X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff...dotelepałam się... poszła mi opona w emmaljundze na spacerze, myślałam że nie dotoczę się do domu.
    Wszystkie te tanie organizery wyglądają dobrze na fotkach, a w realu pewnie china shit.
    Ten z babyono na real foto wygląda, jakby miało zaraz z niego wszystko wylecieć O_o
    La_lenka - dostałam od mamy taki organizer, który pokazałaś, strasznie to to małe, ale chyba będzie ok na zestaw minimum pt. pieluszka + krem do pupy + coś tam jeszcze.
    A, i jeszcze jedno. Jak tylko człowiek wyjdzie nieumalowany i w dresie z domu, to oczywiście spotka wszystkich dawno nie widzianych znajomych. Ja dziś spotkałam koleżankę z podstawówki i dwie z liceum. I to jeszcze takie koszmarne plotkary.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 17:58

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dużo więcej nie noszę na spacery. Tylko takie awaryjne jakby coś. Mam ze 2 pieluszki, tetre, mini chusteczki, mini bepanthen + zabawkę. Wrzucam to wszystko luzem (znaczy w foliówce) do swojej torby - mam nadzieje że w takim organizerze będzie wygodniej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy Medidermu od początku i młody ma skórę fantastyczną. Ja też się tym czasem posmaruję i jest mega przyjemna skóra po tym:)

tb734z17s9scq0zt.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a jaki krem do pielęgnacji niemowlaka z podejrzeniem AZS? Taki do AZS z serii Ziaja Med da radę?
    Edit: kupiony i będziemy testować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 19:05

8pdp47e.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kremy na buziaka to u nas w sytuacjach suchej, zaczerwienionej skóry super sprawdza się bepanthen sensiderm.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy zapinacie w pasy maluchy w swoich spacerówkach..?? Bo ja własnie przymierzałam młodego do naszej spacerówy (mamy taką z zestawu 2w1 bebetto holland, czyli typu czołg) i wydaje mi sie , że leżąc na płasko te pasy go mocno ograniczają i denerwują. O ile w pozycji siedzącej to zapinanie jest obowiązkowe o tyle leżąc to nie wiem czy jest taka potrzeba. My na razie nie siedzimy, więc oparcie będzie prawie na płasko. z frugiej jednak strony jak się podciągnie za barierkę to może być różnie, więc chyba dobrze by było zapiąć.. Erehh aż sie boję jutrzejszego spaceru.. pewnie da mi do wiwatu z tymi pasami.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Laski, a jaki krem do pielęgnacji niemowlaka z podejrzeniem AZS? Taki do AZS z serii Ziaja Med da radę?
    Edit: kupiony i będziemy testować :)
    Ja uzywam całą serię i sobie chwalę :-)

Dżuls lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dziewczyny, czy Wy zapinacie w pasy maluchy w swoich spacerówkach..?? Bo ja własnie przymierzałam młodego do naszej spacerówy (mamy taką z zestawu 2w1 bebetto holland, czyli typu czołg) i wydaje mi sie , że leżąc na płasko te pasy go mocno ograniczają i denerwują. O ile w pozycji siedzącej to zapinanie jest obowiązkowe o tyle leżąc to nie wiem czy jest taka potrzeba. My na razie nie siedzimy, więc oparcie będzie prawie na płasko. z frugiej jednak strony jak się podciągnie za barierkę to może być różnie, więc chyba dobrze by było zapiąć.. Erehh aż sie boję jutrzejszego spaceru.. pewnie da mi do wiwatu z tymi pasami.
    Ja zapinam, ale nie wiem pi co, skoro leży na płasko, w sumie jak ich nie zapnę to nie wiadomo co znika zrozić, bo mają te nakładki na ramiona i są za sztywne żeby gdzieś obok młodej upychać :)
    Nie bój żaby, w spacerówce mu się spodoba :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze pytanko.. Na takie wiosenne słońce używacie już jakieś kremy z filtrem? W sumie na bezpośrednie słońce Gabi nie wystawiam

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W spacerowce bedzie szczęśliwy ;)
    Ja zapinam bo to rozkladane na plasko to u mnie w rzeczywistości PRAWIE na płasko a wiadomo, ze prawie robi roznice ;))) jakbym go nie zapiela to niestety by zjezdzal.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak jeszcze w temacie nakręcania sie na różne rzeczy :D
    Niedługo przyjdzie pora, ze nasze szkraby beda siedziec w wannie i zalewać pol łazienki. Jak juz te łazienkę zaleje i pójdą spac to my wszędzie będziemy miały kaczuszki, pianki, rybki, wiaderka i pelierdylion innych wodnych zabawek ;)
    a ze ja nie lubię jak mi coś leży na wierzchu, nie lubię wizualnego balaganu i kocham, jak rzeczy są nie tylko praktyczne a tez gustowne (co odbija sie na moim koncie ;) to znalazłam takie cudne organizery! Ale jak zawsze... CENA powala :/

Macie moze ktos sobie wkręci i nie bede sama :P

Moj faworyt :) miesci zabawki- ograniczona ilość ;) pozwala im wysychać iladnie wygląda ;) juz na niego zbieram

http://www.blueshop.pl/3-sprouts-organizer-kapielowy-rekin-3sbssh-id-29874.html#

Inne fajne

http://www.blueshop.pl/3-sprouts-organizer-kapielowy-mors-id-20266.html
    http://www.gagagu.pl/product/532/3-sprouts-organizer-kapielowy-lisek-.html

A to jest śmieszne bo jest tez taka jakby lopatka do wylawiania jednym ruchem zabawek z wody ;) ale za kolorowe jak dla mnie ;)

http://mamygadzety.pl/lazienkowy-organizer-na-zabawki-boon/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wiem..4me Ty masz sklep z dzieciowymi artykułami :-) przyznaj się :-)

Chodzą za mną gołąbki. Jutro pogoda ma byc gorsza wiec robie :-)

• ela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Marysia ruszyła z jedzeniem. Ostatnio, chyba przez ząbkowanie nie przybierała na wadze, a nawet spadła, nie chciała jeść, ale dziś ją zważyłam i wróciła do swojej najwyższej wagi 7,4 wiem, że to nie dużo, ale je z taką radością, więc myślę że nabierze masy. Chyba, że znów zacznie ząbkować.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu organizer skip hop wychodzi najtaniej (89 zł i darmowa przesylka)
    http://allegro.pl/skip-hop-organizer-do-wozka-grab-go-3-kolory-i6101188985.html

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaa ? Skądże! To Wy mnie co chwile na cos namawiacie.
    Wzór tulą chyba wybrany ;) jeszcze jutro sprawdzę ten sklep od Ciebie Anitka dzis juz padam. Dosłownie zamykają mi sie oczy nawet jak stoję... Za dużo tlenu dzis bylo ;) idę się myc i spaaaaaac!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten lisek kąpielowy <3 <3 <3

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dał się w końcu namówić i przełożyliśmy spacerówkę w Bartatinie. Ale to jest czołg! Mam wrażenie, że 3-latek by spokojnie się w tym wyspał na płasko. Podoba mi się :P

I od razu mówię, mała będzie na razie jeździć bez pasów, bo... nadal jeden pas mam zgubiony. Szukam, ale gdzieś przepadł. :/ Nie chcę kupować nowego, skoro będzie cały wózek inny więc albo się znajdzie albo nie wiem. Na razie mała ma zakaz siadania :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 06:25

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że wrześniówki z fb się odezwały, super :)
    Kupując wózek mieliśmy torbę w komplecie i W zasadzie tylko jej używam, jest mega pakowna i to czasem jej błąd, bo wrzucam w nią wszystko :P
    Lili dziś skończyła 7 miesięcy, jej energia mnie czasem zadziwia :)

przyszła mama lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me który wzór wybraliście? :-)

U nas dopiero teraz 3 pobodka :-) o jaaa tak to można wypocząć :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mąż dał się w końcu namówić i przełożyliśmy spacerówkę w Bartatinie. Ale to jest czołg! Mam wrażenie, że 3-latek by spokojnie się w tym wyspał na płasko. Podoba mi się :P

I od razu mówię, mała będzie na razie jeździć bez pasów, bo... nadal jeden pas mam zgubiony. Szukam, ale gdzieś przepadł. :/ Nie chcę kupować nowego, skoro będzie cały wózek inny więc albo się znajdzie albo nie wiem. Na razie mała ma zakaz siadania :P
    Są takie szelki do wózków, zakładasz dziecku i przypinasz do wózka. wygląda to trochę http://allegro.pl/szelki-bambino-do-wozka-krzeselka-i6101246696.htmlprzedpotopowo le jako tymczasówka może być ok, bo nie powinny być drogie.

8pdp47e.png
‹‹ 3085 3086 3087 3088 3089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ