X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas pada, jest buro i ponuro. Jedno dziecko już do szkoły pojechało, za chwilę drugiego nakarmić i zawieść, a potem mój czas tylko z małą.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co robicie dziś na obiad bo nie mam pomysłu.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mój wczoraj zasnął o 21wstal o 6.30 z karmieniem jednym na spiocha o 4.30

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rośnie mi taka drama queen, że już nie mogę wytrzymać. To już nawet nie chodzi o to, że drze japę jak tylko zniknę jej z zasięgu wzroku... wystarczy, że od niej odejdę, albo wstanę z kanapy, wyjdę dosłownie na sekundę i jest totalny ryk. Już nie mogę wytrzymać. Jakiekolwiek prace domowe wykonuję przy akompaniamencie totalnego ryku dziecka obdzieranego ze skóry, ze łzami, gilem i wszelkimi atrakcjami, o jakiejkolwiek porze dnia.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja mam faceta i tez ostatnio zachowuje sie dość podobnie. Moze nie non stop ale bywają momenty, ze jak tylko go odloze to ryk. Moze to taki czas? Moze lek sepracyjny a moze te Male cwaniaczki juz sprawdzają ile mogą ;)

Mogę Cie tylko pocieszyć, ze nie jestes sama :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me który wzór wybraliście? :-)

U nas dopiero teraz 3 pobodka :-) o jaaa tak to można wypocząć :-)
    4 rano i juz trzecia pobudka a Ty szczęśliwa?!?!
    Ale rozumiem ;) moj wrócił do normalności i budzi się dwa razy w nocy- kiedys myślałam, ze to tragedia ale przekonałam sie, ze dwa razy to jest dobrze! i teraz juz sie cieszę ;)

Tula- chyba idę w ten wzór. Tym razem kolorowo :)

http://www.babytula.pl/products/equilateral-nosidelko-ergonomiczne-tula

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaacie ten wzór tez mi się podoba. Jest na wyprzedaży 75zloty taniej! Ale ma defekt, który nie wpływa na jakość noszenia. Defekt wizualny- opisane w linku. Dziewczyny, brałybyście????

http://www.babytula.pl/products/jasper-nosidelko-tula-wyprzedaz

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka daj proszę namiary na to Twoje nosidło, tuli kupować nie będę bo bardziej wierzę w wózek, ale czasami może się przydać za mniejsze pieniądze.

5b09tv73mjpedncc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - ja na początku znosiłam to cierpliwie, bo taki wiek, starszak też miał, lęki separacyjne, te sprawy... ale to się już kurna ciągnie i ciągnie, a ja jestem totalnie uziemiona. Na dodatek ja z tych, którzy nie znoszą takiego napierdalającego szumu wokół siebie, niby powinnam się do tego przyzwyczaić, bo starszakowi się japa nie zamyka i na dodatek ciągle żąda potwierdzenia, że go słucham, ale mnie to wykańcza psychicznie, mam ochotę pirzgnąć wszystkim i wyjść.

Na dodatek panna już powinna wyjść na dwór i sobie pospać, ale stary dopiero pojechał po dętkę do kółka, potem okazało się jeszcze, że nie mamy pompki, więc "śmignął" do auchana po pompkę i tak czekam, a młoda się drze.

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me- ja bym chyba wzięła. 75zł to sporo kasy, a jeśli nie wpływa na jakość noszenia..

U nas wózek poszedł w odstawkę.. jak tylko się młody obudzi to pakujemy się w nosidło i na spacer. A jutro idziemy w góry!!

4me, karolcia87, Dżuls lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się dzielnie. Ja dwa tygodnie temu to juz dzwonilam do mojego i mówiłam, ze wyskoczę przez balkon :D hahaha to bylo the Best. Po fakcie miała taki ubaw z tego tekstu, dalej mam ;)
    Moj siedzi w pracy- ciezko pracuje- a ja do niego takie telefony :D

Musimy to jakoś przetrwać! Pomyśl, ze Ty pewnie juz po raz ostatni! A ja? Przeciez powinnam sie o rodzeństwo jeszcze postarać :/
    Aaaaaaaaaa aaaaaaaa aaaaaaaaa;)

Dżuls lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio trochę spokojniej z małym w momementach, kiedy byl największy hardcore. Jak to zrobiłam zdradzę Wam jak będę miała chwile bo młodemu juz wlaczylo sie marudzenie i chyba trza go uśpić a ja ide spac razem z nim ;) a pozniej znowu wkracza mi na chate banda stolarzy ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls jak ja Cie rozumiem. Ja to od urodzenia malego robie wszystko przy jego ciaglym marudzeniu i darciu. Gdyby nie wozek,ktory mam w domu juz zupelnie nic bym nie zrobila. Taki egzemplarz mi sie trafil. Oczywiscie raz bywa gorzej a raz lepiej,albo tylko tak mi sie wydaje bo juz sie przyzwyczailam do ciaglych kwekow? :-) rozumiem,ze Twoj syn nie byl az tak wymagajacy jak corka?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja bym brała to tańsze. No ale wzór w trójkąty. ..normalnie typowałam ze go weźmiesz :-) tez się nad nim zastanawiałam (i nad strzalkami) ale ostatecznie stwierdzilam ze nie wszystko dla młodego powinnam wybierać ja wiec dałam wolna rękę malzowi.

Dzuls współczuję. I tak jak napisała 4me, Ty to przechodzisz po raz ostatni a przed nami jeszcze drugi rozdarciuch. Mojemu ostatnio nasilił się lek. Tez ciągle wycie jak mnie straci z zasięgu wzroku. Jak mnie tylko zobaczy od razu banan na twarzy.

Moka tez się zastanawiałam nad kremem z filtrem. Musze się przejść do apteki :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny, brałybyście????
    A ja bym się zastanawiała. Nierówne szwy, dysproporcje kolorystyczne - spoko. Ale już np. "zaciągnięcie"? Bała bym się że takie coś może osłabić materiał i z czasem doprowadzić do np. przetarcia. A to już tak średnio z bezpieczeństwem.

Ja zamiast Tuli bym brała nosidło np. Pathi. https://www.facebook.com/Pathi-noside%C5%82ka-do-noszenia-dzieci-143627059026080/?ref=hl Wzór materiału można sobie kupić dowolny (samodzielnie kupuje się dowolny panel i wysyła do babki która z niego szyje; koło 20-30zł) i samo uszycie kosztuje 250zł. Nie ustępuje w niczym Tuli, materiałów do wyboru jeszcze więcej, a różnica w cenie jednak znacząca. Jeśli polubimy noszenie to to będzie nasze nosidło nr 2 (już to w większym rozmiarze).

W tej chwili mam takie, wzór szary z gwiazdkami, według mnie zupełnie spoko).
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6084301733&reco_id=8153c890-fbcc-11e5-9ed1-027f8d968121&ars_rule_id=802

Jest jeszcze to, chyba najtańsze, z tym że nadaje się dla drobnych dzieci, bo jest mniejsze: http://allegro.pl/nosidelko-ergo-carrier-18kg-3-24-m-cy-ergonomiczne-i5982672226.html

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - nie mam wanny, więc nawet nie oglądam tych pojemńikow na zabawki z twojego sklepu haha :)
    Mamy płaski murowany brodzik, jak Gabi wyrośnie ze swojej wanienki, to kupuję kwadratową dmuchaną wanienkę i będziemy się pluskać do woli :)

Co do tuli brałabym jasper, bardziej mi się podoba. I myślę, że nie ma czego się bać, że coś jest z nim nie tak, bo nie puściliby do sprzedaży, czegoś co zagraża bezpieczeństwu dziecka ;)

U nas dzis 3 pobudki, chyba pospalam :)

Gabrysiek jest dzisiaj mega przylepką, wlasnie się obudziła z drzemki i się do mnie tuli :)))

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziewczyny, rośnie mi taka drama queen, że już nie mogę wytrzymać. To już nawet nie chodzi o to, że drze japę jak tylko zniknę jej z zasięgu wzroku... wystarczy, że od niej odejdę, albo wstanę z kanapy, wyjdę dosłownie na sekundę i jest totalny ryk. Już nie mogę wytrzymać. Jakiekolwiek prace domowe wykonuję przy akompaniamencie totalnego ryku dziecka obdzieranego ze skóry, ze łzami, gilem i wszelkimi atrakcjami, o jakiejkolwiek porze dnia.
    czuje się jakbyś mowiła o moim dziecku... jest 11 ja siedze w pidzamie bez sniadania ...

relgio4pxlxziakh.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nosidło musi być przede wszystkim wygodne. U nas Pathi na testach się nie sprawdziła. Podobnie Lenny Lamb, Manduca i Storch, które są cudne. Młody też najspokojniejszy był w Tuli. W Mei Tai nawet się nie dał zawiązać..

ale tak jak mówie, każdemu coś innemu spasuje.

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapytałam swojego M czy mam brać te tańszy a on powiedzial, ze nie absolutnie, bo jak juz wydaje na cos cztery stówy to ma byc bez zarzutu...
    wiec jednak zostaje pierwszy typ. Trudno nie bede sie kłócić z głównym żywicielem rodziny...

I juz naprawde uroczyście obiecuje- zaciskam pasa! Pospalam, mim, ze za drzwiami stolarze halasuja ;) młody za to spi dalej, juz druga godzinę. Standard jak mamy wyjsc to on akurat wtedy śpi najładniej ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam możliwości mierzenia, ale na szczęście w ergo mała grzecznie siedzi. Choć w sumie niosłam ją tylko dwa razy po kilka minut, raczej tak awaryjnie, a nie do normalnego noszenia (bo przecież mała jeszcze nie siada). Ale Pathi polecano mi wielokrotnie, kilka różnych osób, nawet jako fajniejsze niż Tula. A że bardzo mi się podobają wizualnie, więc chciałbym spróbować. Zobaczymy jak wyjdzie. Na razie będę z ergo, potestuje jak to nam będzie szło. Ogólnie wolę jednak - pomimo tego co myślałam jeszcze w ciąży - wózek. Ale nosidło ma swoje plusy, poziom mobilności bezkonkurencyjna.

A mała mi zasnęła i plany spacerowe się poszły.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3086 3087 3088 3089 3090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ