X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff...dotelepałam się... poszła mi opona w emmaljundze na spacerze, myślałam że nie dotoczę się do domu.
    Wszystkie te tanie organizery wyglądają dobrze na fotkach, a w realu pewnie china shit.
    Ten z babyono na real foto wygląda, jakby miało zaraz z niego wszystko wylecieć O_o
    La_lenka - dostałam od mamy taki organizer, który pokazałaś, strasznie to to małe, ale chyba będzie ok na zestaw minimum pt. pieluszka + krem do pupy + coś tam jeszcze.
    A, i jeszcze jedno. Jak tylko człowiek wyjdzie nieumalowany i w dresie z domu, to oczywiście spotka wszystkich dawno nie widzianych znajomych. Ja dziś spotkałam koleżankę z podstawówki i dwie z liceum. I to jeszcze takie koszmarne plotkary.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 17:58

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dużo więcej nie noszę na spacery. Tylko takie awaryjne jakby coś. Mam ze 2 pieluszki, tetre, mini chusteczki, mini bepanthen + zabawkę. Wrzucam to wszystko luzem (znaczy w foliówce) do swojej torby - mam nadzieje że w takim organizerze będzie wygodniej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy Medidermu od początku i młody ma skórę fantastyczną. Ja też się tym czasem posmaruję i jest mega przyjemna skóra po tym:)

tb734z17s9scq0zt.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a jaki krem do pielęgnacji niemowlaka z podejrzeniem AZS? Taki do AZS z serii Ziaja Med da radę?
    Edit: kupiony i będziemy testować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 19:05

8pdp47e.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kremy na buziaka to u nas w sytuacjach suchej, zaczerwienionej skóry super sprawdza się bepanthen sensiderm.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy zapinacie w pasy maluchy w swoich spacerówkach..?? Bo ja własnie przymierzałam młodego do naszej spacerówy (mamy taką z zestawu 2w1 bebetto holland, czyli typu czołg) i wydaje mi sie , że leżąc na płasko te pasy go mocno ograniczają i denerwują. O ile w pozycji siedzącej to zapinanie jest obowiązkowe o tyle leżąc to nie wiem czy jest taka potrzeba. My na razie nie siedzimy, więc oparcie będzie prawie na płasko. z frugiej jednak strony jak się podciągnie za barierkę to może być różnie, więc chyba dobrze by było zapiąć.. Erehh aż sie boję jutrzejszego spaceru.. pewnie da mi do wiwatu z tymi pasami.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Laski, a jaki krem do pielęgnacji niemowlaka z podejrzeniem AZS? Taki do AZS z serii Ziaja Med da radę?
    Edit: kupiony i będziemy testować :)
    Ja uzywam całą serię i sobie chwalę :-)

Dżuls lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dziewczyny, czy Wy zapinacie w pasy maluchy w swoich spacerówkach..?? Bo ja własnie przymierzałam młodego do naszej spacerówy (mamy taką z zestawu 2w1 bebetto holland, czyli typu czołg) i wydaje mi sie , że leżąc na płasko te pasy go mocno ograniczają i denerwują. O ile w pozycji siedzącej to zapinanie jest obowiązkowe o tyle leżąc to nie wiem czy jest taka potrzeba. My na razie nie siedzimy, więc oparcie będzie prawie na płasko. z frugiej jednak strony jak się podciągnie za barierkę to może być różnie, więc chyba dobrze by było zapiąć.. Erehh aż sie boję jutrzejszego spaceru.. pewnie da mi do wiwatu z tymi pasami.
    Ja zapinam, ale nie wiem pi co, skoro leży na płasko, w sumie jak ich nie zapnę to nie wiadomo co znika zrozić, bo mają te nakładki na ramiona i są za sztywne żeby gdzieś obok młodej upychać :)
    Nie bój żaby, w spacerówce mu się spodoba :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze pytanko.. Na takie wiosenne słońce używacie już jakieś kremy z filtrem? W sumie na bezpośrednie słońce Gabi nie wystawiam

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W spacerowce bedzie szczęśliwy ;)
    Ja zapinam bo to rozkladane na plasko to u mnie w rzeczywistości PRAWIE na płasko a wiadomo, ze prawie robi roznice ;))) jakbym go nie zapiela to niestety by zjezdzal.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak jeszcze w temacie nakręcania sie na różne rzeczy :D
    Niedługo przyjdzie pora, ze nasze szkraby beda siedziec w wannie i zalewać pol łazienki. Jak juz te łazienkę zaleje i pójdą spac to my wszędzie będziemy miały kaczuszki, pianki, rybki, wiaderka i pelierdylion innych wodnych zabawek ;)
    a ze ja nie lubię jak mi coś leży na wierzchu, nie lubię wizualnego balaganu i kocham, jak rzeczy są nie tylko praktyczne a tez gustowne (co odbija sie na moim koncie ;) to znalazłam takie cudne organizery! Ale jak zawsze... CENA powala :/

Macie moze ktos sobie wkręci i nie bede sama :P

Moj faworyt :) miesci zabawki- ograniczona ilość ;) pozwala im wysychać iladnie wygląda ;) juz na niego zbieram

http://www.blueshop.pl/3-sprouts-organizer-kapielowy-rekin-3sbssh-id-29874.html#

Inne fajne

http://www.blueshop.pl/3-sprouts-organizer-kapielowy-mors-id-20266.html
    http://www.gagagu.pl/product/532/3-sprouts-organizer-kapielowy-lisek-.html

A to jest śmieszne bo jest tez taka jakby lopatka do wylawiania jednym ruchem zabawek z wody ;) ale za kolorowe jak dla mnie ;)

http://mamygadzety.pl/lazienkowy-organizer-na-zabawki-boon/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wiem..4me Ty masz sklep z dzieciowymi artykułami :-) przyznaj się :-)

Chodzą za mną gołąbki. Jutro pogoda ma byc gorsza wiec robie :-)

• ela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Marysia ruszyła z jedzeniem. Ostatnio, chyba przez ząbkowanie nie przybierała na wadze, a nawet spadła, nie chciała jeść, ale dziś ją zważyłam i wróciła do swojej najwyższej wagi 7,4 wiem, że to nie dużo, ale je z taką radością, więc myślę że nabierze masy. Chyba, że znów zacznie ząbkować.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu organizer skip hop wychodzi najtaniej (89 zł i darmowa przesylka)
    http://allegro.pl/skip-hop-organizer-do-wozka-grab-go-3-kolory-i6101188985.html

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaa ? Skądże! To Wy mnie co chwile na cos namawiacie.
    Wzór tulą chyba wybrany ;) jeszcze jutro sprawdzę ten sklep od Ciebie Anitka dzis juz padam. Dosłownie zamykają mi sie oczy nawet jak stoję... Za dużo tlenu dzis bylo ;) idę się myc i spaaaaaac!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten lisek kąpielowy <3 <3 <3

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dał się w końcu namówić i przełożyliśmy spacerówkę w Bartatinie. Ale to jest czołg! Mam wrażenie, że 3-latek by spokojnie się w tym wyspał na płasko. Podoba mi się :P

I od razu mówię, mała będzie na razie jeździć bez pasów, bo... nadal jeden pas mam zgubiony. Szukam, ale gdzieś przepadł. :/ Nie chcę kupować nowego, skoro będzie cały wózek inny więc albo się znajdzie albo nie wiem. Na razie mała ma zakaz siadania :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 06:25

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że wrześniówki z fb się odezwały, super :)
    Kupując wózek mieliśmy torbę w komplecie i W zasadzie tylko jej używam, jest mega pakowna i to czasem jej błąd, bo wrzucam w nią wszystko :P
    Lili dziś skończyła 7 miesięcy, jej energia mnie czasem zadziwia :)

przyszła mama lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me który wzór wybraliście? :-)

U nas dopiero teraz 3 pobodka :-) o jaaa tak to można wypocząć :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mąż dał się w końcu namówić i przełożyliśmy spacerówkę w Bartatinie. Ale to jest czołg! Mam wrażenie, że 3-latek by spokojnie się w tym wyspał na płasko. Podoba mi się :P

I od razu mówię, mała będzie na razie jeździć bez pasów, bo... nadal jeden pas mam zgubiony. Szukam, ale gdzieś przepadł. :/ Nie chcę kupować nowego, skoro będzie cały wózek inny więc albo się znajdzie albo nie wiem. Na razie mała ma zakaz siadania :P
    Są takie szelki do wózków, zakładasz dziecku i przypinasz do wózka. wygląda to trochę http://allegro.pl/szelki-bambino-do-wozka-krzeselka-i6101246696.htmlprzedpotopowo le jako tymczasówka może być ok, bo nie powinny być drogie.

8pdp47e.png
‹‹ 3085 3086 3087 3088 3089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ