X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały przed chwila usiadł po krótkiej chwil się zachwial i upadł do tylu :-) dzisiaj kończy 7 miesięcy, a jego dziadek 70 lat :)

la_lenka, easymum, przyszła mama, Dżuls, 4me, karolcia87, chabasse lubią tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

W tej chwili mam takie, wzór szary z gwiazdkami, według mnie zupełnie spoko).
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6084301733&reco_id=8153c890-fbcc-11e5-9ed1-027f8d968121&ars_rule_id=802

Lenka, jak się zapina i reguluje to nosidło? Łatwo zmienić ustawienie z jednej osoby na drugą?

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja dostałam jedno, polskie, niby super, dobre opinie, a szlag mnie trafia jak mam to założyć na siebie, albo zmienić regulację pasków. Masakra jakaś. Ja potrzebuję coś co jak już raz ustawię rozmiar, to myk i już ubrane

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mój mały przed chwila usiadł po krótkiej chwil się zachwial i upadł do tylu :-) dzisiaj kończy 7 miesięcy, a jego dziadek 70 lat :)

Anitka, a jak usiadł? Z raczków, z plecków czy z boku? Pytam, bo moja się zbiera i jej to jakoś z boku wychodzi, tzn podpiera się jakby na łokciu, jedna nóżka bardziej z przodu i tak się podnosi.

gg64rl68s121551a.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me na www.fabrykawafelkow.pl jest wyprzedaż tuli. Zawsze to kilka zł

4me lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum raczkowal, przekręcil się na bok usiadł podpierając się raczkami :-) a ja lecialam po telefon żeby cyknać fotkę malzowi i wtedy poleciał na plecki :-)

easymum lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On tez czasami kombinuje tak ze z raczkowania siada na pół dupku. Ale to wygląda tak jakby siedział na boczku.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Anitka, a jak usiadł? Z raczków, z plecków czy z boku? Pytam, bo moja się zbiera i jej to jakoś z boku wychodzi, tzn podpiera się jakby na łokciu, jedna nóżka bardziej z przodu i tak się podnosi.
    Moja robi identko, rehabilitantka twierdzi że to przymiarki do siadania.

Co do nosidla, noszę tylko ja, wiec nie zmieniam za czesto, ale raczej problemów nie zauważyłam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    rozumiem,ze Twoj syn nie byl az tak wymagajacy jak corka?
    Mój syn w porónaniu z córką był małym ideałem bobasa. Zero kolek, uczuleń, zasypiał sam w łóżeczku i to nawet za dnia, jak marudził to tylko w okresach skoków itd.
    Ehhhhh
    4me wrote:
    Musimy to jakoś przetrwać! Pomyśl, ze Ty pewnie juz po raz ostatni! A ja? Przeciez powinnam sie o rodzeństwo jeszcze postarać :/
    Aaaaaaaaaa aaaaaaaa aaaaaaaaa;)
    Hyhyhyhy jak to mówi mój szwagier - gdyby jego pierwsze dziecko było takie jak drugie, to nie byłoby drugiego :D powinnam się cieszyć, że taki wymagający egzemplarz trafił mi się dopiero w drugim miocie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 12:54

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    4me na www.fabrykawafelkow.pl jest wyprzedaż tuli. Zawsze to kilka zł
    Dzieki i chyba tam zamówię Jaspera;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, sorry, wiem, że to kłopot trochę, ale dalabyś radę zeskanować instrukcję zakładania tego nosidła? Ja naprawdę zraziłam się mocno do tamtego i teraz się boję. Wiadomo, zawsze można oddać, ale to dodatkowy kłopot.

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Lenka, sorry, wiem, że to kłopot trochę, ale dalabyś radę zeskanować instrukcję zakładania tego nosidła? Ja naprawdę zraziłam się mocno do tamtego i teraz się boję. Wiadomo, zawsze można oddać, ale to dodatkowy kłopot.
    Kurcze, ja zupełnie nie wiem gdzie ją ciepnełam. Ale zobacz na filmie, fajnie pokazują co u jak.
    https://youtu.be/FHbXyw4n1Sw

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupujecie dzieciom do spacerówki taką wkładkę?
    http://allegro.pl/zimowa-wkladka-do-wozka-minky-poducha-anti-shock-i5750219489.html

Macie może namiary na kogoś na allegro, kto szyje coś takiego, ale ładne, z jakiś fajnych materiałów :P Muszę do mojego czołgu kupić jakiś wkład, żeby młodej mi nie wytrzęsło i kurcze pełno tego minky, ale wszystkie brzydkie :P

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziewczyny, kupujecie dzieciom do spacerówki taką wkładkę?
    http://allegro.pl/zimowa-wkladka-do-wozka-minky-poducha-anti-shock-i5750219489.html

Macie może namiary na kogoś na allegro, kto szyje coś takiego, ale ładne, z jakiś fajnych materiałów :P Muszę do mojego czołgu kupić jakiś wkład, żeby młodej mi nie wytrzęsło i kurcze pełno tego minky, ale wszystkie brzydkie :P

Makaszka - jest i na allegro, ma też stronę, chyba promocja na hasło wiosna :)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Kurcze, ja zupełnie nie wiem gdzie ją ciepnełam. Ale zobacz na filmie, fajnie pokazują co u jak.
    https://youtu.be/FHbXyw4n1Sw

Dzięki, nie wiem czy widziałaś też to
    https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=FHbXyw4n1Sw

A ten Twój ma takie same zapięcia i zabezpieczenia?

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dzięki, nie wiem czy widziałaś też to
    https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=FHbXyw4n1Sw

A ten Twój ma takie same zapięcia i zabezpieczenia?

Tu jest porównanie https://thehumbledoula.wordpress.com/2012/06/02/how-to-spot-a-fake-ergo-baby-carrier/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja mam wkładkę- co prawda inna dedykowana do wózka ale to bez znaczenia. Zawsze to troche wygodniej - bardziej miekko, no i cieplej w plecki. Ostatnio niby bylo cieplo ale byl wiatr, wyciągnęłam młodego z wózka po spacerze i cala kurtka od tylu zimna... I to ze śpiworkiem pod pupa wiec wkladka jak najbardziej tak.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wkładkę i taka poduszkę na ksztalt motylka. Fajne to bo młodemu głową nie lata. Ja zamawialam z la millou ale trafiłam na allegro na komplet używany -stan idealny i zapłaciłam za niego grosze.

Juz kiedyś wklejałam zdjecie:

345b9fb45ade189bmed.jpg

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka długość tej wkładki powinna być?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widziałam, to większość ma ok 85 cm.

8pdp47e.png
‹‹ 3087 3088 3089 3090 3091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ