. Podobno niedokrwistość moze byc grozna u takich maluszków a młody dlugo mial slabe wyniki- moze dietka teche nadrobimy, żeby znowu tego ulepku forum lek nie musiał brać. Zreszta tak jak ja- ciągle mam za malo tego żelaza a w ciąży to juz w ogóle bylo slabiutko.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3052 3053 3054 3055 3056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ