X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry laseczki.. wreszcie nadeszła upragniona wiosna i piękna pogoda. W weekend pojechaliśmy na wies pooddychać świeżym, czystym powietrzem. Młody radosny i ciekawy wszystkiego dookoła. Niesytety na razie wozimy sie jeszcze w gondoli, ale w tygodniu mąż pojedzie po spacerówkę do teściowej i juz się przesiadamy, bo widzę, że juz pozycja leżąca nie zawsze odpowiada. Wczoraj na spacer ubrałam młodego w spodenkiu dresowe, skarki, body z dł. rękawem i bluzę welurową. Czapeczkę też założyłam, ale czasem musiałam zdjąć, bo chyba drażniła.. Jednak ja sie jeszcze boję bez czapki, bo czasem jak zawieje, to nie jest tak przyjemnie.
    Co do raczkowania.. dziewczyny.. ja mam normalnie jakiegoś sprintera. Antek tak zaiwania po mieszkaniu, że absolutnie nie mogę go zostawić samego w pokoju, bo penetruje wszelkie zakamarki zwłaszcza te, których nie powinien. Muszę jakieś barierki albo coś w tym stylu zastosować, bo nie chcę go wkładać do łóżeczka za każdym razem jak tylko chcę coś zrobić.. choćby siku. Wcale nie chciałam, żeby on tak szybko zaczął raczkować.. to samo z zębami.. nie spieszyło mi się, ale mój synek postanowił nam pokazać jak pięknie sie rozwija i wszystko pojawia sie wcześniej niż się spodziewam :) Także nie martwcie się, że niektóre z Waszych pociech jeszcze nie raczkują.. bo to niezły wycisk dla kręgosłupa. J a co chwila mojego wyciągam.. a to spod ławy, a to spod łożka..
    A jeszcze słowo o zabawkach.. my mamy szczeniaczka i młody jest zachwycony.. natomiast garnuszek na klocuszek (dostalismy na swieta od wujka) zupełnie bez zainteresowania.. pewnie jeszcze za wczesnie. Z resztą najlepsze do zabawy są moje klapki, dywan shaggy do całowania i mata piankowa z wyjmowanymi cyferkami..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB śliczne zdjęcie i te oczka! I ta kokardka- sweet ❤

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa..i szczebelki w łóżeczku tez juz mam obgryzione. zastanawiam sie czy farba jest jakaś mniej toksyczna. W końcu to produkt dla dzieci..
    No i super, że nasze wrześniówki zajrzały tu choć na chwilkę. Oby więcej takich wizyt.. czasem mi sie tęskni za dawnym gwarem na naszym forum..

4me lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mmalutka dawaj zdjęcie w swojej tuli :-) ja dzisiaj zamówiłam swoją tule. Trafiłam na promocję wiec wzielam z haftowanym balonem :-) malzowi najbardziej się spodobała
    Anitka jaka promocja i gdzie?

Kurcze dziewczyny wkrecilam sobie to nosidelko. Moze niekoniecznie tule ale cos równie wygodnego i funkcjonalnego. Jedziemy na te wakacje, będziemy mieli auto ale wiadomo, ze nie wszędzie wleziemy z wózkiem. Jakies stare klasztory na wzgórzach, punkty widokowe itp. Jak znam poludniow Europe pelno tego tam a z wózkiem nie wjedziesz...
    No i jak ja mam tej Tuli nie kupic!!!???
    To forum to zlo!!! Tu pracują ludzie z Tuli, skip hopa i innych najdroższych firm nakrecajac dziewczyny :D

easymum, edysia5 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha 4me tez pomyślałam że forum jest opanowane przez przedstawicieli tych firm ;-) tylko ze nas jest tak mało wiec jest juz w miarę znamy :-)
    Co do fb to by mi czasu nie wystarczyło żeby tak pisać jak w ciazy ( nie mówiąc już o ruchu jaki tu panował podczas porodów ) :-)
    Ja zamawialam tule z tego sklepu:
    http://www.tutulandia.com/mobile/pl/c/Nosidelka-dla-dzieci/117
    Niby model hot air balloon nie jest dostępny ale zadzwoniłam tam i maja mieć dostawę w tym tygodniu i zgodzili się na obniżona cenę.

4me lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse co do raczkowania to fakt. Mój wlezie juz wszędzie i tylko się zastanawiam jakie nowe miejsce go zainteresuje. Chodziliśmy juz z małżem na czworaka i zbieraliśmy małe elementy które były w zasięgu jego wzroku
    właśnie doczlapal do odkurzacza i z nim dyskutuje. Co najlepsze ja przy odkurzaniu musze go wsadzac do łóżeczka bo maly atakuje rurę od odkurzacza.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa I nam się trafił jakiś fetyszysta stóp. On rzuca się na najbliższe stopy i to od razu z zębami .

la_lenka, easymum, monaaa85, edysia5, 4me, Kucykowa lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Aa I nam się trafił jakiś fetyszysta stóp. On rzuca się na najbliższe stopy i to od razu z zębami .
    Padłam!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe... no tak.. faceci. Mój też bardzo lubi stopy. Zwłaszcza moje. I każdej kobitce w dekolt zaglada, dchylajac bluzke... ;) oczywiście jak jest u niej na rekach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 11:00

easymum, 4me lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to ja jeszcze zarzucę temat organizera do wózka xD jak się przesiadlysmy do spacerówki, to nie mam co z telefonem zrobić xD kieszeni brak. A dobrze byłoby mieć pod ręką chusteczki, telefon czy kubeczek z wodą dla młodej albo kawkę dla siebie :)
    No... Dawać, dawać, co tam macie :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się, wiadomo, skiphop podoba. Ale ta cena... Z tym że tam bez miejsca na kubek. Jeszcze BabyOno rozważam, mi ten szaro-czarny by nawet pasował http://allegro.pl/babyono-organizer-torba-do-wozka-4-kolory-i5478306672.html
    W każdym razie jeszcze nic nie kupiłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 15:07

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podobają:
    http://allegro.pl/organizer-mini-organizer-do-wozka-caretero-i6018019578.html
    http://allegro.pl/torba-organizer-do-wozka-spacerowego-glebokiego-i5227761511.html

plust to BabyOno, które pokazała La_lenka, ale żaden kolor mi nie pasuje :(

I chyba kupię sobie to, bo wiecznie turla mi się coś pod wózkiem jak robię zakupy, ew jak idę z dziećmi na dłuższy spacer - wszystkie butelki, soczki, pudełka śniadaniowe itd:
    http://allegro.pl/organizer-do-torby-wozka-dla-mlodej-mamy-i5563421641.html

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na "organizer do torebki"- planuje tam poukładać wszystkie akcesoria małej. Ale toto też fajne.

Za to te czarne organizery nieee, wygląda na taką śliską chińszczyzne i pewnie przyjdzie wymięte jak psu z gardła.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się podpisuję pod spiskową teorią przedstawicieli na forum ;) o połowie rzeczy bym nie pomyślała, a teraz dylemat za dylematem ;)

No i oczywiście Tula też już za mną chodzi, no i organizer do wózka, bo dziś wyszłam z młodą w spacerówce od Barletty i brakło czegoś na podręczne drobiazgi. Picie, bluzę i pieluszkę wrzuciłam do kosza na zakupy, telefon w torebce przez ramię, ale docelowo to średnio. Więc geż już się rozglądam. A macie jakiś namiar na organizer do wózka parasolki? Bo jak go zawiesić na tych dwóch rączkach?

4me, też mi sen z powiek spędza jak ja ją ogarnę - w hotelu, na basenie, na plaży. Zabieramy namiot do spania, będziemy go brać ze sobą, ale przecież nie będę cały dzień pacyfikować dziecka w namiocie :) teraz właśnie w nim leży i walczy z klockami od motylka FP. I tak od 15 minut, przynajmniej zjadłam obiad, a młodą w ten sposób przyzwyczajam do przebywania w tym namiocie, żeby szoku nie doznała. Poza tym w desperacji myślałam o czymś w rodzaju szelek, ale to mi się z pieskiem kojarzy ;) i mam opór. A może ktoś namierzył takie szelki ? Kolejny zakup gwarantowany ;)

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak to co! Plecaczek ze smycza ze skip hopa :P (zaraz wyjdzie że to ja jestem tym wtykiem firm :P

Choć może nie, to chyba na starsze dziecko. Szelki lepsze, na allegro widziałam za grosze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 17:09

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mi się ten skip hop wydaje porządny, sztywny, ewentualnie babyono. Te czarne co pokazała Dżuls do mnie nie przemawiają - wyglądają na kiepskie jakościowo :/
    Easymum - a do parasolki nie można tego przyczepić? Wydaje mi się, że są uniwersalne

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne też są na Allegro takie ze zwierzątkami... :)

A i potrzebuję balsam silnie nawilżający do suchej, podrażnionej skory, ktoraś kiedyś pisała o mediderm - da radę?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można spokojnie na parasolce z rogami. Ale na realnych fotkach to i ten babyono wygląda szmatowo. :/
    http://rodzicielnik.pl/553/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 17:28

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeee no szmata jak nic :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten skip hop nsjfajniejszy, ale też ns żywo nadmiernego wow mi nie robi. Jak na to patrzę to się w końcu rzeczywiście wkurzę i do maszyny usiade. Albo wykombinuje ze zwykłej torebki, bo to jest zgroza żeby tyle kasy chcieli za taki kawałek szmaty :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3084 3085 3086 3087 3088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ